Kate Bush - Aerial (2005)

Label: EMI

1. King of the Mountain (4:53)
  2. Pi (6:09)
  3. Bertie (4:18)
  4. Mrs. Bartolozzi (5:58)
  5. How to Be Invisible (5:32)
  6. Joanni (4:56)
  7. A Coral Room (6:12)
  8. Prelude (1:26)
  9. Prologue (5:42)
  10. An Architect's Dream (4:50)
  11. The Painter's Link (1:35)
  12. Sunset (5:58)
  13. Aerial Tal (1:01)
  14. Somewhere in Between (5:00)
  15. Nocturn (8:34)
  16. Aerial (7:52)
aERodynamIC schreef:
Disc 2 is bij iedereen favoriet als ik dat zo om me heen hoor

God! Dat belooft! Ik ben net door cd 1 heen en machtig gewoon, dit wordt mijn tweede 5 dit jaar denk ik, eerst nog maar de tweede cd beluisteren.

Aerial Tal is het enige minpunt op dit album, een beetje onnozel, voor de rest een topplaat van begin tot eind.
Vooral het drieluik somewhere, nocturn en Aerial dat het album afsluit. 5 sterren

ohmusica
KB overtreft mijn stoutste verwachtingen, bijzonder fraai album, de winter mag nu komen...

IK heb het album van Kate Bush nu een paar dagen in huis. Alleen het eerste album heb ik intensief gedraaid, en ik moet zeggen dat ik het prachtig vind! Mijn favoriet is op dit moment π (pi). Mrs. Bartolozzi vind ik het minst.
Na al die jaren wachten is het weer fijn om nieuwe Kate Bush nummers te horen.

avatar van Safri
Zo op het eerste gehoor springt het nummer 'Bertie' er voor mij echt uit. De rest van de cd vind ik geinig, maar zal ik nog wat meer luisterbeurten moeten geven denk ik.

avatar van joko16
Pure topkwaliteit!
Had niet minder verwacht van Kate.
Was het lange wachten waard.
De 2de cd is top, de eerste met alle losse liedjes erg goed.
Hopelijk duurt het wachten op de volgende niet meer zo lang.
Tip: Kijk ook eens op www.katebush.com

Ik heb de hele zooi eens beluisterd afgelopen weekend.
Klinkt lang niet slecht moet ik toegeven.
3,5 *

avatar van titan
titan (crew)
Het is fijn om eindelijk weer eens wat van Kate te horen, maar ik kan helaas niet volledig meegaan in alle juichverhalen. Het kabbelt af en toe te gezapig door. Ik zit steeds te wachten op het moment waarop Kate een flinke ruk aan de Fairlight geeft en ons op prachtige uithalen trakteert, maar dat moment komt steeds niet.

Verder vind ik net als bij Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus van Nick Cave & the bad seeds dat met een heel klein beetje schaafwerk alle nummers op 1 cd hadden gekund (in dit geval mag How to Be Invisible wel achterwege blijven of desnoods wat minder vogelgetsjilp op het tweede album). Nu zitten met een verzameling liedjes die qua tijdsduur pakweg een minuut te lang zijn voor een enkele cd.

In het begin echt heel vaag, maar je luisterd het toch nog een keer en ineens klinkt t dan lekker in de oren...

Dat nummer over die wasmachine irriteerd het woord wasmachine me een beetje en bij Aerial vind ik t gelach met de vogels een beetje lang dradig...

Maar je kan heerlijk weg dromen bij zo'n album als deze King of The Mountain, Coral Mountain en Joanni zijn tot dusver mijn favorieten.

avatar van Safri
Oh wat vind ik Bertie een verschrikkelijk mooi nummer zeg. De rest boeit me minder. Sunset is wel aardig.

avatar van Vince vega
Ik kan niet anders dan concluderen dat dit geweldige cd's zijn, in ieder geval het beste uit 2005!

Tot nu toe zijn king of the mountain, prologue, sunset en nocturne mijn favoriete nummers.

Een album dat steeds beter lijkt te worden bij elke luisterbeurt, maar wel een album dat je niet zo maar even als achtergrondmuziek opzet.

avatar van dynamo d
Mijn favoriete nummers van dit album zijn achtereenvolgens:
Nocturn (hoogtepunt), How To Be Invisible, Sunset en Aerial

dutch2
Wat mij betreft de verrassing van het jaar. Veel mooie liedjes en waar de liedjes minder zijn kom je de mooiste details tegen. Mooiste nummer tot nu toe (na 1 luisterbeurt) Pi. Wel jammer van die onnozele tussenstukjes. Had niet gehoeven.

avatar van VanDeGriend
Erg mooi cd van Kate. Gaat mn jaar top 10 wel halen. Heb lichte voorkeur voor cd 2.

avatar van Vince vega
Na een paar weken deze cd volop gedraaid te hebben ben ik toch het meest onder de indruk van A coral room. Wat een machtig mooi nummer is dat toch!

avatar van musicfriek
Gisteren dit album weer eens opgezet, maar heeft voor mij geen lange houdbaarheidsdatum. Vooral dat getsjilp en gekoer erger ik me steeds meer aan! Echt doodzonde! En aantal nummers toch wel erg langdradig. Halfje eraf..

Aerodynamic heeft me helemaal overtuigd dit album te kopen.
En het feit dat het commercieel gezien geen hoogtepunten bereikt en dus wat stilgezwegen wordt, is vaak een pluspunt.
We moeten niet allen verdrinken in U2's goedkope effecten.

avatar van Aion
Prachtige cd van Kate Bush. Niet iets om op ieder moment maar even op te zetten, maar om echt te 'ondergaan' met een zekere rust .
Favoriet tot nu toe: Sunset, met die verrassende flamenco en mooie koortjes. Maar eigenlijk zijn alle nummers sjiek uitgewerkt en een soort schilderijtjes.

Ik vind de oude cd's van Kate Bush echt helemaal geweldig maar het laatste album is mij toch wel een beetje tegen gevallen.
van disc 1 vind ik King of the mountain, Bertie, How To Be Invisible en Pi toch de beste. Disc 2 vind ik niet zoveel aan

we hebben 12/13 jaar moeten wachten op een nieuwe cd dan had ze toch wel wat betere liedjes kunnen schrijven vind ik

Electro_
Door de Shuffle in m'n iTunes draaide ik 'per ongeluk' Prologue. Wat een mooi nummer is dat eigenlijk. Even de rest luisteren.

avatar van musicboy
Vorige week deze cd besteld bij mediadis aan 9.99 euro. Geef toe, een koopje. Ik verlang tot de bestelling arriveert en heb hoge verwachtingen!!!!

avatar van Hans Brouwer
Allemaal lovende woorden over dit nieuwe album van Kate Bush. En terecht!! Gisteren de cd "Hounds of love" gekocht, zie mijn opmerking bij dat album. Naar aanleiding van die koop draai ik op dit moment "Aerial" die ik al in huis had maar een tijdje links heb laten liggen (shame on you, Hans!! ). Wat een ontzettend wonderschoon album is Aerial toch! Ik ga nu mijn Rotatielijst aanpassen en mijn stem verhogen naar 5*

avatar van Flipper
Ik vind het zo jammer dat ik niet de mogelijkheid heb gehad om haar live te zien. Ik heb een video met een optreden van haar, jemig, wat hat ik daar graag bij willen zijn. Betreft Aerial, de beste comeback van 2005. Shappoo mevrouw Bush.

avatar van musicfriek
Draai dit album echt nooit meer. Zoals ik al voorspelde.. Erg matig album toch wel van deze Kate. Geef mij haar beginperiode maar. Stukken interessanter. 2,5*

avatar van ChrisX
Grappig dat dit album net zulke extreme reacties weet op te roepen als het nieuwe album (On An Island) van haar 'ontdekker' David Gilmour.

musicboy schreef:
En Musicboy, zijn je hoge verwachtingen van dit briljante super album uitgekomen??

avatar van the viking
De cd's heb ik al een keer van het internet geplukt,ben er alleen nog niet aan toe gekomen om ze te beluisteren !
Wat zijn je favoriete nummers Hans ?

the viking schreef:
Wat zijn je favoriete nummers Hans ?
Beste The Viking, dit is een cd waar je rustig voor moet gaan zitten en in z'n geheel moet beluisteren. Mischien even doorbijten in het begin maar hoe vaker je de cd draait des te mooier/beter je 'm zult gaan vinden. Ik vind de hele cd ècht super geweldig. Als ik dan toch favoriete nummers moet noemen: "King of the mountain", "Bertie", "mrs. Bartolozzi", "A coral room", "Prelude", "Prologue" en "Aerial Tal". Maar nogmaals de hele cd is prachtig Kate in absolute topvorm, en dat na 12 jaren van afwezigheid!

avatar van the viking
King of The Mountain kende ik natuurlijk al,de rest is natuurlijk weer volkomen geboycot door radio 3 en consorten ! Helaas maar waar !

avatar van ChrisX
Had je dan echt verwacht dat behalve dus het openingsnummer er ook 1 van de anderen echt geschikt gedraaid zou worden op 3FM ??? Radio 2 komt dichter in de buurt maar die hebben er ook niet zo gek veel aan gedaan volgens mij.

Kate Bush' muziek is van een subtiliteit die gewoon simpelweg zou verdrinken op een zender als 3FM. Niks mis met die zender hoor, ben blij dat hij bij mij op werk op staat i.p.v. het geestdodende Arrow, Rebecca, Radio 538 of HotRadio.