Thijs78 schreef:(quote)
Waar háál je de onzin vandaan? Zowel Queen als U2 waren uniek in hun geluid, deden beiden iets volstrekt origineels wat er op dat moment nog niet bestond en gingen linksaf terwijl men verwachtte rechtsaf te gaan. Van Rattle and Hum naar Achtung Baby en van The Game naar Hot Space.
En, wat zeer knap is, als je een U2 song of Queen song op de radio hoort, dan wéét je dat het een U2 of Queen nummer is, ook al ben je geen kenner of ken je het liedje niet.
Verder, ik ken geen énkele band dan Queen die zo een gevarieerd gamma aan songs gemaakt hebben. Het gaat van rock naar jazz, van vaudeville naar opera en van dixieland naar disco. Het kan niet gevarieerder. En dan zeg je: een commercieel geluid?
Het slaat echt totáál nergens op je commentaar. Luister eens naar muziek in plaats van je vooroordelen.
Dan kun je ontdekken dat The 2nd Law echt geen slecht werk is.
Ik zie nog steeds geen enkel argument waarom Queen en U2 geen commercieel geluid zouden hebben. En NOGMAALS, wat boeit het nou toch of een band een commercieel geluid heeft of niet? Queen heeft veel genres proberen aan te slaan (mijn inziens niet altijd gelukt, al zijn de album tot aan 78 van ze niet heel slecht), maar deed dat altijd zonder hun eigen geluid te verliezen. En het hoeft ook nou niet overdreven te worden hoor, ze hebben nou ook weer geen echte jazznummers gemaakt, wat verder ook niet zo veel uitmaakt. (en ik durf me trouwens op gebied van jazz, best een kenner te noemen) Soit, ook ík kan er niet omheen dat Queen veel gebieden heeft verkend. Doch, hebben ze een commercieel geluid, net als U2. Altijd hitgevoelig (en ja, zelf met hun classic/prog rock uit de 70's) Nooit werd het ontoegankelijk, nooit werd het een uitdaging om een album helemaal te bestuderen. Het was gewoon hapklaar. Niet erg en het publiek vond dat ook niet erg, ze smulden ervan (en nog steeds van Queen's muziek). Het is gewoon niet mijn cup of tea, maar het is gewoon onzin om te zeggen dat Queen geen commercieel geluid had. True, in de 80's was dat wel volledig zo en in de 70's wat minder, maar ze werden nooit, maar dan ook nooit ontoegankelijk. Hetzelfde met Muse van de laatste jaren.
Hier laat ik het bij, want deze discussie heeft nog maar weinig met Muse vandoen. Ik merk tevens ook dat iedereen maar blijft vallen over ''commerciële muziek''. Nou nou, wat een verschrikkelijke term zeg! Jullie doen net alsof deze term muziek opeens slechter doet worden.
Om jouw eigen woorden maar even te gebruiken: ''Luister eens naar muziek in plaats van je vooroordelen. '' Ik ben namelijk wel de laatste die commerciële muziek altijd als iets negatiefs ziet.
Anyway, The 2nd Law vind ik maar niks en ik ben er na drie luisterbeurten ook gewoon klaar mee. Geen verrassing natuurlijk, aangezien ik Muse al jaren niet meer goed vind, wel interessant om hun nieuwe releases te luisteren, maar het helpt toch niet. Ze zijn niet aan mij besteed.
Verder liggen onze smaken duidelijk ontzettend ver uit elkaar