Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf (2002)

4,07 (1974)
1974 stemmen

Label: Interscope

1. The Real Song for the Deaf (1:33)
  2. You Think I Ain't Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire (3:12)

met Mario Lalli

3. No One Knows (4:38)
  4. First It Giveth (3:18)
  5. A Song for the Dead (5:52)
  6. The Sky Is Fallin' (6:15)
  7. Six Shooter (1:19)
  8. Hangin' Tree (3:06)

met Alain Johannes

9. Go with the Flow (3:07)
  10. Gonna Leave You (2:50)
  11. Do It Again (4:04)
  12. God Is in the Radio (6:04)
  13. Another Love Song (3:15)
  14. Song for the Deaf / Feel Good Hit of the Summer [Outtake Version] (6:42)
  15. Mosquito Song (5:37)

met Michael Melchiondo

16. Everybody's Gonna Be Happy * (2:35)
  17. Gonna Leave You [Spanish Version] * (2:50)
  18. Bloody Hammer * (3:54)
  19. No One Knows [Live] * (5:09)
  20. Autopilot [Live] * (4:34)
  21. The Sky Is Falling [Live] * (5:47)
  22. Another Love Song [Live] * (2:54)
  23. Better Living Through Chemistry [Live] * (8:18)
avatar van Smiechtel
Inderdaad jongens!

avatar van Antie
Voor de fans van de queens dat ongeduldig wachten op iets nieuws raad ik aan om dringend eens werk te gaan op zoeken van
"the kings of frog island".
Ze worden nu al de nieuwe "Queens of the stone age" genoemd"
wat misschien toch wel iets te hoog gegrepen.
Maar ze komen zeker dicht in de buurt

avatar van Ludakris
Weinig originele naam van die kings Maar wel goede muziek, een ontdekking! Dankuwel Antie.

avatar van Schizophrenia
Samen met het origineel, is dit vind ik het beste wat de band tot nu toe heeft gemaakt.

Geweldig

Go with the flow en No one knows vind ik super !

avatar van Gagh
Recht toe, recht aan. Geen compromis. Geen b*llshit.
Beste album van ze tot nu toe.
Zo hoort hardrock te klinken.

avatar van Madjack71
Het beste album van QotSA, hierna werd het toch allemaal wat minder interessant, althans voor mij dan toch.
M.i ook met de beste bezetting en ook de inbreng van Mark Lanegan mag er zijn.

Later een aantal zeer kinderachtige optredens gezien van zanger Josh Homme, na een paar zielige reacties uit het publiek. De wijze hoe Josh daarop reageerde, maakte dat ik helemaal geen behoefte meer voel om naar deze muziek te luisteren. Wat een zielige coke snuivende eikel is het toch, misschien kan die samen met die andere eikel Axel een duo vormen.

Soit, i.i.g deze plaat mag er zijn.

avatar van James Douglas
Jij doelt op het incident op het Norwegian Wood festival of op persoonlijk bezochte optredens van QOTSA (kan natuurlijk op Norwegian Wood geweest)?

Ik heb Homme gezien tijdens Pinkpop vorig jaar en hij was diegene die de zero tolerance (en dan druk ik het zwak uit) security aansprak op haar gedrag en dat was voor mij toen een heldendaad. Maar goed, ik kan mij wel ergens voorstellen dat de pose van Homme niet éénieder smaakt. Beetje jammer trouwens dat bij elke twijfelachtige podiumact Axl Rose er bijgehaald moet worden.

oosterpoort was het ook het geval.

Maakt de muziek niet minder, maar het optreden wel.

avatar van James Douglas
De pose van Homme doel je op neem ik aan?

James Douglas schreef:
De pose van Homme doel je op neem ik aan?

Hey you asshole, yeah you. Stop jumping against that poor girl otherwise I will come down and kick your ass. You bald fuckass, go to you're mommy

Niet percies maar zo ongeveer. Maar goed muziek was wel bijzonder tof ook al ben ik een beetje over mijn Queens fandom heen(het blijft een geweldige band).

avatar van James Douglas
Ik kan het ergens wel waarderen dat hij een (vrouwelijk) deel van het publiek in bescherming neemt. Welliswaar, niet het meest subtiel maar toch..

Op het optreden van Werchter is het dan weer hilarisch. Een singalong Everybody knows you dance like you fuck integreren in Feel Good Hit of the Summer. Enfin, ik dwaal af.

avatar van Banjo
'this is clone radio' en 'we spoil your music' volgens mijn hebben ze een hekel aan de radio.

maar goed ik geef een halfje erbij dan kom ik op 4,5
en weet iemand ook of wanneer de queens of the stone age naar nederland komen? en waar precies.

avatar van Pooiertje
kan het kloppen dat dit deels metal is?

avatar van captain scarlet
Pooiertje schreef:
kan het kloppen dat dit deels metal is?

Niet echt, al schurkt het er soms aardig tegenaan. Maar gezien je brede muzieksmaak raad ik je aan dit album een luisterbeurt te gunnen !

avatar van Pooiertje
Hmmm, heb dit net beluisterd en ik vind het niet zo...

avatar van My Addiction
Juist deze CD gekocht en ik heb er hoge verwachtingen van want een goede vriend van mij vind QOTSA ongelooflijk goed. En ik kende er wel wat nummertjes van dus ik dacht och ja waarom niet?
Hopelijk is deze CD ook zo goed zoals mijn vriend beweert.

Joy
daarna kyuss gaan beluisteren zodat je weet waar de mosterd vandaan komt

avatar van johanfcu
Het moment is aangekomen, hij staat op 4,00. Meer dan terecht. Gefeliciteerd QOSTA.

avatar van My Addiction
pff vind er tot nu toe nx aan echt nx. 0 emotie echt slecht eigenlijk.

stuart
Ik houd af en toe best van wat stevige muziek, maar deze viel mij ook tegen.

avatar van My Addiction
Alles wat ik hoor op deze CD is noise van de gitaren, soms afzichtelijk geschreeuw van Mark Lanegan en inspiratieloze zwakke songs wat een tegenvaller
nr 28 in top 250 WAAT

nog maar eens

Kyuss

meer melodie, meer klasse

dit vind ik ook voor 2 nummers leuk, veel te eentonig verder

stuart
Ik snap nu opeens ook waarom ze voor deze albumtitel hebben gekozen....

avatar van LennartDG
Addiction, als je niet zo heel thuis bent in het genre moet je het zeker een paar keer beluisteren voor je de songs kunt waarderen. Ik weet waarover ik spreek, want nu begin ik ze wat te kennen (en ik ben zelf helemaal niet thuis in het genre). Mijn inziens is dit toch een erg sterke plaat, veel goede nummers, en de inbreng van Mark Lanegan is zéker heel gepast.

avatar van My Addiction
Ik hou gewoon niet van teveel distortion in gitaren, geschreeuw en geen emotie in muziek. Alleen mosquito song is te horen, maar ik zal het zeker nog een kans geven want een vriend van mij vind dit album super en ik wil weten waarom ;D maar tot nu toe vind ik het afzichtelijk

avatar van Smiechtel
Ach, op en top emotie is ook niet altijd wat je zoekt. Het ontbreken van emotie is op een bepaalde manier ook een gevoel. Keihard, rauw en strak. De nummers lijken echt niet zo veel op elkaar als Joy en Addiction hierboven beweren denk ik zo Op die manier lijkt alles van Tool ook op elkaar (grappig hoe iedereen altijd inspeelt op Joys voorkeur voor Tool )

tool sucks

mastodon rules!

My Addiction schreef:

Wellicht is de nummers los luisteren 'n goed plan. De gitaarsolo in A Song For The Dead (vanaf de derde minuut) is geweldig!

avatar van My Addiction
Waat? de muziek van tool lijkt toch helemaal niet op elkaar? Neem nu Stinkfist en The Pot toch een groot verschil niet? nouja het ontbreken van emotie soms vind ik dit goed soms niet. Bij neem nu ACDC dan vind ik het goed neem nu alle commercieelen brol zoals Lady Gaga en Katy Perry dan vind ik het verschrikkelijk erg. Maarja das mss ook muzieksmaak