Pink Floyd - Meddle (1971)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:56)
  2. A Pillow of Winds (5:13)
  3. Fearless (6:08)
  4. San Tropez (3:43)
  5. Seamus (2:15)
  6. Echoes (23:27)
IntoMusic schreef:
Heb menig bootleg, maar die van de BBC kende ik nog niet. Meteen maar even opgezocht .
Toch kunnen de virtuoze van de Nederlandse coverband Pink Project er ook wat van.
Anyway, ga vanavond maar weer eens de studioversie luid opzetten.

BBC Archives 1970-1971 is een zeer fijn document inderdaad.
Snap nooit zo goed waarom de mannen van Pink Floyd dit soort dingen niet eens officieel uitbrengen.
Er moet volgens mij toch genoeg moois in de kluizen liggen, ook qua live-materiaal.

BBC Archives bevat schitterende opnames van inderdaad Echoes.
Maar ook Embryo, Fat Old Sun, Green Is The Colour en Atom Heart Mother zijn zeer de moeite waard

Er is ook een 1967-1969 BBC Archives. Rhapsody in Pink (BBC 1968-1971) is mijn favoriete bootleg van ze, geweldige geluidskwaliteit.

Stijn_Slayer schreef:

Volgens mij bestaat die gewoon voor het allergrootste gedeelte uit opnames van BBC Archives 1970-1971...

Dat zou best kunnen. Ik weet niet of de bron verschillend is, anders kan de kwaliteit verschillen. Vanwege de goede selectie en de tijdsduur heb je wel meer het idee naar een album te luisteren.

Stijn_Slayer schreef:

Alleen de eerste 2 nummers van Rhapsody In Pink komen niet van dezelfde opnames als BBC Archives 1970-1971.

Discogs

Ik heb een langere versie:

pink floyd - rhapsody in pink - aeolian hall bbc (The Psychedelic Years)

sept 16 1970/mar 10 1971

06.green is the colour 3:29 In Concert 7/16/70
07.careful with that axe eugene 7:04 In Concert 7/16/70
08.one of these days 6:44 In Concert 9/30/71
09.if 4:19 In Concert 7/16/70
10.atom heart mother 14:07 ??????
11.echoes 24:48 ???????

Vinyl rip

Ik bedoelde met bron overigens degene die het heeft opgenomen, dus niet de daadwerkelijke bron. Alsof het er zo niet vager op wordt.

avatar van IntoMusic
Beetje offtopic, maar heb die Stijn aangaf (11 tracks versie) gevonden. De opnames uit 70-71 blijken toch wel zeldzaam te zijn. Overigens raadpleeg ik altijd de ROIO-site. Die Stijn en ik hebben is de vinyl versie.

avatar van janneman
Mooie verhalen zijn hier te lezen over het magistrale |Echoes waar ik een haat liefde verhouding mee heb. Zitten mooie stukken in die afgewisseld worden met normale stukken. Eerste keer album geluisterd tijdens een visite bij iemand die idolaat was van het album. Vond het nogal tegenvallen maar kan aan de sfeer gelegen hebben allemaal. Toch uiteindelijk gekocht en wat ik vaak deed moest deze avond ook. Ben op bed gaan liggen met mijn vriendin en gaan luisteren en wachtend op de slaap. Alles donker en na een tijdje begon Echoes. Langzaam werd ik uit mijn sluimering gehaald en in het wakkere deel van mijn bestaan gezet. Kleine gevoelens van ontzetting en een angstvorm kwamen op bij me.
opgestaan en cd uitgedrukt in de woonkamer. De raven hielden mooi hun kop dicht. Het album gelijk 2 jaar niet meer opgezet tot op een avond het toch in de speler terechtkwam en het hier nu een mooie 4 sterren gaat halen. Echoes heb ik uiteindelijk leren kennen als een prachtig vormgegeven verhaal.
One of these days is vooral live een magistraal nummer en Fearless heb ik via Fish een mooie band mee.
Rest van de nummers zijn in mijn ogen meer een overgangsexperiment naar het uiteindelijke betere werk van deze superband.

Hé janneman ik mis je waardering...

avatar van Darkzone
Die cover-cd van Fish is zo slecht nog niet, als je die vergelijkt met cover-albums van andere artiesten

avatar van DikkeDarm
4 sterren alleen voor Echoes ...

zaaf
rest 0 sterren??

avatar van FrodoK
Echoes is eigenlijk wat mij betreft het nummer dat dit album ECHT de moeite waard maakt. One of these days is ook zeer ok, maar de overige songs doen mij eigenlijk bijzonder weinig...

avatar van bikkel2
Ik vind het qua indeling eigenlijk wel geslaagd. Het wordt mooi opgebouwd.

One Of These Days is een ferme opener. Mysterieus en snerende instrumental. Om daarvan te bekomen is A Pillow Of Winds een heerlijke oase van rust. Prachtig nummer voor op de headphone.
De lome zang van Gilmour de zweverige gitaarlijntjes. Kan helemaal wegdromen in die song.
Fearless is prima volgens mij. Meer een song met een kop en staart. Je hoort de toenemende toegankelijkheid van de groep al meer samenkomen op deze plaat.
San Tropez is wellicht het meest afwijkend. Maar dat heeft ook zo'n fijne zomerse feel.
Zo laid back en liefelijk zouden we Roger Waters niet meer meemaken.
Seamus is weer wat gekkigheid. Een kort bluesje met een blaffende/huilende hond. Een vullertje, maar gelukkig niet al te lang.

En dan is de weg vrij voor Echoes. Het magnum opus van Meddle en absoluut één van hun indrukwekkendste stukken ooit.
Ik geeft ook toe hoor, het geeft Meddle meerwaarde, maar over de hele linie is dit een vrij constante plaat.

avatar van ArnoldusK
Niet zo makkelijk te beoordelen voor mij.
Sommige riffs zijn heerlijk (de opbouw in Fearless en de dreigende distortion op One of These Days bijvoorbeeld. En dan is de heerlijke geleide chaos van Echoes niet eens benoemd) maar er zitten me ook iets te afwijkende stukken in (de voetbalfans en Seamus in z'n geheel).
Niet mijn favoriete PF-plaat, maar 'gewoon' gemiddeld. Net als velen scoort de plaat toch nog ruim voldoende dankzij Echoes.

WPE
Een heel goed album van Pink Floyd. 5 Kortere stukken, waaronder natuurlijk de grote hit One of These Days. Maar al die nummers zijn van een goed niveau, en het nummer San Tropez is prachtig.

avatar van bikkel2
Echoes is waar het om draait. 21 minuten kicken.
Maar de rest is zeker niet slecht.
Lekkere lome plaat. Met een geweldige start en een meer dan geweldig einde.
Echoes is zo'n nummer die in lengte van jaren blijft boeien. Hypnotiserend.

zaaf
WPE schreef:

?? zie je echoes over het heufd?

Misterfool
Eens met de bovenstaande heren. Echoes is een van de mooiste composities die de heren opnamen. Nog steeds staat het nummer garant voor knetterend kippenvel.

WPE
haha...nee hoor..ik heb het alleen niet vermeld. Maar ook voor Echoes geldt: prachtig nummer. Het rare is dat de 23 minuten die het duurt nog veel te kort lijkt, en dat is een goed teken.

avatar van MDRAIJER
Ik lees net dat Pink Floyd een keer Echoes live speelde bij een meer en dat bij de gitaarsolo de vissen in het meer doodgingen door de trillingen van het geluid .

Weet iemand of dit waar is? Zo ja, ook waar dit was en of er beelden van zijn?

MDRAIJER schreef:

Weet iemand of dit waar is? Zo ja, ook waar dit was en of er beelden van zijn?

The reason the fish died at Crystal Palace was because the floyd set off smoke flares under water while trying to inflate the octopus which would not inflate because of damage from the many people who splashed around in it earlier. Stirring up the bottom of the pond did nothing to help the health of the fish either. It also killed off the water lilies!!

Link

avatar van MDRAIJER
Stalin schreef:

Link

Aha, dus niet vanwege het geluid.
Maar dankje voor de link!

avatar van Alicia
En weer draai ik Echoes op het juiste tijdstip van de dag. Oude liefdes roesten nu eenmaal niet!

als fearless eindigt, hoor je dan na het 'you'll never walk alone' het publiek 'liverpool' en 'everton' door elkaar heen schreeuwen? deze vraag houdt me al jaren bezig...

avatar van titan57nl

Ken u klassiekers.
Bakermat van 3 van de leden van Pink Floyd is Cambridge.
Syd Barrett is er geboren en gestorven.
Gilmour is er ook opgegroeid en Waters is er na de dood van zijn vader, in 1944, gaan wonen.

Alleen Liverpool, omdat de leden van PF daar vandaan komen.

ik heb altijd gedacht te horen dat je 2 cheers door elkaar heen hoort....

avatar van Fingertippie
Alleen Liverpool, omdat de leden van PF daar vandaan komen.

Dat was een ander bandje.....

Fingertippie schreef:

Dat was een ander bandje.....

Was ook mijn gedachte toen ik het bericht van titan57nl las