The Sound - From the Lions Mouth (1981)

Label: Korova

1. Winning (4:18)
  2. Sense of Purpose (3:52)
  3. Contact the Fact (4:21)
  4. Skeletons (3:27)
  9. Silent Air (4:14)
  10. New Dark Age (5:54)
  11. Hothouse * (3:22)
lebowski schreef:
Ik heb het label een mail gestuurd, laat het antwoord wel weten.

Hi Marc - to the best of my knowledge it is a legitimate re-issue label, unfortunately I don't have a contact for them...I'll forward you address to the label manager and maybe he can provide one!

heart - dave

Vaag allemaal, vaag...

Stijn_Slayer
Op Play.com staat al twee jaar een Manassas III, waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Amazon had ook tijden een DVD-A van Stills' debuut waar de releasedatum steeds van werd verplaatst.

Dus ik sta ook nog niet meteen te springen. Eerst zien, dan geloven.

avatar van Chameleon Day

heart - dave

Vaag allemaal, vaag...

Dus de persoon die jij een mail hebt gestuurd, blijkt zelf toch niet van het label te zijn?

avatar van lebowski
Nee, het is blijkbaar de Amerikaanse distributeur (Midheaven, op hun site kun je al een preorder plaatsen), maar die heeft dus ook geen idee. Boeiend allemaal.

avatar van Chameleon Day
Het ruikt illegaal...

avatar van Mjuman
Chameleon Day schreef:
Het ruikt illegaal...

Maitje naar Kroese wie hun leverancier is?

avatar van lebowski
"You know my methods, Watson. There was not one of them which I did not apply to the inquiry. And it ended by my discovering traces, but very different ones from those which I had expected."

avatar van Mjuman

W8 + C

Gregson
We gaan het maar geduldig afwachten.

haveman
Ken nu alleen nog de eerste twee albums en bij herbeluistering vind ik deze over het geheel toch sterker. Geen echte zwakke track op te vinden. Ga me de komende tijd ook maar eens in de rest van de albums verdiepen en sowieso wat meer in wave(met alle bijbehorende vertakkingen).

Ton Willekes
Volgens mij zag ik Adrian Borland en the Sound voor het eerst op TV.
Uitzending van No Nukes festival in 1982
Later zag ik de band op Parkpop 1987. Volgens mij openden ze met Winning en ik kan je verzekeren dat ik zelden een betere opening van een optreden heb gezien !!

Eigenlijk heb ik de band pas echt leren kennen rond 2005 bij wat mijmeringen over m'n verleden.
Heb Jeopardy en From The Lions Mouth beluisterd en was gepast onder de indruk.
Vind het niet makkelijk kiezen maar deze hier heeft toch nipt de voorkeur. Beter geproduceerd ook als Jeopardy.

Favorieten:
Winning (natuurlijk)
Sense of Purpose
New Dark Age

Wat Joy Division nooit voor elkaar kreeg lukte The Sound bij mij wel !
Achteraf toch nog een nieuwe ontdekking uit dit genre.

Ton Willekes schreef:
Volgens mij zag ik Adrian Borland en the Sound voor het eerst op TV.
Uitzending van No Nukes festival in 1982. Was wel onder de indruk van z'n geobsedeerde performance maar ben 'm toen niet blijven volgen.

Ik was erbij, wist helemaal niet dat het is uitgezonden.
Borland was niet alleen geobsedeerd (obsessief zou ik eerder zeggen), maar ook stomdronken...

avatar van aerogp1
Dit heeft tijd nodig zeg. Dat had bijvoorbeeld Joy Division bij mij ook, maar de beloning vind ik bij dit album een stuk groter!

Deze plaat staat vol prachtige melodieën en baslijnen, en de drums klinken spannend en donker. De zangstem van Adrian Borland vind ik nog het meest gemiddeld aan dit album, al zou ik natuurlijk wensen dat ik dergelijke vocale capaciteiten bezat.

Voorlopig sta ik op 4*

avatar van aerogp1

Deze is in 2002 toch al een keer geremasterd op cd uitgekomen?

avatar van dazzler
Ja, maar kan jij hem nog vinden?

dazzler schreef:
Ja, maar kan jij hem nog vinden?

Nop, alleen heel duur op ebay soms... je link geeft ook alleen maar een mogelijkheid tot reserveren trouwens....

avatar van dazzler
Beste freakey,

Mijn link suggereert dat het album in januari 2012 zou heruitgebracht worden.
En als CDwow het opneemt in het hoofdstuk pre-releases is dat toch even schrikken.
Wie er meer van weet, mag het ons altijd meedelen.

Trouwens.

dazzler schreef:
Beste freakey,

Mijn link suggereert dat het album in januari 2012 zou heruitgebracht worden.
Wie er meer van weet, mag het ons altijd meedelen.

Trouwens.

Hmmmm, misschien dan toch.... moeten ze Propaganda en Hothouse ook maar eens terug op de markt slingeren dan, die mis ik nog....

Trouwens (?!)

avatar van freakey
Ook aangekondigd bij Bol, Amazon, cdUniverse, Platomania....er zal dus misschien wel echt iets te gebeuren staan.....

freakey schreef:

Tot die tijd red ik me maar met mijn digitale versie, daar is ook niks mis mee

avatar van Njal
Robert Borland (de vader van Adrian) schrijft op het Brittleheaven forum dat ze legaal zijn (al wist hij zelf van niks).

Stijn_Slayer
Good enough for me.

Aquila
Op eBay vallen de oorpspronkelijke CD-uitgaves nu als rijpe appelen, daar gingen ze tot voor kort tussen de 40-60 USD weg, nu met "nu kopen"-prijzen van minder dan de helft, dus dat is al vast een goed teken. Dan ruil ik mijn digitale exemplaren ook eens om. Ik heb nog niet verder gekeken dan mijn neus lang is, gaat de hele back catalogue van The Sound in the re-release? (edit: Jeopardy zie ik, maar de rest?)

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
link ook hier bij sounds te koop en Jeopardy ook.
Blij dat ik nog even heb gewacht met de aanschaf, die gaan nu beide in de bestelling

avatar van waltzinblack
Eindelijk...het w8en wordt beloond!!

avatar van reptile71
Zo dan, het gaat gebeuren op 17 januari. Maar ik hou het gewoon lekker bij de originele LP.

avatar van ricardo
Over deze plaat heb ik al erg veel gehoord, maar schijnt naast Joy Division en The Cure ook een belangrijke new wave-band geweest te zijn. Als deze op cd uitkomt dan ga ik hem denk ik wel ff checken. Heb hier nog nooit een noot van gehoord.

avatar van reptile71
Neem dan ook gelijk Jeopardy mee, is ook een fantastische plaat.

ricardo schreef:

Je Top 10 zal nooit meer dezelfde zijn ricardo