Kanye West - Late Registration (2005)

Label: Roc-a-Fella

1. Wake Up Mr. West (0:41)
  2. Heard 'Em Say (3:23)

met Brandy

11. Addiction (4:27)
  12. Skit (0:32)

met Bernie Mac

13. Diamonds from Sierra Leone [Remix] (3:53)

met Jay-Z

17. Celebration (3:19)
  18. Skit (1:18)

19. Gone (6:03)

met Consequence en Cam'ron

20. Diamonds from Sierra Leone (3:59)
  21. We Can Make It Better * (3:52)

met Common, Talib Kweli, Q-Tip en Rhymefest

22. Late (3:50)
  23. Back to Basics * (1:39)

met Common

Social_Mask
Het begint zo zo zo goed. Jammer dat het daarna veel minder wordt. Beats zijn wel oké, maar hoe Kanye rapt vind ik niet echt goed. Wel irritant. Maar hij heeft wel een aantal erg goede nrs op dit album. Uitstekende producer, maar ik ben nog niet overtuigd dat hij een goede rapper is. Voor dit album 3*.

Heard 'Em Say
Touch the Sky
Gold Digger
Drive Slow

Mijn favo's. Jammer van die skits. En jammer dat er na nr 11 niet al te goede nrs bij zitten. Met uitzondering van Diamonds Of Sierra Leone. Anders zou ik hier 3,5* voor hebben gegeven.

Gone en Hey Mama na nr 11 vind ik ook één van de beste nummers van dit album

Social_Mask
Jah die zijn ook wel goed. Met name Hey Mama, maar ze komen niet in de buurt van de goede nrs daarvoor. Het verschil is enorm groot.

avatar van FunkyMonk
Spijtig dat My Way Home nooit wordt vernoemd. Vind ik uitstekend. Jammer dat het zó kort is zeg!

0529
Een leuk album met als favorieten

Heard 'Em Say
Gold Digger
Gone en
Diamonds from Sierra Leone

avatar van J.M.
Ik snap niet wat waar Gold Digger van vele als favoriet wordt gezien.
Ik vind dat persoonlijk één van de mindere nummers van dit album.

|Joël|
Ik heb dat nummer eigenlijk ook nooit echt leuk gevonden, maar sinds kort kan ik er nu ook wel naar luisteren maar het is nog steeds geen favoriet

Golddigger is wel een lekkere knaller voor het uitgaan hehe,
Maar My Way Home is echt genieten geblazen, ben blij dat hij het rappen op dat nummer aan Common heeft overgelaten, hoewel ik hem zeker geen slechte rapper vind, met name de laastte tijd laat hij zien dat hij is gegroeid, als producer en rapper.
De nieuwe nummers van Common's CD Finding Neverland, klinken stuk voor stuk heel tof ( The People, The Game ). Toch hoop ik met heel mijnhart dat op Graduation eindelijk het nummer Bittersweet met John Mayer komt te staan, anders wordt ik gek .
Verder een top album! 4,5*

KSPR
Snap niet waar Kanye naar toe wou met dit album. Het eerste deel kent voornamelijk goede nummers, maar het 2e deel is echt grotendeels saai. Beats variëren van kapotgeproduceerd tot redelijk goed. Gastartiesten voegen niet veel toe, The Game is echt om te janken, en zelfs Nas vind ik tegenvallen.

De uitschieters, die Kanye's potentieel laten zien, houden dit op een 3.

Social_Mask
Precies. Die 2de deel is echt saai. Als hij het niveau had kunnen houden zoals het begin, was dit echt een geweldig album geweest.

KSPR
Nou nog niet geweldig. Maar dan had ik denk ik wel de 4 gegeven. Nu voelt dit album maar half af eigenlijk. Voelt meer als een mixtape dan een regulier album .

avatar van Niek
Ik vind Roses, Addiction, Hey Mama en Gone toch nog wel sterke tracks hoor. Maar een topalbum is het niet. Teveel nét niet tracks.. 3,5

KSPR
Roses en Hey Mama zijn sterk ja. Gone vond ik een redelijk nummertje, maar duurde mij iets te lang. Addiction vond ik behoorlijk saai, voor mij het begin van de mindere helft.

Bring Me Down vond ik daarentegen wél een leuke track.

|Joël|
Ík vind dit juist zo'n album dat ik lekker van begin tot eind aan kan zetten zonder me er aan te storen maar je hebt inderdaad wel gelijk, het begin van het album is toch het indrukwekkendste. (Alleen de skits kunnen irriteren maar die zijn gelukkig kort).

avatar van waxs
Van voldoende naar onvoldoende, kijk nooit meer om naar die plaat. Vind er eigenlijk gewoon geen zak aan.

C.J. Slob
Wat een heerlijk album. Stuk voor stuk topproducties ook al gebruikt Kanye misschien veel samples. Het enige minpuntje aan het album zijn toch wel de gastartiesten. The Game komt uiterst zwak uit de hoek en vind het nummer van John Legend ook niet om van huis te schrijven.
Daarnaast voegen de skits niets toe aan het album en had Kanye ze misschien beter achterwegen kunnen laten.
Ik vind het zo geweldig, hoe Kanye zijn commerciele producties toch vaak weet te combineren met goede Lyrics.

4.5 *

Ja die "extreem" goede lyrics die door iemand anders zijn geschreven

avatar van J.M.
Hoezo door iemand anders geschreven, hij heeft zelf toch ook geschreven?, alleen met hulp van anderen.

waxs schreef:
Ja die "extreem" goede lyrics die door iemand anders zijn geschreven

Al zou het hele album door iemand anders geschreven zijn, wat dan nog? Het album blijft heerlijk, stuk voor stuk topproduties en of Kanye zijn teksten nou allemaal zelf heeft geschreven of niet maakt voor de kwaliteit van dit album toch niets uit.
Als het allemaal lekker vind, en Kanye rapt soms over goede onderwerpen wat maakt het dan uit wie de teksten geschreven heeft, de kwaliteit van het album blijft toch gewoon hetzelfde?

avatar van J.M.
Ik vind als een artiest niet zelf zijn teksten schrijft dat hij dat zelf niet voelt zeg maar, en dat vind ik juist het goede aan hip-hop dat ze zelf de teksten schrijven en hoe ze zichzelf uitdrukken, en als iemand anders de teksten schrijft vind ik het eigenlijk een beetje fake, maar aan de andere kant, als je de cd luistert maakt het niks uit.

avatar van waxs
Het maakt ook niks uit, maar je moet gewoon niet de lyrics als een pluspunt bestempelen.

J.M. schreef:

Als je een boek leest heb je het ook niet zelf geschreven, maar kan je je wel goed in de gebeurtenissen inleven en voel je soms ook echt met personen mee. Waarom zou dit op muzikaal vlak dan niet kunnen?

avatar van J.M.
Maar dat vind ik hier juist wel, de teksten vind ik gewoon goed, maar hij heeft toch wel meegeholpen ze te schrijven, hoe kom je erbij dat Kanye West die teksten op een serveerblaadje aangereikt krijgt, is volgens mij echt niet zo.

C.J. Slob
Heb de CD gister orgineel gekocht evenals College Dropout en wat klinkt het toch allemaal fantastisch in de oren. Kanye gebruikt in zijn producties erg veel samples, maar dat doet aan de kwaliteit van dit album niets af. Voor mij zitten er geen skippers bij en dat is nou juist het geen wat me zo aanspreekt aan dit album. Nu maar wachten tot eind zomer, wanneer Kanye Graduation uitbrengt, ik kijk er in ieder geval al naar uit.

Kanye West - Late Registration 4.5 *

Oyver
Late Registration staat hier wel tussen mijn topcd's, maar The College Dropout was een veel beter werk. Het lijkt alsof Kanye West na zijn succes er volledig vanuit ging dat hij het kon en niet meer veel werk verzette bij dit album. Alsnog, de skits zijn helemaal top. Kanye is grappig hier en daar en Hey Mama, Gone, Diamonds From Sierra Leone en de sterke rap van Lupe Fiasco in Touch the Sky maken het album weer goed.
3.5*

black/bird
Met een corona in je buurt en een sunny afternoon werkt het wel, maar er zitten inderdaad wel een aantal fillers tussen maar de uiteindelijke speeltijd die wel oke tot goed is zorgt ervoor dat ie niet staat weg te stoffen 4***

leuk album

E.Norton
Zijn nieuwe album komt op 11 september uit.. gaat niemand hem toevoegen ofzo??

E.Norton schreef:
Zijn nieuwe album komt op 11 september uit.. gaat niemand hem toevoegen ofzo??

Moet je aan de Crew vragen, ik heb hem gisteren toegevoegd.

avatar van Korhymes
Minder goed dan z'n voorganger maar toch een leuke plaat. Dope featurings en nummers zoals Hey Mama en Roses zorgen voor een *3,5