Kanye West - Late Registration (2005)

Label: Roc-a-Fella

1. Wake Up Mr. West (0:41)
  2. Heard 'Em Say (3:23)

met Brandy

11. Addiction (4:27)
  12. Skit (0:32)

met Bernie Mac

13. Diamonds from Sierra Leone [Remix] (3:53)

met Jay-Z

17. Celebration (3:19)
  18. Skit (1:18)

19. Gone (6:03)

met Consequence en Cam'ron

20. Diamonds from Sierra Leone (3:59)
  21. We Can Make It Better * (3:52)

met Common, Talib Kweli, Q-Tip en Rhymefest

22. Late (3:50)
  23. Back to Basics * (1:39)

met Common

raffael77
E.Norton schreef:
Zijn nieuwe album komt op 11 september uit.. gaat niemand hem toevoegen ofzo??

Nee ik niet vind hem toch niets aan.

avatar van MJ_DA_MAN
Touch The Sky is overigens níet geproduceerd door Kanye.

MJ_DA_MAN schreef:
Touch The Sky is overigens níet geproduceerd door Kanye.
Nee, Just Blaze..

E.Norton
ik snap er niets van hoe kun je touch the skye nou produceren..het is gewoon een nummer van Curtis Mayfield Move On Up..
Kanye rapt erop en rond het zo maar op..alsof Just Blaze de beat heeft gemaakt
Wat de industrie tegenwoordig als producer zien he..Beetje achter de knoppen zitten en mee bouncen

|Joël|
Deze toch maar eens een halfje omlaag 4,0* ---> 3,5*.
Het ontbreekt soms gewoon aan nummers die je aandacht er bij houden.

Jamaican
|Joël| schreef:
Het ontbreekt soms gewoon aan nummers die je aandacht er bij houden.

Helemaal mee eens. Album heb ik al een jaar origineel liggen maar nog nooit echt zin gehad om dit op te zetten. Deze week heb ik dit dan eindelijk enkele luisterbeurten gegund. Het album valt goed mee, het duurt me wel allemaal wat te lang. The College Dropout heeft ook een lange duur maar daar vind ik geen enkel nummer slecht (als je de skits er niet bij neemt). Er staan hier enkele zeer goeie nummers op maar niets die aan het niveau van The College Dropout komt. 3,5* en nu eens aan Graduation beginnen.

avatar van musicman13
gone is echt de beste sing ever!!

E.Norton
Besides what the pastor say, I have to say
Since Pac passed away
Most you rappers don't even deserve a track from me

Sjonge jonge zeg !!

Social_Mask
Jah, die Kanye..

avatar van Niek
Vind dit toch wel erg sterke plaat weer. Experimenterender (is dat een woord?) en minder op safe gespeeld, wat soms goed en soms minder goed uitpakt. De hitjes zijn allen gewoon lekker. Heard Em Say zelfs erg lekker, vooral de vibe van die track. Daarnaast staan er eigenlijk geen slechte tracks op, alleen een paar slechte dingen. Zo is het refrein van Crack Music erg fout, dat forever ever, forever ever, forever EVER van Diamonds ook, en duurt We Major te lang.
Wat het album goed maakt, is het feit dat ie erg lekker wegluisterd. De producties sluiten erg goed op elkaar, en wisselen elkaar ook erg goed af. Tel daarbij op dat Drive Slow, Roses, Addiction, We Major (totdat min 5 ongeveer), Hey Mama en Gone gewoon chill zijn en je hebt een prima plaat. 4 welverdiende sterren. Een album dat zijn voorganger waardig is.

avatar van psychonaatje
Niek schreef:
Experimenterender (is dat een woord?)

Experimenteler. Met dat woord kan je trouwens best een dope line (no pun intended) maken als je het op drugs betrekt.

Hehe

Op deze plaat staan een aantal erg slechte tracks. Maar daarnaast ook een aantal goede nummers. Favo tracks zijn: Diamonds from Sierra Leone, Heard 'em say, Hey Mama, Touch the sky en Gold digger vind ik ook wel aardig, maar heb ik al te vaak gehoord.
Ik geef de plaat 3.5 ondanks het feit dat hij heeel onsamenhangend is en er toch een behoorlijk aantal slechte tracks op staan.

avatar van T.A.
musicman13 schreef:
gone is echt de beste sing ever!!

Of is gine de beste song ever?

Social_Mask

avatar van Reijersen
De verwachtingen waren hoog na 'College Dropout' en die maakt Kanye toch vaak wel waar. Maar wel in mindere mate als die eerste plaat. Tot en met track 7 is het top, track 8 vind ik niet zo, daarna is het weer sterk, maar 'Gone' vind ik weer saai.

4 sterren.

Hou deze op een 2,5 t is het allemaal net niet en dat is jammer.
COllege dropout was een heerlijke plaat, maar deze zit op een heel andere lijn, en die bevalt me helaas niet.
Diamonds are forever, Touch The Sky en Golddigger zijn toppertjes, maar heel veel meer brengt de plaat helaas niet met zich mee.

Chriss
Paar hits, die zijn dan ook zeker heel goed toch vind ik dit een beetje tegenvallen na een klassieker als College Drop-Out ondanks dat ik weet dat je een album op zichzelf moet beoordelen ik kan het hier niet laten 3 *

Mayne
Je bent een punt vergeten, aan het einde van de zin.

avatar van Tabossi
Vind Hey Mama erg goed en ook Heard 'em say doet me lachen. Verder weet Kanye me niet echt te boeien. Beetje anders doen om het anders doen. En mensen die welhaast klaarkomen bij het horen van hun eigen naam gun ik ook geen goed woord.

avatar van Koerok
Ik ben geen grote rap-fan, maar dit type rap kan ik toch wel waarderen. Niet alle nummers van deze plaat vind ik even goed, maar vooral de eerste helft klinkt erg lekker. Beste nummer vind ik My Way Home, heerlijk loom nummer. Jammer dat die maar 1:44 duurt. Had meer verdiend.
Trouwens, geweldige rijm:
Now I ain't sayin' she a gold digger
But she ain't messin' with no broke niggas

Mezelf
Het had allemaal wat vernieuwender gekund na College Dropout, het is toch allemaal wel vrij simpel qua teksten en ook de producties zijn niet bijster vernieuwend, jammer want Kanye West is namelijk een goede producer.

Ik vind de gasten vaak de show stelen en dat iets wat geen goed teken is. Het zegt genoeg over Kanye West's skills op de mic.

avatar van J.M.
Bring Me Down blijft geniaal

Relax
Wat heeft T.I. te zoeken in de clip van Drive Slow ? ik ergerde me gelijk kapot... met die verotte adem stem van hem.

tuktak
blijft toch wel een heerlijk album, kanye toont zichzelf met 2 albums als een van de besten in zijn vakgebied. de arrogantie stoort mij niet, daar dat wel nodig is als je zoveel aangevallen wordt. als je dan geen schild opwerpt ga je daar zelf, danwel pr-technisch aan ten onder.
addiction is een van mijn grote favorieten. ontzettend soulvol en funky door het gitaartje, dat de gehele track subtiel blijft. een heerlijk basslijntje, verfijnd met wat gebongo en af en toe wat claps voor de frisheid in de track. als je daar de zang, refreintjes en de raps optelt, kom je toch tot een track met genoeg diepgang om lang boeiend te blijven.

avatar van PaulieWalnuts
E.Norton schreef:
Kanye rapt erop en rond het zo maar op..alsof Just Blaze de beat heeft gemaakt

Bij Touch The Sky ben ik het helemaal met je eens. Een erg luie 'sample'. Het is gewoon gejat. Maar over het algemeen vind ik die samples bij Kanye erg goed gedaan.

avatar van No Surrender
Album is van minder kwaliteit dan The College Dropout. Vind gek genoeg de singles de slechste nummers van het album, behalve Diamonds.

Relax
Ik vind dit toch stiekem zijn beste album.. luister het nog steeds zo vaak.
Vanaf dat het uitkwam tot nu.

avatar van Rudie
Zeker niet zijn beste album, dat was " The College Dropout", maar wel degelijk een erg sterk 2e album. Een fijna combinatie van opgewektere tracks in het begin en duistere tracks op het eind. Het album doet voor mij altijd erg filmisch aan qua geluid. Nog steeds een persoonlijk favoriet!

Rudie schreef:

Op College Dropout zaten naar mijn mening teveel fillers.. zoals het nummer met Jay-Z en Ludacris... en die te lange skits.
Hier is de enige filler Gold Digger die opzich nog leuk is ook.