AC/DC - Let There Be Rock (1977)

Australiƫ
Label: Albert

1. Go Down (5:20)
  2. Dog Eat Dog (3:30)
  3. Let There Be Rock (6:12)
  4. Bad Boy Boogie (4:29)
  5. Overdose (6:03)
  6. Problem Child * (5:24)
  7. Crabsody in Blue (4:39)
  8. Hell Ain't a Bad Place to Be (4:20)
  9. Whole Lotta Rosie (5:27)
Bluebird schreef:
Dat ziet er tenminste weer oud en vertrouwd uit.
volgens mij staat nog steeds dezelfde hoes erop, maar wel met aangepaste tracklist.

Ik ken trouwens het nummer crapsody in blue niet, ik ken dus niet het gehele album zeg maar! Dan vraag ik mij af of ik nog wel op deze mag stemmen, want de regel is ook dat je alleen mag stemmen als je het gehele album kent!

Als dat zo is dan zouden er officieel maar een paar stemmen blijven staan waarschijnlijk, want ik vraag mij af wie deze versie kent inclusief crabsody in blue!

Ik zou bij dit album voor de oorspronkelijke internationale versie gaan, lijkt mij het meest logisch en meest duidelijk voor iedereen, en het neemt dan veel andere problemen weer ermee weg.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Even verwijzen naar mijn bericht van 2007 in verband met de wisseling tussen Problem Child en Crabsody in Blue...

Het antwoord hierop staat blijkbaar op Wikipedia:

As with AC/DC's previous albums, there were differences between the international and Australian edition of Let There Be Rock, released in March 1977. For the US market (and later for the CD releases), the Australian version's racy "Crabsody In Blue" was replaced with a shortened version of "Problem Child" from AC/DC's Dirty Deeds Done Cheap, released in September 1976. The international version also has a slightly modified track order.

Hier zingt Bon Scott over schaamluizen waar hij ooit eens last van heeft gehad en blijkbaar konden / kunnen onze Amerikaanse vrienden niet tegen dergelijke teksten...

Het blijft een staalharde wereldplaat natuurlijk.

ricardo schreef:

Vernieuw je pagina eens met de F5 toets.

avatar van Bluebird
Wie gaat er dan ook over platjes zingen teneinde daarmee een wereldhit te scoren............

AC/DC-Crabsody In Blue - YouTube

Geen enkel probleem met Problem Child. Dat houdt tenminste de vaart in het album.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Bluebird schreef:
Ik hoor in ieder geval liever het probleemkind dan dat jeukverwekkende nummer. Bah, wat een belabberde tekst. Schunnig gewoon!

Voor de rest een hele saaie doorsnee blues ook.

Bwah, vind ik eerlijk gezegd nog meevallen. AC/DC in het begin druipte van de blues, dus het was een moment om dit te etaleren en zo kon Bon Scott nog eens zijn tongue in cheek humor laten horen, zie ook het nummer Big Balls op het album Dirty Deeds Done Dirt Cheap.

avatar van Bluebird
Is ook weer zo natuurlijk. Neemt niet weg dat ik het vgl. met Problem Child maar een zwak nummer blijf vinden.

avatar van Kronos
Maar Problem Child stond al op Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Die hoefde hier dus niet nog eens op.

avatar van Bluebird
Liever 2 keer dat dan een 7 year itch.

Het zou ook wel een overhaaste oplossing zijn geweest teneinde de albumafzet niet te veel te vertragen.

avatar van Kronos
Ik ken het nummer niet en (schaam)luizen heb ik gelukkig nooit gehad.

avatar van Bluebird
Na ja, ik heb de YT link (17.10) zo net nog gepost dus geniet er maar eens van.

avatar van Kronos
Nu even niet want dan zou ik dit mooie album moeten onderbreken.

Die slag is u weer.

avatar van Rudi S
Kronos schreef:
Nu even niet want dan zou ik dit mooie album moeten onderbreken.

Die is ook goed
En de hoes klopt ook nog

avatar van iggy
Waar is potverdikke die orginele hoes nou weer gebleven ??!!

avatar van Kronos
Dat moet je aan de puristen van het internationalisme vragen.

avatar van Bluebird
Gewoon weggelopen met het ongedierte. Beter laat dan nooit.

avatar van Faalhaas
Kronos schreef:

Vernieuw je pagina eens met de F5 toets.

Je bedoelt cookies verwijderen.

avatar van trebremmit
Heb mijn lp opgezocht en daar staat Crabsody in Blue op. Was er altijd vanuit gegaan dat Problem Child er op stond.
Dat krijg je ervan als je de download vaker luistert.

Faalhaas schreef:
Je bedoelt cookies verwijderen.

Ik bedoel de pagina opnieuw laden vanaf de server met F5. Als dat niet lukt, cache leegmaken.

avatar van Bluebird
Klopt, zo werkte het bij mij ook.

avatar van Kronos
Al zal je dan in het overzicht van AC/DC albums nog steeds de oude hoes zien als je over de link gaat. Als dat niet lukt met F5 eens tegelijk de control toets en F5 toets indrukken (force refresh). Als dat ook niet werkt, cache handmatig leegmaken.

avatar van ricardo
Op mijn ipad zie ik nog steeds de oude hoes, alleen als ik de foto aanklik en hij word vergroot over het hele scherm dan zie ik wel de internationale hoes. Heb al een update uitgevoerd en de ipad compleet uitgezet en aangedaan.

Mooi album vind ik dit trouwens, beslist het hardste ac/dc album naar mijn mening. Ik heb trouwens wat meer met de opvolger vanwege het wat meer bluesy karakter en iets minder extreem harde nummers. Al blijft dit denk ik wel het hoogtepunt voor de meeste liefhebbers van ac/dc met bonn scott al zanger

avatar van Kronos
ricardo, zoek met google eens op cachegeheugen leegmaken + je browser. Dan vind je normaal gezien wel de uitleg. (Je moet dan mogelijk ook wel je paswoorden opnieuw ingeven.)

avatar van freakey
Moet nu ook niet de internationale hoes in de gevallen AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976) en AC/DC - High Voltage (1976) in ere worden hersteld? Lijkt me zeker zo consequent....

Kronos schreef:
Heb ik gedaan nu, bedankt voor de tip trouwens! Helaas heeft het niets uitgemaakt, zie op mijn ipad nog steeds die oude gitaarbalk staan. Op mijn laptop is het trouwens wel goed.

Edit: eindelijk goed nu, zie nu eindelijk de goede hoes eropstaan, en het heeft nog andere problemen opgelost, superbedankt voor de tip Kronos

buizen
Een vrees'lijk goed album van de rockers van down under. Dog Eat Dog en Go Down geven precies dat steadybeatformat wat AC/DC zo kenmerkt, al een halve eeuw lang.
De klasse en het achteraf legendarische van een Let There Be Rock en een Whole Lotta Rosie mogen als genoegzaam bekend worden verondersteld. Hell Ain't A Place To Be biedt troost.

Het gekonkel om de hoes maakt het album alleen maar legendarischer.

In the beginning
Back in nineteen fifty five
Man didn't know 'bout a rock 'n' roll show
And all that jive
The white man had the schmaltz
The black man had the blues
No one knew what they was gonna do
But Tschaikovsky had the news
He said let there be sound
There was sound
Let there be guitar
There was guitar
Let there be rock

Toen begon het, 1977.

4,5 sterren voor deze AC/DC-klassieker.

avatar van De buurman
Rokende versterkers en bloed uit je oren; het ruigste AC/DC album.

avatar van adri1982
Kronos schreef:
mee eens; ik heb 'Crapsody in blue' ook als track 6 (om de hoes zal ik niet redetwisten).

avatar van adri1982
Over de muziek op deze LP;

Zeer goed album, toonaangevend en invloedrijk op albums van latere rockbands.
'Whole lotta Rosie' blijft een steengoede plaat, maar 'Let there be rock' (met het snelle ritme) en 'Overdose' (met het prachtige intro) steken er voor mij ver bovenuit. Ook 'Go down', 'Crapsody in blue' en 'He'll aint a bad place to be' zijn goede nummers op deze plaat.

avatar van Faalhaas
Je kunt het ook aan de productie heel duidelijk horen dat Crabsody In Blue op dit (werkelijk prachtige) album thuishoort en niet Problem Child.