The Cult - Love (1985)

Label: Beggars Banquet

1. Nirvana (5:27)
  2. The Big Neon Glitter (4:52)
  3. Love (5:31)
  4. Brother Wolf Sister Moon (6:47)
  5. Rain (3:57)
  6. Phoenix (5:06)
  7. Hollow Man (4:46)
  8. Revolution (5:27)
  9. She Sells Sanctuary (4:22)
  10. Black Angel (5:25)
  11. She Sells Sanctuary [Long Version, Single] * (6:59)
  12. No. 13 [Single] * (4:40)
  13. The Snake [Single] * (8:10)
  14. Here Comes the Rain [Single] * (6:19)
  15. Little Face [Single] * (4:54)
  16. Revolution [Full Length Remix, Single] * (5:30)
  17. Judith [Single] * (5:29)
  18. Sunrise [Single] * (5:11)
  19. All Souls Avenue [Single] * (4:46)
  20. She Sells Sanctuary [Howling Mix, Single] * (8:26)
  21. Assault on Sanctuary [Single] * (7:31)
  22. Brother Wolf Sister Moon [Demo] * (7:54)
  23. Hollow Man [Demo] * (5:48)
  24. She Sells Sanctuary [Demo] * (5:21)
  25. All Souls Avenue [Demo] * (4:56)
  26. Little Face [Demo] * (5:45)
  27. No. 13 [Demo] * (6:23)
  28. Big Neon Glitter [Demo] * (6:34)
  29. Waltz [Instrumental, Demo] * (4:37)
  30. Nirvana [Instrumental, Demo] * (6:04)
  31. Revolution [Instrumental, Demo] * (6:50)
  32. She Sells Sanctuary [Olympic Rough Mix, Demo] * (7:04)
  33. Love [Live 1985] * (5:55)
  34. Nirvana [Live 1985] * (5:05)
  35. Christians [Live 1985] * (4:33)
  36. Hollow Man [Live 1985] * (5:01)
  37. Big Neon Glitter [Live 1985] * (4:46)
  38. Brother Wolf Sister Moon [Live 1985] * (7:01)
  39. Rain [Live 1985] * (5:12)
  40. Dreamtime [Live 1985] * (3:10)
  41. She Sells Sanctuary [Live 1985] * (5:35)
  42. Go West [Live 1985] * (5:02)
  43. Spiritwalker [Live 1985] * (4:36)
  44. Horse Nation [Live 1985] * (3:17)
  45. Phoenix [Live 1985] * (5:20)
avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar The Cult

avatar van Edwynn
Ze zullen elkaar vast kennen. Het rock n roll wereldje is erg klein. En binnen de hardere rock n roll is The Cult een zeer bekende naam.
Ik kan me echter niet voorstellen dat het rechttoe rechtaan gitaarwerk van Duffy, die altijd een beetje een rockabilly uitstraling heeft, een invloed is geweest op Slash.
Slash zegt zelf beïnvloed te zijn door gitaristen als Jeff Beck, Jimmy Page, Eddie Van Halen, Mick Taylor en Joe Perry. En dat lijkt mij ook waarschijnlijker.

Love hoorde ik voor het eerst nadat ik kennis had gemaakt m et de puntige hardrock van Sonic Temple en Electric. In die zin is de plaat wel wennen, ofschoon ik de kraker She Sells Sanctuary natuurlijk ook wel kende. Maar die sluit dan ook weer veel beter aan bij het latere werk.
Het album heeft nooit echt grip op me kunnen krijgen. Elke keer als ik iets lovends erover lees, probeer ik het weer. Want ik ben op zich ook wel warm te krijgen voor New Wave. Maar op de één of andere manier gaat Love mij vaak het ene oor in en het andere oor weer uit.
Overigens vind ik het nooit vervelend als hij opstaat. Maar de magische vonk zoals velen die hier blijkbaar beleefd hebben is op mij nog steeds niet echt overgeslagen.

avatar van muismat
Muzikaal gezien zit het allemaal beter in elkaar dan Electric, maar ik vind die lekkerder in het gehoor liggen.
Beide albums moeten het niet van hun veelzijdigheid hebben, de nummers lijken allemaal nogal op elkaar, echter, hier stoor ik me er meer aan dan bij Electric.
Ik vind hier tot dusver maar een nummer opstaan dat me echt pakt en dat is, je raad het al She Sells Santuary.
Desalnietemin zeker geen slechte cd, maar gewoon niet mijn ding.

avatar van Aazhyd
Vaker luisteren. Electric is veel directer en helderder, dus die pakt sneller. Nirvana, Rain, Sanctuary, Phoenix, Love zijn allemaal topnummers.

avatar van muismat
OKay, ik ga het proberenl, hopelijk heb je gelijk!

avatar van freakey
Mijn mede-"muziek nazi" vrienden zien dit helemaal niet zitten.... zal we een jeugdzondig iets zijn. Ik vind The Cult, en dan mn. deze plaat ronduit geweldig!!!

Rock & Roll!!!

avatar van jabba
Een klassieker

avatar van rwurff
Deze plaat is uniek. Van Brother Wolf, Sister Moon tot Nirvana gewoonweg geweldig. Ik ben meer een 'oude' Cult liefhebber, dus alles tussen Dream Time en een beetje Sonic Temple. Daarna was het om te huilen, zooo zonde!

avatar van vielip
Heerlijk album! Wederom weer erg anders dan alle andere The Cult albums. Nirvana, She sells, Rain, Love, Big neon glitter, Revelution en Brother wolf, sister moon (prachtige solo!!!) zijn echte pareltjes vind ik! Goeie produktie ook die perfekt past bij deze stijl.

avatar van likeahurricane
ik herinnerde me nog een school feestje waarin we She Sells Sanctuary tien keer langs lieten komen, meer dan 25 jaar geleden. Dat moment voelde ik laatst weer toen ik bij het Cult feestje in Paradiso was:
She Sells Sanctuary

Rain

Nirvana

likeahurricane schreef:
She Sells Sanctuary

Rain

Nirvana

Ik was daar zaterdag ook, machtig nog steeds he..

avatar van Aazhyd
Tsja, ik heb The Cult wel vaker live gezien en het is altijd hetzelfde. Astbury is nauwelijks bij stem en slaat geregeld woorden over, Duffy maakt van Sanctuary 1 grote gitaarbrij. Het heeft power, maar dat is het dan ook wel.

Ik hou het maar bij de studioversie. Ongeevenaard.

avatar van vielip
Wat een onzin! Ik was bij hun optreden in de Oosterpoort en was positief verrast! Oké, Astbury is weleens slecht bij stem maar tijdens de huidige tour is er weinig tot niks op 'm aan te merken! De band klinkt retestrak en speelt de nummers fantastisch. Je kunt merken dat ze in deze samenstelling alweer wat jaartjes spelen. Een goed geoliede machine.

avatar van freakey
Ik heb de Omnibus tracks maar eens toegevoegd, dit pakket is ver superieur, machtige box met veel interessante extra's!!

avatar van vielip
Die live opnames uit 1985 lijken me wel wat!

avatar van Insignificance
Wat vielip zegt.

avatar van freakey
Oh ja zeker wel, geweldige live cd!

avatar van Snakeskin
Is het iemand bekend wat de achterliggende gedachten is van het verschillende versie van deze hoes en waarom het rijtje tekens daarbij omgekeerd op de hoes is afgedrukt. Deze tekens corresponderen met de tracks, maar er bestaan ook versies van deze hoes waarbij dit niet het geval is. Als iemand hier meer over weet dan hoor ik dat graag

Zephyr
Interessant punt wat je daar aansnijdt, Snakeskin ! Ik zie i.i.g. dat hier op MuMe de hoes staat, die hetzelfde is als mijn LP-hoes.En aangezien ik deze plaat gelijk na release kocht, is dit dus ongetwijfeld het origineel.

Achterop staan de 10 symbolen nog eens; onderaan de hoes, in dezelfde volgorde als voorop.
Maar dan allemaal naast elkaar.

Bij meer tijd zal ik eens proberen erachter te komen of er een logica zit in de volgorde.

avatar van richiedoom
Wat een lekkere muziek zeg! Weer een nieuwe ontdekking voor me, The Cult! Dit album misschien maar een keertje aanschaffen

PriestMaiden
Prachtplaat van The Cult. Rain en She Sells Sanctuary zijn klassiekers. Erg 'new-wave' vind ik dit niet, gewoon '80s rock 'n' roll.

Dat heb ik juist meer met het werk naar Love, vind dit album juist nog perfect aansluiten bij de 80's Wave.

avatar van stoepkrijt
Zo op het eerste gehoor klinkt het allemaal erg goed. Nummers als Nirvana, Rain en natuurlijk She Sells Sanctuary zitten goed in elkaar en blijven meteen goed hangen.
Wat me echter wel opvalt is dat alle nummers redelijk lang zijn. Misschien wel iets te lang. En die lengte zit hem volgens mij vooral in het vaak herhalen van het refrein. Die refreinen zijn gelukkig wel goed, maar die bevatten op zichzelf ook al veel herhaling... Dat zou me op den duur nog wel eens tegen kunnen gaan staan.

avatar van Saldek
stoepkrijt schreef:

Op dit album stoor ik me er niet aan.
Maar vooral in de '80 's, zo is me opgevallen, zijn er veel musici geweest die in een leuk nummer het refrein tot vervelends toe in de herhaling gooien. Ik stoorde me er toen aan, dat weet ik nog goed. Gelukkig kon ik memme deck de nummers op zelfgewenst moment wegfaden.
Overigens weet ik niet of eindeloze refreinherhalingen ook tegenwoordig nog van kracht zijn. Met 'gewone' popmuziek en rock ben ik niet meer echt op de hoogte.

avatar van Snakeskin
Is iemand ooit iets verder gekomen met de vraag die ik hier heb neergelegd? Hoe kan het dat de rij symbolen die gekoppeld zijn aan de songs op de hoes van het album niet synchroon lopen?

superplaat trouwens

avatar van vielip
Ik moet je het antwoord schuldig blijven vrees ik.
Ben ook weer niet zo'n groot The Cult fanaat dat ik dergelijke dingen perse wil weten en op ga zoeken. Maar wie weet is er iemand die dit wel doet?

avatar van Sinnerman
Sorry, over die tekens nog nooit nagedacht. Zijn dat echt de afbeeldingen van de nummers? Interessant. Geen idee. Wél een heel lekker album!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb deze nog op vinyl , sterk album en eigenlijk buiten een veramelaar de enige Cult plaat die ik heb.
En dat voornamelijk vanwege het schitterende Love, She Sells Sanctuary, Rain & Revolution.

Rik H.
Dan moet je voor de gein het nieuwe album Choice of Weapon eens beluisteren, de heren presenteren het om na ruim 25 jaar het kunstje van Love bijna te behalen.
Prachtplaat met veel Love invloeden, zonder dat het een Love part 2 wordt.