David Bowie - The Next Day (2013)

Label: ISO

1. The Next Day (3:51)
  2. Dirty Boys (2:58)
  3. The Stars (Are Out Tonight) (3:56)
  4. Love Is Lost (3:57)
  5. Where Are We Now? (4:08)
  6. Valentine's Day (3:01)
  7. If You Can See Me (3:15)
  8. I'd Rather Be High (3:53)
  9. Boss of Me (4:09)
  10. Dancing Out in Space (3:24)
  11. How Does the Grass Grow? (4:33)
  12. (You Will) Set the World on Fire (3:30)
  13. You Feel So Lonely You Could Die (4:41)
  14. Heat (4:25)
  15. Atomica * (4:05)
  16. Love Is Lost [Hello Steve Reich Mix] * (10:24)

met James Murphy

17. Plan * (2:34)
  18. The Informer * (4:31)
  19. I'd Rather Be High [Venetian Mix] * (3:49)
  20. Like a Rocket Man * (3:29)
  21. Born in a UFO * (3:02)
  22. I'll Take You There * (2:44)
  23. God Bless the Girl * (4:12)
  24. So She * (2:31)
avatar van dynamo d
Kronos schreef:
Hij heeft zich deze eeuw al bewezen met Heathen en Reality.

Inderdaad: schitterende albums

- - B O W I E L E E F T ! ! ! - -

avatar van reptile71
Zeker: Heathen en Reality zijn mooie albums. En hij is heus niet uit zijn hol gekomen om een tweede Never Let Me Down op te nemen. Hij heeft 10 jaar lang geen muziek opgenomen (ga ik van uit, op een enkele gastrol na). Reken maar dat hij kriebels had!! Als je ook leest met hoeveel plezier hij aan dit album heeft gewerkt. Er zal dus heel wat in verwerkt zitten. Het is daarom hoe dan ook een bijzonder album, goed of niet. Maar ik zei al, ik geloof niet dat het slecht zal zijn. Wat een geluk dat we er nog even naar uit kunnen kijken.

woordenaar
Een album om naar uit te kijken, het voorproefje klinkt in ieder geval erg prettig. En die hoes... Daar komt vast nog wat anders voor.

Yann Samsa
De single doet me denken aan de sound van 1. Outside. Wel fijn, eigenlijk. Vreemd sfeertje.

Ik ben benieuwd.

avatar van Marty McFly
Deranged schreef:
Iemand noemde photoshop. Ik denk eerder aan MS paint windows 95 versie.

Ach, het is Kunst hè...

avatar van spruitje
Die cover is mooi, een master-stroke, Bowie-waardig.

Misschien even de motivatie lezen > +-+-+ Barnbrook Design | VirusFonts | Blog +-+-+

de cover is een heel goed idee maar hij trekt op niets ik denk wel dat hij echt het gevoel geeft wat we op zijn album gaan horen ik kan haast niet wachten

avatar van pdonidvie
Ben zó benieuwd!!!

avatar van perlon
the supermen schreef:

Wel eens van interpunctie gehoord?

Ozric Spacefolk
Ik ben ook erg benieuwd.

Ozric Spacefolk
Nieuw nummer klinkt lekker melancholisch. Doet me denken aan Heathen.

avatar van Tony
Bedoelde je dit te zeggen?

the supermen schreef:
De cover is een heel goed idee. Maar hij trekt! Op niets!! Ik denk wel dat hij echt het gevoel geeft... Wat we op zijn album gaan horen, ik kan haast niet wachten.

Voor wie wat dieper in het nieuwe nummer en de bijbehorende videoclip wil duiken:

Mennomail » Blog Archive » The return of the Thin White Duke: Bowie the next day

avatar van Svendra
Interessant. Opnieuw een bevestiging dat het vooral om een rockalbum lijkt te gaan. Zelf heb ik nog het meest met de Berlijnse Bowie maar dit zal vast een goed album worden. Misschien zoiets als Reality waar ook een boel stevige rock op staat.

avatar van reptile71
Rock is een ruim begrip...

avatar van Svendra
Daar heb je gelijk in, al denk ik dat hier rock in nauwere zin wordt bedoeld. Bij Bowie hoef je niet uit te leggen dat het geen countryalbum wordt .

avatar van devel-hunt
Bowie is niet voor één gat te vangen, Rock, pop, singer/songwriter, ambiance, avant-garde, elektronica, dance, soul, jazz, funk. Zijn muziek heeft in iedere hoek gezeten. Zelfs op een plaat beslaat hij diversen stromingen. Maar het weet het allemaal tot een eenheid te kneden, waaruit de typische Bowie sound ontstaat.

Ozric Spacefolk
Ik vind de hoes echt helemaal niks. Maar het kan me niet zo veel schelen.

avatar van reptile71
@Svendra: Vrijwel alle albums van Bowie zijn aangeduid met rock, een enkele rock/electronic of rock/pop. Doe mij nog maar zo'n Bowie rock album, Diamond Dogs, Ziggy, Hunky Dory, Station to Station... is dat nauwere zin? Zal best, maar voor mij toch albums met voldoende afwisseling en geen echte standaard rock. Daarom zeg ik: rock is een ruim begrip als je het hebt over een Bowie album.

avatar van Svendra
@reptile71: Ik denk dat mijn punt niet is overgekomen. Als liefhebber van Bowie weet ik goed dat zijn albums geen standaard rock zijn. Ergens werd vermeld dat het nieuwe album zou aanhaken op de Berlijnse albums (waarin rockschema's minder prominent aanwezig zijn dan bij de albums die jij noemt). Onderstaand fragment lijkt dat te weerspreken, dus dat vond ik interessant om even te vermelden.

Interviewer: Tony Visconti did an interview with the BBC earlier this week, and he said that the single is very different in tone from the rest of the record.

Earl Slick: It is. Okay, so he’s let the cat out of the bag a little bit, then — good. It’s rocking. There’s a lot of rockers on there, I can tell you that.

avatar van reptile71
Ja, ik denk ook dat je geen Heroes kan B moet verwachten op de nieuwe plaat, maar rock in de ruime zin van het genre. Dan kan je nog alle kanten op. Ik las namelijk ook dat het album verschillende kanten van Bowie bevatte incl. zijn meer experimentele/vernieuwende kant. Ach, het blijft uiteindelijk allemaal giswerk voor ons, wat anderen ook mogen zeggen. Ik ben al heel blij dat hij met een nieuw album komt, al is het maar gewoon als teken dat hij nog niet op sterven na dood is, want er gingen regelmatig geruchten over zijn gezondheid. He's alive and kickin'. And that rocks!!

avatar van Mjuman
Rock-god #1 heeft een nieuw album en we lullen al drie pagina's vol terwijl we amper één track hebben kunnen horen. The silly folks of MuMe United - wie is hier nou geil en wat doet ie ermee?

avatar van reptile71
Dit is het voorspel mju, je gaat me toch niet vertellen dat jij pas bij de daad van start gaat? Dan mis je een boel voorpret. Per volgelulde pagina bij dit album gaat er ook een euro naar een goed doel hoorde ik, dus doe gezellig mee.

avatar van orbit
Die ene track hebben we dus wel! En die is geniaal! Voorbode dus van een briljant album. Maar dan moet Bowie de rest eer aan doen.

avatar van Poles Apart
David Fripp doet ook mee. Leuk stukje weer over de totstandkoming van de plaat in the Guardian gisteren.

Edit: Robert Fripp natuurlijk...

avatar van devel-hunt
Poles Apart schreef:
David Fripp doet ook mee. Leuk

David Fripp?, nooit van gehoord. Wel van Robert Fripp

avatar van reptile71
Robert Fripp, kijk dat hoor ik graag.