Sex Pistols - Never Mind the Bollocks Here's the Sex Pistols (1977)

Alternatieve titel: Never Mind the Bollocks

Punk
Label: Virgin

1. Holidays in the Sun (3:22)
  2. Bodies (3:03)
  3. No Feelings (2:51)
  4. Liar (2:42)
  5. God Save the Queen (3:19)
  6. Problems (4:11)
  7. Seventeen (2:03)
  8. Anarchy in the UK (3:32)
  9. Submission * (4:13)
  10. Pretty Vacant (3:18)
  11. New York (3:06)
  12. EMI (3:09)
  13. No Feeling * (2:45)
  14. Did You No Wrong * (3:11)
  15. No Fun * (6:22)
  16. Satellite * (3:59)
  17. New York [Demo Version] * (3:21)
  18. Unlimited Edition [Demo Version of 'EMI'] * (3:17)
  19. Liar [Demo Version] * (3:10)
  20. Pretty Vacant [Demo Version] * (3:04)
  21. Problems [Demo Version] * (4:18)
  22. No Future [Demo Version of 'God Save the Queen'] * (3:52)
  23. Did You No Wrong [Alternative Vocal] * (3:16)
  24. Seventeen [Alternative Vocal] * (2:07)
  25. Satellite [Rough Mix] * (4:02)
  26. Submission [Rough Mix] * (4:11)
  27. Holidays in the Sun [Rough Mix] * (3:33)
  28. EMI [Rough Mix] * (3:20)
  29. Seventeen [Rough Mix] * (2:05)
  30. Holidays in the Sun [Alternative Mix] * (3:30)
  31. Body [Demo Version of 'Bodies'] * (3:54)
  32. Submission [Alternate Mix] * (4:12)
  33. Belsen Was a Gas [Demo] * (2:31)
  34. Anarchy in the UK [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:30)
  35. I Wanna Be Me [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:43)
  36. Seventeen [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:00)
  37. New York [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:20)
  38. EMI [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (3:27)
  39. No Fun [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (4:38)
  40. No Feelings [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:26)
  41. Problems [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (4:20)
  42. God Save the Queen [Live at Samfundet Club, Norway 1977] * (2:33)
  43. Anarchy in the UK [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:50)
  44. I Wanna Be Me [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:05)
  45. Seventeen [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (2:22)
  46. New York [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:25)
  47. EMI [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:26)
  48. Submission [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:05)
  49. No Feelings [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (3:06)
  50. Problems [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:34)
  51. God Save the Queen [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:32)
  52. Pretty Vacant [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (4:14)
  53. No Fun [Live at Happy House, Stockholm 1977] * (5:27)
ricardo schreef:
Inderdaad nu kun je dat zeker niet meer serieus nemen natuurlijk. Hij is wel over de 50 denk ik.

Ga je nu beweren dat je je mond moet houden als je over de 50 bent? Of moet je anders over dingen denken en praten en als je dat niet doet ben je ongeloofwaardig?

avatar van fatima
Je bent wel heel streng vandaag, Janine...

Sheplays schreef:

Nee hoor dat bedoel ik niet, leeftijd heeft er niets mee te maken. Ik vind dat je een bepaalde status gewoon eigenlijk niet kunt afmeten op 1 enkele plaat met een paar nummers. Ik zou zeggen Lydon bedenk eens iets anders. Nu nog steeds touren met dezelfde nummers van dit album, maakt een band als Sex Pistols wel erg karig. Als je 50 bent of ouder dan vind ik 1 album als volledig oevre wel erg minimaal.Vandaar dat het in mijn ogen vooral een hype was en aanschoppen tegen de gevestigde orde van toen. Iets wat ongeveer maar 3 jaar geduurd heeft.

Sheplays
Misschien moet ik nog wat strenger worden .

Dit zegt de heer Rotten er zelf over:

I think too many people tell me what I think and not enough ask me… - John Lydon

fatima schreef:

Hoofddoel: zoveel mogelijk mensen de gordijnen in krijgen. Daar had hij een aardig talent voor, deels ingefluisterd en geregisseerd door Malcolm mcLaren (RIP).
Daarom vind ik de Sex Pistols ook erg leuk. Ik vind dat provocerende gewoon wel wat hebben. Gewoon lef tonen en overal schijt aan hebben. Alleen om als 50 er dat nu nog steeds te doen, tja dat maakt je ook iets minder geloofwaardig. Je ontwikkelt je als het goed is door de jaren heen als mens. Als Lydon nu nog steeds zo denkt en doet als toen, is hij in wezen 33 jaar stil blijven staan, en loopt hij toch echt achter in zijn algemene ontwikkeling. Want wees nu eerlijk zo'n act als dit hoort natuurlijk vooral thuis bij gefrustreerde pubers of begin 20ers die tegen de gevestigde orde en de maatschappij in het algemeen aan willen schoppen.

Maar leuk is het wel, alleen niet meer als 50er.

Sheplays schreef:
Misschien moet ik nog wat strenger worden .

Dit zegt de heer Rotten er zelf over:

Nou, het lijkt me dat hij in de loop der jaren wel meer dan genoeg spreektijd heeft gehad zeg...

Alleen zegt hij steeds wat anders....

... zegt fatima, zo lief en aardig als ze maar kan...

ricardo schreef:
Als Lydon nu nog steeds zo denkt als toen, is hij in wezen 33 jaar stil blijven staan, en loopt hij toch echt achter in zijn algemene ontwikkeling.

Is hij en zijn wij (de generatie van toen) stil blijven staan? Ik weet wel wat er stil is blijven staan. Kijk eens om je heen wat er zoal in de wereld gebeurt.

Hoe zou jij dan een Lydon anno nu willen zien?

Je hebt van PiL gehoord?

fatima schreef:

Alleen zegt hij steeds wat anders....

[poesliefmodeaan] Voorbeelden? [/poesliefmodeuit]

Joy
Niet dat je na je 50ste niet meer meetelt maar SP oftewel Lydon was in die tijd een regelrechte aanklacht tegen zowat alles

Die boodschap kun je best uitdragen 33 jaar later maar hoe serieus ben je dan nog te nemen

het wordt gewoon een beetje erg sneu, net als ik het een beetje sneu vind om ommenabij de 35 jaar na de punk periode alsnog met groene hanekam de deer uit te gaan

kom eens met wat nieuws

lijkt me sterk dat Lydon 33 jaar later nog steeds dezelfde mening bedeelt is

iig issie op 1 vlak constant, het blijft een irrtitant opvliegend mannetje

Joy schreef:
net als ik het een beetje sneu vind om ommenabij de 35 jaar na de punk periode alsnog met groene hanekam de deer uit te gaan.

Na 2000 jaar met een mijter of een kroon op je hoofd is in jouw ogen wel oké he.

kom eens met wat nieuws

Ja Joy, doe eens...

iig issie op 1 vlak constant, het blijft een irrtitant opvliegend mannetje

Zou ik ook zijn in zijn schoenen. Hoe is je kennis van de britse pers?

Joy
weinig, wat heeft dat te maken met opvliegendheid?

anders behalve dat het gezeik aan zijn hoofd hem waarschijnlijk de neus uitkomt, maar ook niet zonder kan - i assume freely - toch kan je daar minder opvliegend mee omgaan zou je denken, door bijv niet meer met die lui in zee te gaan, maar ach, aandacht is altijd lekker , in al zijn vormen zowat

zijn opvliegendheid is wellicht eerder een karakter (istieke 'stoornis') - noem het chemie in hersenpan, kannie dan weer weinig aan doen, boosheid hoeft ook niet slecht te zijn, integendeel

en ik geloof al ene tijdje nie meer in sinterklaas

Joy schreef:
het blijft een irrtitant opvliegend mannetje

opvliegend zeker. waren er daar maar meer van. guus meeuwissen hebben we wel genoeg, toch? en ben je het al niet, dan wordt je het inderdaad wel van die muziekpers. ook van de nederlandse, helaas.

Sheplays schreef:

Hoe zou jij dan een Lydon anno nu willen zien?

Nee Janine, ik bedoel alleen maar Lydon t.o.v dit album. Als hij nu nog steeds toert met nummers van dit album, dan mist er naar mijn idee toch echt iets. Hij is ouder en natuurlijk wijzer geworden, dat kan natuurlijk bijna niet anders, maar deze act nu na 33 jaar nog steeds naleven van iets wat maar ongeveer een 3 jarig hoogtepunt geweest is vind ik een heel klein beetje maar hoor een soort van achterblijven in de algemene ontwikkeling. en het heeft niets met jou of leeftijd te maken natuurlijk, alleen maar de 50 er Lydon en nu nog steeds nummers van dit album spelen. Das mijn punt meer niet.

Bedankt voor de voorzet Joy.

eigenlijk wel knap

zon beetje muzikaal niks kunnen, niet kunnen zingen, geen instrument kunnen bespelen, apmermuziek kunnen schrijven, die 2 hitjes van PIL waren aardig, en daar je 'carriere' op uit opbouwen

geen wonder dattie zo kwaad is

avatar van fatima
Kijk, van dit soort opmerkingen werd-ie nu een opvliegend en irritant mannetje. En terecht.

Het is wel waar wat Joy zegt. Daar kan hij pissig om worden, maar dan heeft hij wel een gebrek aan zelfkennis.

fatima schreef:

of eens bij jezelf te rade gaan en werkelijk eens wat fatsoenlijks uitbrengen

magoed, punk is punk en daar hoef je nu eenmaal bar weinig voor te kunnen

als statement tegen al die supergroepen en een deel maatschappijkritiek even effectief, statement gemaakt, maar nie meer dan dat

ipv eeuwig kwaad te blijven kan je er ook voor kiezen eens na te gaan denken hoe je zelf verandering kan brengen in die zaken die je zo pissed off maken

magoed ,die kwaadheid naar buitenwereld is wellicht een verkapte frustratie mbt onvermogen werkelijk creatief te zijn, maw, boos op zichzelf

lydon is gewoon een groot boos kind dat zijn snoepie niet heeft gekregen

magoed, punk is punk en daar hoef je nu eenmaal bar weinig voor te kunnen

Je bent echt een Joy op de meter . Het is dat we je kennen en weten dat je eigenlijk stiekem wel 't snoepie van Lydon zou willen zijn.

avatar van fatima
Ik ga er maar niet veel dieper op in, want waardering krijgen voor je prestaties is niet bepaald mode in dit land, maar Lydon heeft er bijvoorbeeld mede voor gezorgd dat de grote platenmaatschappijen (en de grote bands) een stap terug moesten maken (en dat de kleintjes kansen kregen), dat tientallen bands daarmee een podium kregen en dat er, maar dat had ik al eerder gezegd, een totaal andere wind ging waaien in de muziekwereld. Daarnaast heeft hij bijvoorbeeld de fantastische albums Metal box en The flowers of romance gemaakt.
Als je hem desondanks afdoet als een groot boos kind dat zijn snoepje niet heeft gekregen, tja, je doet maar, maar dan haal je minstens gedrag en verdienste door elkaar.

Nu ga ik weer iets nuttigers doen.

waahaha

yer right!

maare, verdienste niet verwarren met talent, die verdienste was ene gevolg van, niet een doel op zich dat het boze manneke als vooropgezet plan had ingezet

maar, wat vind je dan zo goed aan Lydon?

avatar van ricardo
Eigenlijk vind ik ook niets echt goed aan de Sex Pistols. De verhalen vind ik gewoon vermakelijk en leuk. De act is gewoon leuk, maar goed is het in mijn ogen zeker niet. Al vind ik wel dat een bandje met zo'n beperkt muzikaal vermogen als de Sex Pistols met dit album een aardig album hebben neergezet, die toen in de tijd zelfs voor een nieuwe trend heeft gezorgd. Sid Vicious heeft zelfs auditie gedaan bij Lemmy van Motorhead, en die zei tegen hem van ga jij maar iets anders doen want gitaarspelen kun je gewoon echt niet. Later werd hij de gitarist van The Sex Pistols. Ook heb ik gelezen dat vooral bij live optredens er een gitarist achter het doek stond of dat het gitaarwerk op een bandje achter het podium afgespeeld werd om het onvermogen van Sid geen blijk te geven. Het was vooral zijn brutaliteit en overal schijt aan hebben karakter wat hem uitermate geschikt maakte voor een band als de Sex Pistols. En vooral niet zijn geweldige gitaarspel of ander muzikaal talent.

avatar van orbit
fatima schreef:

Jullie snappen er niet veel van he?
Het was Lydon zelf die het zong "Anger is an energy!". Juist woede, verontwaardiging en haat waren belangrijke voedingsbronnen om muziek weer enigzins uit het drassige landschap van de wauwelende langharige baardmannen te trekken die nog iets mompelden over hippies, sentiment en utopieën. Tegen de achtergrond van die ingeslapen en ingekakte 70s rock kwam Rotten als een soort gifgroen monster oprijzen en die klerehippies schrokken zich allemaal de pestpleuris! Wat moet dat een heerlijk gezicht zijn geweest. Ook langharige baardmannen die met sandalen en al de Paradiso werden uitgeflikkerd door een aantal punks tijdens optredens eind jaren 70, begin 80.

@Ricardo: Het zal allemaal best, maar hier staan toch wel genoeg memorabele nummers op. Met name New York vind ik zelf echt een fantastisch nummer.

Sluit me ook helemaal aan bij Sheplays en Fatima.

Misterfool
gelukkig heeft dat gifgroene monster ook maar een paar jaartjes zijn zin gehad. daarna hebben mensen als fish dat groene monstertje weer snel terug naar zijn holletje verjaagd. de nazaten van die groene monsters(postpunk/new wave) waren gelukkig een stuk vriendelijker. desalniettemin is dit een aardig goed album hoor.

orbit schreef:

Jullie snappen er niet veel van he?
Het was Lydon zelf die het zong "Anger is an energy!". Juist woede, verontwaardiging en haat waren belangrijke voedingsbronnen om muziek weer enigzins uit het drassige landschap van de wauwelende langharige baardmannen te trekken die nog iets mompelden over hippies, sentiment en utopieën.D

ja, en?

moet je daar 30 jaar later nog mee dwepen?

blijkbaar het enige memorabele wat in het leven van Lydon is voorgekomen, en wat heeft hij er muzikaal mee bereikt?

1 matige plaat, thats it

overigens bestond er naast die supergroepen ook genoeg andere zeer boeiende muziek

1 matige plaat, thats it

Hij had ook nog een band met Public Image Limited waarmee hij fantastische muziek heeft gemaakt. Het is wel wat ontoegankelijker en donkerder dan dit. Metal Box is bv. briljant. Was allemaal ook al een paar keer gemeld, maar je leest er blijkbaar steeds overheen.

Overigens is mijn 1,5* hier wel aan (ruime) verhoging toe. Vond er lange tijd niet zoveel aan (gebakken lucht), maar ben het gaandeweg de jaren wel meer gaan waarderen.

Joy
nope, ik ken zijn PIL periode, maar we hebben het hier over deze plaat, van de sex pistols - en de redenen daar achter

Onzin, jij hebt het over "het leven van Lydon" en daar reageer ik op.

avatar van orbit

ja, en?

moet je daar 30 jaar later nog mee dwepen?

1 matige plaat, thats it

Hieruit blijkt inderdaad dat je de posts niet leest, zoals herman al zegt. PIL heeft aanzienlijk méér dan één plaat gemaakt en was een katalysator voor allerlei interessante bands en stromingen daarna.

Verder is het feit dat hij woede heeft aangewend als energie niet zo opzienbarend, wel dat die hele cultuur heeft afgerekend met bezadigde en navelstarende vastgelopen en verroeste muziek. Sindsdien denk ik dat mensen niet zo snel meer zullen vervallen in rockopera's van 5 uur die niets te vertellen hebben, maar worden er weer rockplaten gemaakt die ook kunnen relativeren en voor een deel uit een gezonde portie frustratie of agressie bestaan. Daar heb ik een Yes, ELO, Genesis, Superramp, et etc nog nooit op kunnen betrappen.

Misterfool
orbit schreef:

Zelf heb ik weleens van PIL gehoord maar zelf nog niet beluisterd. kan zeker wel een goede band zijn hoewel de stem van lydon zeker niet de beste is die ik ooit gehoord heb.

zucht daar gaan we weer hoor. ok welke seventies bands krijgen er nu weer van langs.

genesis heeft toch zekers nummers als back to new york die wel enigzins woede bevatten. Trouwens een paar van de door jouw genoemde bands hebben weleenswaar grote rockopera's gemaakt maar deze hadden altijd toch een prachtig verhaal en naar mijn idee harstikke veel inhoud. Btw progressieve/symfonische rock is na de jaren 70 zeker niet opgehouden. met name in amerika, scandinavië en italië is progressieve rock nog steeds vrij populair. en rockopera's worden nog steeds gemaakt hoor. ayreon

avatar van Casartelli
1,0
Casartelli (moderator)
orbit schreef:

Blij toe. Een "gezonde portie frustratie of agressie" vind ik toch wel een vérstrekkende verenging van de urgentie om muziek te maken.