Editors - The Back Room (2005)

Label: Kitchenware

1. Lights (2:33)
  2. Munich (3:47)
  3. Blood (3:29)
  4. Fall (5:07)
  5. All Sparks (3:34)
  6. Camera (5:03)
  7. Fingers in the Factories (4:15)
  8. Bullets (3:10)
  9. Someone Says (3:13)
  10. Open Your Arms (6:02)
  11. Distance (3:40)
  12. Let Your Good Heart Lead You Home * (4:38)
  13. You Are Fading * (4:30)
  14. Crawl Down the Wall * (3:34)
  15. Colours * (3:52)
  16. Release * (5:44)
  17. Forest Fire * (3:01)
  18. French Disko * (2:25)
avatar van Tsjo-Wi
Ik zou ook met deze beginnen.

Kid A(cid)
Begin met de tweede en dan deze, want anders valt de tweede tegen.

avatar van Tsjo-Wi
Kid A(cid) schreef:
Begin met de tweede en dan deze, want anders valt de tweede tegen.

Daar had ik anders geen last van hoor...

Naar aanleiding van het bij mij zeer goed bevallen An End Has A Start de CD/DVD versie gekocht van dit album, gewoon om Editors ook eens live te zien. De DVD heb ik nog niet bekeken maar de CD heb ik wel geluisterd en daarbij vielen een aantal nummers op: Lights, Munich en Camera. De rest is ook wel leuk maar het heeft niet wat de meeste nummers op An End Has A Start wel hebben.
Al met al een goede CD: 3,5*

Bericht verwijderd.

avatar van Blue88
Vele malen beter dan het recente album vind ik... Ik heb tevens de cd/dvd versie. De live dvd valt me toch enigszins tegen. Maar affijn dat is ook relatief aangezien ik ze nooit 'echt' heb kunnen aanschouwen. Een *3,5

Editors is helaas not my cup of tea, no offense =)

avatar van Arno
Wat een geweldig album is dit toch. En het wordt na iedere luisterbeurt nog beter. In het begin twijfelde ik wat aan Editors, deed mij te veel denken aan Interpol. Maar nu hoor ik toch veel verschillen, en vind ik deze een klasse sterker dan Interpol.
Editors' optreden op Pukkelpop overtuigde mij helemaal, eind oktober ga ik nog eens naar een concert van hen.

En dit album, gewoon de volle 5* nu, zonder twijfel. Mijn favoriete nummers zijn momenteel Blood en Fingers in the Factories

Binnenkort ga ik ook hun nieuwste album eens gaan beluisteren, hopelijk is die niet veel slechter.

avatar van Ploppesteksel
Waarom staat hier 'Pop / Rock' en bij het 2de 'Rock' ?
Dit is namelijk veel meer 'Rock' dan het 2de

avatar van Nanne-1995
iik noem dit ook geen pop nee.

avatar van Petterson
Beter dan z'n opvolger, maar nog steeds niet mijn ding.

avatar van Rinus
Prima album, zeer zeker met de 6 extra bonus tracks (eigenlijk B-kantjes) in de digipack uitvoering.

avatar van Groenteboer
Dit was mijn eerste Editors album (toen 'An End has a Start' net uit was met de hele hype eromheen) en ik moet zeggen dat ik tot nu toe dit album beter vindt dan hun latere werk. Ze hebben een mooie eigen stijl (die stem!), en veel nummers liggen lekker in het gehoor. Voor de fijnproevers staan er ook nummers op, die wat 'dieper' gaan (laatste drie nummers). Mooi album als je van Snow Patrol gecombineerd met Johan houdt. 4,0

nicolas
Ja hoor, ook dit moet je meerdere keren beluisteren. Al blijf ik nog opteren voor An end has a start, deze plaat hier moet het met een halfje minder doen, misschien volgt een verhoging der stem nog

Arno schreef:

Jammer genoeg wel, maar dit is een van de hoogtepunten van de jaren 00. Geweldig stemmige rock met een flinke overdosis zwartgaligheid, jammer genoeg werd de volgende plaat veel te positief om meer fans te winnen. Maar deze zou nooit uit mij kast verdwijnen. Oja, koop de festival editie. Zit een concert DVD van paradiso uit 2006 bij

avatar van Nautilus
D-ark schreef:
jammer genoeg werd de volgende plaat veel te positief om meer fans te winnen.

Ja, de dood en afscheid e.d., erg positieve onderwerpen allemaal... En daarbij, Editors heeft met AEHAS wel degelijk een groter publiek weten te bereiken.

Nautilus schreef:

Ze hadden al een groot publiek gewonnen bij dit album, en muzikaal vindt ik AEHAS toch een stuk lichter. Tekstueel meschien niet.

Ik heb dit album nog niet zo heel lang in huis. Eigenlijk vielen ze me pas op tijdens de uitzending van Lowlands. Ik heb ze vorig jaar op Pinkpop dus compleet over het hoofd gezien.
Ik vind het een geweldig album, waarbij alleen Fingers in the Factories wat mij betreft een beetje uit de toom valt. Maar toch mijn stem verhoogd naar 5 sterren.

all (old) sparks will burn out, but not himpopgymp ! wederom geweldig album.. Blij dat er nog goede nieuwe bands bestaan...
Ik denk dat deze band het superimago van de u2's / pearl jams etc etc... gaan krigen

Feeder
himpopgimp schreef:

Dat betwijfel ik ten sterkste

WernerGSF
himpopgimp schreef:
Ik denk dat deze band het superimago van U2 kan gaan krijgen

ik denk ook wel dat dat mogelijk is.

avatar van thetinderstick
Prachtig debuut van Editors. 'Lights', 'Munich', 'Blood', 'All Sparks' en 'Bullets' zijn de knallers die wekenlang in je hoofd blijven hangen. Ook de langzamere nummers zijn erg mooi, met 'Camera' en het van de bonus cd afkomstige 'Let Your Good Heart Lead You Home' als uitschieters. Het mag dan wel overduidelijk zijn geinspireerd op bands als Joy Division en Echo & The Bunnymen, maar als het resultaat zo goed is als dit is dat helemaal niet erg.

avatar van Kikuichimonji
WernerGSF schreef:
ik denk ook wel dat dat mogelijk is.

Ik mag hopen van niet. De tweede plaat was al flink wat commercieler, en ik hou mijn hart vast voor hun derde. Dit is en blijft een meesterwerkje, laat ze aub geen knieval maken voor de commercie. Zou zonde zijn.

Misleid door An End Has A Start, wat mij nogal tegenviel, was ik niet meer begonnen aan The Back Room. Toen ik hier echter las, dat dit album (vele malen) beter was en ik het voor een prikkie kon kopen, heb ik het toch maar geprobeerd.... ben ik even blij!

Wat een prachtig album is dit. Werkelijk schitterende muziek. Een aantal hele mooie tracks vallen op, maar ook een zeer sterke bas en wat mij betreft wat 'rustiger' gezongen en daardoor mooier, dan op An End Has A Start. Dit album 'loopt' ook beter. Een zeer aangename verrassing dus!

EVANSHEWSON
Ik had van dit bandje al veel goeds gelezen, dus dacht deze bijna vijftiger, toen hij het plaatje sterk afgeprijsd zag liggen, "laten we dit maar eens riskeren!".

En kijk, echt slecht vind ik het niet. Vele nummers doen me denken aan Boy, de eersteling van de toen nog onbekende U2.

De gitaarpartijen lijken op de vroege Edge, vandaar.

Ik moet deze plaat nog laten groeien, zoveel is me duidelijk.

Maar voorlopig geef ik hem toch al een 3.5 ster mee, met toch kans op verhoging;

***1/2

handsome_devil
klopt het dat de zanger van deze band samen met de keyboardspeler van keane en spike van di-rect een nieuwe band gaat beginnen?

WernerGSF
na de naam van de laaste kandidaat gehoord te hebben, hoop ik van niet.

Mojo Pin
Het gerucht gaat zelfs dat hun eerste plaat al op 30 februari in de schappen ligt.

Prachtig album, 2 jaar geleden in de UK gekocht.
duidelijk invloeden hoorbaar van U2 en Interpol.

super!

avatar van LennartDG
4.5* for now, zeker een sterk debuut! Fav: Lights, All Sparks, Fingers in the Factories