Deep Purple - In Rock (1970)

Alternatieve titel: Deep Purple in Rock

Label: Harvest

1. Speed King (5:53)
  2. Bloodsucker (4:11)
  3. Child in Time (10:18)
  4. Flight of the Rat (7:55)
  5. Into the Fire (3:29)
  6. Living Wreck (4:32)
  7. Hard Lovin' Man (7:10)
  8. Black Night [Original Single Version] * (3:28)
  9. Studio Chat * (0:34)
  10. Speed King [Piano Version] * (4:15)
  11. Studio Chat * (0:27)
  12. Cry Free [Roger Glover Remix] * (3:22)
  13. Studio Chat * (0:05)
  14. Jam Stew [Roger Glover Remix] * (2:32)
  15. Studio Chat * (0:41)
  16. Flight of the Rat [Roger Glover Remix] * (7:55)
  17. Studio Chat * (0:32)
  18. Speed King [Roger Glover Remix] * (5:53)
  19. Studio Chat * (0:24)
  20. Black Night [Unedited Roger Glover Remix] * (4:47)
DonDijk
Ja maar heb hem al zonder, om dan ook nog mét te kopen..is meer iets voor DP-fans denk ik..

stuart
Ik had het origineel liever gehad....Ik zit niet te wachten op die bonustracks, hoe interessant het ook zijn kan; ik WIL het originele album met de originele achterkant !! (zullen we ruilen Don )

DonDijk

Laat me er een nachtje over slapen, beste Stuart.

avatar van ricardo
ik heb ook de versie met die bonusmeuk, het woord zegt het al bonus, extra's dus, ik zit er niet op te wachten en had ook liever de org versie gehad, want als ik geintereseerd ben in een album van een artiest dan zijn dat natuurlijk de reguliere tracks die ik wil hebben. ik zet deze plaat dan ook altijd af wanneer die bonusnummers beginnen. het is gewoon een goedkope marketing truuk om meer albums te gaan verkopen omdat je voor hetzelfde bedrag meer nummers hebt, ik niet, ik ga liever voor het org en de authentikiteit.

DonDijk
Nu ga ik weer twijfelen..

avatar van ricardo
als je het origineel hebt Don dan ben je gek als je hem gaat ruilen voor de geremasterde met bonusnummers, gewoon koesteren die originele man, wat wil je met die bonusnummers dan?. ik wil hem ook zeker wel ruilen, ik hoef geen bonusshit.

stuart
Volg je gevoel, Don;er zit een prachtig "boekwerk"bij en verschillende extra's ..het lijkt hier wel marktplaats...

tangmaster
Bezit deze met de bonus tracks, en vind 'm geweldig. Juist erg fijn om de rest na het originele album te horen.

Ik heb de originele op LP. Maar wat is er zo erg aan bonustracks, alleen maar meer luisterplezier toch? En als je vind dat het er niet bij hoort luister je ze toch gewoon niet ?

ricardo schreef:

tangmaster schreef:

Help?

Stijn_Slayer schreef:

Misschien interessant voor de fan, maar dat korte studio 'geneuzel', een aantal nummers van het album in een ander jasje en slechts 2 extra nummertjes doen me niks; ik luister er ook niet naar, maar bovendien wil ik gewoon de originele CD (ook bij andere groepen).

Ik heb eindelijk weer de normale versie!!

Sinds ik de remaster had raakte ik het nauwelijks meer aan door al die bende aan het einde. Nu heb ik gelukkig het origineel weer terug.

Damn, wat blijft dat Flight Of The Rat toch een HEERLIJKE adrenalinetrip.
Eigenlijk toen al een soort van middelvinger naar alle Celine Dion's op deze aarde.

Stijn_Slayer schreef:

Ik vind dat je een album als deze gewoon in je cd-speler moet kunnen knallen en dan gewoon van liedje 1 totaan het einde van het album moet kunnen beluisteren zonder dat er van die probeersels en/of remixen en/of andere ongein achteraan komt. De remaster bevat alledrie. Black Night staat op zowat elke verzamelaar, de versie van Speed King heb ik op Singles A's & B's, Cry Free is aardig en kan op een extra rommetje en de rest is totaal overbodig. Het neemt de lust van het 'willen beluisteren' erg weg, vind ik.
Het niveau van deze extra's deed me besluiten om de andere 'oude' cd's toch maar te houden.

stuart schreef:
Volg je gevoel

Hoe duur zijn die consulten?

Inderdaad, van de bonusnummers zijn alleen Black Night en Cry Free de moeite waard. Daar ben ik toch wel erg blij mee, want van Deep Purple verzamelaars word ik knettergek. Het boekje is ook leuk. Normaal is zo'n boekje verkapte reclamepraat. Maar in dit boekje wordt het verhaal tamelijk eerlijk verteld, inclusief een paar minder nette kanten van de band.
De remixen van Flight of the Rat en Speed King maken nauwelijks verschil (itt Machine Head) en de pianoversie van Speed King is erg onaf.
Computer plus brander kunnen uitkomst brengen. Heb je het origineel al, dan kun je de illegale weg overwegen.
Mijn persoonlijke tracklist is geworden:
1 tm 7 als normaal
8 Cry Free
9 Jam Stew (ik vind hem wel geinig)
10 Black Night (lange versie)
11 Hush live
12 Wring that Neck live
Voor nummers 11 en 12 heb ik niet betaald. Vroeger stonden ze op Powerhouse.
Dus heb ik het beste van twee werelden: alles wat ik de moeite waard vind plus Kaztor's knalargument.

Wammel
Begrijp de commotie over dat bonusmateriaal eigenlijk niet zo goed. De tracklist is toch niet gewijzigd? Dus of je nu het origineel hebt of ééntje met bonusmateriaal na Hard Lovin'Man zul je toch in actie moeten komen. Of je hebt het origineel en start een andere CD of je hebt een versie met bonusmateriaal en je kunt of uitstelgedrag vertonen door op zijn minst Black Night te luisteren of je drukt op eject en de handeling is identiek aan die bij het origineel. (er even van uitgaande dat je het hier niet over de vinyl versie hebt )

En inderdaad is niet elke toevoeging even gelukkig. Al die studiochats op dit album...ik kan me niet voorstellen dat hier ook maar iemand op zit te wachten. Maar soms behelst het bonusmateriaal ook een onverwacht pareltje. En wanneer je daar tegenaan loopt is dat in mijn ogen toch gewoon pure winst.

stuart
Ik heb die CD met het bonusmateriaal en er zit idd. een mooi 'boekje' bij. Zelf vind ik het prettig om toch de originele cd te hebben vanwege de achterkant die ook op de plaat stond (incl. die kleine stukjes tekst over elk nummer) : misschien ruil ik 'm nog wel eens. (wat stond er ook maar weer bij Child In Time: ...The story of a loser...It could be you

Yep inderdaad!

Bloodsucker - A particularly nasty sort of fellow, there are lots of us.

M.Nieuweboer schreef:

Mijn persoonlijke tracklist is geworden:
1 tm 7 als normaal
8 Cry Free
9 Jam Stew (ik vind hem wel geinig)
10 Black Night (lange versie)
11 Hush live
12 Wring that Neck live
Voor nummers 11 en 12 heb ik niet betaald. Vroeger stonden ze op Powerhouse.

Ja, inderdaad: De extra tracks knal je op een bonus-schijfje!

tangmaster
Blijft gewoon lekker met al dat bonus materiaal. Juist lekker als toetje.

avatar van ricardo
Ik vind een paar bonusnummers helemaal niet erg, maar hier staan wel 13 bonusnummers op, en dat vind ik wel wat teveel van het goede. man wat voegt dat nou toe. 3 of 4 bonus nummers vind ik wel ok, maar om na de bestaande 7 tracks die hier oorspronkelijk opstaan er nog 13 bij te gaan voegen vind ik wel wat overdreven eigenlijk. ik zou graag willen dat ik het org met de 7 tracks had, want al die bonusnummers hierop kunnen mij gestolen worden.

avatar van LucM
Ik maak mij nooit druk om bonusnummers, zolang er geen andere oorspronkelijke nummers het veld moeten ruimen. En vaak zijn die bonusnummers wel interessant, en anders kun je gewoon de CD afzetten voor die bonusnummers beginnen.
Als ik moet kiezen met of zonder bonusnummers kies ik steeds met.

avatar van Bluebird
Ach, zolang het allemaal met het album zelf te maken heeft heb ik er geen problemen mee, integendeel. Soms zitten er aardige dingen tussen. Maar de zoveelste vage uitvoering van Speed King zit ik ook niet op te wachten. Als het originele album is afgelopen druk je toch gewoon de stopknop in?

Het probleem met bonusnummers is dat het de chemie verknalt van het vullen van de cd-lade (bij mij kunnen er 3 cd's in) om lekker ongestoord naar heerlijke muziek te luisteren. Ik woon (nu nog) op mezelf, heb vrijwel altijd muziek opstaan maar moet tegelijk ook het huishouden doen, etc. jeweetwel. Daarom vind ik dat het gewoon lekker simpel en eerlijk moet blijven en dan zit ik niet te wachten op afgekeurde takes etc.

Albums (en ik doel hiermee voornamelijk op de ouderwetse LP's) zijn werkstukken gemaakt met de bedoeling dat het een geheel is. Een parade-paardje van de desbetreffende artiest die trots is op z'n creatie en het in z'n gegoten vorm aan de wereld wilt presenteren. Wat eraf is gelaten is eraf gelaten omdat het er niet op hoort.
Je gaat toch ook niet met een set stiften naar het Rijksmuseum om De Nachtwacht op te krikken?

avatar van ricardo
Dat van de nachtwacht vind ik een kromme vergelijking, als je daar met een stift op gaat schilderen dan verander je het org schilderij. met de bonusnummers voeg je extra's toe aan de org nummers, je veranderd de org nummers niet zoals jij met de nachtwacht hier wel suggereert, en dat is toch wat anders. ik ben het op die rare vergelijking na dan geheel eens met jouw verhaal verder, de org nummers zijn idd het paradepaardje en dat is authentiek en dat moet gewoon zo blijven. die bonusnummers kunnen ze beter op een verzamelaar zetten volgens mij.

Ik vind dat bonusnummers de luisterbelevenis van een album op zich vaak verpesten. Dat bedoel ik dus met die Nachtwacht-vergelijking. Het is van a tot z gemaakt, dus vind ik dat het ook van a tot z moet blijven gaan omdat dat de bedoeling was. Bij klassiekers als deze moet je het gewoon in de speler kunnen knallen zonder te hoeven programmeren enzo. Toevoegingen moeten, vind ik, inderdaad op een box set ofzo verschijnen. En al dat geouwehoer dat hieraan is toegevoegd had gewoon nooit verschenen moeten worden. Volslagen nutteloos en vooral zonde.

avatar van ricardo
Groot gelijk ben ik het helemaal mee eens, met Machine Head heb je hetzelfde, die kun je alleen nog maar in 2 disc versie krijgen met allemaal nutteloze dingen erop. geef mij ook het org maar.

tangmaster
Wat een gezeur over bonustracks. Ik heb het album met de bonus tracks en zodra ik daar geen zin in heb dan druk ik op stop. Vind ze overigens een welkome aanvulling. Ze geven meer inzicht over de tracks, soms van voor de uitgave soms van er na.

PriestMaiden
Geweldig album met geweldige titel. Favoriet nummer blijft Child In Time.

avatar van ricardo
Ik blijf Speed King het hoogtepunt vinden van dit album, en niet het suffe en op de radio reeds grijsgedraaide Child In Time. ik heb echt een hekel aan dat soort nummers gekregen. Stairway To Heaven is er ook zo eentje, of Bohemian Rhapsody, of Hotel California. kappen met die zooi, het zal best goed zijn, maar je word er wel moe van als je ze telkens op iedere classic rock zender steeds maar weer hoort.

Als je de versie van Made In Japan hoort heb je geen hekel meer aan Child In Time. Althans, dat kan ik moeilijk geloven...

Ze worden maar weinig genoemd, maar met nummers als Bloodsucker, Living Wreck, Into The Fire of Hard Lovin' Man is m.i. ook niks mis.
Heerlijke cd, dit!

avatar van ricardo
Live is dat nummer stukken beter dat ben ik met je eens, maar dat nummer heb ik tot vervelens toe vaak gehoord, dat ik hem nooit weer hoef te horen. de andere minder bekende nummers beluister ik nu een stuk liever met Speed King voorop. Child In Time skip ik altijd op dit album. De 4 door jou benoemde nummers zijn inderdaad ook echte topnummers en beluister ik stukken liever dan Child In Time.