A$AP Rocky - Long. Live. A$AP (2013)

Label: RCA

1. Long Live A$AP (4:50)
  2. Goldie (3:12)
  3. PMW (All I Really Need) (3:55)

met ScHoolboy Q

4. LVL (3:40)
  5. Hell (3:52)

met Santigold

6. Pain (3:53)

met OverDoz

7. Fuckin' Problems (3:54)

met 2 Chainz, Drake en Kendrick Lamar

8. Wild for the Night (3:30)

met Skrillex

9. 1Train (6:12)

met Action Bronson, Big K.R.I.T., Danny Brown, Joey Bada$$, Kendrick Lamar en Yelawolf

10. Fashion Killa (3:56)
  11. Phoenix (3:54)
  12. Suddenly (4:31)
  13. Jodye * (4:21)
  14. Ghetto Symphony * (3:58)

met A$AP Ferg en Gunplay

15. Angels * (3:48)
  16. I Come Apart * (3:37)

met Florence Welch

17. Pretty Flacko [Remix] * (4:17)

met Gucci Mane, Pharrell en Waka Flocka Flame

avatar van Jurrien
Net begonnen met luisteren, vind de eerste 4 tracks in ieder geval keihard.

avatar van Stapler
Er komt een clip van de titeltrack .

avatar van Koston
Die bas tijdens de titeltrack

avatar van 'State Of Mind'
De plaat heeft een heerlijk energie level, dat is A$ap zijn unieke kracht, zowel qua beats, stem, delivery en flow. Je krijgt spontaan zin om los te gaan, maar op inhoud is het zo lek als een mandje, waardeloze lyrics, maar het interesseert me niet eens, ik draai deze voor de knallende energie.

Maar ik vind wel dat ik eerlijk naar mezelf moet zijn en zou dit daarom niet hoger dan een 3.0 kunnen geven.

Favo's;

- Wild For The Night
- Fuckin' Problems
- Pain

avatar van Ward
Heb dit album erg veel geluisterd de laatste dagen, maar moeilijk wat ik hier voor beoordeling aan moet geven. De plaat begint heel erg sterk en houdt dit niveau 4 nummers moeiteloos vol. Net op het moment dat ik dacht dat ik hier misschien wel eens met een kleine classic te maken zou kunnen hebben, wordt het verval ingezet. Hell t/m Wild for the Night wisselt tussen middelmatig en ronduit slecht. Vooral Wild for the Night met Skrillex is echt lachwekkend. Buiten dat Skrillex sowieso zwakzinnig primitieve muziek maakt past de stijl van die track ook totaal niet bij de stijl van A$AP en de bij de stijl van de rest van het album. Een bizarre miskleun.
Maar net op het moment dat ik mijn vertrouwen volledig verloren heb komt de tofste track van het album, en wat mij betreft van het jaar: 1train. Het is hier al vaker gezegd: een keiharde possecut waar iedereen zich moeiteloos staande weet te houden. Vooral Joey Bada$$, Kendrick Lamar en Big K.R.I.T. weten een enorm niveau te halen. De toekomst van hiphop lijkt er wel zonnig uit te zien.
Ondanks dat het absolute hoogtepunt dan geweest is, weten ook de nummers daarna goed de aandacht vast te houden. Zeker Fashion Killa is gewoon een heel tof nummer. Uiteindelijk blijf ik met een gemengd gevoel zitten. Ik zou graag 4* voor deze plaat te geven omdat die zonder diepgaand te zijn, enorm weet te vermaken. A$AP heeft gewoon een hele toffe ontspannen stijl. Maar uiteindelijk is dat blokje in het midden echt te matig om 4* te rechtvaardigen. Neemt niet weg dat ik A$AP Rocky zeker in de gaten zal blijven houden. 3,5*

avatar van He$$el_01
Oké, nog één keer omdat het zo leuk is:
1. Big K.R.I.T.
2. Kendrick Lamar
3. Joey Badda$$
4. Yelawolf
5. Danny Brown
6. A$AP Rocky
7. Action Bronson

avatar van MJ_DA_MAN
Vind eigenlijk dat niemand op die track een echt goede verse aflevert. Ik doe mijn rugzak voor even weer om zodat ik kan concluderen dat dit soort rappers (grote namen in de hedendaagse hiphopwereld) toch vrij ver achterblijven op hun collega bekende MC's uit de underground.

Edit: zag iemand de (inmiddels gewijzigde) typo in de tweede zin?

avatar van He$$el_01
Ik heb je ongewijzigde bericht gezien, maar er blijkbaar overheen gelezen.

Maar ik vind dat vooral de eerste vijf verses die ik noem van een lekker niveau zijn. Kendrick en Joey rijmen lekker, en hebben relatief goede teksten. Danny en Yelawolf hebben weer hun heerlijke eigen stijl, die hier goed tot zijn recht komt en K.R.I.T. doet gewoon eigenlijk alles goed.

Ik snap jouw ook wel. Als je een Celph, Esoteric, Sean Strange of Virtuoso om maar even iets te noemen (noem ik natuurlijk wel een paar erg mooie namen) op deze track zet 'killen' ze het nummer qua flow sowieso, en Celph uiteraard ook nog met zijn punchlines.

Maar voor een Mainstream nummer vind ik het een erg respectabele posse cut. Als je een paar jaar geleden de 'mainstream talentjes' op één nummer zou zetten zou je opgescheept zitten met Gucci Mane, Soulja Boy, Drake en dan misschien nog een goede verse van Young Jeezy ofzo.

avatar van bennerd
Dan zou enkel Drake de track slechter maken

avatar van Holla
Inderdaad, de mainstream is vooruit gegaan en dat vind ik zelf prachtig . Ben niet zo into de underground-scene momenteel, maar zal zeker de namen is checken die je noemt He$$el .

avatar van Silky & Smooth
6. A$AP Rocky
7. Action Bronson

Mijn eerste lijstje van 2013

Holla schreef:

Zijn wat He$$el noemt underground namen dan? Kendrick Lamar en A$AP worden platgedraaid op studio brussel en Joey Badda$$ krijgt immens veel aandacht op het vice kanaal "noisey", Danny Brown ook trouwens, zelfs op Pitchfork.com

avatar van hond racisme
Yelawolf ken ik niet, van beluisteren althans, maar die was niet weg te denken van de Youtube commercial destijds de release van zijn album.

avatar van Ward
Hij doelde denk ik op het lijstje: 'Celph, Esoteric, Sean Strange of Virtuoso'

Oh, ok!

avatar van Holla
Inderdaad, ja. bedoelde Celph enz enz enz.

bennerd schreef:

#4 Danny Brown
#5 A$AP Rocky
#6 Action Bronson
#7 Yelawolf

Yelawolf hadden ze echt niet op die track mogen zetten.

avatar van FlyLo
Wat een troep zeg. Dit is gewoon 50 Cent-muziek anno 2013. Met een gastproductie van Skrillex als absolute uitschieter van hoe slecht dit wel niet is.

Kenmerkende verse (Angels):
Rollin' in my Benzo
Hoes on the curb a couple of friends
Rollin down my window
Yo whats the word, fuck it get in
Ride round wit' these bimbos
She give head to my kin folk
Shout outs my connect tho'

Dit is gewoon Friday van Rebecca Black in ghetto slang

avatar van hond racisme
Best New Music op Pitchfork? Zag iemand dit aankomen... ? Nee?

avatar van Holla
Pitchfork vind ik persoonlijk sowieso niet erg geloofwaardig, dus eigenlijk verbaast me dit niks .

Holla schreef:

Sarcasme, maar buh. Wat wilt A$AP nu bereiken? Zijn vorige album steunde nog op de Clams Casino beats maar kom op. Het titelnummer en Jodye zijn een complete rip off van Raider Klan, sommige nummers zijn barslecht gerapt, wacht wat doet Skrillex op dit album, A$AP Rocky zorgt voor geen enkel memorabel moment, zelfs het fantastische 1Train is in mijn ogen matig. Het is allemaal al eerder, en beter gedaan. In LiveLongA$AP was hij een nonchalant rappertje die over relaxte beats rapte met verzachtende synths/vocal samples een chop n screw vibe, maar dit album is moeilijk te ontcijferen, tegelijk zo gemakkelijk door te kijken.

avatar van Gloeilamp
hond racisme schreef:

zelfs het fantastische 1Train is in mijn ogen matig.

Wat bedoel je hier precies mee?

avatar van Holla
Zeker geen sarcasme van mijn kant, ik vind Pitchfork vaak verrassend en vreemde dingen brengen waar ik het totaal niet mee eens ben.

Gloeilamp schreef:

Wat bedoel je hier precies mee?

Dat veel mensen 1train fantastisch vinden maar ik 'm matig vind. Was vergeten die "fantastische" tussen aanhalingstekens te zetten.

Holla schreef:

2de, ja. Verassend? Nee. Er is dringend nood aan een site als Pitchfork, die alternatieve (misschien alternatievere) muziek reviewt en wat nieuwtjes neerpent, maar dan wel met een goed systeem. Pitchfork reviewt zelf niet, die gaat mee met de stroom. Als iets aanslaat krijgt het hoge punten, anders niet. Als je het trucje door hebt valt het ongelooflijk makkelijk te voorspellen of iets "Best New Music" wordt of niet. Dan heb je de bands die geen aandacht krijgen, nog vrij wel onbekend zijn maar wel een goed album maken, die krijgen een 8+. Als Pitchfork ziet dat iets na een release veel aandacht krijgt geven ze het volgende album automatisch een topscore.
Dit was mijn theorie over pitchfork.

avatar van Holla
Tsja, en toch verrast over A$AP als Best New Music dan?

avatar van WeztSide
Poeh, ik kan hier moeilijk een cijfer aan geven. Ik schommel tussen de *2 en *3,5.
Long Live A$AP, PMW, Phoenix, zijn de beste nummers en zelfs daar ben ik niet altijd enthousiast over. De combinatie met Skrillex is leuk, maar ik ben er niet dol op. 1Train had ik me erg op verheugd, maar de beat is te saai voor een posse cut en er staan gewoonweg te veel emcee's op. Twee of drie hadden er af gekund.
Fuckin' Problems... Tsja, ik heb weinig met Drake, A$AP spit zwak en Kendrick Lamar is ergerlijk.
Fashion Killa is een goed voorbeeld van mijn ambivalente gevoelens over dit album. De ene keer luister ik er zonder moeite naar, de andere keer komt ie langs en denk ik "Fuck, nee, wie wil hiernaar luisteren?"

De algemene sound van het album is fijn, maar ik kan er niet enthousiast van raken.

Holla schreef:
Tsja, en toch verrast over A$AP als Best New Music dan?

Zoals ik al zei was dat sarcasme.