Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu (1970)

Verenigde Staten / Canada
Rock / Folk
Label: Atlantic

1. Carry On (4:25)
  2. Teach Your Children (2:53)
  3. Almost Cut My Hair (4:25)
  4. Helpless (3:30)
  5. Woodstock (3:52)
  6. Déjà Vu (4:10)
  7. Our House (2:59)
  8. 4 + 20 (1:55)
  9. Country Girl (5:05)
  10. Everybody I Love You (2:20)
  11. Graham Nash - Our House * (2:57)
  12. Stephen Stills - 4 + 20 * (2:18)
  13. David Crosby en Graham Nash - Song with No Words (Tree with No Leaves) * (3:13)
  14. Neil Young en Graham Nash - Birds * (3:36)
  15. Stephen Stills - So Begins the Task / Hold on Tight * (7:46)
  16. Graham Nash - Right Between the Eyes * (2:06)
  17. David Crosby - Almost Cut My Hair * (4:39)
  18. David Crosby en Graham Nash - Teach Your Children * (3:14)
  19. Crosby, Stills & Nash - How Have You Been * (3:44)
  20. David Crosby - Triad * (5:30)
  21. Graham Nash - Horses Through a Rainstorm * (3:51)
  22. Stephen Stills - Know You Got to Run * (4:12)
  23. Graham Nash - Question Why * (2:02)
  24. David Crosby - Laughing * (4:27)
  25. Stephen Stills - She Can’t Handle It * (6:44)
  26. Graham Nash - Sleep Song * (3:01)
  27. David Crosby en Graham Nash - Déjà Vu * (4:25)
  28. Graham Nash en Joni Mitchell - Our House * (2:43)
  29. Everyday We Live * (3:18)
  30. The Lee Shore [1969 Vocal] * (6:03)
  31. I’ll Be There * (3:41)
  32. Bluebird Revisited * (3:24)
  33. Horses Through a Rainstorm * (3:32)
  34. 30 Dollar Fine * (2:45)
  35. Ivory Tower * (3:51)
  36. Same Old Song * (4:21)
  37. Hold on Tight / Change Partners * (5:04)
  38. Laughing * (4:09)
  39. Right on Rock ’N’ Roll * (2:47)
  40. Carry On [Early Alternate Mix] * (4:34)
  41. Teach Your Children [Early Version] * (3:02)
  42. Almost Cut My Hair [Early Version] * (10:14)
  43. Helpless [Harmonica Version] * (3:48)
  44. Woodstock [Alternate Vocals] * (4:18)
  45. Déjà Vu [Early Alternate Mix] * (3:42)
  46. Our House [Early Version] * (2:55)
  47. 4 + 20 [Alternate Take 2] * (2:08)
  48. Know You Got to Run * (6:42)
Father McKenzie
Misschien wel de ultieme hippie-plaat; In elk geval voor geen gram verouderd, klinkt fris als altijd; Eeuwige schoonheid... bestaat!

avatar van Frederick
Poëzie
Empathie
Harmonie
Melancholie

Inderdaad: CSNY 5*

Legendarisch. Déjà Vu is bij vlagen zo gedateerd als een paar lederen sandalen... Maar het is o zo hemeltergend mooi

avatar van Benjammin'
@ Joy: Ja! Maar ben wel van 1989, dus mijn haar stamt niet van die tijd.

Stijn_Slayer
Lyricaal vind ik hem ijzersterk.. muzikaal is het niet echt mijn smaak aangezien ik meer van het hardere werk ben. De elektrische nummers vind ik gelijk ook een stuk lekkerder, maar ondanks dit vind ik het toch een prima album en zal ik het vast nog meer gaan waarderen na een aantal keer meer luisteren.

beaster1256
magistrale cd van csn&y, na 30 jaar en meer nog steeds geen spat verouderd, vooral almost cut my hair en country girl zijn subliem, de ultieme hippieplaat , ja, toch zeker een van de beste hippieplaten aller tijden .

Stijn_Slayer
Inmiddels heb ik dus gelijk gekregen, perfect album! Maar, ik vind het Woodstock optreden nog altijd het beste werk van CSNY en tevens vind ik ook So Far aangenamer om te luisteren.

Mordor
warm, sfeervol, uber 70's geluid. Prachtig

avatar van LucM
Nog zo'n album dat ik eeuwig zal blijven koesteren, hoewel ik de hippieperiode niet bewust heb meegemaakt wegens te laat geboren, maar dit is een tijdloos album. Rock met folk en country van 4 grootheden, prachtige stemmen en vooral prachtige songs. Ik kan gewoonweg geen hoogtepunten aanduiden want ze zijn het allemaal.
Legendarisch album dat niet minder dan 5* verdient !

avatar van Rickepick
Mijn moeder nam deze mee op elpee toen ik in venlo voor mezelf elpeejes aan het scharrelen was, met de bedoeling die vind pap wel gaaf.

Verder een tijd niet naar omgekeken, maar toen ik hem tijdens een huiswerk "sessie" met pap opzette (en ook weer moest afzetten).
Vond ik dat "carry on" een beetje psy klonk.. (vergeeft u mij, had mijn oude boxen en had daarvoor tubular bells gedraaid.

Maar ik heb hem vandaag nog eens op de pick up gelegd, en ik werd overdonderd door de mooie samenzang, en begon al mee te zingen voordat ik de muziek kende!

ik ga hem eens op cd aanschaffen als die een mooi pijsje heeft!

ik ga nu nog niet stemmen maar de plaat is behoorlijk aangeslagen.
Nog wat meer luisterbeurten zou volstaan.

avatar van IntoMusic
Ik zie op Amazon een live-versie van dit album. Interessant want die is dit jaar uitgebracht. Dit studioalbum is sowieso mijn favoriet uit de begin jaren 70. Woodstock en Country girl zijn echt de mooiste van dit album.
Live-versie zal ik waarschijnlijk ook aanschaffen...

Er staan een paar aardige nummers op deze plaat, de rest kon me niet echt bekoren, of vond ik ronduit vervelend. Ik moet zeggen dat ik ook redelijk verrast was over de hoge waardering . 4 Way Street vind ik een aardig overzicht, maar aan dit album te horen geen CSNY meer voor mij .

danieldk schreef:

Toch niet ook even de 1e beluisteren? Die vind ik persoonlijk het beste.

avatar van harm1985
Te veel productietijd hebben ze erin gestoken... geef mij het eerst album van Crosby Stills & Nash maar...

Desalniettemin blijven nummers als Deja Vu, Helpless, Almost Cut My Hair, Teach your Children en Our House geniaal. Country Girl is beter zonder alle poespas, maar dat horen we wel op Archives vol. 1

beaster1256
almost cut my hair als dj volle bak de kroeg injagen , en direct is er sfeer

Klassieke hippieplaat met hippieteksten.
Wel een van de monumenten van een generatie om maar zo te zeggen.
Deja Vu vind ik het sterkste nummer wat er op staat, vooral omdat het zo'n nummer is van alle tijden.
Ook de uitvoering van Mitchell's Woodstock vind ik heel mooi.

avatar van IntoMusic
beaster1256 schreef:
almost cut my hair als dj volle bak de kroeg injagen , en direct is er sfeer
Hahaha jeetje nu je het zegt, kan dat inderdaad wel eens gaan werken. Geweldig nummer die lekker blijft hangen en in de auto luidkeels meegeschreeuwd kan worden...

Sja, spreek uit ervaring

avatar van Droombolus
foggy schreef:
Klassieke hippieplaat met hippieteksten

Het echte hippie gebeuren was al dood en begraven na Altamont, maar hier in Nederland wou iedereen opeens hippie zijn na de Woodstock film .............dus als je er klassieke hippie-als-modeverschijnsel plaat van maakt heb je gelijk. Niemand cashte Woodstock beter in dan CSNY ..........

stuart
Een goede plaat waarvoor ik echt in een bepaalde stemming moet zitten om het af te spelen (het is niet écht mijn favoriete muziek). De CD komt er wel vaker uit voor mijn favoriet van deze plaat: Almost cut my hair

avatar van LucM
Ach, ik moet ook in een bepaalde stemming zijn om dit af te spelen, maar dan is het een niet te versmaden meesterwerkje.

Ik denk dat dat bij alle "ouwe platen" zo is en wat betreft Almost Cut My Hair, dat dat mededelingen van tijdelijke aard zijn. Het mijne valt vanzelf al uit

Laatste halfje erbij

Deze vond ik zonet nog tussen een stapel CD's van mijn broer. Zal 'm vandaag eens opzetten, kijken of 'ie mij bevalt

tangmaster
Dit blijft een ijzesterke schijf die nog steeds regelmatig draai.
Gewoon een tijdloze klassieker.

Godsamme, Country Girl is toch wel een prachtnummer. Kippenvel over m'n hele lichaam op het moment dat meneer Young 'Country girl, I think you're pretty' zingt. Ook Our House is een erg leuk liedje, waar ik een grote glimlach van krijg. Stemmen doe ik nog even niet, maar ik gok zo dat het in de nabije toekomst in de buurt van een 4,0* uit zal vallen

0,5
Wat een enorme rotplaat. Ik vraag me heel erg af waar Crosby, Stills, Nash & Young (die naam ook :S) met hun hoofd zaten toen ze dit album maakten. En natuuurlijk is Helpless de grootste misser (het slechtste nummer aller tijden) en I almost cut my hair kan ook helemaal niet door de beugel. Ik had al niet veel verwacht, maar toch wel een stuk meer dan wat ik uiteindelijk gevonden heb. 10 euro uitgegeven, en ik heb deze cd na het beluisteren verscheurd. Zelfs Led Zeppelin vind ik beter en dat zegt heel wat. Ze moesten opkijken naar Queen!!!!!!!!!!!!!!!!!! En dan vooral het wonderschone flash gordon. Ik vind deze plaat eigenlijk nog geen 1/2 ster waard

0,5
Trouwens, Het moment waarop de bassen en de gitaren binnenkomen is niks meer of minder dan waardeloos

Down_By_Law
Queenidiot schreef:

Ik ben ook enorm fan van Queen, maar ik weet zeker dat de bandleden enorm opkeken naar CSNY!!!

Stijn_Slayer
Moet jij nou overal heel geforceerd onzin uitkramen en alles omlaag stemmen? Ten eerste, waarom zouden ze hun achternaam niet mogen gebruiken? Dat deed/doen Brian May en Freddie Mercury toch ook, net zoals 50% van alle andere artiesten?

Sowieso geloof ik niet dat je de cd hebt gekocht (en verscheurd, lijkt me trouwens ook lastig gaan met een cd maargoed) als je er al niks van verwachtte. En als dat wel zo is dan is dat gewoon oerstom. Maar dat terzijde.

Led Zeppelin en CSNY zijn een paar van de grootste bands ooit (iedereen met enig verstand van muziek weet dat ook al houden ze niet van de muziek), dus sowieso neemt niemand je hier nog serieus... En dan komt jouw standaard opmerking met opkijken naar Queen weer langs... Begrijp me niet verkeerd, het kan je smaak niet zijn dat is prima. Maar tèlkens zo kinderachtig reageren.. daar heb ik 1 woord voor: cultuurbarbaar.

Stijn_Slayer schreef:

Ik bedoel gebroken en ik was er gewoon heel benieuwd naar

Queenidiot schreef:
Mensen, Queenidiot zit bij de Beatles ook al onzin uit te kramen. Die jongen wil gewoon aandacht. Is het niet positief, dan maar negatief!!! Gewoon negeren. Is het beste