The Sound - From the Lions Mouth (1981)

Label: Korova

1. Winning (4:18)
  2. Sense of Purpose (3:52)
  3. Contact the Fact (4:21)
  4. Skeletons (3:27)
vondeich schreef:
Net in perfecte staat gekocht voor 4 euri... niet verkeerd dacht ik zo

What the fuck, ik heb er een paar maanden geleden nog 20Euro voor betaald

anathema
Wat is dit ontzèttend goed. Kende dit alleen van horen en zeggen. Draai momenteel niks anders dan hun eerste twee platen. Zijn hun overige platen en die van Adrian Borland ook de moeite waard?

vondeich schreef:
Net in perfecte staat gekocht voor 4 euri... niet verkeerd dacht ik zo

Waar heb je dit voorelkaar gekregen? eBay?

avatar van Cygnus
anathema schreef:
Wat is dit ontzèttend goed. Kende dit alleen van horen en zeggen. Draai momenteel niks anders dan hun eerste twee platen. Zijn hun overige platen en die van Adrtian Borland ook de moeite waard?

Als je deze goed vindt moet je zeker Jeopardy proberen. Daar staan m.i. hun twee beste nummers op (Heyday en Missiles), maar als geheel vind ik hem wat minder sterk dan deze.

Als je daarna nog meer van ze wilt horen kun je doorgaan met All fall down en de EP Shock of Daylight, of wat live-werk van ze proberen (In the Hothouse of de serie van de Dutch radio recordings, ik heb no. 1 daarvan thuis en die is erg goed!).

anathema
Ok, bedankt voor de tips! Dat zal downloaden worden, want het blijkt nogal lastig om aan hun cd's te komen.

avatar van Cygnus
anathema schreef:

De albums van The Sound zijn te koop op de site van renascent http://www.renascent.co.uk, een label dat de platen van The Sound heruitgegeven heeft. Ook voor The Comsat Angels (een aanrader als je van The Sound houdt) kun je hier terecht.

Helaas zijn de eerste drie albums van the Sound hier niet meer te krijgen, maar ze worden later dit jaar wel weer uitgegeven:

1/2/07 - our license with Warner Bros for the 3 Sound albums - Jeopardy, From The Lions Mouth & All Fall Down - has expired and they are now deleted. Warners will be releasing them on the original Korova label later this year. It's been a privilege...

Als je daar echt niet op kan wachten moet je naar de betere platenzaak, want daar zie ik ze soms wel liggen.

Laurora
Cygnus schreef:

De Plato heeft hem.
Anathema, je kan hem ook onnline bestellen op de site van Plato.

avatar van Jazper
De voornaamste associatie die deze muziek bij me oproept is Het Goede Doel. Dat is soms best leuk om eens te horen. Maar ja, die kan ik tenminste nog verstaan.
Met deze deuntjes kan ik dus echt helemaal niks.
Ach, weet ik dat ook weer.

avatar van orbit
Het Goede Doel..??? Hebben we het wel over dezelfde plaat?

orbit schreef:
Het Goede Doel..??? Hebben we het wel over dezelfde plaat?

Ja

avatar van orbit
Deze plaat doet me aan veel denken, maar het goede doel hoort daar niet bij.. Dat is net zoiets als Cliff Richard met The Beatles vergelijken (en dat snijdt nog meer hout!)

avatar van Jazper
Tja, waarom ik aan het goede doel moest denken, weet ik ook niet. Maar ja, het was nou eenmaal zo

Laurora schreef:
De Plato heeft hem.
Anathema, je kan hem ook onnline bestellen op de site van Plato.

Hm, bij Plato in A'dam en Utrecht vertelden ze dat de eerste platen op dit moment niet verkrijgbaar zijn, maar als ze binnenkort toch opnieuw worden uitgegeven, zoals Cygnus zegt........na 27 jaar luistert dat niet zo nauw.

avatar van Rinus
Mooie, wat donkere plaat van The Sound. gestoken in een prachtige klaphoes. In feite allemaal sterke nummers. Aanrader. Op vinyl.

jean maurice
anathema schreef:

tja The Sound was gewoon goed punt! zelf vind ik ALL FALL DOWN ook een erg goed album, meest onderschatte album van hun!
Alle albums van The Sound zijn de moeite waard en het solo werk van Adrian Borland is ook het beluisteren waard

Waar heb je dit voorelkaar gekregen? eBay?

avatar van xrockerx
geniale plaat

zowel jeopardy als from the lions mouth heb ik hier op vinyl (de twee beste The Sound platen)...

deze plaat start al met een geniaal nr (Winning)....en blijft gewoon sterk tot het eind

The sound was in Engeland zwaar ondergewaardeert, in Nederland vergaarde ze enige populariteit, deze plaat vind ik minstens net zo goed als een Joy Division's unknow pleasures of closer

xrockerx schreef:
geniale plaat

Ik vind hem nog wel wat beter dan Closer zelfs.. zonde dat deze band zo overlooked is eigenlijk internationaal.

orbit schreef:

Internationaal overlooked lijkt mij niet juist. Volgens mij kwam The Sound in Engeland niet aan de bak omdat de teksten te negatief werden geacht door de platenmaatschappijen.

Met de ijzeren 'dame' aan het bewind, een enorme werkloosheid en de Falkland oorlog in de pijplijn had Engeland behoefte aan een optimistische, 'feel good', teneur.

Ze zijn dus wat mij betreft dus eerder nationally ignored aangezien ze het in Nederland best wel goed deden.

avatar van pjh1967
Ticket
( Foto/scan van www.Renascent.co.uk )

Ze hebben zelfs in mijn "hometown" Wageningen gespeeld. Had toen nog geen idee hoe briljant deze band eigenlijk wel is.

Gaaf zeg, fl. 12,-
Welk jaartal?

The Sound kwamen zelfs in Landsmeer, een dorp vlak boven Amsterdam.
Artikel.

Sheplays schreef:

Sheplays
Wat je zegt zou je ook kunnen toepassen op U2, die waarschijnlijk wel weer konden aanslaan omdat ze zich meer met Ierland bezig hielden.

avatar van orbit
De U2 hosanna is inderdaad erg gerelateerd aan de nummers die de actualiteit behelsden en waar critici blijkbaar beter mee uit de voeten konden (Sunday, Newyears Day etc..). The Sound is echter veel meer een band van de algemene desperatie en bijna mistroostig verlangen, net als Joy Division. Ik vind alleen dat The Sound veel betere nummers maakten en minstens zo diep in de ziel hakken als Curtis en de zijnen. Dus ik blijf erbij dat ze relatief zijn ondergeschoffeld. Dat is jammer. De band had beslist meer verdiend. Ook omdat ze in exact dezelfde tijd opereerden..

avatar van starsailor
Orbit says: "Treurige reden zeg. Maar ik bedoel eigenlijk dat JD overal zulke hoge ogen gooit, terwijl dit kwalitatief gewoon even goed, zo niet beter is. Dat verbaasd me dan dus gewoon. Afgezien van de Joy Division/Curtis-hype die nu eenmaal op gang kwam na zijn tragisch ontvallen."

Zojuist mijn eerste luisterbeurt van dit The Sound album gehad en inderdaad, een prima album! Mijn eerste indruk....Joy Division light (muzikaal gezien dan).
Kan me alleen niet vinden in 1 bovenstaande quote van Orbit. Denk dat hij wilde zeggen dat HIJ vindt dat The Sound kwalitatief beter is dan Joy Division, zoals hij in de andere quotes wel netjes zegt dat het zijn mening of bevinding is.

Ik ga er nog wat luisterbeurten tegenaan gooien, maar weet zeker dat ze Joy Division NIET van mijn troon gaan stoten.

avatar van timhardt
Sense of purpose is echt 'n geweldig nummer, maar ook winning, contact the fact, sjudgement en possession kunnen me erg bekoren. Een plaatje dat dicht tegen de maximale score zit dus: 4,5*

starsailor schreef:

Ik bedoel ook dat dit kwalitatief veel betere musici zijn dan die van Joy Division en dat dat is te horen. Dat jij verder meer van Joy Divison houdt is prima natuurlijk. Maar aangezien ik beide bands veel op elkaar vind lijken qua toon, geef ik blind de voorkeur aan The Sound. JD is best een goede band, maar heb de overdreven ophef erover nooit zo begrepen eerlijk gezegd.

orbit schreef:

Als ze kwalitatief echt beter zijn hadden ze wel meer erkenning gekregen, lijkt me. Wil The Sound absoluut niet naar beneden halen en een grote schare fans hiermee tegen de schenen schoppen. JD is echt niet groot geworden dankzij de dood van Curtis, maar dankzij een levende Curtis in combinatie met Hannett (producer).
Door zijn dood is overigens wel de ophef over JD door ontstaan. Idem met Nirvana. Was al groot tijdens Nevermind en kreeg veel ophef toen Cobain zijn hersens uit zijn kop schoot.

avatar van Arno
starsailor schreef:

Ik had in het begin ook nooit durven denken dat dit album alles uit mijn top 10 zou verslaan. En kijk nu eens

Arno schreef:

Dappere poging, maar Closer van JD staat al 18 jaar als onbetwiste nummer 1 in mijn top 10. Gaat dus niet lukken

Maar wie weet waar ze eindigen. Zou het al knap vinden als ze mijn top 20 binnenkomen.

starsailor schreef:

Je spreekt jezelf binnen hetzelfde stukje al tegen.. die erkenning voor JD en de ophef kwam grotendeels door de spectaculaire zelfmoord van Curtis... (verder hoef ik ook geen ruzie met de fans van JD, prima muziek verder). The Sound is daarentegen enorm ondergewaardeerd geweest, ook dat verhaal is genoegelijk bekend bij de critici en de fans. Qua directheid en gevoel komt Borland namelijk makkelijk aan Curtis en de nummers zitten muzikaal gewoon veel gebeitelder in elkaar. Nu heeft JD het al nooit van zijn muzikaal kunnen moeten hebben, maar The Sound is zo overduidelijk beter op dat punt. Luister deze plaat nog maar eens een paar keer.

avatar van Alicia
Het zit je weer niet mee, Adrian. Zelfs geen stijlvolle clips of een mediahype na je overlijden. Maar...ik ga m'n best voor je doen, Want ik koester The Sound al ruim 27 jaar. Voor mij was en nog steeds is From The Lions Mouth het beste album uit de jaren tachtig. Groetjes, Alicia