raskolnikow schreef:
I feel you en het eindelijk wat lichtere
One caress zijn goed zoals ze zijn, maar daarnaast heb je dus nummers die goed hadden kunnen/moeten zijn als ze niet zo miserabilistisch hadden geklonken: Walking in my shoes, Rush, In your room, Mercy in you... - allemaal prima songs waar opzettelijk een hoop lelijke make-up op is geplakt om toch maar wat alternatiever en grungiër te klinken...
Dus als ik je goed begrijp vind je dat Depeche Mode zich hier anders probeeert voor te doen dan ze zijn en dat het daardoor 'nep' overkomt? Mocht je dit bedoelen, dan ben ik het daar absoluut niet mee eens.
Ik vind deze nieuwe sound juist helemaal niet nep of geforceerd overkomen. Het klinkt allemaal wat stoerder en ruiger in vergelijking met hun eerdere werk (grungiër zou ik niet willen zeggen) en mijns inziens zijn ze goed in hun opzet geslaagd. Dit is geen make-up meer, dit is een ander jasje wat ze doelbewust hebben aangetrokken. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen dit waardeert, maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal.
Bovendien vind ik een nummer als Walking in My Shoes toch behoorlijk 'puur' klinken. Dan zit er op I Feel You veel meer make-up geplakt, om met jouw bewoordingen te spreken.