Bruce Springsteen - Nebraska (1982)

Folk / Rock
Label: Columbia

1. Nebraska (4:32)
  2. Atlantic City (4:00)
  3. Mansion on the Hill (4:08)
  4. Johnny 99 (3:43)
  5. Highway Patrolman (5:40)
  6. State Trooper (3:17)
  7. Used Cars (3:11)
  8. Open All Night (2:58)
  9. My Father's House (5:07)
  10. Reason to Believe (4:11)
avatar van Twinpeaks
Dit weekend Deliver Me From Nowhere uitgelezen. Heb geen idee wat ik me bij de aankomende film moet voorstellen. Wel indrukwekkend om lezen welke keuze Springsteen maakte , in aanloop naar dit album. Het had namelijk ook de andere kant op kunnen vallen. Des temeer indrukwekkend dat hij nog steeds zelf dit als zij masterpiece beschouwt.En eigenlijk is dat het ook. Meer to The bone kom je niet bij Springsteen. Ik snap dat het niet ieder cup of tea zal zijn, maar hij raakt hier wel de ziel. En ook van hedendaags Amerika. Funky how history repeats. Met de oren van 2025 luisteren naar Nebraska is één huiveringwekkend toekomstbeeld . 5 sterren blijven ongewijzigd, 6 zou eerder op zijn plaats zijn.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ik heb nog steeds geen tijd gehad om Tracks II volledig door te ploegen, maar de volgende boxset is al weer aangekondigd: Electric Nebraska

De 4CD Boxset Bruce Springsteen / Nebraska ’82: Expanded Edition is momenteel voor slechts 40,99 euro te bestellen bij Spindizzy in Ierland:

BRUCE SPRINGSTEEN - Nebraska '82: Expanded Edition - 4CD + Blu-ray Box – Spindizzy - spindizzyrecords.com

avatar van Zidaan
Ik vergeet soms hoe grandioos dit album is. En dan vis ik die plaat met prachtige hoes tussen de Springsteens vandaan, zet ik m'n koffie, de platenspeler gaat aan, en laat ik hem van begin tot eind binnenkomen. Vandaag met een leuk begeleiden DPG Media Privacy Gate - volkskrant.nlin de Volkskrant erbij. Kippenvel bij de eerste tonen van de mondharmonica. Misschien wel gewoon 5* voor deze gedurfde plaat tussen twee andere klassiekers in. Wat boffen we eigenlijk nog dat deze muzikale grootheid nog onder ons.

Tis in feite de enige album van springsteen die ik echt goed vind.

avatar van LucM
Nebraska vond ik vlak na de uitgave niet zo veel aan, ik verwacht en hoorde liever de rockende Bruce Springsteen met E-Street Band maar uiteindelijk vind ik dat ook een prachtig album. Donker, indringend en vooral vanwege de verhalende teksten een voltreffer waarbij de kale productie de (desolate) sfeer nog verhoogt. Ietsje minder dan Born to Run en The River maar zeker een aanrader (ook voor de niet-fans).

avatar van deefbdx
Nou Itchy, jouw wens is uitgekomen! Boxset is net uit en de film over precies deze periode vanavond gezien in de bios. Wat een overweldigende en fantastische luxe!

avatar van itchy
deefbdx schreef:

Ik weet het: Bruce Springsteen - Nebraska '82 (2025) - recensie van itchy

[quote]LittleBox schreef:
Eén van de beste platen ooit gemaakt. Het verhaal over de totstandkoming van de plaat verdient zelf al een film.

Et voila, er is naar je geluisterd.

avatar van jurado
LittleBox schreef:

Gisteren die film in de bioscoop mogen aanschouwen.

avatar van Yield
Als je de film Deliver Me from Nowhere (2025) van Scott Cooper hebt gezien, moet de bewondering voor dit album alleen maar toenemen. Geen hitsingle, geen radioversies, geen publiciteit, geen pers.
Prachtig is dat, zeker voor die tijd, hoewel het veel moeite koste om de platenmaatschappij over de streep te trekken. Persoonlijker zal een album waarschijnlijk niet worden. Bruce heeft de film overigens al meer dan 10x gezien zegt hij, ik snap dat wel.

avatar van okaysjon
Holy Moly

2 weken terug de film in de bioscoop mogen zien en man man man wat een film.
Het hele proces naar het album toe is zo gaaf om te zien, ik houd er van.
En dan die muziek................
Ik ben een Springsteen liefhebber sinds Dancing In The Dark en ben daarna vooral de muziek van Bruce die daarna uitkwam gaan luisteren.
Langzaam ging ik ook terug in de tijd maar ik was altijd bang om Nebraska aan te schaffen omdat ik geen enkel nummer kende.
De film deed mij dus ABSOLUUT overtuigen dat wel te gaan doen en ja dan gaan we toch direct voor de 4LP box.
Endie heb ik nu sinds vorige week vrijdag in huis en er staat eigenlijk niks anders meer op.
Voor mij DE PLAAT van 2025.
In de woonkamer zullen wel wat kerstplaatjes gedraaid gaan worden straks, maar in mijn studiootje zal Bruce zijn Nebraska de draaitafel beheersen.

Dikke 5 sterren

avatar van Sven Vermant
Als er een album was dat ik 6* mocht geven dan kwam deze zeker in aanmerking.
Via Born in the USA als jongen van 11 met Bruce bekend te zijn geworden, al snel ook verliefd geworden op dit album ( maar ook het andere pidere werk) en de liefde duurt nog steeds voort.

Ik moet de film nog zien, maar voor mij is dit toch wel het absolute meesterwerk van The Boss. Geen andere plaat die er ook maar in de buurt komt.

Eigenlijk kun je me na Nebraska en Atlantic City al wel opvegen, die nummers komen ook na zo vaak draaien nog steeds keihard binnen.