Justin Timberlake - The 20/20 Experience (2013)

Label: RCA

1. Pusher Love Girl (8:02)
  2. Suit & Tie (5:28)

met Jay-Z

3. Don't Hold the Wall (7:11)
  4. Strawberry Bubblegum (8:00)
  5. Tunnel Vision (6:47)
  6. Spaceship Coupe (7:17)
  7. That Girl (4:48)
  8. Let the Groove Get In (7:12)
  9. Mirrors (8:04)
  10. Blue Ocean Floor (7:19)
  11. Dress On * (4:39)
  12. Body Count * (4:42)
avatar van hond racisme
Don Cappuccino schreef:

Nu ben je echt heel flauw bezig, hond racisme. Blue Ocean Floor heeft echt wel veel emotie, dat is een prachtig nummer.

Ik vind het écht slecht, en ik vind er totaal geen emotie in terug. Zo zingt bv. Will Tura ook met veel emotie, het trekt nog altijd op niks.

Raffael1977
Ik ben het volledig met HR eens.

avatar van Gloeilamp
Ik niet, Blue Ocean Floor weet me steeds te raken als ik ernaar luister. Met afstand het beste nummer van The 20/20 Experience.

avatar van Don Cappuccino
Strawberry Bubblegum heeft echt een gave tempowisseling. Ineens rond 5 minuten bossanova met instrumentatie die me doet denken aan jaren '70 Stevie Wonder.

@hond racisme

Na jouw recensie gelezen te hebben, vraag ik mij werkelijk af waarom je dit album überhaupt hebt beluisterd.. Je gaat immers zo ernstig terug in de tijd dat je vergelijkingen op niets trekken. Je maakt er een karikatuur van. Jammer.

Even ontopic nog. Ik ben juist erg blij met de lengte van de nummers. Het album krijgt daardoor een eenheid en klinkt ontzettend sfeervol. Hier ben ik nog wel even zoet mee.

Tunnelvision

avatar van hond racisme
Uh? Ik snap niet echt wat je hiermee wilt zeggen. Ik denk juist dat Timberlake een karikatuur van zichzelf maakt, ik niet van hem. Dat is wat ik wou aantonen, en die 'waarom heb je dit album überhaupt geluisterd' is wééral die cliché reactie op iedereen die iets slecht vind, haha. Omdat ik torenhoge verwachtingen had misschien? Omdat ik zijn vorige album echt wel goed vond? Geen idee, waarom zou ik dit album toch beluisterd hebben...

avatar van Waste Management
SOAD schreef:
Tunnelvision
Gaaf nummer he...

hond racisme schreef:

Prima. Dan hoop ik dat je er toch nog anders over gaat denken. Dit is geen slecht album namelijk.

Don Cappuccino schreef:

Het is maar wat jij bossanova vind en al helemaal de link naar '70's soul is ver te zoeken.

Mark17 schreef:

Het is niet slecht maar zeer matig!!!!

avatar van TheLegacy
Volgens Questlove (drummer van The Roots) gaat er in november een The 20/20 Experience Vol. 2 uitkomen. De '20' staat dus voor 10 nummers op deel 1 en 10 nummers op deel 2. Hopelijk is het tweede gedeelte net zo sterk als het eerste, want ik ben hier zeker over te spreken! Wel een beetje een laffe manier om geld te verdienen, maar goed het zij zo.

avatar van Gloeilamp
Vind ik geen probleem. Zolang het tweede deel net zo goed is als deze hier heb ik dat geld er best voor over. Ik ben erg benieuwd of Timberlake hetzelfde kan doen op Vol. 2, ik laat me verassen. Heb nu wel even genoeg aan dit eerste deel

Gloeilamp schreef:

Of nog kan overtreffen!

avatar van Gloeilamp
Dat zou natuurlijk nog mooier zijn!

avatar van Waste Management
Wow leuk om te horen... Heb het gelezen, nog een album dit jaar. Dan hoop ik wel dat er wat stevige nummers (qua Timbaland beats) erop komen te staan. Deze is niet slecht zeker niet, deze is meer mellow maar I love it...

Raffael1977 schreef:

Het is maar wat jij bossanova vind.

Ik heb het ook over het ritme, dat is toch echt een bossanova.

Ik wacht op deel 2 totdat ik deze koop. Die slimme mensen van de platenmaatschappij willen nog wel eens een tweeluik als geheel uitbrengen voor een lagere prijs.

En als je na 7 jaar twee albums in een jaar uitbrengt heb je de schade weer ingehaald.

avatar van iHateDolphins
Tsja, ik heb zijn vorige album best wel wat afgespeeld en daar staan stiekem beste sterke nummers op. Ik vind het alleen ontzettend moeilijk op JT leuk te vinden. Waarom? Ik heb eerlijk gezegd geen goed idee. Zijn uitstraling van Hollywood pop sterretje kan ik denk ik moeilijk verdragen. Ook vind ik het moeilijk om iets leuk te vinden wat kleine 15 jarige, gillende meisjes ook leuk vinden. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen. Ik zal mij binnenkort eens proberen te zetten tot het beluisteren van dit album gezien de positieve reacties hier.

avatar van kobe bryant fan
Nooit gedacht dat ik ooit nog een mainstreamplaat zou gaan waarderen.
Timberlake (een artiest waar ik de singles altijd maar bagger van vond) krijgt het dan toch voor elkaar. Er zijn werkpunten, maar de plaat blijft de hele speelduur boeien (wat erg knap is gezien de lengte) en het niveau zakt buiten bij het mindere Let the Groove Get In nergens in.
Jammer dat de zang van Timberlake in de hoogte soms wat minder is en het me soms iets te glad klinkt. Hetzelfde voor de beats.
Maar beide mannen leveren goed werk, verwacht geen hoogstaande teksten, of moeilijk inelkaar zittende melodieën maar gewoon een afwisselende plaat waar vooral de compositie's opvallen.

Knap hoe de nummers soms 8 minuten blijven boeien, de tempowisselingen zijn leuk en klinken ook allesbehalve geforceerd. Je krijgt ook niet het gevoel (wat bij andere wel vaak zo is) dat er gewoon een andere track begint. Nee, gewoon een leuke wissel.

Favorieten: Blue Ocean Floor ( ) de geniale beat met die gereversde synth en trage en pakkende zang van Timberlake is gewoon prachtig!
Mirrors en Don't Hold the Wall.
Stem volgt bij meerdere luisterbeurten.

avatar van Don Cappuccino
De bonustracks vond ik trouwens niks, past compleet niet bij de vibe van het album. Klinkt ineens weer als vrij doorsnee R & B.

avatar van kobe bryant fan
Ik heb alleen de eerste beluisterd en daarna ook mee gestopt, want zoals je zegt wordt het dan weer niet veel beter dan doorsnee R&B.

avatar van realmadrid23
Er gaan geruchten dat er eind dit jaar een 20/20 Experience part 2 uit komt. Op dit album staan er 10, en dan nog eens 10 op het 2de deel wat logisch maakt waarom hij het een 20/20 ervaring noemt

Dat is nou al de derde keer dat iemand dat hier post

avatar van Norrage
Wat een goed album zeg! Alles zit erin, en epische lengtes van nummers. Wat een comeback! Hulde voor Justin

avatar van Norrage
Zelfs een 8.5 op Pitchfork!

avatar van GrafGantz
Gloeilamp schreef:
Dat is nou al de derde keer dat iemand dat hier post

Laat ik dan de vierde zijn, maar dan wel met een bevestiging van JT zelf waardoor het dus geen gerucht meer is:

Justin Timberlake: Second '20/20 Experience' Album Coming - hollywoodreporter.com

avatar van Glaciers of Ice
Don Cappuccino schreef:

Als dat Bossa Nova is dan is dat een schande voor de prachtige latin subgenre. Wat aan dit nummer doet je precies denken aan Stevie Wonder?

avatar van Tha)Sven
Norrage schreef:
Zelfs een 8.5 op Pitchfork!
FS/LS had ook al een 8.1 gekregen dus zo vreemd vind ik het niet. Volkomen terecht ook, het moet vreemd gaan wil deze niet in mijn top 10 van 2013 komen.
Mijn verwachtingen zijn in ieder geval compleet waargemaakt. Ik ben nu alleen bang dat deel 2 dit niet meer kan overtreffen, maar we zullen zien.