The Sound - Jeopardy (1980)

Label: Korova

1. I Can't Escape Myself (3:55)
  2. Heartland (3:34)
  3. Hour of Need (3:03)
  4. Words Fail Me (2:59)
  5. Missiles (5:28)
  6. Heyday (3:03)
  7. Jeopardy (3:38)
  8. Night Versus Day (3:16)
  9. Resistance (2:48)
  10. Unwritten Law (3:40)
  11. Desire (3:35)
  12. Heartland [Live] * (3:20)
  13. Brute Force [Live] * (4:07)
  14. Jeopardy [Live] * (3:47)
  15. Coldbeat [Live] * (4:10)
avatar van Amicus
Geen idee, er stonden in iedergeval nog wel wat andere releases van the Sound.

Bij dezelfde winkel heb ik een tijdje geleden ook From the Lions Mouth meegenomen.

*Als je een PM wil van de winkel waar ik hem gekocht hebt hoor ik het wel*

Gregson
Heel graag!!

avatar van Mjuman
Guys, you are very lucky; op Amazon ddoen ie cd's mucho dinero. Mjuman is OW en wil dit per sé op vinyl hebben. En het leuke is met een beetje mazzel koop je voor datzelfde geld een mooie zwarte schijf op de beurs in Utrecht.

skyline
Mjuman schreef:

Of je voert gewoon skyline dronken in een Utregse kroeg op een avond...

avatar van Chameleon Day
skyline schreef:

Of je voert gewoon skyline dronken in een Utregse kroeg op een avond...

....heeft Mju je een zwarte schijf afgetroggeld...? Dus toch een boef.

Chameleon Day schreef:

....heeft Mju je een zwarte schijf afgetroggeld...? Dus toch een boef.

Your Honor, I have no recollection of such an occassion; as far as my memory goes I did not intoxicate aforementioned Skyline. That was definitely none of my doings.

This was a clear case of consenting adults - and Skyline is a noble man, as am I.

En die andere Sound kwam wél van de beurs; ik heb Jeopardy daar wel gezien.

skyline
Chameleon Day schreef:
Dus toch een boef.

Yep. Cheeky bugger. Maar ik heb mijn huid duur verkocht. Geloof ik.

Maar wat ziet mijn oog? Heb ik deze plaat op een miezerige 4*???
Schandalig. Onmiddellijk aktie.

lowriderluuk
The Sound, door de leek zwaar ondergewaardeerd.

Gregson
lowriderluuk schreef:
The Sound, door de leek zwaar ondergewaardeerd.

Eens!

avatar van Alicia
Eens!

beaster1256
wacht maar af , eens komt er een tijd dat ze wel de erkentelijkheid zullen krijgen die ze verdienen !

kijk maar naar het fenomeen ' nick drake '

avatar van Omsk
Ik moet steeds een beetje lachen als tussen twee stukken punkgitaar een verontwaardigde stem zingt: Missiles cause damage!

Een beetje alsof er met dezelfde verontwaardiging gezongen wordt: 'Boeven zijn stommerds!' of 'Roken is slecht!'

Los van dat zing ik wel om het hardst mee met dat nummer, en ook met Resistance, de rauwe Sound bevalt me wel.

Omsk schreef:

... and make an eerie sound! [bijpassende toetsen ter illustratie]

Deze rauwe Sound bevalt mij ook, ik vind dit tegenwoordig zelfs het beste album van the sound. Energiek, berstensvol emotie en atmosfeer. Opgenomen voor een habbekrats, maar juist door de spartaanse productie een sound waar niets aan te verbeteren valt.

avatar van orbit
Puur en rauw, waar de opvolger wat meer een introspectief kiest en zowaar romantische beelden oproept. Jeopardy is daar geen sprake van. Gewoon een harde plaat in zijn soort. Missiles is misschien qua tekst een beetje oubollig (vind ik ook wel), maar qua uitvoering allerminst. En dat geldt voor de rest van dit album ook. Alleen al de sneaky opbouw van I Can't Escape Myself bekruipt me keer op keer weer als een dolk in mijn brein!

orbit schreef:

Mooie opbouw inderdaad, het nummer besluipt je eerst via een onderkoeld begin met koude rillingen synths. Pas na de krassende, agressieve solo (na drie minuten!) grijpt het je dan bij de strot en laat de laatste minuut niet meer los.
Een dergelijke opbouw waarbij het nummer pas in de tweede helft echt losbarst hebben ze wel vaker. Prachtig!

avatar van orbit
All Fall Down is ook zo'n opener die vals rustig begint en dan steeds agressiever op je begint in te hakken, heerlijk soort nummers inderdaad.. je bent gelijk weer een ton frustratie kwijt na zo'n nummer

orbit schreef:

Dan kun je het helse pandemonium dat ze bij Glass and Smoke uit de hoge hoed toveren ook vast wel waarderen!

orbit schreef:

Of je draait Jeopardy niet zo vaak, of your brain is shrinking, of dit was een hyperbolische metafoor - ik neem aan het laatste want je typ-functie is nog niet uitgevallen.

Anyway, de metafoor is heftig, maar helder.

avatar van orbit
Dank u, o wijze Boy Division.

orbit schreef:
Dank u, o wijze Boy Division.

You' re welcome Lord P - as always a pleasure to read you!

avatar van Omsk
Het moet toch ooit iemand opgevallen zijn dat het refreintje van Heyday identiek is aan dat van Desire van Talk Talk.

avatar van De-noir
Mij eerlijk gezegd nog nooit opgevallen. Waar doel je precies op?

avatar van Omsk
Heyday! Hey vs. Ain't Me Baby! Me! Het wordt zowat in hetzelfde tempo en op dezelfde manier gezongen, ik moet associeer het altijd met elkaar. Hoewel de nummers qua sfeer natuurlijk omzeggens tegenpolen zijn.

degunter
Ben al een hele tijd op zoek naar deze cd in zeer goede staat of in nieuwstaat. ik vrees dat dit een zeer hard to find item is ...
Ook naar de cd 'From the Lions Mouth' ben ik nog steeds op zoek.
Wie kan me helpen?

avatar van De-noir
From the Lions Mouth in ieder geval hier. Jeopardy ben ik ook nog niet tegen gekomen.

Misterfool
wow wat een doorleefde plaat zich. duister en meesleepend. volle mikmak

gedverdikke, RESISTANCE!! woehoe, postpunk op zen best..ken ik van compilatie-cdtje van maat.

avatar van Omsk
Eens. Maar luister dan ook Messages van A Flock Of Seagulls, dezelfde energie als Resistance, maar net wat lichter op de maag. Die twee doen niks voor elkaar onder.

degunter
Wie kan me aub helpen deze cd te bekomen aan geen woekerprijs?
Heb er al enkele keren naast gegrepen op ebay.
Word stilaan hopeloos

avatar van lebowski
Het is inderdaad niet te geloven wat een waanzinnige prijzen voor de cd-release worden gevraagd. $ 200 is niks.