Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
avatar van kaztor
Sstttt schreef:

Dat klinkt nogal kortzichtig.

Ben je bekend met de rest van hun werk?

avatar van ricardo
Ach wat is het 'beste'nummer eigenlijk, laten we het liever houden op meest genietbare nummer. Ik vind land of confusion ook een heel goed nummer hoor, als ik dat nummer hoor krijg ik echt kippevel van genot, maar Genesis heeft natuurlijk veel meer goede nummers gemaakt, laat dat duidelijk zijn.

Sstttt schreef:
Ik denk niet dat Invisible Touch het beste Genesis album is. Hoewel? Ik weet wel dat Land of Confusion met kop en schouders het beste nummer van Genesis is. Iedere keer als ik Land of Confusion hoor op de radio, gaat de volumeknop voluit!!
Nou beste Sstttt, ik heb al heel wat hoongelach over mij heen gehad . Ik ben blij nu eens een medestander te treffen . Ik beschouw "Invisible Touch (1986)" al jaar en dag als het beste Genesis album en "Land of Confusion" als het beste Genesis nummer .

avatar van ricardo
Maar Hans, Genesis heeft nog wel meer moois gemaakt toch? Of vind jij dit het enigste Genesis album wat acceptabel is?

avatar van Hans Brouwer
Zeker Ricardo. Er zijn genoeg albums van Genesis die meer dan acceptabel zijn . Waarom dan toch "Invisible Touch (1986)" Mischien wel omdat ik in 1987 tot over mijn oren verliefd met mijn liefste vrouw naar het legendarisch concert van Genesis in de Rotterdamse Kuip ben geweest . Tijdens dat concert werd zo'n beetje het hele album "Invisible Touch (1986)" gespeeld .

avatar van Bluebird
Nou ja, dan is het voor jou ook een bijzondere cd, ongeacht hoe de *echte kenners* er over denken Hans. Geniet er dan maar dubbel van en laat iedereen maar lekker lullen.

avatar van ricardo
Ik ken dit album overigens niet in zijn geheel, een paar nummers ken ik, zoals het titelnummer, track 2, 3 en track 6 (de medley) maar van wat ik ken van dit album vind ik Land Of Confusion wel verreweg het beste nummer van dit album. Ik prefereer toch echt liever het sprookjesachtige Genesis album Selling England By The Pound, want dat is genieten van begin tot eind vind ik.

herman schreef:
Berichten over het beste Genesis-nummer verplaatst naar Genesis

Dat arrogante gedoe van de "echte kenners" mag ook wel wat minder trouwens...

Sorry Herman Daar heb je gelijk in en het is niet zo bedoeld. Het is echter jammer dat mensen zich niet eerst in het gehele werk van een groep verdiepen voordat ze met uitspraken over het beste nummer komen, zeker bij een band die sinds 1969 actief is. Het is onder Genesis LIEFHEBBERS vrij duidelijk dat deze CD een super commerciele plaat is die in schril contrast staat met het eerdere werk van voor 1981.

avatar van kaztor
Hans Brouwer schreef:

Trouwens, vergeleken met een oneindige karrevracht aan andere popi cd's vind ik deze gewoon erg goed, hoor. Het is en blijft toch Genesis, laten we wel zijn!

Running On Empty schreef:

Super commercieel is NIET hetzelfde als super slecht. Wellicht dat dit "super commerciële" album "Invisible Touch (1986)" voor geïnteresseerden wel een reden is geweest om ook kennis te maken met ander, minder toegankelijk werk van Genesis. Zou zo maar kunnen .

avatar van VanDeGriend
Ik vond dit destijds wel een meer dan aardig album. Met name de langere stukken kon ik goed hebben. Redelijk recent dan toch maar eens op cd aangeschaft en de hernieuwde kennismaking viel niet mee. Ik vind het allemaal erg obligaat en gedateerd klinken. Typisch opportunistisch jaren 80 plaatje als je het mij vraagt. Wat mij betreft heeft dit album de tand des tijds helaas niet weten te doorstaan.

avatar van Bluebird
Klopt. Tonight en Domino blijven voor mij wel overeind staan overigens.

avatar van Thunderrock
Hans Brouwer schreef:

Ik dacht altijd dat ik ook niet goed bij mijn hoofd was om dit het beste Genesis album te vinden...dus niet. Phil Collins zijn invloed is hier erg aanwezig wellicht voor de puristen daarom een zwakker album. Laat ik nu wel een PC liefhebber zijn vandaar dan weer mijn waardering...

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet alle albums ken...

avatar van musician
Invisible touch IS uiteindelijk beter, beiden nog eens beluisterd in de file op de A27 vanmorgen (ruimschoots de tijd), dan voorganger Genesis. Het heeft meer vrolijkheid, gedrevenheid en de songs zijn kwalitatief beter. Uiteindelijk scheelt het niet zo heel veel, maar de balans slaat door in het voordeel van Invisible touch. Ik heb bijna alle studiowerk van Genesis maar ik ben uiteindelijk toch maar gestopt te vergelijken tussen de Gabriel en Collins periode. Het heeft geen zin, soms moet je dat niet willen. Een nieuwe groep moet op z'n eigen prestaties worden beoordeeld, ook worden vergeleken met hun eigen werk. Vervolgens kun je je dan wel afvragen of de 'nieuwe' groep dan eigenlijk niet van naam had moeten veranderen, dat is te laat en niet meer van deze orde. Achteraf vind ik van wel, maar ja, had Fleetwood mac ook vier keer van naam moeten veranderen, na wijziging van de samenstelling van de band? Collins is ten tijde van Invisble touch Big Business en staat op het hoogtepunt van zijn roem. Het uptempo van Anything she does en Land of confusion spreekt mij zeker nog wel aan, ook de langere nummers, Tonight (x3) en Domino zijn zeker interessant. Jammer van In too deep en Throwing it all away. Maar de aanhouder wint, op naar de volgende verbetering!

avatar van LucM
"Tonight, Tonight, Tonight" en "Land of Confusion" vind ik uitstekende songs en horen volgens mij tot de beste Genesis-songs ooit. De rest is behoorlijk, maar een minpunt van dit album is de overheersende synthesizers waardoor dit album wat te glad klinkt.

Een goede cd van Genesis, wel een commercieel geluid maar dat is niet erg, het blijft lekkere muziek. De mooiste nummers van dit album zijn Tonight Tonight Tonight en Domino, verder natuurlijk Land of confusion en the Brazilian. De rest van deze cd is ook goed, behalve In too deep, deze heeft een iets te hoog kwijlgehalte. Wat ik wel mis is Do the neurotic, deze had er wel op mogen staan, blijft een lekkere plaat. Geldt in iets mindere mate ook voor de andere B-kantjes Feeding the fire en I'd rather be you.

88Fabian
Goed album dat zeker en "Land of Confusion" is het beste nummer op dit album,je kan niet spreken van beste nummer van genesis,want genesis heeft een paar ontzettend goeie nummers die allemaal weer anders zijn.

avatar van Fairy Feller
Geen verkeerd album, maar ligt voor mij mijlen verwijderd van hun beste werk, dat 15 jaar eerder (@ Hans B ) begon.

Helemaal geen verkeerd album van Genesis.Zeker niet in de "eighties", waarin de middelmaat troef was.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Als ik "eighties" en "middelmaat troef" in één zin lees, is dit altijd een van de eerste werkjes waar ik aan moet denken.

Casartelli schreef:

Eens. Een aardige plaat maar Genesis onwaardig ....

Running On Empty schreef:

Eens. Een aardige plaat maar Genesis onwaardig ....
Het was dus zeker bij lange hun beste niet, dus het zegt eigenlijk meer over de eighties, dan over over deze gemiddelde Genesislp (misschien is mijn 4 **** geflatteerd dus gaat er één af)

Ad Brouwers schreef:

OK, ik doe er ook 0,5 af en kom dan op 2,5

avatar van Hans Brouwer
Mijn 5***** blijven staan. Het is zinloos om de never ending discussie weer op te rakelen wat nou het allerbeste Genesis album is. Voor mij is dat nog steeds het eighties album "Invisible Touch (1986)". Mijn motivatie heb ik al eens gegeven. Tot slot: the eighties middelmatig? 'k Dacht het niet!

avatar van vigil
Hans Brouwer schreef:
Tot slot: the eighties middelmatig? 'k Dacht het niet!

Van Marillion niet nee

vigil schreef:

Van Marillion niet nee

Genesis ging t/m 1980 (Duke) wel aardig, daarna VERRRRRRRR onder de middelmaat

avatar van Fairy Feller
Hans Brouwer schreef:

Je motivatie is mi een van de essenties van muziek en kruipend in je verhaal zou het zomaar het beste album kunnen zijn..

avatar van musician
Jongens, de discussie is volledig oplosbaar.

Mag ik het, volledig in Bijbelse stijl, oplossen? Per slot van rekening praten we hier over Genesis. En hoewel atheïst, weet ik er nog wel wat van.

Daarom, laten we het met z'n allen eens zijn over het volgende:

We hebben

Genesis 1 vers 69 tot 70
Genesis 2 vers 71 tot 74
Genesis 3 vers 75 tot 77
Genesis 4 vers 78 tot 80
Genesis 5 vers 81 tot 93 en 107
Genesis 6 vers 97

Het houdt wel verband met elkaar, maar het zijn geheel andere verhalen.

Vergelijken heeft daarom geen zin. Je kunt je wel afvragen, waarom het al die tijd Genesis heeft moeten heten, maar dat heb je nu eenmaal met Hoofdstukken Uit Den Bijbel.

Als we nu afspreken, dat alle losse Genesis verzen net zo min vergelijkbaar zijn als één zo'n vers met Marco Borsato, dan zijn we klaar.

Het is andere muziek, een andere wereld, een andere tijd. C'est ca. Ik ben bereid ook aan te nemen, dat elke tijd zijn eigen charme heeft. Ik heb vandaag toevallig geluisterd naar Genesis 1 en 2 en het was méér dan prachtig.

Maar, ik wil ook best nog wel eens luisteren naar Genesis 5. Een ander melkwegstelsel, dat ik afzonderlijk beoordeel, dus zonder bevooroordeeld te zijn.

Wél wordt dit onovertroffen bijbelboek steeds minder spannend, maar dan nóg zeg ik niets over de afzonderlijke verzen...............

avatar van jellecomicgek72
een goed genesis album snap niet dat deze zo ongewaardeerd is.
er staan wel mooie ummers op als: ínvisble touch' en het nummer Domino. en 'land of confusion' is wel een erg goed nummer.
Goed voor 4 sterren.

avatar van LDeVries
jellecomicgek72 schreef:
een goed genesis album snap niet dat deze zo ongewaardeerd is.
Goed voor 4 sterren.

Niks aan toe te voegen