Deep Purple - Now What?! (2013)

Label: earMUSIC

1. A Simple Song (4:39)
  2. Weirdistan (4:14)
  3. Out of Hand (6:10)
  4. Hell to Pay (5:11)
  5. Body Line (4:26)
  6. Above and Beyond (5:30)
  7. Blood from a Stone (5:18)
  8. Uncommon Man (7:00)
  9. Après Vous (5:26)
  10. All the Time in the World (4:21)
  11. Vincent Price (4:46)
  12. It'll Be Me * (3:03)
Fedde
Ze bestaan nog!

Deep Purple | New Studio Album Now What?! - Out April 2013 - deeppurple-nowwhat.com

"All The Time In The World" beluisterd; klinkt helemaal niet slecht, maar is natuurlijk geen Smoke On The water.

avatar van BlauweVla
MP3 tijdperk hoes...

avatar van Sinner
'Now What' is zelfs een van de platen waar ik het meest naar uitkijk in 2013. Purple heeft me sinds de komst van Morse nog niet teleurgesteld - het eerste nummer klinkt in ieder geval lekker - had met zij relaxte sound best op Bananas kunnen staan. Alleen de hoes is euh...nogal spartaans.

Fedde
Ook ouderwets als dubbelelpee te koop ... met dezelfde inkt-besparende cover-art, dat is waar.

avatar van Sinner
Ik realiseer me overigens net dat dit zomaar eventjes de laatste Deep Purple studio plaat zou kunnen worden - Gillan wordt dit jaar alweer dik 68 en ook Ian Pace en Roger Glover zijn alweer respectievelijk 64 en 67 - verdorie - best een deprimerend vooruitzicht. Aan de andere kant best straf dat je op die leeftijd nog driftig toert en met regelmaat (nou ja ok - de vorige is alweer 7 jaar of zo geleden?) degelijke cd's uitbrengt.

Cured
W(h) at nou? Een nieuwe Purple?

avatar van Metal-D78
BlauweVla schreef:
MP3 tijdperk hoes...

Purpendicular hoes..... en als deze net zo goed is dan teken ik daarvoor!

avatar van BlauweVla
Die "Purpendicular" hoes vond ik wel artistiek verantwoord.
Maar over de muziek, Deep Purple kwam voor mij nooit meer in de buurt van de beste jaren 70 albums van hun, misschien nu wel? Vind het wel te prijzen inderdaad dat ze doorgaan en toch nog een album maken, iets waar ze eerst niet voor waren, in verband met de huidige download generatie dacht ik.

avatar van Sinner
Tweede nummer is nu ook volledig te beluisteren op youtube - en ik vind het erg lekker klinken moet ik zeggen.

Deep Purple - Hell to Pay

avatar van Halloween
Fedde schreef:

''Smoke on the Water'', is naar mijn mening een overschat nummer waar maar weinig bij zit.
Alleen de riff is een hoogstandje, maar daar is het ook zo goed als mee gezegd.
Veel nummers van Deep Purple zijn spannender dan ''Smoke on the Water''.
Daarom snap ik vaak ook niet dat mensen dit nummer pakken als voorbeeld, het geeft echt bij lange na niet neer hoe Deep Purple is en was op volle toeren.

''All the Time in The World', moet je zien in het rijtje ballades en als ik dit nummer vergelijk met bijvoorbeeld, ''Wasted Sunsets'', ''When A Blind Man Cries'', ''Anyones Daugther'', ''Haunted'', ''Soldier of Fortune'', ''You Keep On Moving'', en ''Sometimes I Feel Like screaming'', is het zeker een hoogstandje.
En dan moeten we ook nog in acht nemen dat dit slechts een single edit is, en dat het nummer op het album vast ten eerste wel een stuk langer zal gaan duren, en ten tweede misschien ook wel wat anders zou kunnen gaan klinken.

Hetzelfde geld voor ''Hell to Pay'', de singel edit klinkt al heel erg goed, maar is maar 3:43 lang, de album versie is een stuk langer, maar liefst 5:11.
Ze hebben volgens mensen die het geheel al hebben gehoord een hele Hammond solo van Don, plus een Gitaar/Hammond samenspel tussen Steve en Don uit deze edit geknipt.
Wat het natuurlijk alweer een stuk moeilijker maakt om een oordeel te geven over wat we van het totaal kunnen verwachten.

Daarmee maakt het ''Hell to Pay'', trouwens niet het langste nummer van het album bij lange na niet.
Ik heb de speelduur met de tijden al gezien, en er zijn een aantal nummers die zelfs net als in hun oude dagen de 7 minuten grens passeren.
En dat is ook precies wat de bedoeling was volgens producer ''Bob Ezrin'', om de spirit van de band in de 70tige jaren vast te leggen in een hedendaags jasje.
Zoals hij het noemt ''Putting the Deep back into Deep Purple'' :

The Highway Star — Putting the deep back into Deep Purple - thehighwaystar.com

Ik kijk erg uit naar dit album, dit kan best eens een hoogstandje worden in de carrière van de band.
En misschien zelfs wel hun beste werk van het afgelopen 20, misschien wel 30 jaar.
Laten we onze vingers gekruist houden, en hopen op het beste .

Halloween schreef:
Laten we onze vingers gekruist houden, en hopen op het beste .
Als groot Deep Purple fan wacht ik toch enigszins met gemengde gevoelens op "Now What?! (2013)". Het vorige album "Rapture of the Deep" was zwaar teleurstellend. Ik hoop echter ook op een hoogstandje a la "House of Blue Light".

avatar van Halloween
Hans Brouwer schreef:

Ik ook was een beetje teleurgesteld in wat ik te horen kreeg op ''Rapture of the Deep'', hoogstandjes had het album niet, een paar leuk klinkende nummers en dat was het eigenlijk wel.
''Rapture of the Deep'', deed het hem voor mij totaal niet, ''Kiss Tomorrow Goodbye'', is vrijwel de enige nummer van dat album wat ik zo nu en dan geregeld eens een keer opzet.

Maar ik moet zeggen dat als ik ''Hell to Pay'', en ''All the Time in the World'', opzet ik over dit album gelijk al een beter gevoel krijg dan dat ik had toen ik voor het eerst ''Rapture of the Deep'' uit mijn radio liet knallen.
En dat al na het luisteren van twee incomplete, speciaal voor de radio verkorte tracks, of het album beter is of het niveau kan bereiken van een hoogstandje a la ''House of Blue Light'', dat is nog even afwachten.
Maar een goedmakertje voor de matige ''Rapture of the Deep'', hebben we hier denk ik wel te pakken.

Een ding is zeker, dit jaar, in oktober, in Zwolle, ben ik erbij!! .
En ik ben erg benieuwd wat ze live van hun nieuwe repertoire gaan maken .

avatar van Sinner
De samples van de volledige tracklist zijn momenteel via amazon uk te beluisteren - natuurlijk is dat echt te weinig om te beoordelen hoe het eindproduct gaat klinken maar globaal krijg ik toch echt het idee dat de band erg op dreef is - regelmatig flitst Purpendicular voorbij vind ik en laat dat nou net een van mijn drie favoriete Purple albums zijn.

avatar van Karma_To_Burn
Doe het niet zo heel snel meer, maar dit album is op bestelling bij Bol.
Kan gewoon niet wachten op de pindakaas versie en ik ben er eigenlijk wel zeker van dat het mijn geld waard gaat zijn.
Hell to Pay is in ieder geval al een heerlijk voorproefje!

avatar van Karma_To_Burn
Is dit album al te beluisteren ofzo? :S

avatar van Mr. Rock

avatar van bikkel2
Mr. Rock schreef:
Wel voor recensenten

4 sterren in de Lust For Life.

Mr. Rock schreef:

Dan is het goed..

Na een paar keer deze cd beluisterd te hebben,het beste van van de afgelopen 20 jaar.

avatar van Sinner
Heb hem ook sinds vanmorgen in de bus en na een paar keer luisteren kan ik ook zeggen dat ik hem geweldig vind. Bijna op hetzelfde niveau als een Purpendicular. Dit is Deep Purple op zijn best - lekker gevarieerd qua stijl - het een moment rustig en melancholisch en, het ander rockend en groovend - dan weer lichtjes bluesy - en vol lekkere keyboard en gitaarstukjes. Ook het geluid van de cd is trouwens erg goed.

avatar van Karma_To_Burn
Wauw dit album is zo lekkere opvolger! Mijn stem en volledige recensie wacht ik nog even mee omdat ik de nummers meer op me wil laten in werken.
Op dit moment zijn me favorieten Blood from a Stone ( Riders on the storm invloeden? ) en het heerlijke afwisselende nummer Uncommon Man, damn hier krijg ik zo ongelofelijk goed gevoel bij!

Lange recensie volgt 1 dezen dagen..

avatar van Gommans
hij moet ook ff weken...maar klinkt veel belovend. (ook even de koptelefoon afwachten voor de effecten....)

avatar van Sweet Lucy
Ben de cd vanavond snel gaan halen. M'n eerste reactie is dat DP me blij verrast ! Wacht nog even met stemmen tot er wat meer luister beurten zijn geweest maar geloof wel dat het een dikke vier sterren worden. Op naar Lokeren en in het najaar naar Zwolle !!!

avatar van Hans Brouwer
Is "Now What?! (2013)" het hoogstandje (zie mijn bericht van 4 april jl.) waar ik op gehoopt had? Het vorige album "Rapture of the Deep" heb ik na slechts één luisterbeurt zwaar teleur gesteld in de hoek gesmeten..... "Now What?! (2013)" heb ik vanmorgen gedownload en ik beluister 'm nu al de gehele dag. Ik ben zeker niet negatief over deze nieuwste Deep Purple maar ik wacht nog even met een eerste oordeel. Of zal ik maar gewoon 4**** geven? Nou vooruit dan maar, "Now What?! (2013)" is een aangenaam rockalbum! Toch maar een kaartje kopen voor het concert op 19 oktober 2013 in Zwolle .

avatar van Karma_To_Burn
Je mag best een 4 geven Hans, maar er volgt nog wel een lange recensie hoop ik? Jij als Deep Purple fan moet hier toch best trots op zijn? (zegt de ene fan tegen de andere fan )
Ik kan geen genoeg krijgen van het nummer Uncommon Man

avatar van Hans Brouwer
Karma_To_Burn, die lange recensie komt er zeker. Over een week of zo nadat ik rond de kroningsdag tot zeg maar bevrijdingsdag"Now What?! (2013)" te pas en te onpas heb beluisterd en ik een gefundeerd oordeel kan vellen .

avatar van Karma_To_Burn
Ben benieuwd! Heb zelf expres ook nog niet na een paar keer luisteren een recensie geschreven omdat ik het gewoon weg nog niet helemaal weet haha.
Inmiddels het album 5x helemaal gehoord en het nummer Uncommon Man minimaal 10x.. haha.

Hans Brouwer Purplefan?? Na een luisterbeurt Rapture of the Deep opgeven. Soms heeft een album meer tijd nodig om door te dringen. Ik vind het nog te vroeg om te oordelen over Now What, maar de eerste luisterbeurten zijn aangenaam.

avatar van Karma_To_Burn
Zo nauwkeurig heb ik dat nou ook weer niet bijgehouden, ik zelf heb dat album toevallig laatst nog geluisterd en het is ook best aardig, maar dat dit album beter is mag duidelijk zijn!

Karma_To_Burn schreef:

Ik durf het zelfs goed te noemen - maar er is wel een duidelijk verschil tussen 'Now What' en 'Purpendicular' aan de ene kant en bijvoorbeeld 'Rapture of the Deep' aan de andere. Op de laatste hoor je een band die bijna plichtmatig zijn werk doet (hoe professioneel en goed ook) en op de andere een band die erg geinspireerd en speels te werk gaat en er duidelijk lol aan beleeft.

Tot nog toe zijn mijn favorieten trouwens Hell to Pay, Blood from a Stone, Out of Hand en Vincent Price.