James Blunt - Back to Bedlam (2005)

Label: Custard

1. High (4:04)
  2. You're Beautiful (3:33)
  3. Wisemen (3:42)
  4. Goodbye My Lover (4:18)
  5. Tears And Rain (4:04)
  6. Out Of My Mind (3:33)
  7. So Long, Jimmy (4:24)
  8. Billy (3:37)
  9. Cry (4:06)
  10. No Bravery (4:02)
  11. Fall at Your Feet [Acoustic] * (2:25)
  12. You're Beautiful [Acoustic] * (3:31)
  13. No Bravery [Live] * (3:41)
  14. Goodbye My Lover [Acoustic] * (5:06)
avatar van the viking
Jim zou mijn inziens perfect in het voorprogamma van James Blunt passen !

avatar van Hans Brouwer
Hij heeft iets aparts, blijft in me hoofd hangen:)
Er zijn er meer die daar last van hebben

avatar van Josje
ze teksten zyn mooi maar die gast kan niet zingen

avatar van jowietje
0,5
Ik vind deze CD gewoon verschrikkelijk, BLEH

cry is een mooi nummer hoor....

Cry en Tears and Rain zijn best wel goed. De rest is wat minder...

avatar van Bert Wasbeer
1,0
H O O F D P IJ N

jah het is wel een relaxt album

Zeker wel een mooi album. Helaas dat sommige liedjes na een paar keer gaan vervelen. Maar No Bravery, You're Beautiful, Wisemen en Goodbye My Lover blijven natuurlijk mooie nummers. 3,5.

You're Beautifull blijft leuk?
Sorry, maar dat liedje luisterde ik niet eens meer toen ik de CD kreeg, ik skip deze altijd. Wisemen, dat is gewoon klasse

Ik vind het nog steeds verwonderlijk dat een artiest met zo'n hoog zeikgehalte aan muziek, zoals in dit geval James Blunt al meer dan een half jaar de albumcharts weet te domineren, ( gelukkig is het album al weer op z'n retour ) maar ik kan hier echt niet bij.
Wat vind de grote massa dan aan dit gezemel?
Het nummmer You're beautiful bezorgt me zelfs rillingen van walging, om nog maar één van de nummers te noemen.
Hopelijk is dit een tijdelijke opleving in muziekland want wat mij betreft mag James Blunt ophoepelen met z'n gezever en gaat hij plaats maken voor artiesten die nog wel spannende- of aanstekelijke muziek kunnen maken inplaats dan van die afgestompte muziek.

avatar van otherfool
Kom kom, Blunt is beter dan 90% van wat er in de charts staat. Sympathieke gozert, schrijft z'n eigen nummertjes, soms wat zeikerig maar toch niet onplezierig. Het is me net iets te cool hem *niet* goed te vinden...

Mijn 3 sterretjes blijven alvast staan.

avatar van Bert Wasbeer
1,0
Otherfool, ik weet dat je op dit soort websites vaak de smaakpolitie tegenkomt met een neiging tot hipheid
en ik weet dat afzeiken vaak heel gemakkelijk is maar in dit geval kan ik alleen mijn standpunt herhalen...
H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N H O O F D P I J N

valt ook wel weer een beetje mee

fastpulseboy
Hij heeft iets aparts, blijft in me hoofd hangen:)

ahhhhhhhh daarom verkoopt die zeikerd zoveel platen!

avatar van Reijersen
Hij heeft iets aparts, blijft in me hoofd hangen:)

en dat op een positieve manier naar mijn mening

Bij mij ook wel ja inderdaad...

Bob Cremers
Hoofdpijn krijg ik van jullie.

avatar van jowietje
0,5
Ik word gek van die man, ik vind zijn muziek niet mooi. Maar ja gelukkig zijn er nog mensen die het wel mooi vinden

Bob Cremers
Hij heeft een kraakstem.

avatar van Music4ever
Ach, hij is één van de weinige artiesten in de top-40 die zijn eigen nummers schrijft én (gedeeltelijk?) componeert.
Bovendien kan ik zijn nummers best aanhoren, het steekt in ieder geval boven de andere veronica nummers uit die ik (helaas) elke dag moet aanhoren.

avatar van the viking
Dus James Blunt steekt boven Led Zeppelin,Snowy White, Pink Floyd,Deep Purple en U2 Uit ?

the viking schreef:

Die nummers komen nooit op veronica hoor.
Ja, alleen in de download top-750 een paar weken terug.
Vind hem trouwens beter als U2 en Snowy White ja.

avatar van the viking
Luister alleen 's nachts naar Veronica en dan komen dit soort bands en heel veel jaren 80 muziek regelmatig voorbij!

the viking schreef:

Ok, nou 's ochtends en 's middags komen louter jaren '80' en '90' voorbij met heel af en toe een klassieker. Maar Led Zeppelin en Pink Floyd heb ik nog nooit voorbij horen komen.

avatar van marco straaten
ik vind het allemaal maar veel van hetzelfde. Zijn stem blijft overigens wel apart.

Beetje hoog ja.

tondeman
beetje irritant ja

avatar van Hans Brouwer
marco straaten schreef:
Zijn stem blijft overigens wel apart.

Dus een hoge, irritante, aparte stem? Nu begrijp ik waarom hij alleen op Veronica te horen is!