The War on Drugs - Lost in the Dream (2014)

Label: Secretly Canadian

1. Under the Pressure (8:50)
  2. Red Eyes (4:57)
  3. Suffering (6:00)
  4. An Ocean in Between the Waves (7:10)
  5. Disappearing (6:49)
  6. Eyes to the Wind (5:54)
  7. The Haunting Idle (3:08)
  8. Burning (5:45)
  9. Lost in the Dream (4:08)
  10. In Reverse (7:41)
Eerste single "Red Eyes" is uit. Klinkt veelbelovend!

avatar van De Daniël
Verdomme, ik kan niet stoppen met luisteren naar Red Eyes. Als de rest van het album dit niveau heeft, kan het wel eens een héél goed album worden

avatar van bram1610
2013 is fantastisch voor de muziek geweest, en alsnog is Red Eyes een van de beste nummers die ik dit jaar gehoord heb.

Geeft goede hoop voor 2014

avatar van Pinsnider
Vorige plaat vond ik uitgesproken ruk, maar dat Red Eyes is werkelijk fenomenaal!! Ben dan ook benieuwd naar de rest!!!

Springsteen 2.0 dat Red Eyes, maar wat een nummer

avatar van peterjames777
Jaaa genieten! Kan niet wachten voor dit album.

avatar van KKOPPI
Zo ontieglijk lang wachten nog maart...maar wat een fenomenaal nummer Red Eyes. Springsteen maar toch zeer vernieuwend.

avatar van bram1610
Door Pitchfork ook wel 'Bossgaze' genoemd. Vond ik wel zeer passend

avatar van trebremmit
Ik vind de vorige plaat erg goed, bijna briljant.
Maar nu ik dat Red Eyes heb ik gehoord vrees ik dat dit een teleurstelling gaat worden, wat een saai nummer met die vreselijke drums. Zal wel komen omdat ik absoluut geen Springsteen liefhebber ben.

avatar van jurado
Bossgaze...
Ik hoor de voorzichtige Springsteen invloed wel maar om dit nu gelijk te betitelen als Bossgaze..
Daar doe je band en zeker ook The Boss schromelijk te kort mee.
Red Eyes klinkt in mijn oren als een prima T.W.O.D nummer en doet weer reikhalzend uitkijken naar nieuw plaatwerk van deze helden.

avatar van Noere
Don Broccoli hoezo heb jij hem al gehoord?

avatar van Don Broccoli
Ik heb de plaat.

Jaa hoor.

avatar van mr-mucho
Na Red Eyes waren mijn verwachtingen al hoog, maar ieder nummer ligt heerlijk in het gehoor. De vorige plaat werd na een aantal luisterbeurten soms irritant; die zeurende stem, die echo, ellenlange outro's etc. Die elementen ervaar ik op deze plaat veel positiever, het lijkt wat beter uitgebalanceerd. En ja, de vergelijkingen met Springsteen zijn nog steeds vrij logisch. Blijkbaar heb ik een zwak voor hetzelfde drumgeluid als dat van The Boss en de melancholiek die in het geluid schuilt. Dit is een plaat die ik heel vaak van het begin tot het einde ga beluisteren.

avatar van Vince vega
De vorige plaat scoort hier vijf sterren en heeft al behoorlijk vaak op gelegen.
Ook deze plaat bevalt weer erg goed en gaat zoals mr-mucho al zegt nog vaak gedraaid worden!

Ik begin met 4 sterren met dikke kans op meer.

En wat is An Ocean in Between the Waves een goddelijk nummer!

avatar van Norrage
Wat een album. En inderdaad, An Ocean in Between The Waves is het beste dat War On Drugs ooit heeft gemaakt, geniaal.

Norrage schreef:

Geniaal nummer inderdaad!

avatar van perlon
Album klinkt erg goed op het eerste gehoor. En zonder er iets over gelezen te hebben moest ik ook meteen denken aan Springsteen.
Al zou Springsteen waarschijnlijk willen nog zo urgent te kunnen klinken vandaag de dag.

avatar van Norrage
Ik ben een oneindig grote fan van Bruce en ken elk nummer van hem van begin tot eind, maar ik kan de veelgemaakte vergelijkingen met War On Drugs echt nooit begrijpen. Kan iemand dat toelichten? En dan niet door te zeggen dat ze ook gitaren en af en toe een mondharmonica gebruiken....

Norrage schreef:

Americana invloeden, dezelfde sferische/epische opbouwen, het opgejaagde geluid van de drums, de echo. Het geluid van Springsteen is over het algemeen wat 'eenvoudiger' en kaler in het gebruik van instrumentatie, en daardoor makkelijker te duiden. De heren van The War on Drugs gooien er flink wat effecten doorheen waardoor het een geheel nieuwe vibe krijgt. Americana in combinatie met elektronica. Ik moet overigens ook aan de Dire Straits denken, een andere tijdsgenoot van Springsteen (had ik ook al bij de vorige plaat). Misschien heeft het iets te maken met de melancholiek uit de jaren 70/80 die op dit album klinkt. Adam Granduciel (zanger) erkende in een interview dat Springsteen zeker een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn muzikale vorming.

DeKoning.
Wat is dit na Slave Ambient (die trouwens al een geweldige sfeer had), toch een ongelofelijk goed album geworden zeg. Ben hier even helemaal stil van. Compleet weggeblazen na de eerste luisterbeurt van deze 'Lost in the Dream'. Mijn verwachtingen waren al hooggespannen bij het horen van de eerste single ''Red Eyes'', maar dit overtreft werkelijk alles. Heeft wat mij betreft alle ingrediënten om in de jaarlijstjes te staan. Elk nummer sluit mooi naadloos aan elkaar aan, en schiet volledig raak.
Eventjes waan ik mezelf al tollend, dromend door de 70/80' heen.

Het swingt, rockt, en hypnotiseert. Ideaal album voor tijdens de late uurtjes die in zijn geheel beluisterd dient te worden. Keer op keer weer.

Het Robert Frip achtige ''The Haunting Idle'' is tevens een eervolle vermelding waard. Mooi rustmoment door alle gekte door. Het sleurt je eventjes door een sfeervolle trance waar je nog wel even een tijdje in zou willen hangen. Gelukkig is daar de repeat knop voor.

Wat een geluid, wat een energie, wat een muzikale road trip!

avatar van i am marco
Na het geweldige Slave Ambient is er nu Lost in the Dream. Voor nu geef ik het album 4*, maar dit album blijft voor mij bij elke luisterbeurt groeien en groeien. Op de een of andere manier zet deze band gewoon opnieuw een heerlijk sfeer neer. Het is in ieder geval een heerlijke plaat om bij weg te dromen.

avatar van Tjeerd1975
Vanwege 'n oorontsteking één oor dichtzitten. Toch deze al zo'n vier keer geluisterd. In mono dus…
Wat me daarbij opvalt is dat het soms wel erg een trucje wordt. Drumcomputertje met stuwend ritme wordt ingezet, de ene gitaarriedel buitelt over de ander en elk gezongen zinnetje galmt door.

En ik had juist zo'n zin in dit album. Komt er eigenlijk op neer dat ik gewoon in stereo gegrepen wil worden en niet wil zeiken en juist geen genoeg krijg van 'het trucje'.

Future Weather blijft namelijk ook een van mijn favorieten en die zal voor mij nu ook wel als een galmbak klinken…

avatar van Ducoz
Kortom, nog eens luisteren als je oren niet verstopt zitten.
Zo kan je een album toch niet beoordelen..?

avatar van philtuper
Man man man wat is weer lekker. Hulde! Tjeerd, zorg maar snel dat je oortjes het weer doen want het is de moeite meer dan waard. De mannen leveren in mijn ogen zeer consistent werk af, van debuut Wagonwheel Blues tot deze Lost in a Dream. Een zalige warme deken waar je zo lang mogelijk onder wilt blijven liggen!

Mooi mooi, maar toch wel een stukje minder dan Slave Ambient. Kabbelt soms net wat te gezapig voort om echt te beklijven

avatar van rolandobabel
Dit album komt pas op 18 maart uit, worden er cijfers gegeven zonder het album te beluisteren ofzo, hoe kan dit? en....kan iemand mij uitleggen waar dit album al te beluisteren is?

avatar van De Daniël
Ooit gehoord van het begrip downloaden? Ontopic: oj,oj,oj wat klinkt dit toch weer heerlijk allemaal! De sfeer, de melodielijnen, de opzwependheid (?) en tegelijkertijd de mooie rustmomenten; het is allemaal raak, van bijzonder hoog niveau en net zo consistent als op Slave Ambient. Misschien is het een "trucje" dat ze toepassen, maar dat boeit mij geen reet als het allemaal klinkt zoals het doet. Ik zie de komende zomerfestivals al voor me: Red Eyes luid meezingen, terwijl de zon ondergaat.

DeKoning.
Een ''truukje''. Dat vind ik zo kortaf.

Als ik een maand diezelfde spijkerbroek aan trek, met steeds een ander kleur overhemd en schoenen dan valt het bij anderen ook niet zo op. Op die manier kun je toch slim variëren.

In dit geval pakt het weer goed uit, en zijn we uiteindelijk allemaal weer benieuwd wat Adam Granduciel volgend jaar aan heeft. Een cardigan, een shirtje, toch weer een ander overhemd?

Als het maar goed staat. Dan zijn we allemaal weer tevreden.

Tevens een verhoging naar 4,5*
Schitterende plaat!

avatar van GrafGantz
mr-mucho schreef:

Ah gelukkig, ik hoor dat er ook in maar durfde het in eerste instantie niet te zeggen uit vrees om gestenigd te worden .