Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van cbokhove
Treinmuziek.

avatar van Benjammin'
Ja, prachtig. Wat kan ik nog meer zeggen?
4,5 sterren

avatar van jellorum
ricardo schreef:
leuke doorsnee muziek om af en toe eens naar te luisteren maar beslist niet zo goed als op deze site veronderstelt word daarvoor heeft de jaren 70 teveel moois voort gebracht 2.5 sterren voor deze

correct : in vergelijking met oudere muziek wordt dit hier misschien net een tikkeltje overrated, maar dit laat niets af van de topkwaliteit van dit album
vooral de laatste 2 nummers zijn van een ongekend niveau

avatar van TropicalDanny
Paap_Floyd schreef:
Je vindt het geen toppertje?

over het algemeen vind ik radiohead een dubbele whiskey

djeffibrelich
en jij hebt waarschijnlijk liever een breezer ananas?

clutch
djeffibrelich schreef:
en jij hebt waarschijnlijk liever een breezer ananas?

inkoppertje

djeffibrelich
ik dacht als paap floyd een flauwe mag maken waarom ik niet.

Feeder
djeffibrelich schreef:
ik dacht als paap floyd een flauwe mag maken waarom ik niet.

Groot gelijk Djeff

Ach, ik weet niet ofdat de muziek uit de jaren 70 echt beter is. Dit vind ik echt maar gewaagde uitspraken.

avatar van schizodeclown
Feeder schreef:

Groot gelijk Djeff

Ach, ik weet niet ofdat de muziek uit de jaren 70 echt beter is.

Voor zover me kleine muziekkennis reikt is de jaren 90 het schoothondje van de jaren 70.

avatar van Lukas

Misschien toch nog even verder luisteren dan

avatar van schizodeclown
Lukas schreef:

Misschien toch nog even verder luisteren dan

Hmm dan zal ik me eens aan wat platen van jouw wagen uit de 90s wie weet.
In ieder geval OK PC schijnt toch het beste te zijn wat de 90s te bieden heeft?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
schizodeclown schreef:

Hmm dan zal ik me eens aan wat platen van jouw wagen uit de 90s wie weet.
In ieder geval OK PC schijnt toch het beste te zijn wat de 90s te bieden heeft?

Wat mij betreft wel in ieder geval! Sowieso het beste album uit de jaren '90 voor mij!

avatar van Jonasds
Zeer goede plaat natuurlijk..

Maar Kid A wist mij meer te bekoren, had ik ook liever op de eerste plaats zien staan.

KSPR
Op één of andere manier had ik dit album, luisterde het, en legde het meteen weg na 2 nummers. Te veel harde Rock, kan ik me herinneren, terwijl ik Coldplay juist zo kon waarderen. Nu heb ik hem toch maar weer eens opgelegd (bij nummer 2...) en zit nu alweer bij Karma Police (_O_). Valt me ongeloofelijk mee. Wat ik hier aan harde (ik weet, ik ben niks gewend) in heb gezien snap ik nu totaal niet. Ik gok op een goede 4 sterren.

KSPR schreef:

Harde rock

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, als Radiohead iets níet is is het wel hard-rock of harde rock zoals je dat noemt. Misschien is ''druk'' een betere verwoording voor je?

clutch
Geen harde rock nee, maar dit kan ik op z'n tijd best waarderen. Zeker 'let down' en 'no surprises' zijn mooie nummers.

Kevin-Raphaëll
Coldplay is een héél stuk minder dan radiohead

harde rock??? niets van harde rock, je bent verzekers met een ander album aant verwarren, de welke weet ik niet

avatar van douwens
KSPR schreef:

Van hardrock is nergens sprake, maar meer rocky dan Coldplay kan ik me wel in vinden. Radiohead gaat meer tot het randje dan het wat bravere Coldplay.

Shagbal
Terrecht op nummer 1 in de top 250!
Nummers als Lucky, Exit Music en climbing up the walls....PRACHTIG!

KSPR
Haha ik weet ook niet meer waar ik het vandaan haalde

Maargoed, een mooie 4 voor Radiohead.

Spijtoptant
Sorry, vanavond, naar aanleiding van 'In Rainbows' dit album bij een vriend weer eens goed beluisterd.

Een hoop hoon zal me ten deel vallen, pek en veren zullen me vergezellen, boze blikken blikken me blozend na.... maar....

Wat een saai album is dit, saai en vervelend, sorry. Die vriend wou me overtuigen, draaide het zelfs drie keer om me te laten wennen, maar nee. Nee, nee en nee.

Keihard: Nee!

2,5 ster, meer niet.

(Het ergste is dat werkelijk ELK liedje van dit album inwisselbaar is met een liedje van In Rainbows. Gewoon stilstand. Ja, 'terug naar de roots, terug naar het begin" zo kun je het ook duiden. Ik duid het zo het is: terug naar hetzelfde, herhaling en gebrek aan inspiratie.)

avatar van Nightrider
Voor een saai en vervelend album vind ik 2,5* nog aardig wat

Spijtoptant
Ja, het is niet superslecht en onuitstaanbaar natuurlijk.

Ik zal zeker niet ontkennen dat RH kwaliteit heeft, en misschien moet ik wat genuanceerder oordelen, maar dat heb ik bij 'In Rainbows' al gedaan.

Twee van dergelijke albums binnen amper 24 uur, dat trek ik wel, maar kan ik niet tekstueel verantwoorden.

'ergens houdt het op'.

Vandaar.

avatar van Nightrider
Je zegt het wel goed: 'twee van dergelijke albums'. Want nu heb je wel 2 Radioheadalbums geluisterd die qua stijl en sfeer (wat mij betreft) erg veel op elkaar lijken. Misschien ook andere albums uitproberen?

Edit: laat maar, zie net dat je Kid A ook al hebt beluisterd (en dat het oordeel weinig positief was )

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
schizodeclown schreef:

Dat kan ik alleen maar beamen.

Oh, toch even nuanceren... toen ik een en ander bij mezelf ging onderzoeken, bleek dat ik helemaal niet zoveel meer goede jaren '70 muziek kende... wel veel meer slechte jaren '90 muziek....

avatar van Redbonemusic
Ongelofelijk dat dit album op no. 1 staat. Heb zelf echt geprobeerd om dit album te gaan waarderen. Helaas...Zelfs na een aantal luisterbeurten kan ik niet worden overtuigd. Er zit ook werkelijk niets in wat me aantrekt. Saai gezongen muziek in een typische Engels suïcidale sfeertje. Dit is toch vreemd omdat ik breed georiënteerd ben. Van Abba tot Zappa zeg maar. Zie ik in de lijst zoveel mooie prachtige andere platen. Beatles, Stones, Zeppelin etc. Ach, zal wel de generatiekloof zijn. De mooiste periode qua albums ligt toch wel tussen 1966 – 1975. Zal wel aan mezelf liggen….denk ik.

No supires is wel onzettend mooi maar voor de rest doet deze plaat mij echt niks. Te glad gewoon.

_2M
Spijtoptant schreef:

Valt wel mee, na drie luisterbeurten vond ik dit album ook nog niks aan..

Nicci
tsja, alles went.