The Cure - Three Imaginary Boys (1979)

Label: Fiction

1. 10:15 Saturday Night (3:41)
  2. Accuracy (2:18)
  8. Meathook (2:18)
  9. So What (2:37)
  10. Fire in Cairo (3:23)
  11. It's Not You (2:49)
  12. Three Imaginary Boys (3:17)
  13. The Weedy Burton (1:04)
  14. I Want to Be Old [Studio Demo] * (2:37)
  15. I'm Cold [Studio Demo] * (3:22)
  16. Heroin Face [Live at the Rocket] * (2:40)
  17. I Just Need Myself [PSL Studio Demo] * (2:14)
  18. 10:15 Saturday Night [RS Home Demo] * (4:37)
  19. The Cocktail Party [Group Home Demo] * (4:17)
  20. Grinding Halt [Group Home Demo] * (3:32)
  21. Boy's Don't Cry [Chestnut Studio Demo] * (2:45)
  22. It's Not You [Chestnut Studio Demo] * (3:17)
  23. 10:15 Saturday Night [Chestnut Studio Demo] * (3:41)
  24. Fire in Cairo [Chesnut Studio Demo] * (3:42)
  25. Winter [3IB Studio Out-take] * (3:47)
  26. Faded Smiles [A.K.A. I Don't Know) (3IB Studio Out-take] * (2:17)
  27. Play with Me [3IB Studio Out-take] * (3:30)
  28. World War * (2:38)
  29. Boy's Don't Cry * (2:38)
  30. Jumping Someone Else's Train * (2:59)
  31. Subway Song [Live in Nottingham] * (2:28)
  32. Accuracy [Live in Nottingham] * (2:36)
  33. 10:15 Saturday Night [Live in Nottingham] * (4:39)
Schitterende hoes !

avatar van nuf
nuf
Badalamenti schreef:
Schitterende hoes !

inderdaad, en de cd is ook niet slecht

miloz
Die hoes is verschrikkelijk, Zelden zo iets lelijks gezien!

avatar van orbit
Wel prima nummers! Terecht een punkklassieker. Ik hou meer van de koers die The Cure later is ingeslagen, maar nummers als 10:15 Saturday Night, Grinding Halt en Fire in Cairo zijn uitermate goed te pruimen

Wie The Cure niet goed vindt, kan mss eens naar deze cd luisteren want het is totaal een ander genre dan dat ze nu maken. Punk zou ik het niet echt noemen maar ik vind het wel lijken op The Clash en dat is dan weer wel een punk groep. Maar die genres interesseren mij niet echt.

Over de cd: Ik ben er nog niet uit of ik "Disintegration" of deze plaat het best vind. Meestal hangt het wel af van mijn humeur. Ik vind wel dat Smith's stem beter past bij het latere werk omdat deze cd toch iets minder depressief klinkt.
De pluspunten van de cd wat mij betreft:
-De cd is goed van lengte, te lange cd's zijn niet echt aan mij besteed.
-Sterke songs: 10.15 Saturday Night, Grinding Halt, Object, So What, en de cover Foxy Lady
-De lyrics zijn simpel maar wel leuk, net zoals de muziek zelf.

Het is wel zo dat er toch een paar mindere songs op staan: Accuracy en Another Day

Wel 5*

avatar van the viking
Sterk ondergewaardeerd debuutalbum van The Cure ! Punk georienteerd album bedekt met een vleugje prille New Wave sound. Uitschieters zijn voor mij het melancholische 10:15 Saturday Night,het wat opbeurende Grinding halt en de "luistervanger'' Fire in Cairo.

Disc 2 (the luxe edition) begint weergaloos met de Clash achtige songs I want to be old en I'm Cold . Verwacht op disc 2 overigens grotendeels geen geremasterde opgepoetste versies,de home demo nummers klinken zelfs of ze zijn opgenomen in een Bretonse bunker !
10.15 Saturday word prachtig ingetogen,weemoedig gespeeld met orgelbegeleiding!
The Cocktail Party klinkt als een met oerlagen bedekte nummer je hebt als het ware archeologisch gereedschap nodig om de schoonheid van dit nummer bloot te leggen!
Bij een aantal nummers staat vermeld Previously unreleased song,begin mij dan toch achter de oren te krabben(heeft Robert Smith destijds aan de brein stimulator gelegen ?)
Disc 2 overklast mijn inziens het originele album dan ook qua essentie op alle fronten !

Kortom Three Imaginary Boys :een prima Cure oord om te vertoeven en je depressies te laten verwijderen ! 4.5*

avatar van c-moon
Dit is inderdaad een zeer sterk en overtuigend debuut voor een groep die later grootse dingen zou gaan doen.... het is hier meer punkrock dan wel zwartgallige coldwave, maar hier als is duidelijk dat de dan nog piepjonge Robert Smith een meester in het songschrijven is!

Op deze CD vind je parels zoals "10:15 Saturday Night", "Fire In Cairo", "Subway Song", en "Object". De cover van Hendrickx's "Foxy Lady" is zeer goed gedaan....

En ik sluit me aan bij de vorige spreker, meneer de viking: die Deluxe-edition (heb beide versies) is zéér de moeite waard. Waarom? Léés de Viking's lofrede!!

avatar van the viking
Foxy Lady is inderdaad niet zomaar nageaapt,al geef ik toch de voorkeur aan het origineel !

Cure-dag vandaag op MuMe lijkt het wel

avatar van nevyn
Oh, ik heb de LP, maar dan moet ik wel even spitten in mijn pa's Cureverzamenling
En dan moet ik alles eerst weer eens luisteren enzo.

Ik vond deze LP trouwens wel erg goed. Het eerdere Cure-werk spreekt me wel aan.

stevie schreef:

Cure-dag vandaag op MuMe lijkt het wel

Iedere goede band verdient zo nu en dan eventjes een plek in het zonnetje

Lost Highway
Another day en Three imaginary boys zijn de enige nummers die al een klein beetje de richting aangeven waarheen de band later zal heen gaan, en zijn dan ook mijn favorieten op deze plaat De 'dansbare' nummertjes zijn uiterraard ook zeer aardig.

avatar van MartinoBasso
Three Imaginary Boys doet me eigenlijk niet zoveel als de opvolgers (17 seconds, faith, pornography,..)omdat dit nog niet de Cure-sound is zoals ik het gewoon ben. Staan wel fijne nummers op zoals Saturday Night en Accuracy. Fijn om te horen hoe the Cure ooit begon. 3,5*

avatar van lullaby1987
miloz schreef:
Die hoes is verschrikkelijk, Zelden zo iets lelijks gezien!

die hoes is kunst..net zoals het cdeetje zelf! fire in cairo, saturday night, grinding halt, accuracy ,three imaginary boys 4.0

avatar van Tribal Gathering
Een redelijk charmant rammelend gitaarwerkje. De composities zijn echter over het algemeen nog niet van erg hoog niveau, waardoor het album blijft steken op "leuk geprobeerd, maar nog even oefenen jongens".

Omdat het volgende album een totaal andere richting op ging blijft dit een beetje het buitenbeentje van the Cure.

2,5 ster (en op een goede dag 3,0)

djeffibrelich
ag je moet toch ergens beginnen he
hier hoor je nog een punky-cure.

als je dit toen de tijd zou hebben gehoord zou je nooit kunnen bedenken dat de band de richting op zouden gaan die ze op zijn gegaan.

Dit album is natuurlijk minder dan het latere werk maar het is dan ook een debuut.

10:15 saturday night blijft een cure-classic en is eigenlijk een van mijn favoriete cure-songs.

drip,drip,drip,drip,drip,drip........

heerlijk!

op een goede dag zeker een 3,5

avatar van orbit
Niet mijn favoriete tijdperk van de band, maar hee, vele bandjes anno nu proberen vruchteloos dit niveau te halen met hun Kaiser Bloc Monkeys geluid.. The Cure is daar moeiteloos superieur aan, ook in hun begindagen. 10:15 Saturday Night en Fire in Cairo zijn echte klassiekers uit die punktijd, net als London Calling en dat soort werk. Lager dan een 4 mag je hier eigenlijk niet voor geven.

avatar van musicfriek
orbit schreef:
Lager dan een 4 mag je hier eigenlijk niet voor geven.

Ik heb een 3,5 gegeven, krijg ik nu straf? Dit vind ik wel een heel lekker album om te horen van hun. Wat daarna kwam boeide mij dus niet zoveel. Het werd me te depri allemaal. Maar dit is een heerlijke feelgood-album. Wou dat ze meer van dit soort albums hadden

avatar van orbit
Jij wel hoor, muziekfanaat. Maar juist die diepere laag into the cure en andere bands uit die tijd was van belang, misschien kom je daar ooit nog eens achter, misschien ook niet. Maar ik hoop dat je Bloc Chemical Monkeys Romance dan ook niet ineens 5-en gaat uitdelen, want dan komt je muzikale knowhow wel erg in diskrediet

djeffibrelich
we weten het nou denk ik wel
samen met het werk van the clash, gang of four en talloze andere britse punk-bands kan three imaginary boys ook een punkklasieker genoemd worden.
De sound word schaamteloos gekopieerd door de moderne britse "indie" apen die nu als paddestoelen uit de grond komen.
En dat dan gedacht word dat de muziek van een razor bloc party light origineel is is jammer.

three imaginary boys kan niet tippen aan de latere cure-albums,
je kan het ook niet vergelijken met de latere cure albums.

maar in het genre is het nog altijd een goede plaat en het verslaat de platen van die nieuwe britse jongetjes met beide handen vastgebonden achter de rug.

avatar van musicfriek
orbit schreef:
Dat zijn nou niet bepaald bands die mijn voorkeur genieten. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Maar bij dit album voel ik heel veel energie. Prima toch? Verder heb ik met punkbands niet zo heel veel, maar dan vertel ik niks nieuws denk ik..

avatar van reptile71
Ik kan dit album niet echt punk noemen zoals sommigen maar goed... Another Day en Three Imaginary Boys vind ik ijzersterke nummers die voorzichtig al een beetje de richting aangeven van het latere werk....

edit: en nu zie ik dat Lost Highway dit ook al heeft geschreven, maar het staat me bij dat ik het bij een ander Cure album ook ooit al had geschreven...

avatar van freddze
stevie schreef:
Heeft er iemand de LP van 3 imaginary boys, daar staat world war op.
World War staat niet op de LP van Three Imaginary Boys, maar op die van Boys Don't Cry. Ik heb die originele LP van BDC uit 1979 nog waar dat nummer op staat. Ik vind het persoonlijk het allerslechtste nummer van The Cure!

Lost Highway
reptile71 schreef:

Het spijt me als ik plagiaat zou gepleegd hebben, we denken in ieder geval hetzelfde over deze plaat en zijn beste nummers.

avatar van reptile71
Lost Highway schreef:

En dat moet kunnen

avatar van ðe waan
freddze schreef:
Ik vind het persoonlijk het allerslechtste nummer van The Cure!

Mee eens. Tekstueel ook tenenkrommend.

Ik werd altijd hartelijk uitgelachen door mijn grote zus als dit nummer langs kwam. Helaas was "skippen" in het LP-tijdperk niet zo makkelijk.

@Reptile:
Misschien dekt de term "punky pop" de lading beter?

perfume
Deze plaat vandaag weer eens heel lekker hard gezet. Wat is dit toch heerlijke (punk?) muziek!

avatar van orbit
post-punk volgens de informatiekanalen op het web.

perfume
Wat mij betreft een ware klassieker! Punk of Post Punk. Heerlijke plaat! Ik heb hem de maximale score gegeven vooral om de eenvoud van dit album. Draai dit album vooral heel hard en je hoort de schoonheid ervan af spetteren!

avatar van LeRoi
10.15 Saturday Night...........misschien wel hun mooiste nr...