Queensrÿche - Promised Land (1994)

Rock / Metal

8. Lady Jane (4:15)
  9. My Global Mind (4:21)
  10. One More Time (4:19)
  11. Someone Else? (4:44)
  12. Real World [From the Soundtrack of the Movie Last Action Hero] * (4:23)
  13. Someone Else? [Full Band Version] * (7:13)
  14. Damaged [Live at the Astoria Theatre, London, UK on October 20, 1994] * (4:00)
  15. Real World [Live at the Astoria Theatre, London, UK on October 20, 1994) * (3:45)
Malle schreef:

ik vinnut geluid wel matig op deze plaat, kraakhelder, zoal je mag verwachten bij dit bandje, maar tis net alsof men ergens ver weg op een heuvel staat te spelen

Draai eens aan de volume-knop, dan komt die heuvel vast dichterbij.

volumeknop ging de laatste keer slayer naar de haaien, geen id hoe en wat maar sindsdien issie frozen

avatar van Von Helsing
Geluid is bij mij thuis loepzuiver. Alsof ze in de huiskamer staan te spelen. Irritante herrie blijkt plotseling wondermooie muziek te bevatten, met een paar goede speakers.

aan de installatie ligt het niet

harman cardon versterker en cd spelert, en dijk van speakers die normaal prima klinken

ik vind deze plaat te ver 'naar achteren' gemixed

avatar van Edwynn
Geen last van. De overgang tussen het intro en de eerste tonen van I Am I, knalt er lekker in, zeg maar.
Uitstekende productie die de sfeer absoluut ten goede komt.

avatar van sinkthepink
Wat je ook vind van de muziek op deze plaat, maar de produktie is een soort van
referentie materiaal

Top Geluid

weetnie wat ik gisteren had maar vandaag vind ik het een zeer fijn plaatje

nicotinegebrek denk k

Ozric Spacefolk
Wat mij opvalt aan de productie, is dat, hoewel de nummers nogal donker overkomen (qua tekst), het toch nogal licht en helder op mij overkomt...

Akoestische gitaartjes, pianootjes, saxofoontjes, een crispy snaredrum geluid en de basgitarist speelt minder met plectrum en speelt zelfs wat partijtjes Fretless bass...

Een nummer als The Bridge of Lady Jane, doen niet vermoeden, dat Queensryche voorheen een metalband was, maar ik mag deze plaat wel...
De sfeer, inclusief de beste vocale prestaties van Tate, zorgen ervoor dat ik deze heel vaak opzet...
Met name Someone Else? is wat mij betreft de mooiste piano-ballad ooit...

avatar van The_CrY
Afgelopen zondag Someone Else? gedraaid in een jeugdkerkdienst... kippenvelmoment.

laatste knappe cd van mijn favoriete band (vanaf 84 t/m 97)
snik snik

hardrock schreef:
laatste knappe cd van mijn favoriete band (vanaf 84 t/m 97)
snik snik

Ik kan je enigszins begrijpen hoewel ik HITNF en O:M2 nog best te pruimen vind.
Q2K en Tribe vond ik verschrikkelijk slecht, dat cover-album en American Soldier nog niet gehoord. Deze Promised Land staat al lang op mijn "to buy" list.

Ozric Spacefolk schreef:

Met name Someone Else? is wat mij betreft de mooiste piano-ballad ooit...

Doet me altijd aan Dream Theater's Space-Dye Vest denken...en die komt ook uit 1994 en is ook een album-afsluiter.

Ozric Spacefolk schreef:

Heb ik dus ook. Ik draai deze liever dan OM. Wil niet zeggen dat deze beter is, maar met name de duistere sfeer, het loepzuivere geluid en de 'simpeler' nummers spreken mij erg aan. Na deze plaat heeft Queensryche, net als velen hierboven memoreerden, behoorlijk ingeboet. Dieptepunten: Q2K, die covercd, OM 2. Aardige poging: Tribe, redelijk herstel: American Soldier. En graag deze zomer weer een topper van de heren (al vrees ik de worst...). O ja, wanneer wordt de Unplugged sessie uit 1992 nu eindelijk eens integraal en officieel uitgebracht?

Metal-D78 schreef:

Ik vond Q2K ook erbarmelijk...Die coverplaat heb ik gelukkig nooit gekocht.
De samples die ik daarvan heb gehoord waren meer dan voldoende. Wat een draak!
O:M2 is anders wel een groeiertje én blijvertje. Duurde echter wel een flink aantal luisterbeurten vooraleer ik die kon waarderen. Murderer? is zelfs één van hun allerbeste nummers vind ik persoonlijk.
Met Tribe gebeurde net het omgekeerde. Die vond ik in het begin goed maar beviel me steeds minder. American Soldier heb ik dan nog niet gehoord.

avatar van Metal-D78
Misschien moet ik OM2 maar eens een eerlijke kans gaan geven dan.

nueh, verspilde moeite

Ozric Spacefolk
Nee hoor... Operation Mindcrime II is een prima plaat... lekker ouderwets geluid... Met name Mindcrime at the Moore is een aanrader, waarbij allebei de Mindcrimes integraal worden gespeeld.

avatar van Metal-D78
Mindcrime at the Moore & OMII net aangeschaft via cdwow. Ben benieuwd. Ik laat het daar tzt weten. Zal wel even duren gelet op de bezorgstermijnen van cdwow. Maar de prijzen zijn dan weer prima.

avatar van paulisdik
Ooit eens zo'n circa 2 jaar geleden had ik deze plaat een 2,5* toegekend ik kon er niet zoveel mee, maar nadat ik deze plaat afgelopen paar weken met koptelefoon heb beluisterd klinkt het toch wel best lekker.
Maar dit zal nooit mijn favo ryche plaat woorden.

Ozric Spacefolk
Juist ook met de hooftelefoon geeft deze plaat veel geheimen prijs.

My Global Mind heeft zo'n heerlijk stereo-gitaar-riffje, bijvoorbeeld.

Metal-D78 schreef:

Meestal is Amazon goedkoper en een stuk sneller.

avatar van The_CrY
Maar grooves-inc is vaak nog altijd het goedkoopst & snelst.

avatar van glenn53
Nou daar is de nieuwste Rory Gallagher bijvoorbeeld bijna 7 euro duurder dan bij CD Wow dus tis gewoon een kwestie van goed kijken

avatar van The_CrY
Hmmm, t verschilt natuurlijk per artikel.

Aangemoedigd door de queensrycherevival op mm deze maar eens opgezet

Durf wel stellen dat ik hem beter vind dan de voorganger

Er zit meer leven in, de hardere nummers zijn harder, venijniger, en de afwisseling met de balladeachtige nummers bevalt me heel goed

4 voorlopig

(bij out of mind breekt hier spontaan de zon door

avatar van ricardo
Eerst had je alleen maar iets met de albums tot en met Empire en vond je deze maar niets. Leuk om in muziek steeds andere ontdekkingen te doen toch?

Lady Jane en Someone Else zijn echt geweldig. Ik vind deze ook een 4 waard. Ook de duistere en wat zwaarmoedige sfeer spreekt me enorm aan. Ik vind Empire een stuk luchtiger klinken en zet Empire een stuk makkelijker op, waardoor het voor mij de beste van Queensryche is.

MindRuler
Ik heb deze ook 4* gegeven maar denk met een halfje te verhogen want dit is toch wel de Donkere Parel uit de Rÿche discografie. Empire is inderdaad luchtiger (zal door het geföhnde haar komen) dan deze.

Grappig.

Twee users achter elkaar, die claimen een stem uit te keren, en dit niet doen (en volgens mij ook nog nooit hebben gedaan). Naar mijn mening beetje onzinnig.

Ik geef deze plaat 10 duimpjes.

MindRuler
Ze zouden het beter doen want 2 keer 4* zou het algemene totaal weer wat opkrikken.
Dit album verdient minstens 4*