1 - intro, bewust een iel geluid dat door de radio lijkt te klinken, de opwarmer voor wat gaat komen, in de herrie schreeuwt araya het uit, god hates us all!
2 - omdat vervolgens bij nummer 2 nog eens te doen, het hakt er lekker in, de toon is gezet, vrij simpele riff , maar het werkt, araya gaat loos
ff een rustpuntje op 2 minuut 50, araya kan zich niet inhouden, sjezus does rustig man, het zit um echt dwars
3 - wederom simpele riff, maar werkt ook hier weer, het gebruik van electronische trukjes voegt wel degelijk wat toe, araya, dreigend, dit moet uitmonden in herrie, en snel, en dat gebeurt, exact wat ik wil,araya: this is what lives inside me!!!!!!!
en zo ist
4 - yess, zo hoor ik het graag, beuken met die hap
het is niet zomaar schreeuwen om te schreeuwen, hij moet het godverdomme kwijt! groot gelijk! schreeuw het uit jongen!
wederom een eenvoudige riff maar wat voor 1, dik in orde 1 van mijn favorieten van de plaat
5 - wederom dik in orde, en ik merk dat ik me niet goed kan herinneren wat ik hiervoor heb gehoord, lijken de nummers dan zoveel op elkaar?
ja, het zit allemaal dicht tegen elkaar
is dat een minpunt? welnee, het versterkt de agressie alleen maar
ik begin nu iets te merken van, ff een pauze
6 - wederom beuken vanaf seconde 1, en het drumwerk is fenomenaal!
eenvoudige riff, ietwat te eenvoudig
araya houd nie op, waarom zou ie ook, denk aan je hart man!
7 - mm, dit lijkt op de ouwe slayer van weleer te tijde van het snelle werk afgewisseld met het trage
ook hier weer beklemming , door het gebrul van araya, ik denk datie dit niet lang meer volhoud, exile!
drumwerk zeer ok
ik heb wel ff een rustmomentje nodig, dit is voor mij ff teveel herrie
8 - ah, dit geeft ff een beetje rust, net op tijd, fijn begin.......maar niet voor lang, beuken dan maar, we kunnen niet anders
araya zingt zowaar een echte melodie, dit verlicht de herrie enigszins maar je ontkomt er niet aan
de melodie en het spelen met snel en traag maakt het nummer draaglijker dan wat ik toe nu toe heb gehoord, maar niet voor lang, araya kan het namelijk niet laten, zijn longen moeten er hoedanook uit!
9 - ook wat minder hakken met de botte bijl dan wat ik tot aan nummer 7 gehoord heb
lekker begin, eenvoudige riff, slayer vliegt zowaar in dit nummer niet volledig de bocht uit, het blijft enigszins beheerst, meer melodie van araya, is prettig, een meezinger waarvan men op 2 minuut 25 toch even en tandje verzet, om weer netjes terug te keren naar het refrein
lekker nummer
10 - deze begint zowaar nog rustiger dan 9, maar ik vermoed nu al een bak teringherrie, en ik heb gelijk
araya zingt laag, schreeuwt niet, hij praat meer, en dat verrast je,dit klinkt dik ok, hier was ik even aan toe, maar ja, hij heet araya en schreeuwen is waar ie goed in is, dus dat gepraat duurt dan ook niet lang, gelukkig maar, om toch weer terug te keren naar rustiger vaarwater
tot zover het meest afwisselende en pakkende nummer wat mij betreft, dit is slayer zoals ik het wil horen, de bocht uit maar niet te (voor slayers begrippen dan)
11 - ach, we zetten nog maar ff een tandje hoger in, beuken int kwadraat, dan zo dat het toch niet dat het irriteert, maar wacht ff, we hebben araya nog, en die smeed het geheel weer naar een agressiever niveau, uiteraard
beetje simpel nummer, dit heb ik de 35 minuten hiervoor al een paar keer gehoord
respect voor araya , dat dan weer wel
12 - hey dit is een lekker begin, dit kennen we ook, van lang geleden, en een herkenbare riff, weet nog niet waarvan
om araya kracht bij te zetten, was dat nodig? zingt men met hem mee
araya spuugt zijn woorden afwisselend wat sneller on de floor, en dat is lekker, tot aan 3 minuut 5, dit doet het live vast enorm goed! traag beuken! hou ik van
nog ff vertragen op 4 minuut 5, en ene abrupt einde
13 - zo tegen het einde zou je denken dat het wel een beetje op begint te raken, tenslotte is 45 minuten zonder bonusspul voor slayer een behoorlijke lengte
nee, we gooien er als afsluiter nog een beuker in a la reign in blood, tuurlijk, dat kunnen ze nog, ff nog een fors tandje in de versnelling godverdomme!
de tering kan je krijgen!
araya zingt in lagere toonhoogte, hij mag wel ff, en godsakke wat een drumwerk!
en dan ist afgelopen ineens, een welkome stilte
poehee, dat was ff doorbijten
al met al is deze plaat slayer op een pot of 12 anabole steroide
solowerk tot nu toe niets over gezegd, het bekende werk, veel gejank, veel de bocht uit veel gepiel, maar dat is slayer, and i love it!!
de rest dik in orde, drum en gitaarwerk, niks op aan te merken
een terechte 4,5
geen 5, omdat de plaat met meoite is uit te zitten de volle 45 minuten lang, niet omdat het slecht is, maar vanwege de constante bak herrie
maar als het lukt dan kun je er weer ff tegen voor een paar dagen, wellicht weken, en zet je dit toch weer een keer op, omdat het gewoon een beregoede plaat is waar je niet vanaf kan blijven