Editors - The Weight of Your Love (2013)

Label: Kitchenware

1. The Weight (4:32)
  2. Sugar (4:16)
  3. A Ton of Love (3:58)
  4. What Is This Thing Called Love (4:12)
  5. Honesty (4:49)
  6. Nothing (5:15)
  7. Formaldehyde (3:50)
  8. Hyena (3:39)
  9. Two Hearted Spider (4:31)
  10. The Phone Book (4:31)
  11. Bird of Prey (4:46)
  12. The Sting * (4:08)
  13. Get Low * (3:30)
  14. Comrade Spill My Blood * (3:59)
  15. Hyena [Acoustic Version] * (3:44)
  16. Nothing [Acoustic Version] * (5:32)
  17. A Ton of Love [Acoustic Version] * (3:12)
  18. Formaldehyde [Acoustic Version] * (4:37)
bram1610 schreef:

Kicking The Habit grapte al over U2. Hoe dan ook, het is geen Editors. En dat is erg jammer.

Omdat? ze niet zo klinken als op de eerste 2 albums. Toen het derde album net uit kwam was het ook ineens Depeche Mode en ten tijde van het eerste album Joy Division. Beetje jammer dat ze altijd worden vergelijken met andere bands. Wat heeft dit met U2 te maken want ik hoor het niet.

avatar van bram1610
SOAD schreef:

Nou, wat ik eigenlijk bedoel is dat Editors zich ondanks (enigszins) logische vergelijkingen met Joy Division en Depeche Mode op een of andere manier wist te onderscheiden. Daarbij lijken Joy Division en Depeche Mode nog bands waarmee Editors zich zouden willen vergelijken, wat betreft U2 en The Cult ben ik daar nog niet zo zeker van. Of laat ik het beter zeggen, Editors begint trekjes te krijgen van genres/bands die ten eerste niet bij ze passen en ten tweede breken met hun eerdere, donkerdere stijl. En zoals ik al zei, dat vind ik jammer

De vergelijking met U2 vond ik wel logisch, de knallende stadionrock, de simpele gitaarlijn, maar dan met effect (100% The Edge), het uitroepen 'Desire, desire!'... Het enige dat lijkt te verschillen zijn de stemmen van Bono en Tom Smith, het staartje van The Joshua Tree heeft Smith namelijk ook al overgenomen. Stel je de stem van Bono eens voor op A Ton of Love. Dan zijn er nog nauwelijks verschillen te verzinnen. Maar ik probeer je voor de rest geen negatieve mening over A Ton of Love aan te praten, hoor.

Rijnes
SOAD schreef:

Ben het met je eens, maar het is wel heel opvallend dat mij de single ook direct aan U2 deed denken en vrienden ik die daarna sprak óók. Kan er mijn vinger niet helemaal op leggen door welk aspect van het nummer dat komt, maar ik snap mensen die U2 noemen wel.

EDIT
bram1610 legt hierboven precies uit wat ik bedoelde met U2 denk ik.

avatar van Mctijn
Als ik de nieuwe nummers hoor, hoop ik dat ze vooral oude nummers spelen op Werchter. Vorig jaar was geniaal, dit jaar zou wel eens een pak minder kunnen worden.

avatar van Gloeilamp
Dat zal wel niet, ze staan 6 dagen na de officiële release van The Weight of Your Love op Rock Werchter. Ik denk dat we redelijk wat nummers van dit album kunnen verwachten, maar natuurlijk zullen ook de oudere nummers niet vergeten worden. Bovendien vind ik Editors vooral live een erg sterke band, het zou me niet verbazen als de nieuwe nummers live ook een stuk beter tot hun recht komen.

avatar van borland
Hij is nu al te downloaden op soulseek. Sugar is nu al mijn favoriet.
En "Nothing" met al die violen is ook niet te versmaden.

avatar van coldwarkids
Eerste luisterbeurt klikt nog niet echt. What Is This Thing Called Love is wel erg mooi.

Heel erg jammer van Nothing. Ze hebben er gewoon een ballad van gemaakt. De live versie op rock werchter was geweldig.

SOAD schreef:

De albumversie (met begeleiding door violen) vind ik ook erg mooi, het is dan ook een sterk nummer. Naar verluidt komt er een bonus-cd met een akoestische versie van 'Nothing', maar dus nog altijd geen 'rocker'.

avatar van coldwarkids
Oersaai album.. jammer Editors eerste 2 platen waren goed tot zeer goed en het derde was gewoon goed en dit is gewoon bagger. Met uitzondering van Honesty en What Is This Thing Called Love. Dat zijn pareltjes.

coldwarkids schreef:

Kan het hier alleen maar mee eens zijn. Alleen vind ik Honesty en What Is This Thing Called Love samen met de 2 afsluiters juist de saaiste nummers.

Beste zijn Sugar, Ton of Love en Two Hearted Spider.

avatar van coldwarkids
Haha oke het zijn de andere nummers die het bij jou dus wel beter doen. Inderdaad komen de meningen voor de rest wel overheen

avatar van Gloeilamp
Prachtig nieuws op deze zonnige dag! Ik ga dit album direct beluisteren, de studioversie van Two Hearted Spider is alvast erg sterk

avatar van Gloeilamp
Ik ben wel redelijk tevreden na een eerste luisterbeurt. De nummers die ik al kende (Two Hearted Spider, A Ton of Love, Nothing en Sugar) zijn ook op het album erg sterk. Nothing is een stuk rustiger dan de versie die ze speelden op Rock Werchter, toch weet dit nummer me nog steeds te raken: kippenvel. Honesty, Formaldehyde, What is this Thing Called Love en The Phone Book zijn ook sterke tot zeer sterke nummers.

Ik zal dit album de komende tijd nog veel gaan beluisteren, en ik heb goede hoop dat de puzzelstukjes snel weer op hun plaats zullen vallen. Net zoals de klik met ITL&OTE ook pas wat later kwam.

avatar van sjoerd148
SOAD schreef:

Nothing is een ijzersterk nummer. Zojuist op Youtube de RW versie nog es bekeken; alles klopt.
Ik mag hopen dat jullie de akoestische versie alvast beluisterd hebben

avatar van Gloeilamp
Het is toch een stuk rustiger geworden Sjoerd, ik vind zelf wel dat het toch goed is uitgepakt. Maar ik heb ook een lichte voorkeur voor de RW versie.

Was het dan nog maar de akoestische versie. Nu is het dicht geplamuurd met enkel strijkers.

ik vond de rockversie toch stukken beter

avatar van sjoerd148
Gloeilamp schreef:

Gezien de eerste signalen ben ik toch een stuk minder enthousiast geworden. De eerste drie albums staan als een huis.
Dit album beloofd ingetogen te worden. Weet niet of ik die Editors graag hoor.
Wel de kaarten voor 24 oktober binnen.

avatar van Vinck
Ik ben vrij positief. Dit album vind ik een verademing tegenover het experimentele gedoe op de vorige plaat. Het zijn stuk voor stuk correcte popnummers, en hier en daar staan er echt sterke tussen.

Heb de eerste luistebeurt erop zitten.
Het album begint sterk vind ik met de eerste 2 nummersen ook de single bevalt e nog steeds.Daarna komen 3 nummers die eigenlijk de vaart eruitnemen en jammer dat nothing zo overgeproduceert lijkt. Daarna steekt vooral Hyena er bovenuit.

Ik denk zeker dat ik dit album vaak ga beluisteren , maar mistoch een beetje het Editors geluid.

avatar van Vinck
Ik vind het als geheel eigenlijk beter dan het debuut en de vorige plaat.

Wat berichten over lekken/downloaden etc. verwijderd.

Zou het vertrek van gitarist Chris Urbanowicz dan toch iets te maken hebben met zouteloze nummers als What Is This Thing Called Love en Nothing. Ik bedoel dat je niet eens bent met de uitgewerkte ideeën op dit album kan ik me enigszins voorstellen.

avatar van Vinck
Bij 'Formaldehyde' hoor je toch dat Editors heel goed naar R.E.M. geluisterd hebben

avatar van bennerd
Er is nog een bezempje nodig geloof ik.

Klopt.

Nogmaals: het is niet de bedoeling dat hier berichten geplaatst worden omtrent het leaken van een album of om een downloadlink te geven of vragen.

avatar van IllumSphere
bennerd schreef:

Klopt.

En dat mag niet, omdat? Het is toch fijn als mensen even melden dat een plaat al te beluisteren is. En ik zie niet in wat daar onethisch aan is, want MuMe host geen bestanden waar er auteursrechten op rust en er worden geen downloadlinks aangeboden. Of toch niet openbaar.

Dikkop
Op In This Light and on This Evening waren er weinig gitaren te horen.
Nochtans was het gitaarwerk van Chris Urbanowicz datgene dat Editors hun specifiek geluid gaf. Vrijwel elk nummer had een zeer herkenbare gitaarlijn. (Munich, Blood, All Sparks, Bullets , An End Has a Start, Escape The Nest...)
Geen probleem want Chris was eveneens sterk op zijn synthesizer.

Nu Urbanowicz de band verlaten heeft zijn er vrijwel geen gitaren of synthesizers meer te horen. Net zoals er weinig sterke nummers te horen zijn.
Er blijft niets meer over van de energie en het geloofwaardige van The Back Room. Het was duidelijk wie de beste songwriter van de band was.
Hij heeft het schip verlaten net voor het zonk.

Niet dat dit geen commercieel succes zal zijn. Integendeel.
Dit is popmuziek. Van de soort dat zeer succesvol is op radio zenders zoals Studio Brussel.
Hier zullen ze weg van zijn. Net zoals bands in de aard van Muse, Snow Patrol, Kings of Leon, Coldplay en The Killers kunnen rekenen op veel zend tijd. Stadion rock en arena rock zijn termen die onmiddellijk naar boven komen. Een groot geluid en weinig inhoud.

Als er dan een interessant nummer voorbijkomt, neem Sugar, dan is het de productie die het nummer naar beneden brengt. Leuke gitaarlijn, maar er kon in mijn ogen meer mee worden gedaan. Luider, scherper en smeriger. Jammer, want verder is het een goed nummer.
Formaldehyde is 1 van mijn favorieten. Tof pop nummer.
Samen met de single A Ton of Love en The Phone Book de betere nummers van het album.

Editors, Bloc Party en Interpol zijn de bands die mij geïnteresseerd hebben gemaakt in muziek. Heel jammer om ze één voor één de mist te zien ingaan met hun 4de album.
Niet alleen deze bands stellen nog weinig voor. Vrijwel elke andere groep dat afstamt uit die zelfde tijdsperiode en een gelijkaardig geluid voortbracht ondergaat dit lot.
De tijd van de post-punk revival is over.

avatar van (Blacksad)
Prachtige cover overigens!
Als de muziek dezelfde kwaliteit heeft...

Dikkop
Ja de kwaliteit is hetzelfde.