The Knife - Silent Shout (2006)

Zweden
Electronic / Dance
Label: Rabid

1. Silent Shout (4:53)
  2. Neverland (3:38)
  3. The Captain (6:08)
  4. We Share Our Mothers' Health (4:11)
  5. Na Na Na (2:27)
  6. Marble House (5:18)

met Jay-Jay Johanson

7. Like a Pen (6:13)
  8. From Off to On (3:58)
  9. Forest Families (4:08)
  10. One Hit (4:27)
  11. Still Light (3:15)
avatar van japieee
Omhoog van #8 naar #3 in m'n Top 10. Jammer dat sommige mensen het niet (willen) snappen - want echt, wát een heerlijke plaat.

avatar van Fresch
Fantastisch album

voltazy
ik heb hier nu 3 nummers van gehoord en krijg steeds zin om een controller op te pakken en op enge mannetjes/eitjes te springen met een besnorde loodgieter, gek toch

avatar van KampF
Welcome to the dark side of Mario World

Niet te vaak opzetten.... dan blijft dit een topplaat!
Ik ken geen enkele band die hiermee te vergelijken is.

0529
Ik houd van Electronic, dus dacht ik laat ik dit album ook maar halen. De meeste nummers beginnen goed en klinken lekker maar zodra die stem komt... Mijn favorieten zijn 'We Share Our Mothers' Health', 'Forest Families' en 'One Hit'. Nu 3* Zonder zou het de 4* makkelijk halen.

Sven Bersee
Marble House klinkt vuig bekend. Denk maar aan aambeien met slagroom.

avatar van sander.
beste album van the knife, en het mooiste album wat ik tot nu toe ooit heb gehoord. elk nummer is prachtig, the knife is uniek in zijn gebruik van synhtesisers. de teksten zijn bizar maar gevoelig. mijn favoriete nummers zijn the captain, silent shout en like a pen.

avatar van Paap_Floyd
Het kon mij na een veelbelovend begin helaas niet erg bekoren. Niet vervelend ofzo, maar meer dan 3* kan ik er niet van maken.

Ik ben dit album samen met het eerste album 'The Knife' nu opnieuw aan het beluisteren, aangezien ik alleen maar het album 'Deep Cuts' kon waarderen. Maar ik moet zeggen dat hier ook wel juweeltjes op staan, zoals 'Marble House', 'Still Light' en 'We Share Our Mothers' Health'

avatar van coolaid
Men neme een goede koptelefoon, zet hem bij iemand op zijn kop.
Men scrollt naar LIKE A PEN, zet het volume op maximum en drukt op de PLAY knop.

Succes verzekerd.

en... check uit: Royksopp - What Else Is There Trentemoller remix

avatar van jaawrit
dit is een heer-lijke plaat

thejazzscène
Ik was niet helemaal verkocht voor The knife maar dit is wel een moddervet album vind ik. Eerst was the knife easy synth pop-achtig. Hier slaan ze de techno tour op met zo'n indrukwekkende vocals ertussen.
Dit blijft poppy techno maar wel van een zwaar kaliber. Geweldig album wat mij betreft. Die nummer 2 is gewoon briljant.

avatar van Gizzmann
Een geweldig soort van electronic dit. Toch wel poppy, maar niet al te glad en simpel en door de vervreemde stemmen word het gelijk al een stukje experimenteler. Maar ook zou het gewoon goed dansbaar kunnen zijn en vooral het openingsnummer dreunt lekker door.

Helaas zijn echter niet alle nummers even sterk en is het als volledig album een beetjje vermoeiend om te luisteren. Maar de nummers die wel goed zijn zijn dan ook gelijk geniaal. We Share Our Mother's Health vind ik na iets te vaak los te hebben gedraaid niet meer heel erg bijzonder, maar Silent Shout blijft een solide track en Marble House blijft een sterke popsong. Like a Pen hoorde ik voor het eerst en is misschien wel mijn favoriete track van het album Ik geef dit album een kleine 4,5*

avatar van KapiteinClaus
Ik heb het album nu een paar keer beluisterd en kan zeggen dat er momenteel vier nummers bovenuit springen. Marble House, Silent Shout, We Share Our Mother's Health en Like a Pen zijn geweldig. Over de rest heb ik nog geen mening gevormd.

japieee schreef:

Juist omdat het niveau niet constant is, zal ik dit gevoel niet snel krijgen. Ik vind het wel flauw dat je zegt dat mensen het niet willen snappen, want het is best vage muziek die bij veel mensen slecht zal vallen.

fastpulseboy
idd erg leuk plaatje.
Leuk dat ik em van de week in de uitverkoop bak vond voor 6 euri

avatar van japieee
KapiteinClaus schreef:

Is ook een beetje flauw, maar ik merk dat een hoop luisteraars het geen kans geven. Het is zeker geen makkelijke muziek, maar veel mensen stoppen al met luisteren na Neverland. En da's zonde, want het is wel een plaat die een beetje moet wennen, en ik gun iedereen gewoon het gevoel dat je krijgt als deze plaat 'klikt'

avatar van sander.
halloo, 3,96 is toch veel en veel te laag voor dit meesterwerk? mensen toch.

voltazy
nee.

avatar van MVW
MVW
Heerlijke plaat en inderdaad een te laag gemiddelde. Dit album heeft me nog geen één keer weten te vervelen. Heb hem nog net een plekje in mijn top 10 weten te geven en volgens mij daarmee ook net een plekje in de Top 250. En daar staat ie niet voor niks en qua gemiddelde verdient dit album toch zeker 4 sterren in mijn ogen.
Maar ja, wie ben ik?

avatar van Urbanoetang
Klinkt lekker tot nu toe

avatar van Psychol_Mikol
een beetje vreemd, maar wel lekker.
1,5 jaar geleden op lowlands gezien en het was echt super.
deep cuts trouwens ook een meesterwerk.

avatar van spruitje
Ongelofelijke ontdekking voor mij dit album...
Superlatieven schieten mij werkelijk te kort, zo goed vind ik dit!
Soort soundtrack van een horrorfilm from hell, maar dan beter en origineler. Verontrustend en dromerig tegelijk... Meteen 4,5 ster.

Het blijft voor mij een moeilijk album, zelfs na een aardig aantal luisterbeurten. Toch weet het erg goed te overtuigen, met We Share Our Mother's Health voor mij als hoogtepunt - elke keer als ik dat nummer hoor sta ik door m'n kamer te stuiteren.

avatar van Urbanoetang
Na een aantal luisterbeurten is dit toch een heerlijk plaatje. Mijn waardering stijgt bij elke luistertbeurt weer iets. Wat het precies is weet ik niet, maar ik zet 'm graag op Vooral Like A Pen

avatar van Urbanoetang
Verhoog opnieuw. Heerlijke plaat, al na 3 luisterbeurten. De 5 komt denk ik nog wel, maar geef ik nog niet omdat ik nog niet helemaal overtuigt ben van de laatste 3 nummers (ik ben overdonderd door Marble House, Like A Pen, Neverland en We Share Our Mother's Health)

De manier van zingen vind ik heel tof

avatar van Montorsi
Urbanoetang schreef:

Like A Pen is echt pure magie inderdaad. Vind het toch opvallend dat het niet tot de beste nummers van de CD gerekend wordt.

avatar van nootjes
Mijn ma vindt dit een griezelig album, elke keer als ik het afspeel krijgt ze kippenvel, helaas niet in positieve zin. Maar wat weet zij daar nou van? Ik heb deze plaat al zoveel gespeeld (een stuk of 60 keer zegt iTunes, en dat is dan enkel op de computer) en toch heb ik nog geen moment gehad waar ik het even beu wordt. Uitzonderlijk, dat. Silent Shout en Like A Pen (en Forest Families eigenlijk ook nog) zijn mijn absolute favorieten van deze plaat.

Een donkere, koude winternacht, alleen thuis, Silent Shout in de cd-speler, volume goed luid. Ik heb geen drugservaringen, maar ik ga ervan uit dat dit in de buurt moet komen.Trippen!

Montorsi schreef:

Like A Pen, nog steeds tijdloos Kan het niet vaak genoeg zeggen.