Bob Dylan - Tempest (2012)

Folk / Rock
Label: Columbia

1. Duquesne Whistle (5:43)
  2. Soon After Midnight (3:27)
  3. Narrow Way (7:28)
  4. Long and Wasted Years (3:46)
  5. Pay in Blood (5:09)
  6. Scarlet Town (7:17)
  7. Early Roman Kings (5:14)
  8. Tin Angel (9:05)
  9. Tempest (13:54)
  10. Roll on John (7:25)
avatar van Slowgaze
Maar jongens, we hebben toch gewoon deze al?

avatar van AOVV
Slowgaze schreef:
Maar jongens, we hebben toch gewoon deze al?

Inderdaad, 2012 wat betreft de oude mannen kan al niet meer stuk dankzij die voortreffelijke plaat.

Maar ik ga deze toch beluisteren, hoor. Omdat het Dylan is.

heartofsoul schreef:
Ik heb geleerd NOOIT meer af te gaan op recensies

Hierbij nog een recensie, van The Telegraph dit keer...

This is an album I can’t wait to hear again, the sound of a great artist approaching the twilight of his career with fearless creativity, our finest songwriter regarding the murderous madness of the world with an unflinching gaze and a loving heart. Roll on, Bob.

avatar van aminam19
17 augustus kunnen we de 2e track van dylan zijn album ``scarlet town`` gaan beluisteren.

avatar van AOVV
aminam19 schreef:

Hopelijk is ie even goed als Gillian Welch's 'Scarlet Town'. Het zal toch geen cover zijn?

avatar van aminam19
ik heb eigenlijk geen idee, in de reviews die tot nu toe geschreven zijn over dit album word niks over een cover van scarlet town genoemd. mocht het toch een cover zijn is dat wel een klein beetje een teleurstelling.

avatar van Slowgaze
AOVV schreef:

Bob kennende wel, maar heeft-ie zichzelf opgevoerd als componist.

avatar van aminam19
we gaan het beleven. ik kijk erg uit naar dit album maar als dit een cover is word het toch wat minder want early roman kings was ook niet best.

avatar van rlschuurman
Ik ben zeer benieuwd naar dit nieuwe album. Bob weet ons altijd weer te verrassen. Zo wel in het negatieve als positieve.

Fedde
Dylan kan leuk gitaar spelen, maar de songs zullen wel meer voordrachten op rijm zijn dan zangpartijen Want zijn stem laat het flink afweten denk ik. Ik ga nog niet bestellen, wacht maar even af. Het is niet bij voorbaat allemaal geniaal wat de man doet

ik kijk er al reikhalzend naar uit!!!!!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
theobra schreef:
ik kijk er al reikhalzend naar uit!!!!!

Reikhalzend, reikhalzend... Ik hoop dat hij de schade weet te beperken.
Het mooiste zou natuurlijk een plaat zijn in de trend van Modern Times.

Maartenn schreef:

Reikhalzend, reikhalzend... Ik hoop dat hij de schade weet te beperken.
Het mooiste zou natuurlijk een plaat zijn in de trend van Modern Times.

Helaas zit ik 11 september op de fiets halverwege de Alpe d'Huez en moet ik dan nog even geduld hebben alvorens ik mijn zuurverdiende centjes weer door het toilet wat Dylan heet mag spoelen...

Of de plaatselijke platenboer moet al exemplaren binnenkrijgen op vrijdag of zaterdag de 7e of 8e, dan ben ik nog net op tijd

avatar van Stalin
Bij MOJO steken ze in elk geval maar weer eens de loftrompet op voor Dylan's nieuwste album.

Klikken maar...

avatar van aminam19
en 1 minuut preview van dylan´s scarlet town: FRIDAY NIGHT BOYS: Bob Dylan: Scarlet Town (extract only, unfortunately...) - fridaynightboys300.blogspot.nl

kwaliteit is niet heel goed, alleen dit klinkt nu al beter dan early roman kings.

avatar van heartofsoul
Zojuist het fragment van Scarlet Town gehoord. Als er meer stukken van deze kwaliteit op Tempest staan ben ik dik tevreden. Jammer alleen dat ik het geluid van de jukebox (rechts) niet kon uitschakelen. Toch: bedankt voor de link!!

avatar van aminam19
als het goed is hoef je alleen maar op pauze te drukken in de ipod die links staat en dan stop het.
ik blijf zoeken naar een beter fragment onderstussen!;)

avatar van heartofsoul
Thanks for de tip! Ik ben een beetje digibeet, maar ik lleer steeds bij.

geen probleem!:P Hier is een betere link btw: YouTube - ST TempBD

avatar van Stalin
Ook Duquesne Whistle is nu te beluisteren via NPR.

Link

avatar van aminam19
duquesne whistle klinkt erg goed.:)

avatar van Lennonlover
"Tempest, Bob Dylan's 35th album, continues to employ blues, country, folk, and ragged rockabilly to carry his songs. Unlike many of his recent recordings, however, he's largely left 1930s and early-'40s pop out of the mix here. Themes on Tempest are generally dark, rife with violence and tragedy -- including the title track, a 14-minute, 45-verse retelling of the Titanic saga. Also included are "Roll On John," a tribute to John Lennon, a roadhouse blues rave-up in "Early Roman Kings," and a nine-minute ballad entitled "Tin Angel." Dylan employed his road band and guest David Hidalgo from Los Lobos in the studio."

Ben erg benieuwd naar de John Lennon tribute!

Ook de video van Duquesne Whistle is nu te bezichtigen via Rollingstone.com

avatar van Stalin
Rolling Stone geeft Dylan's nieuwste worp 5 sterren in hun recensie.

Het is en blijft een dubieus tijdschrift en alles wat ze schrijven neem ik met een vrachtschip zout

avatar van heartofsoul
Zojuist de video van Duquesne Whistle bekeken en beluisterd. Als dit nummer representatief is voor het album dan lijkt het me dat ik er in ieder geval geen 5 ***** aan toeken. Wel onderhoudend natuurlijk, en er wordt prachtig gemusiceerd. Het filmpje vond ik schitterend, maar wellicht vallen ze in de States over het in beeld gebrachte geweld. En (maar dit geheel terzijde), heb ik goed gezien dat Bob Dylan een beetje o-benen heeft ?

avatar van Floater
Na ongeveer 14 seconden (videoclip) zie je op de achtergrond een grote foto van John Lennon. Dat is natuurlijk geen toeval...

Hendrik68
Ken nu Duquesne Whistle en Early Roman Kings helemaal. De eerste is een typische opener. Beetje up tempo en niet al te moelijk. Early Roman Kings is Manish Boy met een andere tekst, maar na meerdere luisterbeurten wel leuk eigenlijk. Dan heb ik een minuutje Scarlet Town gehoord en ja, als de rest van het album dat niveau heeft dan zou het een topper kunnen worden. Scarlet Town is gewoon grandioos als ik op dat ene minuutje mag afgaan. Is de rest van het album van het niveau Early Roman Kings/Duquesne Whistle dan hebben we nog steeds een prima album, maar zeker niet van het niveau Love and Theft of Modern Times. Meer hetzelfde "feelgood" gevoel als bij Together through life. Dat album beviel me ook prima, zonder dat daar het absolute topniveau gehaald werd. Ik wacht in spanning af.

avatar van Linius
Ik zag gisteren nog een tweet van Gijsbert Kamer voorbij komen die het ook een prachtig album noemt. Duquesne Whistle klinkt in ieder geval lekker wat mij betreft, laat de rest maar komen

avatar van Stalin

Ik was je 2 dagen en 6 berichten geleden al voor hoor...