A$AP Rocky - Long. Live. A$AP (2013)

Label: RCA

1. Long Live A$AP (4:50)
  2. Goldie (3:12)
  3. PMW (All I Really Need) (3:55)

met ScHoolboy Q

4. LVL (3:40)
  5. Hell (3:52)

met Santigold

6. Pain (3:53)

met OverDoz

7. Fuckin' Problems (3:54)

met 2 Chainz, Drake en Kendrick Lamar

8. Wild for the Night (3:30)

met Skrillex

9. 1Train (6:12)

met Action Bronson, Big K.R.I.T., Danny Brown, Joey Bada$$, Kendrick Lamar en Yelawolf

10. Fashion Killa (3:56)
  11. Phoenix (3:54)
  12. Suddenly (4:31)
  13. Jodye * (4:21)
  14. Ghetto Symphony * (3:58)

met A$AP Ferg en Gunplay

15. Angels * (3:48)
  16. I Come Apart * (3:37)

met Florence Welch

17. Pretty Flacko [Remix] * (4:17)

met Gucci Mane, Pharrell en Waka Flocka Flame

avatar van Holla
Oh excuses, begreep u verkeerd. Dacht dat je mijn bericht sarcastisch noemde .

Overigens zie ik dat jij en verschillende dingen nodig hebben om iets een goed album te vinden. Jij wilt vernieuwing denk ik zo, maar in mijn ogen is er vrij weinig vernieuwing mogelijk, enkel verbetering van oude dingen

avatar van hond racisme
Holla schreef:
Oh excuses, begreep u verkeerd. Dacht dat je mijn bericht sarcastisch noemde .

Ik moet geen geheel nieuw genre gaan beluisteren, het probleem is dat A$AP Rocky hier en daar wat beats van andere rappers steelt. Skrillex heeft ie nog kunnen strikken voor zijn beat te producen, zo niet had hij toch gewoon iemand gepakt die het kon nabootsen. Het hele album is nonsens, het klopt niet, het past niet. Het is hol en er zit geen doel achter, buiten geld verdienen. En dat het mainstream is maakt me niet uit, het is gewoon een kopie van alles en nog wat. Van lyrics to beats.

tuktak
Snelgeteld 26 producers en 31 writers op 12 nummers, die allemaal hun stempel willen drukken. Duidelijk iets teveel van het goede, want dit is een behoorlijk overgeproduceerd album geworden. In potentie een goede plaat maar ik mis subtiliteit en houdbaarheid.

avatar van Holla
Nee ik begrijp je hond racisme, vind het zelf gewoon lekker om weg te luisteren maar er zijn al een hoop nummers waar ik mijn interesse begin te verliezen.

Snap steeds meer wat mensen bedoelen met: Hij wil veel proberen en de helft pakt niet goed uit.
De mixtape klinkt nog altijd iets minder maar die klonk in het begin toch iets beter dan deze naar mijn smaak... Dus ik verwacht dat deze ook zeker nog zal afnemen

Nu 3.5

avatar van KILLERBEE99
Eerste album uit 2013 voor mij. Goed begin dit, hopelijk wordt dit jaar weer een goed muziek jaar. Leuk albumpje dit.

Goed album zeker de featurings met kendrick lamar zijn zeer hard..... een aanrader voor iedereen die A$ap Rocky hard vind.

avatar van Silky & Smooth
Fuckin' Problems is inderdaad ook een fuckin' hard nummer! Ik blijf een 2Chainz-fan, wat een held!

avatar van clareyboy
Een maandje later en ik verlaag mijn stem naar 2.5, er zitten maar een paar tracks tussen die ik regelmatig nog beluister dit zijn: Long Live Asap, PMW, en Goldie & 1Train.

Tracks zoals Fashion Killa, Wild for the Night, Pain & Fuckin Problems zijn imo gewoon erg ondermaats.

Raffael1977
FlyLo schreef:
Wat een troep zeg. Dit is gewoon 50 Cent-muziek anno 2013. Met een gastproductie van Skrillex als absolute uitschieter van hoe slecht dit wel niet is.

Kenmerkende verse (Angels):

Dit is gewoon Friday van Rebecca Black in ghetto slang

Ben het volledig met jou eens.

avatar van niels94
Mensen zeuren. Dit album is heerlijk. Dus.

Die producties Dan boeit het me ook geen fuck waar deheer Rocky het over heeft, als hij maar gewoon zijn fijne stem gebruikt. En hij heeft weinig keuze, hè

avatar van Gloeilamp
niels94 schreef:
Mensen zeuren. Dit album is heerlijk. Dus.

Dat zijn hun fuckin problems.

avatar van hond racisme
producties zijn juist het slechts aan long live asap.
Jodye en de titeltrack zijn overgeproducede SGPrrP beats. Wat nog? Clams casino herhaling van zijn vorige mixtape, saaie three 6 mafia stereotype beats, Odd Future rip off op Pain, de rest opvullertjes. Argh.

lichtjes geweldig, inderdaad vrienden!!

avatar van Raconteur
Clams Casino zijn producties mogen dan in het verlengde liggen van zijn vorig werk, daarom zijn ze niet minder geweldig.

avatar van Silky & Smooth
Ik denk dat heel veel nummers dit jaar moeite gaan hebben om Fuckin Problems, 1 Train en Fashion Killa in te halen qua aantal malen afgespeeld! Die staan bijna elke dag wel op repeat!

avatar van Rhythm & Poetry
Met het vergaan van Hiphopleeft dachten jullie natuurlijk van mij af te zijn. Maar niks daarvan.

De 24 jaar jonge Rakim Mayers, oftewel A$AP Rocky, mag met recht een van de grootste sensaties binnen de huidige hiphopscene genoemd worden. Het uitbrengen van de succesvolle mixtape Live. Long. A$AP, legde de charismatische rapper geen windeieren. Sindsdien werkt hij namelijk samen met de grote namen binnen de muziekwereld: onder meer Big Boi, Usher en Raekwon. Op zijn nieuwe album, Long. Live. A$AP, toont de rapper met gemak in de voetsporen van dergelijke artiesten te kunnen treden.

Lees mijn recensie verder op KindaMuzik. Klik.

avatar van niels94
Toch net wat teveel nummertjes die maar zo-zo zijn... Meer een album dat het moet hebben van losse nummers, dus.

avatar van shaadiq haynes
Stoort dan echt niemand zich aan die overdreven shallow, elke diepte ontberende en bij tijden gewoon barslechte lyrics op dit album?

avatar van FlyLo
shaadiq haynes schreef:

*Kuch*
Sowieso zijn er wel meer berichten waarin de lyrics worden gehekeld

avatar van shaadiq haynes
ik had net gepost toen ik die van jou zag, sorry! Creativiteit, kunde en originaliteit zijn blijkbaar van geen tel meer als ik het gemiddelde bekijk...

avatar van bennerd
'Kunde' in die zin? Als je denkt dat hier geen bepaalde kunde in zit, heb je er geen bal van begrepen.

avatar van shaadiq haynes
Ik luister en hoor inpiratieloze beats, ongelofelijk flauwe teksten vol mysogynie. Nergens ontdek ik het minste spoor van een 'tongue in cheeck', A$AP neemt zichzelf heel serieus ("I am an artiste"). Welke kunde zit hier dan achter, bennerd? Wat is Rocky's verdienste op deze plaat? Mijn kritiek afdoen als 'je snapt er geen bal van' is wel héél makkelijk...

avatar van Holla
Ik hoor toch op een hoop tracks een hongerige Rocky die gewoon zijn ding doet, rap hoeft niet altijd van een lyricaal hoog niveau te zijn om goed te zijn, anders werkten vele rappers gewoon bij de Mac

avatar van Stapler
Veel rappers werken ook bij de Mac .
Zelf heb ik hem inmiddels verlaagd naar 3*. Het frisse is er wel weer een beetje vanaf (dan heb ik het ook over Rocky zelf) en doordat het nu wat Pop-achtiger is hebben de nummers ook een mindere replay-waarde.
Voor de smokers: Suddenlyyyyyyyy hele dikke aanrader om een dikke in je mik te mikken.

P.S. Laten we elke dag bidden dat er een tape komt met alleen maar beats van Clams, SGP en 2 bangers van Hit-Boy.

avatar van shaadiq haynes
'Hongerig zijn' en 'je ding doen' zijn helaas geen synoniemen van 'talent hebben'...

avatar van Silky & Smooth
'Hongerig' en 'je ding doen' zijn wel twee sterke vervangers voor talent. Technisch sterke beats en diepgaande, ingewikkelde lyrics (om een ander uiterste te noemen) staan toch ook niet garant voor sterke albums. Talent heeft A$AP wel, want anders was hij nooit zover gekomen. Hier gaat het om puur om smaak en daar valt over te twisten.

avatar van Holla
Of iemand ''Talent heeft'' is wederom persoonlijk . Zoals je merkt vinden veel mensen dat Rocky talent heeft, en ook veel mensen van niet. Zo zijn er ook mensen die 2 Chainz talent vinden hebben, of Lil Wayne, maar dan heb je ook weer mensen die Jantje van hiernaast talent vinden hebben. Ik kan in elk geval genieten van deze CD, jammer dat jij dat niet kunt maar om hem dan talentloos te noemen vind ik dan weer een beetje ver gaan. De man is ver gekomen, en dit is slechts het begin van zijn carriere!

avatar van Slowgaze
shaadiq haynes schreef:

Wat is er verkeerd aan misogynie?