Placebo - Meds (2006)

met Alison Mosshart

2. Infra-red (3:17)
  3. Drag (3:23)
  4. Space Monkey (3:53)
  5. Follow the Cops Back Home (4:41)
  6. Post Blue (3:14)
  7. Because I Want You (3:11)
  8. Blind (4:03)
  9. Pierrot the Clown (4:24)
  10. Broken Promise (4:14)

met Michael Stipe

11. One of a Kind (3:22)
  12. In the Cold Light of Morning (3:54)
  13. Song to Say Goodbye (3:36)
  14. UNEEDMEMORETHANINEEDU * (4:56)
  15. Running Up That Hill * (4:53)
  16. This Picture [Live in Chile] * (3:37)
  17. Special Needs [Live in Chile] * (4:55)
  18. Protect Me from What I Want [Live in Chile] * (3:50)
  19. I Do [Live in Chile] * (2:28)
  20. Black-Eyed [Live in Chile] * (3:21)
  21. Pure Morning [Live in Chile] * (4:58)
  22. English Summer Rain [Live in Chile] * (6:25)
  23. Twenty Years [Live in Chile] * (6:08)
  24. Nancy Boy [Live in Chile] * (6:16)
  25. Twenty Years [Live at Wembley, 5 November 2004] * (6:07)
avatar van Kikuichimonji
Hij blijft lekker. Half * er bij. Na hun eerste 2 albums is dit toch wel de beste.

avatar van Discoverme
Kikuichimonji schreef:

Ik zag hem weer even in de update lijst staan en bedacht om ook zoiets op te gaan schrijven...Hij blijft lekker dus..en als je dat na ruim 4 maanden over een album kan zeggen, dan doe je het in mijn ogen best goed als artiest meer dan de helft vd nummers is en blijft steengoed, laat ik er maar 4 sterren van maken...

Zonder twijfel de beste cd van 2006!
Ik persoonlijk, vind dat er geen enkel slecht nummer op staat maar placebo is dan ook wel één van mijn favoriete bands.
De cd heeft weer een aparte sfeer net zoals de andere albums van placebo. Hoogtepunten zijn: Infra-Red, Post Blue, Blind, Drag, Space Monkey, Meds,...
Eigenlijk zijn het allemaal hoogtepunten voor mij

geweldig! naar mijn mening het beste album van placebo? denk ik. super mooie nummers als space monkey, meds, infra-red, in the cold light en song to say goodbye. ik ken niet één album waarvan ik eigenlijk alle nummers de moeite waard vind. super.

Zo'n cd die je wat vaker gehoord moet hebben dan 1 keer voordat je hem mooi begint te vinden.

Maar uiteindelijk erg erg mooi

avatar van Backdrifter
Zeer goed album!
Heb ze Live gezien op Rock Werchter en vond ze meteen goed, en dit is toch een van mn favoriete albums.

avatar van TerryA
eigenlijk een halfje meer waard (dus nu een 4 uit 5) - toen deze album eerst uit kwam waren mijn verwachtingen iets te hoog ingesteld. nadat ik het meerdere keren heb gedraaid is het een van hun beste albums en "Song To Say Goodbye" had eigenljik ook een singel moeten zijn.

avatar van starbright boy
TerryA schreef:
"Song To Say Goodbye" had eigenljik ook een singel moeten zijn.

Dat was het ook. De eerste zelfs.

avatar van TerryA
starbright boy schreef:

Dat was het ook. De eerste zelfs.

helemaal gelijk maar ik zie ook dat het niet als singel was uitgebracht in GB (daarom was het mij voorbij gegaan)

wanneer was die uit als singel in NL ?

De nieuwe single wordt de track 'Meds' zelf en zal uitgebracht worden op 2 oktober van dit jaar! (Volgens Wikipedia)

Goeie keuze, als ge het mij vraagt. 'k Vraag me wel af welke clip er zal voor gemaakt worden. Als je naar de tekst luistert zou het in ieder geval iets speciaals kunnen worden. Achja, placebo clips zijn nooit slecht.

Zal alleszins leuk zijn om 'Baby, Did You Forget To Take Your Meds?' te horen op TV & Radio. ^^

Vindt nog iemand 'in the cold light of the morning bleed' het beste nummer? Sferisch mysterieus donker lied. Veel beter dan die nogal cliché en gewoon vrij slechte rocker en single 'infra-red'.

avatar van Koston
Ik heb het liever voor Follow the Cops Back Home, heerlijk rustig nummer

Infra red, wat een mee-schreeuwer!!!

Lost Highway
Timesplitter schreef:

Ik had net gehoopt dat ze meds niet als single zouden uitbrengen. Begrijp me niet verkeerd ik vind het een zeer sterk nummer, net daarom zou ik het jammer vinden als je het nu plots overal zou horen,ik wil het (op 1 na) beste nummer van deze plaat niet beugehoord raken. Dat had ik ook met Song to say goodbye, waar je op een gegeven moment echt met doodgeknuppeld werd. Het was zo erg dat ik dat nummer echt niet meer kon horen. Terwijl ik nu, een aantal maanden later, song to say goodbye een prachtig nummer vindt, en het zelfs tot mijn favoriete placebonummers behoort.
Meds vind ik nog steeds een zeer goed album, dat ik regelmatig met plezier eens draai.

avatar van musicfriek
Opvallend hoe snel dit album zakt in waardering. Bij stemmen is ook duidelijk te zien dat iedereen halfjes eraf haalt (ik ook). Dus toch niet zo'n sterk album op de lange termijn?

buddy
Ik vind het een goed album van Placebo. Het is een beetje het vervolgs van nummers als Special Needs en Sleeping With Ghosts (Soulmates). Laat dat dan ook de favoriete nummers van dat album zijn. Ik vind het goed gevarieerd. Er zit wat up-tempo bij, soort van "ballades" en nog wat vaag spul. Ideaal toch voor een Placebo plaat. Die stem van Brian Molko komt lekker uit de verf op deze plaat. Enjoy

avatar van demonski
Geweldig album ga ze op 1 dec bekijken in Ahoy!

Telkens ik hem opnieuw draai, blijft hij steeds een week in de auto zitten.

Zaaaalig!

avatar van Joy4ever
Niet verwacht dat Placebo zich zo zou revancheren voor het matige Sleeping with Ghosts. Geweldige cd. Infra Red heeft een verslavend refrein. Heerlijk. Het beste nummer vind ik Because I want You. Placebo op zijn best. Het enige minpuntje is Michael Stipe. Maar voor de rest is dit een ijzersterke cd. Go and find out.

avatar van vigil
Ik was vorige week in Frankrijk op vakantie en op een populaire radiozender aldaar draaiden ze het prachtige Song to Say Goodbye vrijwel elk uur! Vond ik wel verrassend omdat je dat in Nederland helaas niet hebt.

vigil,

Placebo is in Frankrijk veel meer gewaardeerd door (procentueel) meer mensen. Bovendien is deze CD nu al enige tijd uit en heeft KinkFM de nodige nummers als bijv Infrared, Meds en Song to Say Goodbye (ook Space Monkey dacht ik) helemaal grijs gedraaid.

Als jij hier de "normale populaire" radiostations bedoeld dan kan ik dat niet beoordelen omdat ik die niet luister. Ik acht de kans echter klein dat de songs op het publijke bestel te horen zijn geweest (misschien evt. wel op radio 3).

Inderdaad jammer imho.

avatar van Joy4ever
Ook hier een halve ster erbij. Mogelijk ga ik deze Meds nog beter vinden dan het briljante Without you i'm nothing. Briljante cd.

avatar van Pleun
Super album. Drag, Blind, Song tot Say Goodbye... krijg er geen genoeg van. Heb nu al zin in het concert op 1 december in Ahoy.

Ben er een beetje laat bij... Vanmorgen voor het eerst gehoord en niet meer uit de speler gehaald. Heb 'm nu 3 keer helemaal beluisterd en kan er geen genoeg van krijgen.

avatar van VanDeGriend
Gaat het dan toch nog goed komen tussen mij en Placebo ?

Typisch een act waar ik de uitverkoopjes van mee pak. Ben dan ook in het bezit van alle voorgaande releases maar het bezwaar dat ik tegen al die platen heb, is dat de meest prachtige dingen worden afgewisseld met lawaaierig gitaargedoe. Komt bij dat voor mij de stem van Molko prima overkomt in de wat tragere gedragen nummers maar dicht tegen de irritatiegrens schuurt in geval van meer up tempo songs.Wisselvallig dus

Op deze Meds valt het met die wisselvalligheid prima mee. De opener "Meds" voldoet aan bovenstaande beschrijving en doet nog het ergste vermoeden maar daarna neemt de kwaliteit van de songs hand over hand toe. De, voor Placebo begrippen opvallende constistentie, een verademing, wordt nog 1 x onderbroken door het simpele Because I want You. Dit niemendalletje wordt echter gevolgd door een van de hoogtepunten uit het ouvre van Placebo: het prachtige "Blind". Zo hoor ik Placebo het liefst. Gedragen, licht dramatische nummers, lekker theatraal gebracht door Molko cs.

Al met al een behoorlijke meevaller deze Meds. Met behulp van deze cd denk ik dat ik inmiddels zelfs een aardige compilatie uit de 5 releases kan maken (met wellicht zelfs een bonus cd-tje van 25 minuten ofzo), waarbij dan Meds het zwaarst vertegenwoordigd zal zijn.

Twijfel inmiddels zelfs of ik toch maar niet naar Ahoy moet. Vooral ook omdat dit leuke bandje het voorprogramma is.

avatar van Joy4ever
Ik blijf onwaarschijnlijk enthousiast omtrent deze Meds. Wat een geweldige cd! Hij hikt tegen de vijf sterren aan.
Echt, van begin tot eind blijft de cd overtuigen. Zo knap dat Placebo zich zo revancheert. Topband.

Mee eens! Lekkere plaat, bter dan de plaat ervoor althans.

Lost Highway
fems schreef:
Mee eens! Lekkere plaat, bter dan de plaat ervoor althans.

Mwa ik kon de licht elektronische uitstapjes op Sleeping with ghosts ook wel waarderen, maar dit blijft idd toch ook een lekker plaatje.
Let's follow the cops back home

avatar van pukster
Bij de vestigingen van Plato is deze cd nu in prachtig vormgegeven uitvoering (met dvd) verkrijgbaar voor 11,99 euro. Sla je slag dus!

na een paar beluisteringen moet ik zeggen dat ik de negatieve commentaren van de critici niet echt begrijp, ik vind dit tot nog toe zelfs de beste plaat, without you vond ik nooit echt een goeie plaat mede door die irritante single pure morning. maar de nummers hier zijn echt zeer straf spul en de lyrics zijn weer puur molko; neen dit is echt een zeer sterke plaat hoor, momenteel een 4*