Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
Zat even wat oude posts door te bladeren en kwam dit tegen
Vaak wordt het tweede deel van de cd (c.q. na Karma Police) ietwat vergeten. Bij deze plaat ondervind ik dit ook. The Tourist? Lucky? Ik zou ze niet onmiddellijk kunnen beginnen neuriën, ook al heb ik de cd al minstens 1000 keer beluisterd.

Opvallend, want juist de laatste drie nummers (No Surprises - Lucky - The Tourist) vind ik het sterkst van het album, terwijl Paranoid Android naar mijn mening toch wat overschat wordt.

joeri592
heb het meerdere malen een kans gegeven maar ik vind het niet zo bijzonder, sorry radiohead

KorneelDR schreef:
Zat even wat oude posts door te bladeren en kwam dit tegen

Mee eens, The Tourist vind ik zelfs de beste.. Paranoid Android gaat toch een beetje vervelen zo nu en dan. Best een okee nummer, maar op zijn tijd.

The Tourist is wss het meest overschatte nummer in het repertoire van Radiohead. Enfin, bij een bepaald publiek toch.

avatar van orbit
Niet het MuMe-publiek, als ik zo de statistieken bekijk

Mja, had het over de meerwaardezoekers hé. OK PC is net iets te mainstream.

avatar van orbit
Dat is wel zeker ja.. maar jij vindt het nummer niet veel? Of juist wel, als meerwaardezoeker?

Ik ben de echte meerwaardezoeker hé, mensen die The Tourist aankleuren willen zich te nadrukkelijk onderscheiden van het Karma-Police minnende plebs.

Misterfool
Morinfen schreef:

laat ik me als echte plebejer eens in de strijd gooien. ik vind karma police een geweldig nummer. en natuurlijk wil ik me van de rest onderscheiden. maar ik als zuinige hollander wil ook niet te rare keuzes maken dus ik kleur het hokje voor exit music in.

doe ik mijn username eer aan of niet

avatar van orbit
Zie ik dat ik als rechtgeaarde snob ook het vakje 'Karma Police' heb aangekleurd Zo wordt het nooit wat natuurlijk met dat afstand nemen van het gepeupel. Laat ik de hele plaat maar eens 3 sterren in mindering geven en me tegen deze volksmuziek keren..

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Na alle pogingen echt iets positiefs van deze plaat te vinden, ben ik er nog steeds niet echt in geslaagd.

Maar... één lichtpuntje: ik ben wel één van die slechts 129 users die Subterranean Homesick Alien op waarde weet te schatten.

Misterfool
Casartelli schreef:

i show my friends the meaning of live
but they push me away
but i'll be alright
(of iets in die richting)

ik snap wat je bedoeld casartelli

orbit schreef:

Dat is niet bijster consequent, kerel. Snel veranderen in Fitter Happier!

avatar van Ice Cream Man
herman schreef:
Subterranean Homesick Alien is juist prachtig! Maar goed, voorbij de singles luisteren is ook een kunst...

Ik geef zowat al m'n geld uit aan aan cd's, ik luister heus wel voorbij de singles...

avatar van XtReM3 SkILLz
Ik vind Radiohead erg goed over het algemeen, maar op een of andere manier kan ik er nooit langdurig naar luisteren... Je moet je te veel focussen om het goed te vinden haha ... Ik kan het anders ook niet uitleggen...

avatar van Joren999
Ja, hoe cliché ook, ik geef lekker vijf, stemmen en hij staat bovenaan mijn top-10. Dit vind ik toch de mooiste plaat ooit gemaakt. Dat heeft ook met emotie van mijzelf te maken, maar toch.

En Climbing up the Walls is nu Exit Music natuurlijk het beste nummer van Radiohead.

avatar van My Addiction
Joren999 schreef:

Eum wat bedoel je daar nu mee? Welk is nu het beste, climbing up the walls of exit music?

avatar van Joren999
Oh, ik heb het verkeerd getypt, ik bedoelde na.

Exit Music is dus de beste.

Michael1992
Vandaag op de bus heb ik opeens de genialiteit van het nummer Let Down ingezien.
Meteen op repeat gezet en zo hard zitten luisteren dat de vent die naast mij zat mee kon genieten en tegen al mijn verwachtingen begon hij ipv geïrriteerde blikken naar mij te werpen mee te lip-synchen of hoe dat ook mag heten.
Na Paranoid Android is nu Let Down voor mij het beste nummer van dit album wel te verstaan.

Let Down vond ik vandaag juist nogal rommelig klinken, met nogal ruwe en onhandige overgangen af en toe. Verder is 't wel een topnummer, daar niet van; die uithaal van Yorke tegen het einde is fantastisch. Al haalt 't nummer het niet bij Climbing Up The Walls, natuurlijk

avatar van Joren999
Climbing Up The Walls inderdaad!

avatar van Lennart_M
Inderdaad, die schreeuw aan het einde..... alle haren, kaarsrecht...
Samen met Exit Music de pareltjes van dit album.

Precies!

Marko
Michael1992 schreef:

Ik was het niet, maar ik had zo met je meegedaan. Doe het zelf ook vaak op de fiets of in de bus.

You know where you are...

Let Down is een wereldnummer.

avatar van Niek
Michael1992 schreef:
Goed verhaal!

avatar van Mr. Rock
Joren999 schreef:
Climbing Up The Walls inderdaad!

Zeker. Absolute topper op een verder niet meer dan aardig album. Een band als Muse doet mij veel meer . Eigenlijk zouden alle niet toegelichte 0,5-stemmen hier eens moeten worden verwijderd, want het is gezien het aantal van deze stemmen duidelijk dat er wat onzinnige haatstemmen tussen zitten. En dit zeg ik terwijl ik zeker geen Radiohead-fan ben .

avatar van rubuh
Mr. Rock schreef:

Zeg dan niets... Alleen fans aan het woord hier, die stemmen tenminste wel zinnig en objectief!

Misterfool schreef:

i show my friends the meaning of live
but they push me away
but i'll be alright
(of iets in die richting)

ik snap wat je bedoeld casartelli

Om precies te zijn:

I'd tell all my friends but they'd never believe me
They'd think that I'd finally lost it completely
I'd show them the stars and the meaning of life
They'd shut me away

But I'd be all right

Ik ben ook één van de inmiddels 135 fans van dit nummer en dan met name deze verse. Meelijwekkend, ellendig, onbegrepen; dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik het zou moeten omschrijven. En dan met die gierende, kwellende gitaar op de achtergrond. De tranen springen me nog regelmatig in de ogen bij het horen van dit pareltje.

Joy
mij ook maar dan van ergernis en kromme tenen

avatar van starsailor
Joy schreef:
haat liefde

vandaag draaide men op de radio karma police en ik dacht
wat een ongelooflijk kutnummer

klinkt vooR geen meter EN DIE OVERSTUURDE HERRIE AANT END MAAKT HET ALLEEN MAAR ERGER

WAT EEN DRAAK ZEG!!

sorry moest er ff uit

Volgens mij is het voor jou meer een geval van meisjes (in dit geval heet het meisje 'radiohead') plagen, kusjes vragen in plaats van haat liefde.
Ben even teruggebladerd in de reacties hier en ben bij augustus 2008 maar gestopt. Het lijkt er op dat je dit album hier maar niet met rust kan laten door middel van dit soort onzinnige reacties.
Maar goed we leven in Nederland, het land waar de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat maar als ik voor mijzelf mag spreken, mag je deze hobby per direct staken.