Sgt. Revolver schreef:
Ook dit Simple Minds-album even beluisterd. Dit album beviel mij een stuk beter dan "Empires And Dance" (waarbij ik wel moet toegeven, dat ik beide albums slechts een enkele keer heb beluisterd). Er staan sowieso enkele toppers op dit album (het titelnummer, "Soul Crying Out", "Belfast Child", "Biko" en "When Spirits Rise"

). Ook "Take A Step Back" vind ik een prachtnummer. De rest van de nummers vind ik redelijk, op één nummer na: "Mandela Day". Dat is tot nu het slechtste nummer, dat ik van Simple Minds gehoord heb. Leuk onderwerp hoor, Nelson Mandela, maar het nummer zelf vind ik niet echt genietbaar

Voor het geheel zou ik rond de 4**** geven.
Jammer dat je Empires and dance niet zo kan waarderen, voor mij is het met voorsprong de beste plaat van de band.
Ik vind Simple Minds over het algemeen iets te gelikt, maar die plaat vind ik een perfect gelukt experiment. Het is best wel wat een aparte plaat, ik kan me voorstellen dat sommige mensen eerder het reguliere SM werk verkiezen.
Toch zou ik Empires zeker nog kansen geven, het is een album waar je blijft dingen ontdekken.