The Sound - Jeopardy (1980)

Label: Korova

1. I Can't Escape Myself (3:55)
  2. Heartland (3:34)
  3. Hour of Need (3:03)
  4. Words Fail Me (2:59)
  5. Missiles (5:28)
  6. Heyday (3:03)
  7. Jeopardy (3:38)
  8. Night Versus Day (3:16)
  9. Resistance (2:48)
  10. Unwritten Law (3:40)
  11. Desire (3:35)
  12. Heartland [Live] * (3:20)
  13. Brute Force [Live] * (4:07)
  14. Jeopardy [Live] * (3:47)
  15. Coldbeat [Live] * (4:10)
Mochten er nog mensen op zoek zijn naar de Renascent cd uitgaves van Jeopardy en From The Lion's Mouth dan kun je mij een pb sturen.

Kevin-Raphaëll
spijtig dat de grote heer er niet meer is

avatar van Alicia
Ik heb gisteren nog een mailtje gestuurd naar Renascent....en dit is het antwoord:

"Hello
Our license expired but we're working on it...!"
Mick

En daar zullen we het voorlopig nog even mee moeten doen.

avatar van HiLL
Tering! Wat een lekker plaat!

Ik dacht ik waag mijzelf weer eens aan een willekeurige jaren tachtig band. U weet het nog? HiLL en zijn jaren tachtig avonturen? Cure (bah), JD (Hmm zowaar nog meer emodepressie)..nee dat wordt nooit meer wat. Onzin! Ik scrolde zomaar eens door de jaren tachtig lijstjes en zag daar the Sound staan. Natuurlijk een bekende naam voor me, aangezien ik de welbekende hoes zo voor mij kon halen.
De -blijkbaar- indrukwekkende man die kijkt naar de leeuwen. Ik koos voor het debuut, ik vond deze hoes nou eenmaal mooier

Goed, dit vind ik dus een heel goed en lekker album. De jankende gitaren! Heerlijk al dat gitaargeweld! Punk, natuurlijk ken ik het wel. Maar dit sloeg zojuist eens even heel erg lekker aan. Je kent dat wel een xtcpil die ineens..uch laat maar.

De basloopjes..briljant! Dat drumwerk, zowaar nog beter! Het geschreeuw! Het geweld! De opbouw...ja lekker hoor! Zo nou en of!

Goed ik begin met 4 sterren. Veilig. Maar ik wil eigenlijk al een halfje erbij doen.

Ach overmorgen ofzo.

avatar van Alicia
Prachtig stukje, Hill....erg leuk!

avatar van orbit
En omdat The Sound steeds meer één van mijn favoriete acts begint te worden doe ik hier nog een halfje bij. Alleen al omdat dit één van hun meest consistente en energieke platen is! Je wordt de hele plaat lang eigenlijk opgezweept met een heerlijke postpunk klank die hoogstens hoorbaar is bij acts zoals The Damned of stukken van Modern English. Dit heeft weinig met de doomy klanken van Lions Mouth te maken en toch is het duidelijk dat je wel met dezelfde band te maken hebt. Ik denk dat het toch vooral de schijnbare simpelheid van de nummers is met Borlands doordringende stem. Zo simpel zijn de nummers niet, maar er straalt iets spontaans en directs vanuit! Ik zal het cliché over deze band maar niet nogmaals herhalen, maar ik ben blij dat ik ze zoveel jaar later alsnog ben tegengekomen
Favorieten: Heyday, Night vs. Day, Desire, Hour Of Need en de meesterlijke opener natuurlijk!

avatar van HiLL
Tering wat een geile plaat is dit zeg! Zo retestrak, nerveus, diepgaand, opzwepend, emo, rauw en ruig.... jakkie! 5*

perfume
Inderdaad retestrak! Hoewel? Dit is het eerste album van The Sound en klinkt tot mijn genoegen ook nog een beetje "underground" The Sound blijft hoe dan ook gelukkig nog steeds tot de verbeelding spreken met die van passie vervulde linkshandige gitarist en zanger en eigenlijk de personificatie van The Sound! Adrian Borland.

avatar van lebowski
Als deze underground-sound je aanspreekt én je bent fan van Borland, dan wil ik voor het zomer is graag hier stemmen van je zien. Zal je zeker bevallen.

perfume
Zo, even gestemd! Maar The Outsiders zijn niet The Sound. Maar wel de eerste band van Adrian Borland. Natuurlijk erg goed, pure postpunk of eigenlijk gewoon punk!

avatar van lebowski
Conspiracy of War had zo op Jeopardy kunnen staan, lekker puntig, Borland uit zijn tenen. Aan het standbeeld wordt gewerkt...

perfume
Klopt! En eigenlijk is Propaganda het eerste echte The Sound album.
Conspiracy of War is een geweldig nummer en zo actueel.....!

Missiles is zo geweldig. Kan het toevallig tegen op een site.

avatar van STaRS
Na From The Lions Mouth ben ik eveneens begonnen met dit debuutalbum. Ik verwachtte dat hij duidelijk niet zo sterk zou zijn als zijn opvolger. Ik was dus totaal mis. Jeopardy is evenzeer een topplaat. The Sound houdt er een heel constant - en zeer hoog- niveau op na. Het is dus moeilijk om er echte uitschieters uit te halen. Op dit moment zijn I can't escape myself en Resistance voor mij echter de beste nummers.

avatar van orbit
Ik kan je ook hun derde plaat van harte aanbevelen

avatar van STaRS
Jeopardy en Desire behoren tot het beste dat ik de laatste tijd gehoord heb. Ze hadden iets meer tijd nodig om te groeien, maar dat maakt ze meestal des te mooier. Desire vind ik een even waardige afsluiter als decades bij closer.
Aan hun derde plaat denk ik dat ik spoedig begin, ik laat nog wel meer daarover horen.

Een aantal jaar getwijfeld, maar hem nu uiteindelijk toch gekocht. Blijkt dat er moeilijk aan te komen is.

Inderdaad, dat is niet makkelijk! Ik kwam deze cd toevallig vorige week tegen in de platenzaak boven de Selexyz in Rotterdam, natuurlijk meteen meegenomen. Weet niet half hoe blij ik was. Fijne live-versie van "Coldbeat" ook

avatar van Arno
Ja, je vindt ze niet zo gauw meer. Ik heb deze en From the Lions Mouth gekocht in een speciaalzaak ergens in Gent, maar anders ook nog nergens gezien.

avatar van reptile71
Het is gewoon wreed dat een cd als deze niet gewoon verkrijgbaar is.

Hij ligt volgens mij bij de Velvet in Leiden. Ik wil hem best voor iemand kopen en opsturen, maar hij is toch ook wel online te vinden?

Ik heb hem een paar maanden geleden bij een platenzaak gekocht voor 22 Euro.

avatar van Mjuman
Dit is een politiek jankverhaal; maar nee op cd is ie momenteel niet verkrijgbaar - als ie ergens ligt is het oude voorraad. Hierover is een uitgebreide discussie geweest, bij Sound algemeen.

Antiquarisch (m.n. op vinyl) is dit een gewild itemen dus...

Mordor
Ik ben erg gelukkig met m'n vinyl exemplaar. Ik had hem per toeval toen op de kop getikt bij recordfriend in amsterdam voor een zacht prijsje.

Mjuman schreef:
Antiquarisch (m.n. op vinyl) is dit een gewild itemen dus...

Het is nog te overzien, heb een puntgaaf exemplaar gevonden (als vervanging voor mijn grijsgedraaide eersteling) voor € 22 op de platenbeurs in Utrecht.

herman schreef:

Zal nu wel weg zijn of niet?

Ik zal wel kijken als ik er weer kom.

Gregson
Helemaal super Herman. Dank u!!

avatar van Amicus
Vandaag gekocht voor 18 Euro

Trouwens gewoon bij mijn plaatselijke cd winkel in een bak gevonden.

Gregson
Hadden ze er niet nog een liggen?