Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van musicfriek
Ik gooi mijn cijfer omlaag, snap echt niet dat dit album op 1e plaats staat. Vreselijk saaaaaie plaat, totaal niet boeiend en die stem irriteert mij ook steeds meer. Bye bye Radiohead.....

avatar van Onderhond
Help toch niks, want deze top 100 is gebaseerd op de top10. Hoe meer meelopers en fanboys, hoe meer kans een album heeft.

Onderhond schreef:

Ja, dat weet ik, gooi het cijfer ook puur omlaag omdat ik het album eigenlijk gewoon kl*ten vind...

avatar van HiLL
musicfriek schreef:

Hoe vaak en intens beluisterd?

Peter wij moeten snel weer eens babbelen merk ik

Want Savage Garden of Bocelli wel 5 sterren..........dan snap ik iets niet geloof ik.

Onderhond schreef:

Meelopers ? Fanboys ? Flauwe opmerking ! Dus als jouw smaak nu ineens bovenaan zou staan wil je er niks meer van weten want dan zou je een meeloper zijn ?! Je klaagt voldoende dat jouw smaak niet voldoende aandacht krijgt. Vreemd hoor.
Blijkbaar vinden velen dit album gewoon mooi. So what.
Dat sommigen (en jijzelf) dit niks vinden om wat voor reden ook kan ik begrijpen, maar om nu te zeggen dat je een meeloper bent als je dit in je top 10 zet

Maar ja, het zal wel weer een van je inmiddels bekende speldenprikken zijn

avatar van Onderhond
Als je nu leest wat er staat ... maar dat is zo moeilijk hé, twee regels tekst interpreteren!

Onderhond schreef:

Nou vooruit dan maar weer............maar ik denk niet dat er nu zoveel "meelopers" zijn, velen vinden dit gewoon goed, daar hoef je echt geen meeloper voor te zijn. En eentje moet nu eenmaal op nummer 1 staan

avatar van Zachary Glass
aERodynamIC schreef:

En eentje moet nu eenmaal op nummer 1 staan

't Moesten The Shaggs wezen, met "Philosophy of the world", zeg ik u

avatar van Onderhond
Ik zeg dus ook niet dat de meeste mensen dit enkel goed zouden vinden uit meeloperij.

Maar met dubbel het aantal punten als nummer 2, en bijna driedubbel als nummer 3 twijfel ik een beetje aan de oprechtheid van het het globaal aantal stemmen. Er moet er inderdaad eentje bovenaan staan, maar wanneer dit zo afgetekend gebeurd schort er volgens mij wat.

avatar van andré
musicfriek schreef:

Gek hoor, ik zit net je top-10 te bekijken en daar is het gros toch een stuk saaier: Keane, Coldplay en Travis zijn best aardig, maar toch stukken saaier dan Radiohead! Maar goed, wijsheid komt met de jaren

Nou nou, ik lees hier niets inhoudelijks over het album. Mensen kunnen andere muziek mooi vinden toch?...niks mis mee. Ik heb OK Computer ook gekocht destijds omdat het vernieuwende muziek was die melancholie en sfeer uitademde. Moet ik wel toegeven dat de melancholie kon omslaan in grafstemming als ik te lang naar dit album luisterde. Desalniettemin een orgineel album en jammer dat ik niks meer van ze hoor.

avatar van SilverGun
Hoe meer meelopers en fanboys, hoe meer kans een album heeft.

De fanboys zijn juist ná dit album gekomen. Want als Radiohead OK Computer kan maken, dan moeten albums als Amnesiac en HTTT natuurlijk óók "teh best th1ng EVAHHH!!!11" zijn, ongeacht de muziek die er op staat

avatar van Jordy
Zullen we de discussies over de top-lijst even op het forum houden? bedankt

andré schreef:

Saaier noem je dat?? Zeker niet mee eens. Die muziek is voor mij intens en mooi zoals muziek behoort te zijn. En geloof me, ik vind Radiohead echt niet superslecht hoor, Pablo Honey is mijn favoriet van hun, maar dit album boeit me gewoon totaal niet en ik heb het echt vaak genoeg geprobeerd om te luisteren, maar het zit er gewoon niet in. Over saai gesproken, dat is voor mij dus OK Computer en het zal heus niet in de toekomst komen dat ik het wel goed zal vinden. Want vanaf nu draai ik dit album niet meer en ga mijn tijd besteden aan muziek die wel mijn aandacht trekken.

[quote]aERodynamIC schreef:

Peter wij moeten snel weer eens babbelen merk ik

Tsja, nogmaals, over smaak valt niet te twisten. Ik heb gewoon hele mooie herinneringen bij deze artiesten en dan deins ik er niet voor terug om die cd gewoon 5 sterren te geven. Savage Garden vond gewoon een supergroep en Andrea Bocelli, tsja, ik heb 1 album een 5 gegeven (geloof ik) omdat die man nou eenmaal een fenomenale stem heeft. Kan ik van Thom Yorke niet zeggen. Daar moet ik eerder van naar de wc als ik die hoor. Maar goed, ik zit nu appels met peren te vergelijken geloof ik...

dutch2
musicfreak schreef:En geloof me, ik vind Radiohead echt niet superslecht hoor, Pablo Honey is mijn favoriet van hun, maar dit album boeit me gewoon totaal niet en ik heb het echt vaak genoeg geprobeerd om te luisteren, maar het zit er gewoon niet in.
Als ik dit zo lees, zou het er misschien ook mee te maken kunnen hebben (zeg ik heel voorzichtig) dat OK Computer iets te ontoegankelijk voor je is. Om OK Computer te kunnen ontcijferen, moet je ook net iets harder je best doen dan bij Coldplay, Travis, Keane etc. Of dan bij Pablo Honey, wat gewoon een fijne verzameling echte popliedjes is. Ik zou het nog niet opgeven als ik jou was!

avatar van bloempje24
Heeft bij mij 2 jaar in de kast gelegen en af en toe gedraaid. Pas na aankoop van The Bends kreeg ik het opstapje naar OK Computer. Wereldklasse!

Inderdaad een ontoegankelijke en moeilijke cd die heel wat draaibeurten nodig heeft voordat je het gaat waarderen. Maar dat betekent wel dat ik nu al meer dan 5 jaar intens van deze plaat kan genieten!

avatar van Music4ever
Krijg de cd morgen binnen,ben zeer benieuwd of het echt zo'n top cd is als hier beweerd word. Ik heb Hail tot the Thief en die vind ik briljant

Nou weten we het wel

Ik ga 'm zo even luisteren. Ik ben sinds kort weer in de Radiohead-ban en ik luisterde vorige week weer even snel OK Computer. Vond het toch echt stukken minder dan Kid A, Amnesiac en HTTT stuk voor stuk..
Na m'n beluistering ga ik weer opnieuw stemmen, want ik vrees dat ie omlaag moet.

The Bends vind ik overigens weer steeds mooier worden.

avatar van Music4ever
Deze cd is nog beter dan Hail to the Thief.
Gewoon elk nummer is meesterlijk,klasse.
Na 2 luisterbeurten ben je helemaal verslaafd aan
deze cd. Dit is echt een meesterwerk.

5***** voor mij.

Geweldig album in 2 delen, met als breekpunt "fitter happier" hetgeen de thematiek van dit album perfect weergeeft. Fitter happier is zodoende een sleutelmoment.

De eerste tracks van beide delen vind ik wel de "slechtste" delen van de plaat. Airbag en Electioneering zijn niet mijn stijl.

Daarbuiten alleen maar toppers met als uitschieter Exit Music.

18576397 was het moment dat dit album echt af was (volgens de hoes). Een tijdstip om te koesteren.

avatar van The Scientist
bloempje24 schreef:
5***** voor mij.

Daarbuiten alleen maar toppers met als uitschieter Exit Music.

Dit geeft ook goed mijn mening weer ja, wat een prachtig nummer is Exit Music. Bij het tijdstip dat ie af was moet je natuurlijk wel rekening houden met het uur tijdsverschil, in onze tijdzone was het dus: 19576397

avatar van Nicolage Rico
Als Coldplay-fan voelde het haast als vreemdgaan toen ik deze cd kocht, omdat Radiohead en Coldplay enorm veel vergeleken worden op deze site.

Je hoort duidelijk de kwaliteit van de groep op deze cd. Toch best apart dat deze cd ruimschoots op nr. 1 staat in de top 100, omdat ik kan begrijpen dat mensen hier totaal niet van houden.

Per track is veel variatie hoorbaar, maar als album totaal zit weinig variatie. Ok, in "fitter happier" en de rest zit veel verschil

Ik zal het album nog een aantal maal beluisteren, voordat ik een stem uit ga brengen.

Om maar met de vergelijking mee te doen. Voor mij staat Coldplay ruimschoots op de nr. 1.

Nicolage Rico schreef:

Leg Exit Music en Electioneering maar 's naast elkaar... Of Airbag en The Tourist. Of Paranoid Android en Climbing Up The Walls...

avatar van Nicolage Rico
herman schreef:

Ja, na een aantal luisterbeurten komt het tot dusver zo over op mij..

"Let Down" en "No suprises" vind ik overigens goede nummers.

avatar van musicfriek
[/quote]"Let Down" en "No suprises" vind ik overigens goede nummers.
[/quote]

No surprises vind ik het ENIGE nummer wat ik nog te pruimen vind....

avatar van gemaster
Nicolage Rico schreef:

Ja, na een aantal luisterbeurten komt het tot dusver zo over op mij..

Kijk, dat je het niet fantastisch vindt, daar kan ik inkomen. Dat is tenslotte gewoon een kwestie van smaak. Maar dat je zegt dat er weinig variatie inzit, dat slaat helemaal nergens op. Zo'n beetje elk nummer klinkt weer anders dan een ander.

The Scientist schreef:

SLIM!!