David Bowie - The Next Day (2013)

Label: ISO

1. The Next Day (3:51)
  2. Dirty Boys (2:58)
  3. The Stars (Are Out Tonight) (3:56)
  4. Love Is Lost (3:57)
  5. Where Are We Now? (4:08)
  6. Valentine's Day (3:01)
  7. If You Can See Me (3:15)
  8. I'd Rather Be High (3:53)
  9. Boss of Me (4:09)
  10. Dancing Out in Space (3:24)
  11. How Does the Grass Grow? (4:33)
  12. (You Will) Set the World on Fire (3:30)
  13. You Feel So Lonely You Could Die (4:41)
  14. Heat (4:25)
  15. Atomica * (4:05)
  16. Love Is Lost [Hello Steve Reich Mix] * (10:24)

met James Murphy

17. Plan * (2:34)
  18. The Informer * (4:31)
  19. I'd Rather Be High [Venetian Mix] * (3:49)
  20. Like a Rocket Man * (3:29)
  21. Born in a UFO * (3:02)
  22. I'll Take You There * (2:44)
  23. God Bless the Girl * (4:12)
  24. So She * (2:31)
avatar van pdonidvie
BOWIE IS BACK!!!!

EN HOE!!!!!!

avatar van titan
titan (crew)
Het is lang geleden dat ik zoveel unaniem lovende recensies over een nieuw album heb gelezen. Vooral de Engelse pers gaat compleet uit zijn dak, daar zijn termen als "beste comeback aller tijden" niet van de lucht. Dat vind ik wat overdreven, maar een sterke terugkeer is het zeker. Dit is zonder meer zijn beste album sinds 1. Outside.

Vernieuwend (voorheen zijn handelsmerk) is de nieuwe Bowie echter allerminst, maar dat is hij al 30 jaar niet meer en in dit stadium van zijn carrière is een goede plaat al mooi meegenomen. Sterker nog: dit album ligt behoorlijk in het verlengde van Heathen en Reality, al zijn de songs wat steviger en de liedjes beter. Ik ben er blij mee, zeker ook omdat Bowie vocaaltechnisch nog zeer fris en overtuigend klinkt.

avatar van Don Cappuccino
[modknipje]

Ik heb hem gisteren ook beluisterd en ik was er niet echt van onder de indruk. Maar ik ga hem meer beluisteren.

Nu ook op Spotify

avatar van Dustbowl
Bij mij is 'ie nog niet te vinden hoor... ?

Bij mij stond 'ie gisteren al op Spotify.

avatar van Dustbowl
Vreemd. Maar goed ik luister hem voorlopig wel via itunes.

avatar van kobe bryant fan
Waarschijnlijk is hij in België nog niet beschikbaar op Spotify. Want hier staat hij er ook nog niet op.

avatar van dix
dix
Er bekruipt mij langzamerhand wel een beetje een PT Cruiser gevoel bij deze comeback.

dix schreef:

Yep. Mooie Auto

PT Bowie. Ook een leuke album titel.

avatar van dix
dix
Zwan schreef:

Yep. Mooie Auto
PT Bowie. Ook een leuke album titel.

Jij behoort ook duidelijk tot de doelgroep zie ik

avatar van crosskip
herman schreef:
Bij mij stond 'ie gisteren al op Spotify.

Bestanden op je eigen pc verschijnen ook gewoon op Spotify, ook al staan ze er officieel nog niet op. Ik kan ook gewoon The Next Day afspelen op Spotify, maar op de pagina van Bowie is de nieuwste plaat de nieuwe versie van Ziggy uit 2012 en is The Next Day nergens te bekennen.

crosskip schreef:

Bij mij staat ie echt op Spotify. Inc de bonus tracks

Zwan
Ik heb premium. Misschien scheelt dat.

crosskip schreef:

Dat eerste is me bekend, maar ik zie gewoon een volledig opgemaakte albumpagina inclusief coverart en labelinformatie in Spotify. Dat zie ik niet bij andere muziek die ik in mijn lokale bestanden heb staan. Daarnaast zijn de artiesten ook niet klikbaar, bij Bowie wel.

UnknownPleasure

i'd rather be high
boss of me

zijn waanzinnig goed

avatar van De-noir
Vaag. Heb ook Spotify premium, maar nog geen spoor van dit nieuwe album.. Dan maar ouderwets pindakazen.

avatar van Mark17

heat
i'd rather be high
boss of me

zijn waanzinnig goed

Ik vind vooral You Feel So Lonely You Could Die schitterend. Een klassieker van een nummer!

avatar van freekowtski
Beste Bowie sinds Scary Monsters. Het minste nummer vind ik die tweede single (The Stars are out tonight). Doet mij aan Chris Rea denken.

avatar van Maximusic
The Stars (Are Out Tonight) doet mij denken aan She'll Drive the Big Car wat een van mijn favoriete nummers op Reality was, wel iets minder goed op het eerste gehoor. Maar als dit zoals freekowtski zegt het minste nummer is kan het alleen maar meevallen
Ik wacht nog even met de rest tot ik de plaat orgineel in handen heb.

net voor de eerste keer beluisterd, en moet toegeven dat ik zo'n sterke plaat van David Bowie niet meer verwacht had.
Ben onvoorwaardelijke fan tot zowat Let's dance en daarna kon het me niet echt meer boeien maar dit is een retour en force!
Een klein dipje na de eerste 6 nummers ( If you can see me en dancing out in space vind ik wat minder) maar daarna naar een ijzersterke climax .
Laat ik beginnen met 4 sterren!!

avatar van freekowtski
Ik hoor On the beach van Chris Rea in The Stars are out tonight. Ben ik de enige? Ik heb een bloedhekel aan Rea zijn muziek.

avatar van reptile71
Ga je mond spoelen.

avatar van Dungeon
Ik herken er ook wel wat van in. Hoe dan ook allebei fantastische nummers.

Geweldig album. Had dit echt niet verwacht.

avatar van reptile71
Bij Dancing Out in Space moet ik wel steeds (met name aan het begin) denken aan A Better Future van Heathen, wat ook best een goed album is. En dat is direct een tip aan dranky: na Let's Dance heeft Bowie ook nog mooie dingen gemaakt, luister allereerst anders Heathen eens.

Stijn_Slayer
Veel gedraaid, maar nu moet ik oppassen dat ik 't niet meteen voor mezelf verpest. De volle, ietwat pompeuze productie is niet helemaal mijn ding (ik houd van rauwe en puntige of anders erg organische producties). Als ik daar te vaak naar luister in korte tijd raak ik er snel op uitgekeken. Heb hetzelfde met Reality.

Voorlopig 4*. Ik zie deze namelijk niet verder stijgen naar het niveau van Station to Station of Heroes.

avatar van Drs. DAJA
Gruwelijke plaat van Bowie!

Vind het wel raar dat sommige hem al op Spotify kunnen luisteren. Heb Spotify Premium en heb nog geen spoor van dit album kunnen bekenen!

avatar van Don Cappuccino
Ik vind The Next Day wel een lekker album, maar niet echt opzienbarend. De hoogtepunten van het album zijn Where Are We Now? en Heat. Vooral Heat vind ik geweldig, dat doet me echt denken aan Scott Walker. Het lijkt erop dat ik meer van de experimentele Bowie moet gaan opzoeken. Deze stevent waarschijnlijk af naar 3,5*.