David Bowie - The Next Day (2013)

Label: ISO

1. The Next Day (3:51)
  2. Dirty Boys (2:58)
  3. The Stars (Are Out Tonight) (3:56)
  4. Love Is Lost (3:57)
  5. Where Are We Now? (4:08)
  6. Valentine's Day (3:01)
  7. If You Can See Me (3:15)
  8. I'd Rather Be High (3:53)
  9. Boss of Me (4:09)
  10. Dancing Out in Space (3:24)
  11. How Does the Grass Grow? (4:33)
  12. (You Will) Set the World on Fire (3:30)
  13. You Feel So Lonely You Could Die (4:41)
  14. Heat (4:25)
  15. Atomica * (4:05)
  16. Love Is Lost [Hello Steve Reich Mix] * (10:24)

met James Murphy

17. Plan * (2:34)
  18. The Informer * (4:31)
  19. I'd Rather Be High [Venetian Mix] * (3:49)
  20. Like a Rocket Man * (3:29)
  21. Born in a UFO * (3:02)
  22. I'll Take You There * (2:44)
  23. God Bless the Girl * (4:12)
  24. So She * (2:31)
avatar van R-Know
Dit is het beste nieuws van 2013!
tot nu toe.
Eerlijk is eerlijk, de meeste 'van vroeger' die iets nieuws uitbrengen hebben mij de laatste jaren nogal teleur gesteld. We hopen er het beste van.

avatar van reptile71
@Von Helsing: Oud nieuws dat niet klopt, hij bedoelde dat hij niet gaat toeren met het album.

@Poles Apart: Interessant stuk! Echt bizar dat het 2 jaar stil is gehouden, bijna een wonder in deze tijd.

Rudi1984
reptile71 schreef:

Zou je die even willen uitleggen, aub? Bedoel je dat hij niet vlak na de release van het album gaat toeren, dat hij de nieuwe nummers niet live gaat spelen, of...?

avatar van reptile71
Er was door een van de muzikanten (zoveel gelezen dat ik niet meer weet wie) aan Bowie gevraagd hoe ze dat live gingen spelen (gezien het blijkbaar nogal lastig was dat te doen). Bowie antwoorde daarop dat ze dat niet gingen doen. Met dat verhaal is NME aan de haal gegaan en heeft er van gemaakt dat Bowie niet meer gaat optreden. Dat is dus niet gezegd (wat niet wil zeggen dat dat niet zou kunnen, maar het gaat om wat er gezegd is). Waarschijnlijk komt er geen tournee van het album. Maar ook dat is slechts een interpretatie van die woorden dan, want kan net zo goed dat er een tournee komt en ze bepaalde nummers van het album daar gewoon niet bij kunnen spelen. Kortom: ik weet ook niet meer dan ik lees en neem alles met een korrel zout. Niks is zeker. Vergeet niet dat ze tenslotte ook hebben moeten liegen over het album. Muzikanten die mee doen hebben twee jaar lang steevast gelogen tegen de media die hen vroeg wat ze momenteel aan het doen waren. Even liegen of er wel of niet een tournee komt kan daar best nog bij.

avatar van Sater
Daarnaast gaat het er bij mij niet zo in dat het nieuwe materiaal dusdanig complex is dat het niet live vertolkt kan worden. Iemand die een Glass Spider touer kan doen, kan ook hier wel een mouw aan passen.

avatar van reptile71
Bowie heeft gewoon vette pret om dit alles, reken maar.

avatar van bikkel2
Een artiest die na zo'n lange tijd een plaat maakt, wil echt wel iets nieuws brengen live, zeker iemand als Bowie.
Dus het kan best kloppen dat Bowie er gewoon geen trek meer in heeft.
Die gaat er echt niet alleen een gouwe ouwe show van maken.
Laten we blij zijn dat er een album uitkomt, de rest moeten we maar afwachten.
Bowie is er in ieder geval weer, dat is op zichzelf al geweldig nieuws.

Blij dat Fripp meedoet op de plaat... Fripp past perfect bij Bowie.

avatar van reptile71
Net als bij Sater gaat de smoes er bij mij ook niet in. Alsof er van de 17 nummers niet voldoende live gespeeld zouden kunnen worden. En ik las dat er zoveel goed materiaal was dat niet bij het album paste en er daarom niet op is gezet dat er mogelijk nog een album achteraan komt. Heus genoeg nieuws dus om live te kunnen spelen. Maar ik ben ook al blij genoeg met deze comeback. We zien vanzelf wat er verder wel of niet gaat komen.

avatar van devel-hunt
Alles wordt hier maar ingevuld voor de persoon Bowie. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat hij 10 jaar lang geen plaat en concert meer heeft gedaan.
Het zal zomaar kunnen dat hij behoefte heeft om nieuwe muziek met oude vrienden te maken en deze met de wereld te delen. Maar er niet aan moet denken om weer de wereld over te moeten met een slopend live programma, en bijna tot zijn 70ste van huis te zijn. Bowie instelling zal de laatste 10 jaar van bezinning best zijn veranderd.
Dat hij nu nog met een nieuwe cd komt vind ik al een blessing. Misschien is het wel een soort van Hello/Goodbye.

avatar van iggy
Vandaag staat in de Telegraaf (internet) dat hij niet meer zal optreden.

avatar van Sater
Zoals ik al op de artiestpagina zei (En Reptile een paar posts naar boven ook):

Tony Visconti: ‏@Tonuspomus
I never said Bowie would never perform live again. Pitchfork made that up. He won't tour for this album -- that's all I said.

Ozric Spacefolk
Er is een groot verschil tussen touren en optreden. Misschien promoot Bowie de plaat met enkele optredens.

Jaren touren lijkt me bes heftig voor een bejaarde man, die al een tijd uit de running is.

Rudi1984
Bedankt Reptile en Sater! Ik krijg weer héél voorzichtig hoop.

avatar van spruitje
Visconti is blijkbaar blij dat 'ie nu vrijuit mag spreken; interessante stuff hier >http://rol.st/W5eMBE
(sorry link is te lang, en een shortened link werk hier niet *hint redactie*?)

avatar van reptile71
Nog meer over het album door Visconti op RollingStone.com.
Helaas doet Fripp niet mee. (in één van de posts hiervoor was een stuk uit The Guardian daarover verkeerd geïnterpreteerd)

reptile71 schreef:
Nog meer over het album door Visconti op RollingStone.com.

Ja, die link gaf ik dus één post erboven ook al...

avatar van reptile71
Nog een keertje voor de luiere klickers onder ons dus.

reptile71 schreef:
Nog een keertje voor de luiere klickers onder ons dus.

Very good! Dank je!

avatar van Gloeilamp
Where Are We Now? is echt een fantastisch nummer! Ik ben hier erg benieuwd naar, en ik denk dat mijn ouders dit ook mooi nieuws zullen vinden

avatar van UrbainAlpain
Je kunt er na één (volgens mij erg geslaagde) single over tetteren tot je tanden ervan kletteren, we zullen gewoon moeten afwachten wat het nieuwe album brengt. Ik ben er in elk geval ontzettend benieuwd naar.

avatar van hond racisme
Where Are We now is een goed nummer, maar ik verwacht meer van deze nieuwe Bowie dan 14 nummers van dat niveau.
P.S: Ik vind de hoes dan weer wel knap :/

avatar van jellecomicgek72
Ik vind die hoes echt spuuglelijk, die tekst lijkt zo uit Word gekopieerd en op een foto geplakt met een wit vierkant eromheen...

avatar van Arrie
Dat lijkt niet alleen zo...

avatar van hond racisme
jellecomicgek72 schreef:

En wat daar zo fout aan is..?

avatar van echoes
Gelukkig is de eerste single dan weer wel bloedmooi

avatar van IllumSphere
hond racisme schreef:

En wat daar zo fout aan is..?

Het ziet er amateuristisch uit. Ik heb de plaat nog niet gehoord, maar het staat al vast dat ik dit nooit op vinyl wil.

avatar van bikkel2
Het is spuuglelijk, maar Bowie zal hier gerust wel een betekenis voor hebben.
De vraag is wat ??

Als zijn muziek het niveau heeft van de oorspronkelijke album , waar de hoes is van afgeleid, ben ik een tevreden mens

avatar van jellecomicgek72
IllumSphere schreef:

Dit. Vind het er inderdaad heel goedkoop uitzien, even de cover van Heroes pakken en daar met Word een wit vlak eroverheenplakken met lettertype Times New Roman...

avatar van Yann
In elk geval geen Comic Sans. Dat is er dan wel weer voor te zeggen.