Placebo - Meds (2006)

met Alison Mosshart

2. Infra-red (3:17)
  3. Drag (3:23)
  4. Space Monkey (3:53)
  5. Follow the Cops Back Home (4:41)
  6. Post Blue (3:14)
  7. Because I Want You (3:11)
  8. Blind (4:03)
  9. Pierrot the Clown (4:24)
  10. Broken Promise (4:14)

met Michael Stipe

11. One of a Kind (3:22)
  12. In the Cold Light of Morning (3:54)
  13. Song to Say Goodbye (3:36)
  14. UNEEDMEMORETHANINEEDU * (4:56)
  15. Running Up That Hill * (4:53)
  16. This Picture [Live in Chile] * (3:37)
  17. Special Needs [Live in Chile] * (4:55)
  18. Protect Me from What I Want [Live in Chile] * (3:50)
  19. I Do [Live in Chile] * (2:28)
  20. Black-Eyed [Live in Chile] * (3:21)
  21. Pure Morning [Live in Chile] * (4:58)
  22. English Summer Rain [Live in Chile] * (6:25)
  23. Twenty Years [Live in Chile] * (6:08)
  24. Nancy Boy [Live in Chile] * (6:16)
  25. Twenty Years [Live at Wembley, 5 November 2004] * (6:07)
Klopt het eigenlijk dat Placebo in Nederland nooit 100% is doorgebroken en zelfs nu nog niet zo populair is? Of toch relatief gezien. Want hier in België zijn ze quasi goden. Nog nét iets minder dan hun status in Frankrijk maar toch... (Ik stond 1 uur in de gietende regen te drummen voor een redelijk plaatsje vooraan voor hun concert op pukkelpop..)

Misschien verklaart dit de 3,71 die Meds maar krijgt en de niet al te hoge scores voor enkele andere albums van hen op MuMe?

avatar van Joy4ever
Timesplitter schreef:

Zou kunnen. Maar ik vermoed dat de lage score ook komt door de eerste stemmers. Toen deze cd uitkwam is er massaal geroepen dat ie slecht was. En ja, Nederlanders zijn een kuddevolk. Geleidelijk kwamen de echte fans erachter dat deze Meds ijzersterk is. Hoewel over smaak valt te twisten uiteraard. Ik vind deze Meds de beste met WYIN als goede tweede.

avatar van Pleun
Gisteren naar het concert in Ahoy geweest. Was niet uitverkocht. Onterecht, want het was een supervet concert, echt geweldig. Het publiek was wel een beetje lauw vond ik, ook op het veld. Misschien komt het idd door de status van Placebo hier, veel mensen die ik heb verteld dat ik naar Placebo ging kennen de band niet.

handsome_devil
Ben gisteren ook geweest. Wat een duf publiek zeg. Toen ik wilde springen kreeg ik een duw in m´n rug met de booschap of ik wilde stoppen met springen. Verder speelden ze veel te veel liedjes van Meds achter elkaar in het begin.

Verder was het een cool concert waar ik me zeker wel vermaakt heb, maar je merkt toch dat vooral live de nummers van Meds minder overkomen dan de nummers van hun andere albums.

Ik zak naar 4*

avatar van Pleun
Ik vind Meds een hele goede cd en had er totaal geen probleem mee dat ze daarvan veel nummers speelden, het klonk allemaal zeer strak. De cover van Kate Bush vond ik ook mooi.

handsome_devil
Pleun schreef:

Nou, in het begin hadden ze best wat meer mogen afwisselen tussen nieuw en oud werk vind ik. Running Up That Hill was één van de hoogtepunten inderdaad, één van de weinige dingen die ik nu beter vond dan tijdens het optreden op Pinkpop.

avatar van Haveaniceday
Ik heb hem gisteren voor het eerst beluisterd, en na een aantal luisterbeurten achterelkaar moet ik zeggen dat het me wel kan bekoren!

Héérlijk album!
Naast de singels springt vooral Space Monkey eruit voor mij.

FatBottomedGirl
Voor mij is Placebo dit jaar echt doorgebroken. Ik vond hun singletjes altijd wel leuk maar met dit album en 2 spetterende optredens op Pinkpop en Lowlands behoren ze nu tot mijn favoriete bands. Live haast nog beter dan op album, wat heeft die gozer een fantastische stem...

Begin dit jaar heb ik deze plaat best vaak gedraaid, maar uiteindelijk komt ie de kast eigenlijk niet meer uit...

avatar van FunkyMonk
Joy4ever schreef:

Idd, 1 van de sterkste rock LP's van 2006 zelfs, imo. Kom op, dit gemiddelde mag gerust een pak hoger hoor.

Een zeer leuke verrassing dit jaar! Space monkey en broken promise heel goed, de laatste song ook nog. Placebo is een prima band.

Meds was voor mij een van de albums waar ik in 2006 het meest naar uitkeek. Maar wat stelde het me teleur na een aantal luisterbeurten. Ik vond het helemaal niets. Maar nadat ik hun optreden op Pinkpop had bijgewoond, ben ik het album meer en meer gaan waarderen. Het is zeker niet de beste van Placebo, maar ook niet het minste album. Drag en Infra-red zijn mijn favoriete nummers van dit album. Ik geef dit album een 3,5*. Maar ik denk dat het met nog een paar luisterbeurten uit kan groeien tot een 4*.

avatar van Joy4ever
Ik knal Meds naar 4,5. Beste album tot zover van Placebo.

inderdaad het beste album van Placebo.
Op elk album staan wel een paar pareltjes, maar nooit een heel album constant. Dit hebben ze in mijn ogen bijna bereikt met Meds. Mooie strakke nummers. Ze verrassen me nog steeds

avatar van Migo
Nu al een tijd in mn bezit, maar ik merk dat ik er toch nauwelijks naar luister. Het spreekt me niet zo aan.

mooiste album van placebo

kijk maar eens op wikipedia en klik placebo in de zanger was in zijn jeugd een buitenbeendje staat er

avatar van Tribal Gathering
Dit is wellicht niet het meest verrassende album van Placebo, maar de nummers zijn errug lekker. Een heel stel heerlijke rocksongs en een paar heerlijke ballads. Eigenlijk vertonen alleen In the Cold Light of Morning en Space Monkey wat afwijkend gedrag.

Ik vind hem net ietsje minder als Without You I'm Nothing, maar het blijft een prima album dat geregeld gedraaid wordt. Nu maar wachten op een nieuw album.

Meds, Infra-Red, Song To Say Goodbye

Vergo
post blue

Lost Highway
Let's follow the cops back home

Dat vind ik met voorsprong het mooiste nummer van de plaat, gevolgd door Song to say goodbye en Pierrot the clown.

djeffibrelich
ik vind hetzelfde
dit zijn mijn favorieten:

1.let's follow the cops back home
2.song to say goodbye
3.pierot the clown
4.space monkey

de andere nummers zijn ook heel goed, alleen die met micheal stipe vind ik nog wat minder.

samen met without you im nothing het placebo album dat ik het meest draai.

Goeie smaak, Lost Highway. Ijzersterk, meeslepend en beste nummer van de plaat. Mijn favorieten zijn dus.. hmm:

1. Follow The Cops Back Home
2. Song To Say Goodbye
3. Meds

Al is Pierrot The Clown ook wel een pareltje. Echt wel goeie plaat, maar WYIN blijft hun beste. ^^ Hopelijk wachten ze niet al te lang om een nieuwe uit te brengen.

Timesplitter schreef:

1. Follow The Cops Back Home
2. Song To Say Goodbye
3. Meds

Ik heb ongeveer hetzelfde, maar ik zou Infra-Red er ook tussen zetten...

Infra-Red behoort in ieder geval ook niet tot de mindere nummers. Is een sterke single geweest, typisch Placebo-nummer eigenlijk, en vooral live een knaller. Een lange electro-intro die je wat opwarmt, de gitaren die komen opzetten, Brian met de geniale openingszin en dan het catchy refrein. Dan heb je als publiek echt wel zin in het concert en zit de sfeer er onmiddelijk goed in. ^^

En ha, Vergo. 'Post Blue'. 'k Heb de indruk dat dat de grote favoriet is van de vrouwelijke placebo fans. Net als 'Commercial For Levi' en 'This Picture'.

avatar van AverageGuy
Louis2703 schreef:

Ik heb ongeveer hetzelfde, maar ik zou Infra-Red er ook tussen zetten...

En Blind , Space Monkey en In the cold light of morning dan?

drag en post blue mochten ook wel een single

avatar van Nanne-1995
brian molko kan geweldig gitaar spelen zeg vooral in nummer zoals infra red drag en meds

Kevin-Raphaëll
goede plaat, live zijn ze geweldig

deze verdient 4 sterren en een half

avatar van Blue88
Zo zie je maar weer hoe hypocriet men vaak wel niet is, hehe. Ik verbaas mij ineens over de positieve reacties hier. Ik vond dit echt een topplaat en ik werd door mede-muziekliefhebbers vaak maar raar aangekeken. En nu lees ik dit, wauwzers.

Nouja in ieder geval vind ik deze plaat niet beter dan WYIN, hij komt op een welgewaardeerde 2e plaats bij moi.