Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)

Pop / Dance
Label: Maverick

1. Hung Up (5:37)
  2. Get Together (5:32)
  3. Sorry (4:47)
  4. Future Lovers (4:48)
  5. I Love New York (4:13)
  6. Let It Will Be (4:16)
  7. Forbidden Love (4:25)
  8. Jump (3:46)
  9. How High (4:40)
  10. Isaac (5:51)
  11. Push (3:45)
  12. Like It or Not (4:55)
  13. Fighting Spirit * (3:32)
  14. Super Pop * (3:42)
  15. Hung Up [Chus & Ceballos Remix] * (10:23)
  16. Sorry [PSB Maxi-Mix] * (8:35)
  17. Get Together [Jacques Lu Cont Mix] * (6:17)
  18. Jump [Axwell Remix] * (6:39)
  19. Hung Up [Archigram Remix] * (6:57)
Geweldige cd. Ik kan niet zeggen wat mijn favorieten zijn, ik vind ze allemaal geweldig Leuk ook dat Madonna steeds weer met iets nieuws komt..

shappy1010 schreef:
Ongelooflijk dat iemand die a) niet kan zingen b)niet kan dansen c) er niet uit ziet

a)zingen kan ze wel degelijk, weleens naar Evita geluisterd??

b)hoezo niet?

c)ik vind dat ze er prachtig uitziet! Laatst haar video Sorry gezien en petje af voor deze vrouw van 47! Menig ander mogen dromen dat ze er zo uitzien op die leeftijd. Enfin, da's persoonlijk wat ik dus denk.

Ace
Alle ophef om Madonna heb ik nooit begrepen. Ok, ze ziet er goed uit voor haar leeftijd, kan best aardig zingen en heeft een mooie uitstraling. Het gaat fout zodra ik een (hedendaags) nummer van haar hoor: ik kan het niet van DJ Bobo onderscheiden.

avatar van HiLL
Ace schreef:

Haha Dj Bobo, die had wel 2 lekkere hitjes in de jaren '90. Madonna kan sowieso niet goed zingen...oee hoe zij live klinkt. Auw Auw. Verder best wel lekkere nummers hier en daar.

avatar van Kos
Kos
Die laatste single is toch wel vrij goed (en vooral slim geproduceerd).

shappy1010
musicfriek schreef:

a)zingen kan ze wel degelijk, weleens naar Evita geluisterd??

b)hoezo niet?

a) ja verschrikkelijk en heb je haar wel eens Live gehoord?
b) Gezien in documentaire, schijnt altijd nogal vrijveel aan bijgeschaafd te moeten worden, sommige dansers ergeren zich mateloos aan haar. Maarja ik ben geen danser, dus schrap b wat mij betreft.
c) Das smaak, maar ze is 1.52 ofzo dus ik bedoel eigenlijk "van haar looks hoef ze het ook al niet te hebben, in tegenstelling tot b.v. een Whitney Houston of Shania Twain (beide geen cd van, maar die eerste kan wel zingen, en die tweede schrijft haar eigen nummers plus ze zijn/waren beide bloedmooi)

Ik ga dus met Ace mee die zegt dat hij alle ophef om haar nooit heeft begrepen.

shappy1010 schreef:

Ik ga dus met Ace mee die zegt dat hij alle ophef om haar nooit heeft begrepen.

Ik wist het, muziek verbroedert! Zo komen zelfs wij tot elkander

Ace schreef:

Je kan afvragen of dat niet gewoon aan jou ligt?

avatar van musicfriek
*grin* En Madonna zit nu stiekum in haar vuistje te lachen.... Laat ze maar lullen denkt ze nu... (en ik ook)

shappy1010
Ja zij is inderdaad iemand die zich van niets of niemand wat aantrekt, en daarom is ze ook waarschijnlijk zo ver gekomen.

avatar van Marki_san
Madonna is super, deze CD is super.

Marcel²
Dit album van Madonna vind ik erg goed. Een nieuw look, nieuwe style en een aanstekelijke mix van electro en dance muziek. Ik vind het knap dat ze toch altijd weer instaat is, met iets nieuws te komen. En wees maar eerlijk, gewaagd is het wel. Toen ik de eerste single hoorde met die Abba sample, wist ik het al, Madonna flikt het weer. Alle tracks op dit album zijn aan elkaar gemixt, en is erg mooi gedaan. Gewaagd of niet haar timing is perfect.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

Beste Marcel,
Ik ben het weer met je eens. Ik vind "Confessions" mischien wel het beste wat Madonna in al die jaren heeft gemaakt...........
Prettig weekend, Hans

Kekke plaat

De zeverige toon is gelukkig verdwenen na 'American Life', het album waarop de bevestigingszoektocht blijkbaar geëindigd is.
Het gal is gespuwd, de dieetpillen zijn de deur uit en madam maakt haar hipste plaat tot nu toe.
'Hung up', 'Sorry', 'Forbidden Love' en 'Push' zijn de hoogvliegers en de overgang van de zevende naar de achtste track is zeer aangenaam te noemen. Nummers 5 (met een loopje dat ergens aan Vive la Fête doet denken) en de twee afsluiters zijn knullig, sowieso ietwat achterhaald, maar brengen wel contrast en variatie aan en completeren de mix.
Ideaal voor voorjaarsschoonmaak, fitness en om een greep uit aan te vragen wanneer je uitbent.

Dat loopje in nummer 5 is I Wanna Be Your Dog van The Stooges.

Ik hoor wat ik hoor, zo'n vergissing kun je snel maken.
Het klopt tot op het kreuntje, dus jij hebt absoluut gelijk!

herman schreef:

Je kan afvragen of dat niet gewoon aan jou ligt?

Nee, dat ligt zonder enige twijfel aan DJ Bobo.

r2052517 schreef:
Ik hoor wat ik hoor, zo'n vergissing kun je snel maken.
Het klopt tot op het kreuntje, dus jij hebt absoluut gelijk!

Toch kan ik me de Vive La Fete-associatie wel voorstellen. Misschien een van hun gitaarnummers, Hot Shot ofzo? Ik zal er eens opletten als ik weer luister.[/quote]

Een titel kan ik je zo niet geven, maar ik vind sowieso dat de laatste VlF-cd's ruiger en iets minder genuanceerd zijn dan de eerste twee. Elektronischer, schreeuweriger, meer gekreun en het lieflijke en het chansongeluid verdwijnen een beetje naar de achtergrond. Blijft coole muziek.

Marcel²
Ik heb twee albums van Madonna die ik koester deze en Ray Of Light.

avatar van Hans Brouwer
Marki_san schreef:
Madonna is super, deze CD is super.
Ik wou dat meer MuMe 'ers dat zeiden!

avatar van george clinton
shappy1010 schreef:
Madonna is ongeveer 1m63. Dat kleine mensen niet mooi kunnen zijn is verder ook onzin.

Oké, leuke partycd. Niet echt bijzonder geniaal maar luistert of danst heel leuk weg. En da's vast heel oud nieuws.

1,0
Wat een tegenvaller zeg.. Commercieel weer heel slim maar ik vind het een mix van oppervlakkige oninteressante goedkope niemendalletjes. Abba samplen. Zelfs Madonna moet zich daar niet aan wagen, en Gimme Gimme Gimme blijft gewoon een beter nummer dan Hung Up... Music en American life vond ik stukken beter dan dit gedreutel... Slim maar jammer.

avatar van Ali Chemicali
Heel leuke fitness muziem mar meer dan dat vind ik eht niet, want het is wel leuk de eerste keer dat je het hoort. Maar het is niet bepaald een groeier, want na 3 keer luisteren hebben we hem hierthuis niet meer gedraaid

Madonna Koningin van de verandering Gwoon goed

avatar van jowietje
Get Together vind ik een zwakke single, niet leuk ofzo. Wel een erg leuke video een beetje Gnarls Barkley - Crazy achtig.

Ik vind het ook het minste nummer van het album, eigenlijk. Zelfs de remix van Stuart Price is een van zijn minste.

avatar van musicfriek
Ik had liever Push of Jump als nieuwe single gezien. Enfin, misschien komen die nog

avatar van wanderer
Op een of andere manier krijg ik een beetje het "holiday" gevoel bij get together. lekker feel-good en ongecompliceerd. Ik heb ergens gelezen dat "Jump" single no. 4 gaat worden.

nia
Lekker voor tussendoor.
Maar toch niet echt een knaller