Daft Punk - Homework (1997)

Frankrijk

3. Revolution 909 (5:26)
  4. Da Funk (5:28)
  5. Phoenix (4:55)
  6. Fresh (4:03)
  7. Around the World (7:07)
  8. Rollin' & Scratchin' (7:26)
  9. Teachers (2:52)
  10. High Fidelity (6:00)
  11. Rock & Roll (7:32)
  12. Oh Yeah (2:00)
  13. Burnin' (6:53)
  14. Indo Silver Club (4:32)
  15. Alive (5:15)
  16. Funk Ad (0:50)
avatar van gemaster
Cerveza!

avatar van T.O.
Als iemand deze cd heeft mag hij hem aan BBcita geven

Electro_
Deze CD ligt mij niet zo eerlijk gezegd. Ik vind Discovery en Human After All veel boeiender, deze CD draaide ik gelijk na de eerste 2 weken al amper, alleen af en toe luister ik op de computer nog weleens een nummertje. Toch 3*

Goed album, maar soms wel wat tegenvallende nummers.
Had iets hogere verwachting.

Phoenix, Da Funk, Around the world en High Fidelity zijn de beste nummers.

Deze vind ik niet veel beter dan zijn opvolger (met Aerodianamic enzo)

Electro_
Het album is in z'n totaal niet echt een knaller, maar wat is Rollin' & Scratchin' toch een briljant nummer zeg. Ik snap eigenlijk alleen niet waarom WDPK 83.7 FM niet vóór Daftendirekt staat, aangezien dat eigenlijk de intro van het album is.

avatar van Kos
Kos
Daftendirekt is wel echt een briljante opener. Ik weet nog wel dat ik dit album kocht terwijl ik het niet kende, alleen maar positieve verhalen van anderen.

Dan zet je track 1 op en komt zoiets .

Heel vaag binnensmonds gezever wat scherper wordt en dan die retro beat erbij . Geweldig.

Kos schreef:

Ik luister altijd naar hoe de stem eerst niet in het ritme past maar dan veranderd hij zodat hij er wél in past. Blijft boeiend.

Kos schreef:

Ik heb deze cd jou als eerst laten horen hoor

heb hem laatst gekocht, kende hem natuurlijk al, en ik vind het een grof schandaal dat ze in de popencyclopedie (bron: faber) niet meer hun eigen kopje hebben. toch een erg invloedrijke band, met niet de meest geniale nummers... of wacht, nee toch wel erg geniale nummers.. heerlijk die smerige filterhouse.. ik ga er plat voor, thuis en in da club!!

avatar van Kos
Kos
T.O. schreef:

Ik heb deze cd jou als eerst laten horen hoor
Hm..oke .

Electro_
Halfje omhoog, zo'n nummer als Rock 'n Roll of Around The World zijn toch wel erg goed.

gerucht: volgens de website van de platenmaatschappij van daft punk komen ze deze zomer naar puukelpop.
zou wel eens mogen.

jacom schreef:
zou wel eens mogen.

Het is waar!

avatar van Opschuiven
dit is een van de beste cd's ooit gemaakt! vind vooral teachers, around the world en fresh heel gaaf. Rollin' & Scratchin' daarin tegen, hoe vaak ik hem ook luister, is en blijft de grootste diaree ooit gemaakt. maar zelfs burnin' en alive klinken na een tijdje heel goed!

Rollin' & Scratchin' is juist een van de hoogtepunten. Bangalter moest duidelijk wat woede kwijt in die track...

De laatste tijd weer veel gedraaid dit plaatje en het is toch wel een meesterwerk inderdaad. Daar zijn ze niet meer bij in de buurt gekomen... Het klinkt allemaal zo ongelooflijk fris en zomers... Ben ook blij dat ik ze destijds live heb gezien.

george clinton schreef:
Correctie: in elkaar zit. Lijk zo simpel en toch boeiend. Een nummer dat klopt.

Inderdaad. High Fidelity is een hele knappe track. Het lijkt allemaal simpel door te stampen, maar het is ontzettend knap in elkaar gezet. Ook een Da Funk bv. (die hi-hat op een gegeven moment).

avatar van T.O.
Da Funk is gewoon geniaal.

Electro_
Gaat ook maar gewoon naar 5*, heb hier een beetje moeite mee gehad maar is ook gewoon een geniaal album. Heb nu alle Daft Punk studio-albums op 5* staan, dus mag mezelf wel tot een fan rekenen denk ik.

Human After All gaat vast wel een keer zakken.

Maar ik ben blij dat je het licht hebt gezien wat betreft Homework.

(bij mij is het trouwens 4,5 - 3,5 - 2,5)

avatar van gemaster
4-4-2,5

Waarbij ik wel licht neig naar Homework.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben Daft Punk-fan, maar tot mijn schaamte heb ik dit album nooit gehoord. Of ja, ik ken het goede Da Funk en ik ken (natuurlijk) Around The World, maar die vind ik eigenlijk niks. Lijkt dit album op het briljante Discovery of meer op het wat mindere Human After All. Of anders...

Electro_
Eigenlijk is het wéér anders. De drie platen lijken sowieso niet op elkaar vind ik. Hier zitten iets 'simpelere' dance-tracks op, maar dat is juist de kracht hier vind ik.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik ben Daft Punk-fan, maar tot mijn schaamte heb ik dit album nooit gehoord.

Als ik dit album niet zou kennen zou ik geen Daft Punk fan zijn

Luisteren dus!

T.O. schreef:

Als ik dit album niet zou kennen zou ik geen Daft Punk fan zijn

Luisteren dus!

Nha ik zeg het verkeerd. Ik kan natuurlijk niet zeggen nu dat ik een 100%fan ben, omdat ik alleen Human After All en Discovery in bezit heb. Maar laat ik het zo zeggen, als dit album op hetzelfde niveau ligt als Discovery, ben ik rijp voor de status ''Daft Punk fan''

avatar van Dielie
ik versta je soms echt niet, je geeft vergelijkende commentaar op een plaat en in een ander topic zeg je dat je ze nog niet gehoord hebt, tis precies of ge laat meer uitschijnen dan dage weet, tvalt mij op, maar ik kan verkeerd zijn ook ze

geplaatst op 9 mei 2006, 16:58 uur

op 9mei heb je het album "Homework" nog niet gehoord..

geplaatst op 25 januari 2006, 18:37 uur

idd teleurstelling, al1 human after all en make love komen terug op home work en discovery niveau, met als dieptepunt emotion

en drie maand ervoor vergelijk je een plaat met "Homework"

Inspecteur Dielie

avatar van Dielie
ik zie soms dingen die niet kloppen, en dan moet ik dat gezegd krijgen anders kan ik niet slapen

avatar van andré
Dielie R. de Vries

Dielie schreef:

op 9mei heb je het album "Homework" nog niet gehoord..

en drie maand ervoor vergelijk je een plaat met "Homework"

Ok Ok, het klopt wat je zegt maar weet zelf niet eens meer dat ik dat bericht geplaats had... vaag iig dat ik het heb gezegd. Mgoed ga je nog meer zaken oplossen Sherlock

Misverstandjes moeten kunnen!