Sex Pistols - Never Mind the Bollocks Here's the Sex Pistols (1977)

Alternatieve titel: Never Mind the Bollocks

Punk
Label: Virgin

1. Holidays in the Sun (3:22)
  2. Bodies (3:03)
  3. No Feelings (2:51)
  4. Liar (2:42)
  5. God Save the Queen (3:19)
  6. Problems (4:11)
  7. Seventeen (2:03)
  8. Anarchy in the UK (3:32)
  9. Submission * (4:13)
  10. Pretty Vacant (3:18)
  11. New York (3:06)
  12. EMI (3:09)
  13. No Feeling * (2:45)
  14. Did You No Wrong * (3:11)
  15. No Fun * (6:22)
  16. Satellite * (3:59)
  17. New York [Demo Version] * (3:21)
  18. Unlimited Edition [Demo Version of 'EMI'] * (3:17)
  19. Liar [Demo Version] * (3:10)
  20. Pretty Vacant [Demo Version] * (3:04)
  21. Problems [Demo Version] * (4:18)
  22. No Future [Demo Version of 'God Save the Queen'] * (3:52)
  23. Did You No Wrong [Alternative Vocal] * (3:16)
  24. Seventeen [Alternative Vocal] * (2:07)
  25. Satellite [Rough Mix] * (4:02)
  26. Submission [Rough Mix] * (4:11)
  27. Holidays in the Sun [Rough Mix] * (3:33)
  28. EMI [Rough Mix] * (3:20)
  29. Seventeen [Rough Mix] * (2:05)
  30. Holidays in the Sun [Alternative Mix] * (3:30)
  31. Body [Demo Version of 'Bodies'] * (3:54)
  32. Submission [Alternate Mix] * (4:12)
  33. Belsen Was a Gas [Demo] * (2:31)
  34. Anarchy in the UK [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:30)
  35. I Wanna Be Me [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:43)
  36. Seventeen [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:00)
  37. New York [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:20)
  38. EMI [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:27)
  39. No Fun [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (4:38)
  40. No Feelings [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:26)
  41. Problems [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (4:20)
  42. God Save the Queen [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:33)
  43. Anarchy in the UK [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:50)
  44. I Wanna Be Me [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:05)
  45. Seventeen [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (2:22)
  46. New York [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:25)
  47. EMI [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:26)
  48. Submission [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:05)
  49. No Feelings [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:06)
  50. Problems [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:34)
  51. God Save the Queen [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:32)
  52. Pretty Vacant [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:14)
  53. No Fun [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (5:27)

Overbehaarde machorock?

ja tuurlijk! ga een kroeg binnen, zeg dat je van pink floyd houdt en alle dames begin accuut last van beenspreiding te krijgen. jouw nooit overkomen?

charlezzz schreef:

Neen, mijn naam is niet David Hasselhoff...

Omayyad schreef:

Neen, mijn naam is niet David Hasselhoff...

nee, de KnightAreaRiders zitten elders

Overbehaarde machorock?

avatar van platedraaier

Precies
En Met
[quote]En tot slot : Punk is een schreeuw om vrijheid...[quote]
(dat quoten heb ik nog niet zo goed onder de knie)
Slaat Fredpit natuurlijk de spijker op z`n kop. (Of de veiligheidsspeld in de wang?)

Niet zo serieus doen over deze plaat, de Sex Pistols zijn gewoon 1 van de beste grappen van de vorige eeuw.

Neen, overbehaarde "intelligente" zichzelf iets te serieus nemende machorock...

Ik denk bij het lezen van dit soort termen beslist niet aan de door jou aangegeven voorbeelden...

avatar van orbit
fredpit schreef:

Met mijn definitie van punk geef ik je de volgende namen

Robert Johnson, Elvis (56), Jerry Lee Lewis, The Sonics, The Velvet Underground, Stooges, MC5, Ramones, etc

Maar ook : "Pubfolk", The Who, The Monks, The Kinks, Faces, Slade.. en andere zg "Lad's" Bands.

En tot slot : Punk is een schreeuw om vrijheid...

Tsja, op die manier kan je ook beweren dat de Moody Blues de voorloper van gothrock is

Feit is dat de punk van de pistols toch wel anders klinkt en dat bands van na dat tijdperk ook weer een finaal andere weg zijn ingeslagen dan daarvoor, welke bands ze ook hebben beluisterd in hun kinderjaren. Verder was het ook vooral een beweging tegen de inmiddels gezapige 70s rockmastodonten die bezig waren aan 6-dubbel elpees met nummers van 45 minuten

orbit schreef:

45 minute was te lang voor een kant. dat zou het audiofiele karakter afbreuk doen

Omayyad schreef:

Hoeft ook niet....niet iedereen is even goed op de hoogte van de moderne muziekhistorie.

Hoe dan ook...De Sex Pistols hebben op diverse manieren duidelijk gemaakt dat ze het tegenovergestelde pretendeerde te zijn van Pink Floyd, Led Zeppelin, Daddy Abraham and his Smurfs en soortgelijke rockmastadonten. (Tshirts, uitspraken, wilde stakingen, stinkbommen, hysterische huilbuien etcetc)

Een ander punt is natuurlijk dat jij liefhebber bent van het door mij onrespectvol als overbehaarde machorock omschreven genre..Probeer wel te begrijpen dat ik het beeld van halverwege de jaren 70 schets. De leden van Pink Floyd, Yes, Genesis etc kwamen toen zelden bij de kapper. Ook waren ze niet op een glimlach te betrappen. Kantlange technische solo's en een vaag imago zorgden voor het "intelligente"sfeertje.

Nu ja.."overbehaarde intelligente zichzelf iets te serieus nemende machorock" dus.

avatar van luc011190
't Zal allemaal vast heel belangrijk en invloedrijk geweest zijn, maar ik vind er muzikaal bar weinig aan.

fredpit schreef:

Dat spreek ik beslist niet tegen en dat is ook niet de reden voor mijn reactie. Ik weet heel goed dat de band zich afzette tegen een wat ouder deel van de muziekwereld, hoewel zelfs punkopperhoofd Johnny Rotten later zou toegeven helemaal geen Pink Floyd-hater te zijn, maar dat terzijde.

fredpit schreef:

Los van het feit dat ik een liefhebber ben van dit soort muziek, denk ik bij machorock dus niet aan mensen die met gezin en kinderen op tournee gaan en vaak hun tourdagen achter de kinderwagen doorbrengen. Bij macho's denk ik aan mannen die continu hun mannelijkheid willen bewijzen en dat is iets wat ik Pink Floyd, Genesis en Yes nog nooit heb zien doen. Dan denk ik toch echt aan andere bands, maar misschien hebben wij een andere definitie van het woord macho. Dat ze niet op een glimlach te betrappen zijn neem ik evenmin als serieus bedoeld argument.

EVANSHEWSON
Ik heb die plaat nog wel, maar echt draaien en naar luisteren; neen, dat niet.
Volgens mij stonden er een paar toppers in het punkgenre op zoals Holiday in the Sun, Pretty Vacant, Anarchy in the UK en God Save the Queen, tja... ben dit soort herrie al jààààren ontgroeid, en heb er eigenlijk nooit veel mee gehad.

Mij absoluut niet muzikaal rijk genoeg.
2.5 sterren
**1/2 voor de genoemde songs en omdat de plaat in de rockgeschiedenis wel zijn belang heeft gehad.
Maar het blijft pokkeherrie!

luisteraart
Heerlijk om dit weer eens te draaien! Gelijk maar een score toevoegen, want misschien duurt het wel weer 5 jaar voor ik hier mijn oren aan leen.

4 Sterren. Welverdiend!

fredpit
@ Omayyad: Het feit dat je serieus op mijn comentaar ingaat zegt iets over hoezeer je begaan bent met je favoriete muziek, en dat siert je.
Bij Macho denk ik aan mannen die de hele wereld willen laten zien, hoe goed ze wel niet zijn in het produceren van nageslacht...Dat ze voor dat doel dan zelfs hun gehele kinderschaar meenemen op tournee om daar mee te pronken gaat mij echt te ver...Wat een macho's zeg!
@ luc 011190: Jij snapt het!! Muzikaal is het allemaal ruk en dat was nu net de bedoeling van deze frisse jongens.
@EVANSHEWSON: Precies!! pokkeherrie niet muzikaal etc en als dat je maatstaf is dan verdient deze band nog minder dan een 2,5*Volgens mij ben jij wel van de leeftijd dat je de punk bewust hebt meegemaakt toch ? Heb je nog een foto met een hanekam ? zo ja....zet hem eens op de site.
@luisteraart; Ik luister ook zelden nog naar dit album. Het is werkelijk niet om aan te horen. vind je 4* niet wat overdreven?
@ Orbit; Ja natuurlijk zijn de Moody Blues de voorgangers van de gohtrock en vooral bij The Cure is de gelijkenis treffend. Trouwens, vermakelijke stukjes tekst van je bij het Scaruffi topic

avatar van orbit
Omayyad schreef:

Fredpit zegt dat ze vooral hun muziek erg serieus namen en aan overpretentie leden vaak, en van humor in de teksten is ook nooit veel te bespeuren.. Ik vind dat hij daar een punt heeft hoor. Het was op een gegeven een topzwaar genre geworden waarvan een groot gedeelte luisteraars al vervreemd was geraakt, zeker de jeugd.

Macho lijkt me meer die ouwe bluesmeuk van Led Zeppelin en consorten, het bigger, louder en better principe.. een van de redenen dat ik jaren 70 rockmastodonten nu ook vooral lachwekkend vind. Spinal Tap heeft dit nog mooi uitgebeeld

fredpit schreef:

Hahaha... Ik behandel elke user op MuMe zo gelijk mogelijk en om die reden heb ook jij recht om mijn serieuze commentaar...

orbit schreef:

Zeker Orbit, dat klopt ook wel. Ik wil hier ook niet het tegendeel beweren. Progrock was natuurlijk een makkelijk doelwit voor deze generatie en ik kan me ook heel goed voorstellen dat een deel van het luisterpubliek zich hier tegen afkeerde.

avatar van Oldfart
Ik vind dit allemaal wel erg vermakelijk hoor :
wat een goede plaat is dit toch:
Want na 30 jaar nog steeds het beoogde effect,
gezien de discussies hier.

En de Pistols beoordelen op het wel of niet aanwezig zijn van muzikaliteit ?; hahaha : who the fuck cares !!

Odelay
Anarchy in the UK

Dit album is bij tijd en wijle zo intens...

Het is een beetje belachelijk dat Ten (staan ook mooie dingen op hoor, maar...) in de top-10 staat en dit album niet eens in de top-250!

Kid A(cid)
Dit is een kutplaat, de Pistols zijn een kutband, de leden waren de grootste losers die je je maar kunt bedenken, maar toch is dit gewoon een plaat die een *5 verdient. Als is het maar om de tekst van God Save The Queen in het gezicht van een willekeurige emo te spugen, die beweert dat My Chemical Romance punk is. Deze plaat is kut en geniaal tegelijk en dat is al een *5 waard an sich.

avatar van rudiger
the sex pistols kwamen op in mijn tienertijd
ik ging weleens singletjes kopen van de pistols bij no fun in amsterdam , want bij de normale platenzaken waren die niet te krijgen
dit album heb ik veel gedraaid , favo nummers;
god save the queen , holidays in the sun , anarchy in the uk , pretty vacant , emi , liar.

Ik ben het met fredpit eens, hoewel ik een groot liefhebber ben van de zogenaamde 'overbehaarde machorock', denk ik dat dit album goed was voor de muziekindustrie. De meeste populaire bands namen zichzelf in die tijd ook zeer serieus, en de Sex Pistols toonden aan dat je met iets heel simpels ook succesvol kon zijn, en zette daarmee een heel generatie aan om met korte, simpele liedjes te komen. Bovendien scheidden ze de grote van de echt grote. Ik bedoel welke band was nog steeds succesvol na de opkomst van de punk? Juist! Maar verder vind ik dit echt niet om aan te horen, vandaar slechts 2*

avatar van pinguin#13
Verbazend toch hoe een plaat van wat eiegenlijk een soort Back street boys is (een gelegenheidsgroepje bijeengebracht door een gewiekste zakenman) zó goed kon zijn.
Veel meer dan dit was er eigenlijk niet destijds, tenzij The Clash, maar daar hou ik gewoon niet van, wantd0t is pas overspannen machorock. (die opgerolde hemdsmouwtjes!!!)

avatar van berwt
Ik hou van dit soort fuck-off attitude. Dit is daarenboven één van de invloedrijkste platen uit de rockgeschiedenis. Maar op Musicmeter geef ik sterren op basis van muziek. En dit is een verschrikkelijk slecht album. Ik heb spijt van mijn aankoop.

Ok sirieus kun je dit album niet beoordelen. Het is gewoon allemaal maar matig maar de woede klinkt hard door. Natuurlijk waren ze bij elkaar gezet maar het blijft een van de belangrijkste groepen uit de punk. Niet goed, helemaal niet slecht. Overschat meschien een beetje maar wel goed voor een dik half uur fun.

avatar van rudiger
Waarom kan je dit album niet beoordelen .
als je zegt dat dit allemaal maar matig is , dan heb je dit album toch beoordeeld .
de pistols zijn een punk icoon in de muziek geschiedenis .
dit is een klasse album van de pistols , 4 sterren.

rudiger schreef:
Waarom kan je dit album niet beoordelen .
de pistols zijn een punk icoon in de muziek geschiedenis .
dit is een klasse album van de pistols , 4 sterren.

Mah..het is aardig maar matigheid troef maar zonder dit zouden er een hoop goede platen niet gemaakt zijn...

avatar van Alicia
Sex Pistols....prachtig, ik heb alles bewust meegemaakt. London (1977) geweldig. Zwart, knalroze, gifgroen, gel heel veel gel....een tijd waarin ik de symfonische rock liet voor wat het was. Kon ons het iets schelen wat kwaliteit (zoals we de dingen vaak achteraf beoordelen) was, dit was anarchie...lekker schoppen. We deden dit niet om mooi of lelijk te zijn... of wat dan ook. Leuke nieuwe bandjes kregen eindelijk aandacht. Hoe dan ook...voor mij was hier een totaal nieuwe belevenis van muziek (pokkeherrie of niet) begonnen met obscure bandjes zoals o.a. Iggy & The Stooges, Buzzcocks, 999, Generation X, The Stranglers (NO MORE HEROES), XTC, The Cure en last but not least The Outsiders/The Sound. Later zijn we wel weer wat rustiger geworden, dat wel. Malcolm McClaren was een verhaal apart. Die maakte overal een (geld)potje van. Poor Adam.

wcs
Vind er persoonlijk niks aan, ik kan de zanger echt niet aanhoren. als ik punk wil horen zet ik altijd the jam of the clash op, veel beter maar ik begrijp wel dat het voor de mensen die het meemaakten iets speciaal blijft.

Jornaquin
Ik heb het niet meegemaakt en toch vind ik het de beste punkplaat die ik ken .