Daft Punk - Homework (1997)

Frankrijk

3. Revolution 909 (5:26)
  4. Da Funk (5:28)
  5. Phoenix (4:55)
  6. Fresh (4:03)
  7. Around the World (7:07)
  8. Rollin' & Scratchin' (7:26)
  9. Teachers (2:52)
  10. High Fidelity (6:00)
  11. Rock & Roll (7:32)
  12. Oh Yeah (2:00)
  13. Burnin' (6:53)
  14. Indo Silver Club (4:32)
  15. Alive (5:15)
  16. Funk Ad (0:50)
avatar van Dutchy
Vind het zo jammer dat WDPK 83.7 FM zo kort duurt
Hadden ze wel wat meer van kunnen maken naar mijn idee.

avatar van Lexcoaster
Behoorlijke repetatieve plaat. Sommige nummers zijn lekker funky, zoals bijv. het bekende Around the World, maar de nummers raken vaak veel te lang in herhaling, tot vervelens toe.

Niet mijn ding, jammer, want hun live plaat uit 2007 vind best wel goed.

Ik had je zo wel kunnen vertellen dat je dit niets zou vinden, gezien je kritiek op die liveplaat van Talking Heads. Repetitieve muziek is blijkbaar niet jouw ding, al kan het wel iets zijn dat met de jaren komt.

avatar van Lexcoaster
Live vind ik Daft Punk wel lekker, en hun hits vond ik zelfs verfrissend. Eens zien of Discovery me beter ligt, ik denk het haast wel.

Die is meer songgericht, dus je zal hem wel iets beter vinden vermoedelijk.

Dit album is de reden waarom ik elke dag naar muziek moet luisteren

avatar van Weirdo Wizzy
Ben het wel eens met Lexcoaster. Zo gauw ik op mijn display ga kijken hoe lang het nummer al wel niet bezig is dan weet ik dat die te lang duurt. Vind ik het grote minpunt op dit album. Repetitieve muziek mag...maar de nummers hadden wel ingekort mogen worden.

Alleen Alive die had wel 10 minuten mogen duren wat een wereldtrack is dat ook en raar genoeg kan ik het dus bij dat nummer wel hebben.

avatar van Mr. Rock
Ik zal deze muziek wel nooit begrijpen. Tien miljoen keer Around The World zeggen met wat piepjes en tikjes op de achtergrond. Ach ja, ieder zijn ding.

avatar van Dorstlesser
Het blijft wel dansmuziek natuurlijk; en als je verder niet van house of techno houdt zal deze plaat je ook geen fan maken, ik vind 'm ook niet erg toegankelijk.

avatar van vork666
Around the World is zo'n beetje het toegankelijkste nummer hier, dus als je daar al afhaakt is het wel begrijpelijk dat je "deze muziek wel nooit zal begrijpen". Vind het ook hier en daar een vervelende plaat, maar Around the World vind ik dan wel weer erg leuk.

avatar van The Scientist
eigenlijk is Around the World maar een zwakke rip-off van Bert en Ernie's 'De Wereld Rond'.. zelfs qua melodie nog wel af en toe vergelijkbaar..

avatar van Weirdo Wizzy
Ik kan er wel inkomen in het commentaar van Mr. Rock. De sound is wel ''lekker retro'' vind ikzelf eigenlijk, maar het is wel zo herhalend dit niet snap niet dat ze die nummers dan zo lang maken. Echt had veel meer ingezeten in dit album

avatar van BB King
toch wel een soort electronic bible voor artiesten zoals Justice.

avatar van heavenmotel
wat een wereldplaat

Bijna 15 jaar geleden als tiener de cd keihard grijs gedraaid op de zolderkamer (werd niet altijd geapprecieerd door de medebewoners), vandaag een heruitgave van de vinyl aangeschaft...en het klinkt (in mijn oren) blijkbaar nog beter dan vroeger!

Beestige plaat!

avatar van pureshores
dit is 1 van de weinige cd's die ik opnieuw heb moeten kopen omdat de eerste teveel beschadigd was door teveel (en lomp gebruik door anderen die hem leenden)
Nog steeds een subliem meesterwerk en schurkt tegen top 10 aan. De reden dat ie daar niet in komt zijn de irritante nummers Teachers en Rollin & Scratchin die ik respectievelijk simplistisch en niet bij de rest vind passen. Van de singles heb ik Revolution 909 altijd geprefereerd.
Wat iemand hierboven ook zei-Around the world is de enige ingang voor mensen die verder niks met dance ophebben, de andere singles (zoals Burnin') zijn niet poppy

avatar van RogerV
Het heeft mij ook altijd verbaasd dat het zo'n succes werd. Homework is niet bepaald het toegankelijkste dancealbum wat je kunt bedenken.

avatar van BB King
grappig inderdaad, als je alleen Around The World kent en om die rede het album koopt, dan kom je bedrogen uit....

avatar van pureshores
misschien dat die mensen Da Funk ook aankonden want dat nummer was als eerste single al erg opvallend en werd overal en nergens gebruikt en kreeg ook enorm veel TMF/MTV rotatie

avatar van IllumSphere
Dit is inderdaad allesbehalve een toegankelijk dance album. Niet dat ik er bedrogen uit ben gekomen, ik had immers verwacht dat het totaal anders ging klinken dan de twee bekende singles (Da Funk en Around the World), maar ik had het toch ietwat dansbaarder verwacht. Interpreteer dit niet verkeerd, want als ik dit album bijvoorbeeld hoor wanneer ik uitga dan zal ik er wel wat danspasjes bij doen en vooral als ik wat aangeschoten ben. Maar waar andere dance nummers er alles voor doen om de luisteraar te laten bewegen, had ik hier tijdens het normaal beluisteren (lees : thuis achter de computer, gecombineerd met wat leeswerk) niet echt veel zin om te staan dansen. Wat ik wel wil opmerken is dat dit een beetje veranderd naarmate het einde nadert. Maar dan spreken we van een kleine verandering, geen immense.

De twee voornaamste liedjes van dit album voor mij zijn de twee bekende singles. Die heb ik ook los staan en worden af en toe geselecteerd door de Shuffle-functie van iTunes. Daar blijft het ook bij. Dit album is niet slecht, maar ook niet van een overdreven hoog niveau. En ik zie mezelf niet echt luisteren naar dit album en ik zou het merendeel van de liedjes gewoon skippen. Ik ken mezelf al een beetje.

avatar van Arrie
Ik vind een 3,5* eerlijk gezegd behoorlijk hoog voor een album dat je jezelf niet meer ziet draaien, en waarvan je het merendeel zou skippen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
pureshores schreef:
"Alive" - nu ja, "The New Wave" - was hun eerste single.

avatar van Booyo
Op 10 jarige leeftijd is dit album uiteraard volledig aan me voorbij gegaan. Mijn kennismaking met de heren van Daft Punk kwam met het album Discovery. Toentertijd veel naar geluisterd, en nog altijd een album waar ik vrolijk van kan worden. Laatst Homework maar is beluisterd, en mijn mond viel open van verbazing. Wat staan hier een stel ongelooflijk vette platen op! Ik ga veel naar techno feestjes, en een aantal heb ik veel voorbij horen komen, alleen heb ik nooit geweten (en ook nooit verwacht) dat deze van Daft Punk waren. Knallers als High Fidelity, Rollin' & Scratchin' en met name Alive , en dan te bedenken dat deze uit 1997 zijn..

Helaas vind ik tracks 11 t/m 14 wat minder, en zelfs een kleintikke irritant, anders was mijn beoordeling nog wel een halfje hoger geweest.

avatar van heavenmotel
Zo'n dancemuziek wordt nog zelden gemaakt. Waar is de tijd van Les Deux Alpes. Skiën en Daft Punk, zalig...

Ponty Mython
Booyo schreef:

Alive komt al uit 1994. Het is een mix van een nummer genaamd The New Wave. Toen maakte Daft Punk nog gewoon techno in plaats van die 80's revival crap die ze nu maken.

avatar van Dorstlesser
Halfje omhoog omdat hij gewoon te gek is en ik 'm met de tijd steeds meer en meer ga draaien. BoempshBoempshBoempshBoempsh!

avatar van Bakema NL
Dorstlesser schreef:

Ik luister echt helemaal niet naar house of techno, maar deze cd heb ik direct gekocht na het horen van Da funk....ik waande me terug in de jaren '80, het had gewoon iets. Deze plaat maakte me absoluut "fan" en de opvolger nog veel meer.

avatar van Shelter
ik vind dit eerder richting triphop gaan dan richting techno.

avatar van Bakema NL
Shelter schreef:
ik vind dit eerder richting triphop gaan dan richting techno.

Niet zo gek misschien. Er zijn best wel wat triphop dingen die ik wel leuk vind (het bleek dan achteraf triphop te zijn, wist ik veel), dus dat ik dit dan ook leuk vind is dan niet helemaal vreemd.
Ach ja, die hokjes ook altijd. Het is handig voor wat beeldvorming maar je kunt ook juist behoorlijk op het verkeerde been worden gezet. Iedereen kan weer wat anders horen in muziek.

avatar van RogerV
Ik hoor hier geen triphop in. Meer een soort mix tussen house en elektro.