Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
avatar van rudiger
Net effe zitten kijken naar de uitvoering van Billie jean tijdens 25 jaar Motown .
De hele zaal zit vol beroemdheden en die Jackson geeft me daar `n optreden weg , kippevel .

Ah , toch gelukt. Thanks to myself.

Is die Motown 25 uitvoering nou geplaybackt of niet? Ik keek er net ook naar, en dacht dat hij zelf niet zong, maar door het einde twijfel ik toch.

avatar van MJ_DA_MAN
Tijdens dat stukje dat hij de moonwalk doet playbackt hij sowieso.

Nicci
Dat is playback.

Hm, wat zwak zeg...

Stijn_Slayer schreef:

Zo geplaybacked als maar kan, maar buitengewoon legendarisch.
Die reactie van de zaal...

Stijn_Slayer schreef:
Hm, wat zwak zeg...

Het was een Anniversary-optreden. Een soort van feestje dus, en dit optreden was een extraatje. Ik denk niet dat ze dat dan professioneel gaan aanpakken.
Mij maakt het niet uit. Hij heeft zich als artiest al bewezen en ik vind dit toch een statement van jewelste.

Een tijd geleden zag ik dus deze samen met Off The Wall als 2-fer in de ........ en had er spijt van dat ik ze niet kocht. Over een maand wil ik er alsnog aan (denk maar wat je wilt daarover, mij een worst) en vraag ik me af of ze er nog liggen (hint: Ik weet eigenlijk wel zeker van niet, in ieder geval niet voor dezelfde spotprijs). Wish me luck.
Die 25th Anniversary editie hoef ik in ieder geval niet, die is besmet met Black Eyed Pies bonus shit

rudiger schreef:

Ah , toch gelukt. Thanks to myself.

Ja mooi geplaybackt. Doet me denken aan de miniplaybackshow toen iederen MJ wilde na doen *nostalgie*

avatar van Pooiertje
Haha die dansjes

kaztor schreef:

Zo geplaybacked als maar kan, maar buitengewoon legendarisch.
Die reactie van de zaal...

Tip: op cdwow.nl hebben ze die 2 in 1 pack voor €12,99 geloof ik.

Mijn moeder kocht die 25th Anniversary editie vandaag, ik zag al Akon en Fergie rommel staan, maar ach... die nummers skip je dan toch? Ik heb een kopietje gemaakt van de bonus DVD waarop je de clips van Billie Jean, Beat It en Thriller vindt plus die versie van Billie Jean tijdens de Motown show. Dat is wel aardig om te hebben.

Ooit scoor ik Thriller nog wel ergens op LP voor een eurotje of 2, dat heeft helemaal geen haast.

Ik vind die versie van Wanna Be Startin' met Akon eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Ik vind Akon normaal echt verschrikkelijk, maar deze cover (want het wijkt toch wel flink af van het origineel) bevalt me prima.

avatar van Chameleon Day
rudiger schreef:

Ah , toch gelukt. Thanks to myself.

Kijk er eens naar met het geluid uit, dan ziet het er eigenlijk behoorlijk idioot uit.

avatar van joetoe
als we toch linkjes gaan doorsturen, dan vind ik deze (uit 2001) nog legendarischer !
Echt fenomenaal, kijk dat publiek, kippevel !!

YouTube - Michael Jackson-Billie Jean-30th Anniversary Special

joetoe schreef:
Echt fenomenaal, kijk dat publiek, kippevel !!

YouTube - Michael Jackson-Billie Jean-30th Anniversary Special

Die is ook goed , maar tijdens het Motown feestje deed Michael voor het eerst de moonwalk voor publiek , daarom is dat legendarischer.

Chameleon Day schreef:

Nou nee , ik ga ook geen film zitten kijken zonder beeld.

avatar van Madjack71
En King Kong....heb het gevoel een beetje off topic te gaan. Wat Thriller betreft..gisteren een aantal nummers op YouTube bekeken en ja...door het overlijden de nummers weer eens met hernieuwde aandacht geluisterd, maar vooral ook bekeken..Jackson was met zijn dansen uit die periode, zijn tijd ver vooruit. Die lijn zette hij ook nog door op Bad. Beat it en Billy Jean zijn de bom.

avatar van rudiger
Wel jammer dat dat zeik nummer met Paul M erop staat , minste song op dit album .
Of zal dat aan Paul M liggen.

avatar van Von Helsing
op Tug of War staat nog zo'n zeiknummer, maar dan met Stevie Wonder, dus het zal wel aan Mr. McCartney hebben gelegen.

stuart
Ik denk het laatste.....

haveman
Na jaren weer eens in zijn geheel beluisterd.

Blijft op 4 sterren staan.

avatar van Kronos
Ik heb dit album enkele maanden geleden op vinyl gekocht en het zonet nog eens in zijn geheel beluisterd. De alom gekende nummers zijn allemaal erg goed. Op de b-kant zakt het met Pretty Young Thing een beetje in vind ik en helemaal met The Lady in My Life.

Muzikaal gezien wordt Michael Jackson volgens mij wel wat overschat. Niet zijn invloed, maar da's vooral omdat ie zo populair was. Als zanger is hij ook wel geweldig maar redelijk beperkt.

Na Thriller dit 6 jaar oudere schitterende album van The Supremes weer eens gedraaid en dan kan ik niet anders dan concluderen dat Michael Jackson vooral een geniaal gehyped 'product' is.

Op de oude video van Prince, Sign 'O' the Times, die ik had, stond het commentaar; makes Michael Jackson look nailed on the floor, en inderdaad is Prince een nog veel sterker performer/danser dan MJ.

Maar Prince is gewoon de andere kant opgegaan. Hij ontnam zichzelf zijn naam (TAFKAP) en MJ gaf zichzelf de naam King of Pop.

Het zakt in met P.Y.T ??
Met dat nummer kun je mij nog uit coma krijgen!

Wat je vergelijking met Prince betreft heb ik mijn commentaar in

Michael Jackson

gezet.
Om de Moderator voor te zijn

avatar van LucM
Die remixen van bv. "Wanna Be Startin' Somethin'" (met Akon) en "Beat It" (met Fergie) vind ik compleet overbodig en zelfs vreselijk. Vaak zijn bonustracks wel interessant, maar hier doen ze afbreuk aan dit legendarische album. Koop dit album in zijn oorspronkelijke vorm, dus zonder die remixen.

Guardian of Isis
Er zijn in de afgelopen week al 100 stemmen bij op Thriller. En de rating is al omhoog van 3,91 naar 3,97 en daarbij is hij al een plekje of 30 opgeschoven in de top 250. Waar eindigt het?

Ach, nog twee weken en mensen gooien 'm weer uit de top 10 en doen er weer een halfje af.

avatar van lowieke
Wat een heeeeeerlijk album. Sinds hij dood is luister ik hem niet meer of minder. Heb altijd van de oude jackson gehouden en nu niet opeens meer.

Thriller blijft altijd zoooooon goede plaat, alleen jezus wat zijn die 2008 nummers slecht! Fergie, Will.i.am sodemieter aub op!

avatar van bikkel2
Ik zal het eens over de plaat Thriller hebben , in tegenstelling tot al het bovenstaande geharrewar wie er de beste is .
Het is de meest aansprekende Jacksonplaat , vooral omdat bijna ieder nummer wat hier op staat als single werd uitgebracht .
Een ware hitplaat dus eigenlijk en zonder twijfel 1 van de best geproduceerde albums ooit . Mede dankzij Quincy Jones , laat dat niet vergeten worden .
De nummers zijn catchy , veelal dansbaar en anno nu niet of nauwelijks gedateerd .
Ik ben geen fan want daarvoor heeft Wacko mij soms iets te veel irritatiegehalte met die terugkerende gilletjes en zijn stem boeit mij zeker niet overal .
Maar met deze plaat kun je onmogelijk om hem heen . De juiste touch , het muzikale vernuft en de ongelofelijke details . Het klinkt allemaal lekker los en makkelijk , maar hier is werk van gemaakt .
Zeer terecht een groots verkopende plaat en waardering .
Hierna lukt het hem met de beste wil van de wereld niet meer om dit te evenaren . Al zijn Bad en Dangerous wederom met zorg gemaakte platen .

Hm, ik vind dit toch wel een beetje gedateerd klinken. Het klinkt voor mij gewoon niet erg 'fris'. En het is wel duidelijk te horen dat dit uit de jaren 80 komt. Dat heb ik ook met bijvoorbeeld Purple Rain, al is Prince meer mijn ding.

In bikkel2's opmerking over MJ's stem kan ik me wel helemaal vinden. Natuurlijk was hij wel een goede zanger. Maar al die gilletjes, dat gehijg en dat naar adem snakken wordt echt vervelend. Het komt gewoon té vaak voor. Het voegt niks toe en doet zelfs afbreuk aan de kwaliteit.

Daarnaast heeft Jackson maar vier nummers zelf geschreven en een heleboel hulp gekregen. Kijk eens wat een waslijst aan medewerkers. Hij is dus niet de enige die de credits moet krijgen. Verder had er van mij best wat meer pit in de muziek gemogen, na een tijdje vind ik de nummers ook een beetje veel van hetzelfde.

Uiteindelijk blijft er wel een aardig album over, dat gelukkig niet bezweken is onder die vreselijke synths. Het behoort in ieder geval wel tot de betere pop-albums uit de jaren 80.

avatar van everto
pff, moet ik zo'n -met kop en schouders boven de andere albums- uitstekende nummer 1 notering in de rotatielijst zien als een soort van eerbetoon, of hebben vele leden van deze site ineens de ontzettende behoefte om veel MJ te gaan luisteren nu?

het blijft een goed album, zo niet michaels beste. Ik heb alleen niet echt de neiging om deze nu ineens veel te luisteren.. Dat doe ik liever met artiesten die morgen - zondag op werchter staan om zo alvast in de stemming te komen...

avatar van Thuurke
Geweldige plaat, een tijdsdocument van de jaren 80. Alleen hebben ze de plank compleet mis geslagen met de 25th Anniversary edition door der versies van Whothefuck is Will.i.am, Kanye West, Akon en Fergie op te zetten.

Ik snap nog steeds niet hoe zo'n schattig klein negertje kan veranderen in een wandelend skelet.

Father McKenzie
Thuurke schreef:

Te veel geld?
Te Jong voor zovéél plotse weelde?
Te weinig rugge(n)graat?

Ik ben blij dat ik de originele cd heb, zonder die spuuglelijke remakes, bweurk.

De cd hoort te stoppen na The Lady In My Life, punt.