The Kooks - Inside In / Inside Out (2006)

Label: Virgin

1. Seaside (1:38)
  2. See the World (2:38)
  3. Sofa Song (2:16)
  4. Eddie's Gun (2:13)
  5. Ooh La (3:23)
  6. You Don't Love Me (2:35)
  7. She Moves in Her Own Way (2:48)
  8. Matchbox (3:10)
  9. Naive (3:26)
  10. I Want You (3:30)
  11. If Only (2:00)
  12. Jackie Big Tits (2:29)
  13. Time Awaits (5:09)
  14. Got No Love (3:42)
  15. Seaside [Tony Hoffer Alternate Mix] * (1:52)
  16. Ooh La [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:35)
  17. Tell Them from Me [Studio Demo] * (1:56)
  18. Sofa Song [Studio Demo] * (1:57)
  19. 1984 [Studio Demo] * (2:59)
  20. You Don't Love Me [Acoustic Demo] * (2:13)
  21. Constantine's Love [Studio Demo] * (2:38)
  22. Matchbox * (2:13)
  23. She Moves in Her Own Way [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:11)
  24. In My Opinion * (2:32)
  25. Theory of a Pop Star [First Cassette Demo] * (1:56)
  26. Naive [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:48)
  27. Inaudible Melodies [Acoustic] * (1:20)
  28. Something to Say [4-Track EP Demo] * (3:57)
In het "Ga dat album eens reviewen" topic werd me gevraagd waarom ik hier 2,5* aan geef, waarschijnelijk had dit album hoger bij mij gescoord, was het niet dat ik er ongeveer mee ben doodgegooid. Bij hun eerst (??) singel Naive ging het nog wel, dit vind ik dan (zeer verwonderlijk) ook het beste nummer, maar ook seaside en You don't love me zijn best te pruimen. Omdat ik de rest maar gewoon gemiddelde nummers vind (behalve Oh la, die vind ik echt om te kotsen) zit er ook niet veel speciaals meer voor mij tussen. Dat plus dat de stem van de zanger zo ongeveer mn nek uit komt, maakt dat ik er niet veel aan vind.

dus een 2,5* voor Naive, You don't love me en seaside

Lkkr simpel recht toe, recht aan album.
De jochies hebben weinig inspiratie voor teksten buiten "meisjes" maar de wat rauwe sound staat me zeker aan, vooral in het nummer "Time awaits" (tevens beste nummer op de cd imo).

Heerlijk onbezorgd album, leuke deuntjes. De sound van de zanger staat mij wel aan. Heb het album erg vaak beluisterd tijdens de zomer van 2006, Naive was toen ook een hitje geloof ik en daarom bezorgt dat nummer me altijd fijne gevoelens. Mede daardoor 4*.

Roerbakmie
prachtig album! vooral seaside, Matchbox en Ooh la.....
En ik heb trouwens geen last van zn stem.....:)

avatar van Irish
na ruim een jaar het album te hebben en hem helemaal kapot te hebben geluisterd heb ik hem maar weer eens geluisterd.
blijft een geniaal album, ben erg benieuwd naar de tweede. van de nieuwe nummers die ik heb gehoord wordt het allemaal een beetje bluesy

Zag ze in de lift bij 3voor12, en volgens mij zijn dit best symphatieke gastjes.. Ze hebben wel iets aanstekelijks zitten in hun nummers.. Een bepaalde smaak en stijl.. Toen ik voor het eerst van de Kooks hoorde, dacht ik aan een soort van Boyband, maar na het geluisterd te hebben zijn ze best cool. De teksten zijn misschien een beetje jongens/achtig, de liedjes zijn toch fijn om naar te luisteren.. 4*

avatar van Obscure Thing
leuk tuseendoortje op weg naar het nieuwe Ash album

Naive is een leuk nummer, maar verder is het niet veel. De singles gaan nog wel maar als je het hele album gaat beluisteren gaat die stem van de zanger ook maar irriteren.

EVANSHEWSON
She moves in Her Own way is de single die hier in Vlaanderen echt gewoon gek gedraaid werd op de radio. Ik vond dat leuk en een vriend die de plaat gekocht had, leende me de plaat om hem te copiëren.

Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want behalve dat nummer vind ik echt niets beluisterbaar ; pokkeherrie, geen melodie die naam waard, nou, als dàt de nieuwe Beatles moeten voorstellen, want zo worden ze wel gehypt. Pépé Jeans, laat me niet lachen, dit is een strontvervelend plaatje, ik zal weinig platen geheel afbreken, maar dit is echt niet aan mij besteed.

Dat singletje jawel, maar de ceedee is om vlug te vergeten, hetgeen ik dan ook doe.

anderhalff sterretje van de man die meestal nogal gul schijnt te zijn met punten geven!
1.5

*1/2 en geheel niet mijn ding!

avatar van frankvankesteren
Gek... ik vind She Moves in her Own Way dan weer het minste nummer

avatar van oruiz
verdikke ik moet bekennen dat ik dit album toch heel vaak heb geluisterd de afgelopen 3 weken in spanje. ipod op mijn kop, zon en hard gaan op het strand; erg relaxt. Aan te raden? ja.

avatar van Ploppesteksel
Het is gewoon allemaal veel te veel van hetzelfde, ik kan dan in tegenstelling tot Evan enkel Ooh La pruimen. Sofa Song vind ik vreselijk irritant, een score kan ik niet geven aangezien ik hier en daar een nummertje zie dat ik niet ken . (Matchbox, I Want You Back & Got No Love)

avatar van mathijs1982
Leuke singles Naive, she moves in her own way en Ooh la. Maar het album viel me in zijn geheel zwaar tegen. Bij vlagen zelfs irritant te noemen. Naive blijft voor mij het beste nummer van het album. De rest is idd allemaal veel van het zelfde en idd Ploppesteksel, SOfa song IS irritant.

2.5* (voor de paar aardige nummers)

avatar van bver
Ik heb dit album in het begin helemaal grijs gedraaid, maar eens het verdween uit mijn cd-speler is het er ook nooit meer in geraakt. Leuk voor even dus en daarom toch een nipte 3.

avatar van kraumeltje
ik begin ze nu een beetje saai te vinde ik vond het in het begin allemaal wel heel leuk maar nu begint het te vervelen

Ik ben toch heel benieuwd hoe het nieuwe album gaat worden, of ze de zoveelste in het rijtje gaan worden Britse bandjes met een gehypt (en goed) eerste album en een tegenvallend tweede.

Ik zet dit album trouwens niet meer vaak op, maar van She Moves in Her Own Way wordt ik nog steeds heel erg blij!! Ook al heb ik die al zó vaak gehoord.

Davez
Ik heb de plaat enkele weken veelvulig gedraaid maar nu nooit meer. Het blijft voor mij wel een poppareltje. Ik geloof dat ik hem op 1 had staan in mijn 2006 lijstje.
Luchtig,Catchy,Meezingbaar, Melodieus. De jongens hebben het.

Achja, ten tijde van de hype veel gedraaid. Nu niet zoveel meer. Leuk plaatje, maar daar houd het wel mee op. Naive is mijn grote favoriet! Geweldig nummertje!

avatar van LittleBox
Dit album vind ik nou niet heel erg bijzonder maar ik moet bekennen dat ik redelijk onder de indruk was van hun sessie bij Abbey Road Studios afgelopen zondag op Canvas (België 2).

avatar van Johanv4434
Best aardig album. "See the world" steekt er voor mij het meest uit.

avatar van Yamato
Ik vind Naive een heel erg mooi nummer. De rest vind ik ook wel vermakelijk maar kunnen niet tippen aan die kwaliteit naar mijn idee. 3,0*

xCrackhead
Ik vind dit een prachtige CD.
Ik kan er lang over door blijven praten, maar eigenlijk is dat niet nodig.

De mooiste nummers;

x Ooh La
x You don't love me
x Seaside

avatar van kaj_666
niet zeuren, gewoon een lekker plaatje!

avatar van -SprayIt-
toppertje!

Pieter Paal
O.K., het is natuurlijk teveel van hetzelfde. 'Ooh La' en 'She Moves in Her Own Way' blijven aanstekelijke songs.

EVANSHEWSON
Een vriend van me heeft dit album gekocht... ik nam het mee om eventueel te copieëren, maar helaas, behalve She Moves in Her Own Way, hoe plat gedraaid ook op diverse radiozenders, dat is het enige lichtpuntje in deze voor mij verder totaal onbeluisterbare zooi dat dit plaatje vol pokkeherrie voor me is; Zie ook de Arctic Apen, de Franz Ferdinanden en de Kaiser zjeffen van deze wereld, zucht en geeuw...

avatar van Pinsnider
Ik moet ineens aan de familie Knots denken met de "Ouwe Zemelaar"
Grapje Evan Ik kan je gedachtengang goed volgen maar ben het roerend met je oneens. Ik ben ook maar af-en-toe gecharmeerd van die "NME-hype-van-de-week"-bandjes, maar deze deed het bij mij dan weer wel: lekkere zomeravondliedjes!

WernerGSF
nou, Inside In/Inside Out heeft genoeg melodieën, alleen het gaat helemaal nergens over.
dus daarom een 4* en geen 5.
denk maar aan Time Awaits, supernummer

tuktak
leuke poprock die ik makkelijk aan kan zetten als er bezoek is. muzikaal verantwoord genoeg om zelf te kunnen luisteren, en pop genoeg om niet iedereen meteen het huis uit te jagen een soort van compromisplaatje dus.

avatar van kaztor
Als ik dit nu nog terug hoor doet het me nog steeds hetzelfde als in het begin, dit in tegenstelling tot soortgelijke, maar als nachtkaarsjes uitgaande bands als Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand. Dit is gewoon oerlekkere, simpele, zonnige popmuziek dat op alle momenten van de dag kan!

EVANSHEWSON schreef:

Dit bandje herbergt wel wat meer talent dan de andere genoemde bands, hoor!