Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van luigifort
Weg met de recensenten.
No obvious single
Denk maar lekker alleen in singles

avatar van Arrie
Op zich geen rare zin, toch?

avatar van johan de witt
Een Creep staat er in elk geval niet op, dus ik begrijp de zin wel.
Maar misschien zijn er juist wel 10 'obvious singles'.
Let Down had ik wel graag als single gezien bijvoorbeeld

avatar van bikkel2
Karma Police was toch wel de bekende single van het album.
Spoedig zou het de band worst wezen.
Op Kid A staan helemaal geen hits.
Niks mis mee

avatar van Rogyros
Karma Police, maar toch ook No Surprises en Paranoid Android waren toch hits?

avatar van Tony
Ja, maar dus niet obvious, zoals een Creep, wat geschreven is om een gooi naar de charts en meer bekendheid te doen. Wat lukte. Met the Bends hebben ze vervolgens laten zien naast obvious singles ook een volwaardig album te kunnen produceren. En singles hadden ze op OK C imho al niet meer nodig, ze waren toen al uitdrukkelijk een album / conceptalbum band. Waarmee ik dus bedoel, dat er geen afhankelijkheid meer is van het succes van singles om het album te promoten en te verkopen, maar het album en de band dat uit zichzelf al genoeg doen. Volstrekt logische, maar wat overbodige constatering van de recensent dus, dat de uitgebrachte singles niet met het doel zijn uitgebracht om het album te promoten/verkopen, wat obvious zou zijn, maar gewoon goede albumtracks.

avatar van Rogyros
Helder. Zo scherp heb ik het allemaal niet meer. Ben nooit zo verknocht geweest aan dit album. Maar je betoog is helder!

avatar van dielinquent
Tony schreef:
Ja, maar dus niet obvious, zoals een Creep, wat geschreven is om een gooi naar de charts en meer bekendheid te doen. Wat lukte. .

Volgens mij wilde Radiohead het nummer Creep niet eens opnemen laat staan uitbrengen als single.
Onder druk van de platenmaatschappij is dit nummer uiteindelijk toch opgenomen is het verhaal dat rond gaat en tot uiting komt in het boek "Exit music".

Voor de vinyl liefhebbers......een box met drie dikke plakken 180gram vinyl, analoge tapes als bron, nieuw gemastered, met B-sides en drie nummers welke niet eerder zijn uitgegeven ter gelegenheid van 20 jarig bestaan:

Jenssen schreef:

Heb het ook gezien en de prijs van 28 vind ik nog wel ok.
Alleen kan je moeilijk aan de verzendingskost onderuit (van €8).
Iemand een idee of de grotere vinyl shops deze ook gaan verdelen? Dan kan ik in een grotere bestelling deze kopen zonder verzendingskost.

avatar van lennon
Niet eens Talk show host als extra track op die plaat? Dat is wel een gemis hoor.

Niet echt een aanvulling tov de vorige box set lijkt me? Alleen feit dat 't op vinyl is, is dan wel aardig.

Talk Show Host is dan ook een B kant van The Bends

redondo schreef:
Talk Show Host is dan ook een B kant van The Bends

Oh ja... duh... . Dank voor je correctie.

avatar van SilverGun
lennon schreef:

Nou ja, dat de plaat geremasterd is vanaf de originele analoge tapes is toch wel het meest interessant.

Stukje op de site daarover:
But why? The original analogue tapes are the highest definition version of the record, and nothing will ever beat them. However in the 20 years since the original release mastering technology has improved a lot, and with new equipment and techniques we can make a digital version that's an improvement of the original transfer.

reteiP schreef:

Heb het ook gezien en de prijs van 28 vind ik nog wel ok.
Alleen kan je moeilijk aan de verzendingskost onderuit (van €8).

Lijkt me wel, zie deze regel in de link:

"This product will ship to you from 23rd June, and will also be available in shops on that date."

Hier kun je hem bestellen voor 26.99 inclusief verzendkosten:

avatar van lennon
En blijkbaar zijn de vinyl schijven op blauw vinyl gelimiteerd verkrijgbaar. Dat is wel mooi.

avatar van SirPsychoSexy
Voor wie geïnteresseerd is: een toegewijde fan heeft gevonden waar de snelweg zich bevindt die op de hoes van dit album prijkt: Fan van Radiohead achterhaalt snelweglocatie albumcover "OK computer" - deredactie.be

avatar van Leeds

Enig idee waar?

Leeds schreef:

Enig idee waar?

Plato bijvoorbeeld.

avatar van Mjuman

Plato bijvoorbeeld.

Lijkt me niet echt een gouden tip voor een Belgische muziekmaat

Hier https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/-/art/radiohead-ok-computer-oknotok-1997-2017/hnum/7030126 vond ik de jublieumeditie - geen idee of ie blauw is, maar stevig drinken bij het draaien wil wel helpen (heb je sowieso nodig bij deze depri-plaat).

avatar van SébastienY

Oja, dit weekend gratis verzending - vinden we leuk!

Sterker nog: alle LP-bestellingen zijn zonder verzendkosten. Als mijn Duits me niet in de steek laat tenminste

En anders kun je als Belg nog altijd bestellen via Bilbo Records in Leuven, zij het iets duurder (33 euro)

avatar van Mjuman
SébastienY: gratis is het één week per maand - Nederlanders houden zoiets goed bij
Anders is het dacht ik 2,50 oid - nog geen man overboord!

avatar van gaucho
Volgens mij leest SébastienY het goed: iets nieuws bij jpc.de - kennelijk is LP-verzending voortaan standaard gratis. Dat maakt jpc.de wel weer interessanter als aanbieder:

'immer'=altijd Standaard dus. Mooi!

avatar van SébastienY
Mjuman schreef:
Anders is het dacht ik 2,50 oid - nog geen man overboord!

Als Nederlander zou je dan moeten geweten hebben dat sinds maart vinylbestellingen naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux gratis geworden zijn

Gaucho was me blijkbaar voor.

avatar van gaucho
Oh, sinds maart al - wist ik ook niet. Maar bedankt voor de tip.

Lijkt me wel een teken dat de LP-markt echt groeiende is. Bijzonder dat ze dat prijstechnisch kunnen 'lijden'.

Overigens gun ik jpc zijn handel, maar Dodax.nl verstuurt al jaren alles standaard gratis en is vaak goedkoper, is mijn ervaring. Maar die hebben deze Radiohead-box nog niet op hun site staan, zie ik net.

Oja, dit weekend gratis verzending - vinden we leuk!

Ik ga niet bij iedereen checken waar ie vandaan komt...

Maar JPC verkoopt de reguliere. De blauwe is alleen bij bepaalde speciaal zaken te krijgen.

JPC verzend alle vinyl gratis.. vanaf nu...

het was 2,99...

Zo.. dat is eruit

avatar van Leeds
Wel, in ieder geval, bedankt voor de info iedereen.

Na 20 jaar nog steeds een topper. Niet DE topper, wat mij betreft, maar toch...

Het moment tijdens 'Let Down' (...You know where you are with...) vind ik nog steeds hét hoogtepunt. Vanaf dat moment moet ik nog steeds (als ik het album na een jaar weer helemaal draai) mijn tranen onderdrukken. Er bestaat niet veel muziek die dat bij mij voor elkaar krijgt...

avatar van Grecio
Grecio schreef:
Wel geinig, ben wat later op deze site gearriveerd. Zat wat dingen terug te lezen. Zag iemand posten dat Radiohead niet emotioneel genoeg was haha. Toevallig zat ik net bij 3:50 in Let Down. **pinkt traantje weg**

Je bent niet de enige Waverick

avatar van repelstefan
'Nieuwe track' I Promise vandaag uit op Spotify. Komt op de 20th Anniversary editie van OK Computer samen met nog 2 andere niet eerder uitgebrachte nummers, zoals een aantal comments terug ook al deels werd aangegeven Bron: Pitchfork