Interpol - El Pintor (2014)

Label: Matador

1. All the Rage Back Home (4:22)
  2. My Desire (5:00)
  3. Anywhere (3:12)
  4. Same Town, New Story (4:09)
  5. My Blue Supreme (3:09)
  6. Everything Is Wrong (3:32)
  7. Breaker 1 (4:13)
  8. Ancient Ways (3:00)
  9. Tidal Wave (4:17)
  10. Twice as Hard (4:56)
  11. The Depths * (4:08)
  12. Malfeasance * (4:36)
  13. Slow Hands [Live] * (3:18)
deric raven schreef:
Ik hoor namelijk weinig nieuws in het geheel.
Vond het vorige album wel een stap vooruit.

Ah op die manier. Sorry voor de wat geïrriteerde reactie dan.

Uiteraard kwam er wel een berg kritiek op de titelloze maar ik denk dat ik je gelijk moet geven. Niet omdat het nou zo'n geweldig album was maar ze deden in ieder geval wat anders.

avatar van The Eraser
mwah, Banks heeft zijn stem toch wat anders leren gebruiken, iets gevarieerder. Voor de rest is de urgentie van TOTBL terug, al is het instrumentaal wel wat minder geworden. Wel een geslaagd album hoor, interpolfans van het eerste uur zullen dit wel kunnen smaken.

avatar van IllumSphere
Eveningguard schreef:

Vanwaar dat? Ik ga geen geld neergooien voor een album die ik al heb gehoord. En nee ik download nooit iets. Ook niet om het te proberen.

Je kunt het toch streamen op Spotify?

avatar van Premonition
deric raven schreef:
Ik hoor namelijk weinig nieuws in het geheel.
Vond het vorige album wel een stap vooruit.

Deze schilder drijft voornamelijk op gitaren, waar de voorganger wat verstilder was. Ik kan ze beiden goed smaken, maar deze is licht favoriet. Qua geluid leunt dit album toch wat meer naar de beginjaren toe. Het heeft duidelijk de bekende Interpol kenmerken, dus heel veel nieuws heeft dit album niet in petto, maar wie had dat dan verwacht?

Ik niet, maar ik hemel dit album dan ook niet helemaal de hoogte in.
Wel hoopte ik dat ze meer richting het vorige album gingen, in plaats van met de veiligheidsgordels om een nieuw album te maken.
Na die jaren van stilte verwacht je dan wel wat meer.

avatar van Alicia
deric raven schreef:

Na die jaren van stilte verwacht je dan wel wat meer.

Daar kan ik het ook wel mee eens zijn... ik vind Interpol - Interpol net iets boeiender dan deze. Goed, ik draai ze gewoon om, dan wordt dit het vierde album

IllumSphere schreef:

Je kunt het toch streamen op Spotify?

In de shuffel modus ja, aangezien ik geen abonnement heb. Dan komt het album veel minder goed tot zijn recht.

avatar van Alicia
Op een tablet en een laptop/pc heb je daar geen last van. Daarop kun je alles, dus zoals het album is samengesteld, beluisteren. Of zelfs je eigen afspeellijsten maken. Zonder abonnement!

avatar van hallo!
Eveningguard schreef:
Een band als Interpol die op het gelijknamige album na constant hetzelfde lijkt te doen blijft helaas niet heel lang interessant voor mij. Heren: Is dat ook het geval met deze? Zo nee, wat zijn de nieuwigheden?

Dit album komt op mij over als een soort Antics vol. 2. Een stel sterke songs waarin Interpol klinkt als Interpol. Banks haalt zijn falset stem af en toe boven en er is een kleine shoegaze invloed te horen in Ancient Ways. Als je iets nieuws verwacht, is het dus niet de moeite waard. Dan luister je beter nog eens naar de self-titled.

avatar van IllumSphere
Eveningguard schreef:

Als je toch geen probleem hebt met het betalen voor muziek, dan kun je even goed iedere maand tien euro betalen. Of heb je daar ook een excuus voor?

IllumSphere schreef:

Op het moment ben bezig met een studie en heb ik wat minder geld voor muziek. En uit principe pindakazen lijkt mij geen excuus. Sowiezo vind ik de toon van de laatste zin jammer.

avatar van Man of Sorrows
My Desire is werelds. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik voorlopig nog geen nummers hoor die in de buurt komen. Ik hoor eigenlijk ook meer gelijkenissen met de laatste Interpol dan met pakweg Antics.

avatar van nightfriend
Mee eens, dit album heeft nog het meeste van de meer op gitaar leunende nummers van het vorige album, zeg maar tracks 1t/m 3 en bijv. 7 (Safe without). Ik vind deze toch wel beter dan die, want er staan gewoon meer goede tot soms zelfs geweldige gitaarnummers op. Breaker 1 is erg goed en roept misschien nog wel het meeste TOTBL op. Andere hoogtepunten zijn My Desire, Anywhere en My blue Supreme en er zijn nog een aantal songs die daar net achter komen. Jammer van het ultrasaaie Twice as hard, want een goede afsluiter laat je na luisteren altijd met een prettig gevoel achter.

Samenvattend, goeie plaat en de band lijkt toekomst te hebben.

nightfriend schreef:

Samenvattend, goeie plaat en de band lijkt toekomst te hebben.

Ah. Ik vind Twice As Hard een meer dan perfecte afsluiter. Langzaam qua BPM's, maar vrij intens vind ik 'm.

avatar van thetinderstick
Tja, het debuut en vooral 'Antics' waren pareltjes, maar daarna stokte de ontwikkeling bij Interpol.
'Our love To Admire' had zeker zijn momenten ('Rest My Chemistry', 'The Heinrich Maneuver', 'Pace Is the Trick') maar vernieuwing was er niet meer bij. Toen kwam 'Interpol', veruit het zwakste album. Opnieuw geen vernieuwing, maar daarbij bleven de nummers ook niet echt hangen; het heilige vuur leek een beetje gedoofd. Goed, 'Succes', 'Summer Well', 'Try It On', 'Barricades' en 'The Undoing' waren nog van een redelijk niveau, waardoor ik die plaat nog net 3,5* kon geven.

Dan nu 'El Pintor'; opnieuw horen we Interpol hetzelfde trucje uitvoeren dat ze feitelijk al 5 albums lang doen. Af en toe gaat de stem van Banks wat meer de hoogte in, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Toch zijn de nummers hier gewoon een stuk sterker dan op 'Interpol'. Alles klinkt van een behoorlijk hoog niveau en nummers als 'All The Rage Back Home', 'My Desire', 'My Blue Supreme', 'Breaker 1', 'Tidal Wave' en 'Twice Is Hard' zijn zelfs erg sterk. Over de gehele linie ben ik nu geneigd te zeggen dat dit het sterkste album is sinds 'Antics', mijn favoriete Interpol plaat.

Maarja, Interpol is toch een beetje een one trick pony gebleken. Moeten we ze dat kwalijk nemen? Ik houd van bands die steeds nieuwe dingen proberen en toch kwaliteit blijven leveren. Maar soms doet een band iets heel goed en is het gewoon lekker om weer eens nieuw werk te horen met een vertrouwde sound (zie ook the Ramones). Een band als Radiohead zal Interpol nooit worden. Wat ze doen doen ze goed, en met 'El Pintor' leveren ze eindelijk weer eens een sterke plaat af. Als dit de opvolger was geweest van het debuut of van 'Antics', was deze waarschijnlijk nog beter ontvangen. Nu kennen we de Interpol sound wel zo'n beetje, maar dat neemt niet weg dat ik deze plaat graag nog eens op ga zetten. Hoe dat over een tijdje is zien we nog wel.

avatar van Woutout
Dat "men" Interpol's vorige plaat een voldoende kan geven verbaasd mij nog steeds. Werkelijk geen enkele memorabele track op die plaat wat mij betreft. Het debuut blijft een van de beste platen van de laatste 15 jaar. Daarna werd met Antics het verval al ingezet met als dieptepunt die laatste plaat.

En dus ben ik blij verrast door El Pintor. Inderdaad veel betere songs, uitgevoerd door een band die klinkt alsof ze er weer zin in hebben. Niks is van het niveau TOTBL, maar tracks als Breaker 1 (enorm gegroeid bij herhaalde beluistering) en Tidal Wave behoren echt tot het beste wat Interpol tot nu toe op plaat zette.

avatar van dielinquent
Ik vind juist hun vorige album een album dat enorm onderschat wordt. Qua donkerheid/duisterheid komt juist die plaat het dichtste tegen TOTBL aan. El Pintor heeft exact diezelfde "Interpol - Interpol" sound en daarom verbaast het me dat mensen dit album ophemelen en de vorige plaat verguisen. El Pintor heeft wel meer toegankelijkere en traditionelere liedjes, dus misschien dat dat het grote verschil maakt in waardering voor beide platen. Voor mij zijn het beide fijne platen (een prima 4). Als ik zin heb in de ongrijpbaardere interpol, dan luister ik Lights, Always malaise, All of the ways en The undoing. Wil ik meer de rechttoe rechtaan interpol dan luister ik All the rage back home, anything, breaker 1, my blue supreme. Prima toch?

avatar van Johnny Marr
OMG...wat een comeback na het suffe 'Interpol' uit 2010. Zeer aangenaam verrast! Ik knal er zelfs direct 4,5* onder. Minste nummer is 'Ancient Ways' IMO, enige nummer dat me niet raakt.

Twice As Haaaaaaard indeed!!

avatar van Cor
Cor
Toch wel een hele ruime voldoende voor deze Interpol. De mannen klinken weer begeesterd en de songs hebben zeggingskracht. Wel heel voorspelbaar allemaal natuurlijk. Je rolt nergens van je stoel. Maar dit is hun kunstje en deze keer doen ze het weer goed.

avatar van JelmerHolwerda
Wat een heerlijk album is dit, zeg! Het flowt heerlijk door het hele album lang en er zit niet een saai moment tussen. Toegegeven, het is her en der soms iets minder sterk (vooral naar het einde toe) maar toch is dat einde ook niet slecht omdat Tidal Wave toch echt wel een geweldig nummer is. Twice As Hard is een leuke eindiger.

Heerlijke plaat 4*

avatar van StayVisible
My Desire.. wat een prachtig nummer!!

idd My Desire... met afstand beste Interpol nummer in jaren. zeker in de top5 ever van Interpol.
Album meer in de lijn van Antics, en zeker beter dan de laatste 2 albums waar ik slechts hier en daar wat hoogtepuntjes kon noteren (No I in Threesome, Pioneer to the Falls, Success).
Naast My Desire zijn zeker Tidal Wave, Breaker1, All the Rage back home heerlijke songs.

avatar van rkdev
Het vorige album van Interpol vond ik wat minder dan de 3 voorgangers en eerlijk gezegd was ik wel even klaar met Interpol. Met gemengde gevoelens zette ik dus deze plaat op... zou het weer een tegenvaller zijn en zou ik dan het Interpol-boek daadwerkelijk kunnen sluiten?
Maar de geweldige opener van dit album 'All the Rage Back Home' heeft meteen mijn aandacht. En als dit niveau dan meteen doorgaat op 'My Desire' ben ik toch weer verkocht. De combinatie van aanstekelijke gitaarrifs met de betoverende stem van Paul Banks lijkt op deze plaat opeens weer te kloppen. Waar de band op de vorige plaat wat uitgeblust klonk, lijkt het er hier weer echt zin in te hebben. En dat hoor je !

avatar van TEQUILA SUNRISE
De laatste van Interpol vandaag aangeschaft en na 2 luisterbeurten heb ik met dit album al meer dan zijn voorganger.
Deze El Pintor heeft wel veel raakvlakken met hun 2e album Antics.

avatar van Woutout
Wat blijft Tidal Wave toch een geweldig nummer!

Hem
Ben ik de enige die bij het beluisteren van "Same town, new story" telkens aan iets Love Boat-(muziek)achtig moet denken?

avatar van TEQUILA SUNRISE
Oei, als na enkele luisterbeurten dit album associaties bij mij gaat oproepen met Love Boat achtige muziek breng ik het album retour naar de winkel, ik ga nu niet bepaald met een gerust gevoel dit album weer beluisteren

avatar van Johnny Marr
Kun je dit misschien even toelichten, Hem, want ik snap de Love Boat-associatie totaal niet.

OK dan niet.

De nieuwe single is trouwens sinds vandaag uitgebracht. 'Everything Is Wrong' is het geworden.
De videoclip is erg leuk: Interpol - Everything Is Wrong

Hem
Johnny Marr schreef:

Het arrangement op de achtergrond met bepaalde gitaarklanken doet mij gewoon vreemd genoeg telkens weer aan de theme song van Love Boat denken, vooral dan laat zeggen de eerste "helft" van "Same town..." Mss/Wrs ben ik de enige, maar so be it