menu

Queen - Live at the Rainbow '74 (2014)

mijn stem
4,47 (159)
159 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Virgin

 1. Procession * (1:13)
 2. Father to Son * (6:07)
 3. Ogre Battle * (5:26)
 4. Son and Daughter * (3:29)
 5. Guitar Solo * (2:24)
 6. Son and Daughter [Reprise] * (2:01)
 7. White Queen (As It Began) * (5:48)
 8. Great King Rat * (7:04)
 9. The Fairy Feller's Master-Stroke * (2:52)
 10. Keep Yourself Alive * (2:22)
 11. Drum Solo * (0:27)
 12. Keep Yourself Alive [Reprise] * (1:22)
 13. Seven Seas of Rhye * (3:09)
 14. Modern Times Rock 'N' Roll * (2:40)
 15. Jailhouse Rock / Stupid Cupid / Be Bop a Lula * (4:31)
 16. Liar * (8:27)
 17. See What a Fool I've Been * (4:58)
 18. Procession (1:17)
 19. Now I'm Here (4:57)
 20. Ogre Battle (5:30)
 21. Father to Son (5:53)
 22. White Queen (As It Began) (5:33)
 23. Flick of the Wrist (4:05)
 24. In the Lap of the Gods (3:17)
 25. Killer Queen (1:25)
 26. The March of the Black Queen (1:35)
 27. Bring Back That Leroy Brown (1:39)
 28. Son and Daughter (3:44)
 29. Guitar Solo (4:41)
 30. Son and Daughter [Reprise] (2:14)
 31. Keep Yourself Alive (2:22)
 32. Drum Solo (0:50)
 33. Keep Yourself Alive [Reprise] (1:24)
 34. Seven Seas of Rhye (3:28)
 35. Stone Cold Crazy (2:39)
 36. Liar (8:39)
 37. In the Lap of the Gods...Revisited (4:09)
 38. Big Spender (1:31)
 39. Modern Times Rock 'N' Roll (3:11)
 40. Jailhouse Rock (4:07)
 41. God Save the Queen (1:16)
toon 17 bonustracks
totale tijdsduur: 1:19:26 (2:23:46)
zoeken in:
avatar van The_CrY
4,5
Hier heb ik zin in! Ben benieuwd hoe de groep toen live klonk. Wel vreemd dat ze toen kennelijk ook al die stomme bluesrock dingetjes tussendoor speelden.

De 1CD versie zal enkel het concert uit November 1974 bevatten, terwijl de 2CD versie op de eerste CD het concert uit Maart 1974 zal bevatten, en op de tweede schijf dan het concert uit November. Kijkend naar de setlist is dat watertanden... "Fairy Feller's Master Stroke", "Great King Rat", "Father to Son" en "March of the Black Queen".

avatar van meneer
5,0

avatar van Drs. DAJA
5,0
Die "stomme bluesrock" dingetjes waren overblijfsels van hun begindagen. Ze waren hier nog niet zo lang onderweg en het Maart-concert is nog van hun Queen II-tour. Dat ze deze in hun laatste tournee in '86 weer speelden was een knipoog naar hun jonge jaren.

Ik vraag me af of beide shows niet los op de website moeten. Het worden beide gewoon volledige live-albums en volgens mij is sowieso de Maart-show ook los te verkrijgen. Tot nog toe hebben we het met matige bootlegs moeten doen maar deze bootlegs beloven veel goeds. Zeker met de informatie dat de show in der tijd door Roy Thomas Baker is opgenomen voor een live-album. Dat mogen we nu dus eindelijk gaan beluisteren.

buizen
Legendarische rocktempel, the Rainbow Theatre, en een legendarische band. Leuk dat er uit die jaren nu een live-album komt, 1974. Zo'n drumsolo hoeft voor mij overigens echt niet, zooo...1974.

avatar van djarend
inderdaad zooooo 1974, daarom toch leuk, net als de gitaarsolo, voor mij hoeft dat ook niet maar hoort er nu eenmaal bij. Zijn schitterende concerten, ooit al eens op videoband gekocht in de zgn Box Of Tricks, maar deze uitgebreide is veel toffer en beter natuurlijk, uiteraard koop ik de superdeluxe box met 4 lp's,2cd, bluray, dvd, boek etc

avatar van The_CrY
4,5
Drs. DAJA schreef:
Ik vraag me af of beide shows niet los op de website moeten. Het worden beide gewoon volledige live-albums en volgens mij is sowieso de Maart-show ook los te verkrijgen. .


Volgens mij niet, maar als je een goede bron hebt, ga je gang uiteraard.
Ik had mijn info hier vandaan:
Press Release: Live At The Rainbow to be Released in September - queenonline.com

En ik snap wel dat een jonge band nog covers wil spelen, maar ik was inderdaad een beetje verbaasd precies dezelfde stukjes te zien als bij Live at Wembley. Dank dus voor de uitleg!

Ozric Spacefolk
Rock'n'roll medley is toch wel wat anders dan bluesrock, maar goed.

Niks mis met drumsolo's. Ik doe het ook nog steeds. Kom maar niet naar mijn optredens, dan.

Ik ga eens in mijn archieven zoeken, wat ik al heb van deze show(s). Want ik heb veel bootlegs.

Het gaat hier dus om de maart-show (Queen II-tour) en de november-show (Sheer Heart Attack-tour). Zoals het hier op de site staat, is nogal (erg) onduidelijk. Vooral omdat de 'bonustracks' aan heb begin van het lijstje songs staan.

avatar van The_CrY
4,5
Dat had ik zo gedaan omdat bij de 2CD versie dus de eerste schijf het bonusconcert bevat.

Ozric Spacefolk
Ik neem het jou ook niet kwalijk.
Maar een user moet buiten Musicmeter navigeren om aan zijn info te komen.

buizen
Ozric Spacefolk schreef:


Niks mis met drumsolo's. Ik doe het ook nog steeds. Kom maar niet naar mijn optredens, dan.Ik schrijf duidelijk dat het 'voor mij' niet hoeft, en beweer niet dat er voor iedereen en van alles mis is met drumsolo's. Je mag hier toch je eigen mening schrijven?

Ozric Spacefolk
buizen schreef:
(quote)


Ik schrijf duidelijk dat het 'voor mij' niet hoeft, en beweer niet dat er voor iedereen en van alles mis is met drumsolo's. Je mag hier toch je eigen mening schrijven?


Ik vind 'solo's' altijd wel een interessante discussie. De zanger van mijn ene band hekelt zelfs een kleine gitaarsolo in een song.
Daarentegen speel ik ook blues en dat is één en al solo.

Een drumsolo is een leuk fenomeen omdat de rest van de band dan zwijgt. Als er dan een kwartier in het los gebeukt wordt, kan ik me voorstellen dat mensen dat liever niet hebben.

Echter als er vier maten lang een paar gave drum-patroontjes gespeeld worden, midden in een song, om daarna in een refrein of couplet te belanden, merk ik dat mensen dat juist weer wel leuk vinden.

Zo speelde ik jarenlang een cover van Danko Jones, inclusief drumsolo na de bridge. En een applaus altijd, niemand die het niks vond.

En als je me dan in mn bluesband ziet soleren op een klomp en schoolbel, dan weet je niet meer waar het moet zoeken.

Ach. Mijn punt was meer, dat je het publiek moet vermaken. Zij vragen, wij leveren. Maar om nu een drumsolo als typisch 80's neer te zetten...

avatar van The_CrY
4,5
Wij laten sinds kort ook de drummer een solo spelen in de set. Het is ideaal, want dan kunnen de gitaristen mooi gitaar wisselen, kan de zanger even rusten. Zolang de drummer capabel is om een toffe, pakkende drumsolo neer te zetten die niet te lang duurt en lekker opzwepend is, vind ik het enkel een toevoeging voor de set. Het publiek vindt het ook elke keer fantastisch, juist omdat het niet meer zoveel voorkomt.

avatar van meneer
5,0
Komt er ZO'N Top Album van Queen uit. Eentje maakt er een opmerking over een drumsolo van Taylor en daarna komen we in een oeverloze discussie uit waar men over elkaar heen rollebolt over welles/nietes drummes..

Soms voel ik me net hier of ik in een Klein Maar Dapper Dorpje, waar wat Galliërs verblijven, woon en de inwoners om het minste of geringste met elkaar in 'discussie' gaan...

Een soort Ogre Battle...

Ik mis eigenlijk eens een goed bas solo van de heer Deacon..

avatar van vigil
4,5
buizen schreef:
(quote)
Ik schrijf duidelijk dat het 'voor mij' niet hoeft, en beweer niet dat er voor iedereen en van alles mis is met drumsolo's. Je mag hier toch je eigen mening schrijven?

Gelukkig wel, drumsolo's zijn zo jaren '70... Dus dat komt bij deze release nog goed uit ook

Nee maar even serieus, ik vind een drumsolo helemaal niets, vrijwel iedereen waarmee ik er over praat (en ik praat veel over muziek) is daar negatief over.

Dat de band het beter uitkomt of de drummer het zelf leuk vind lijkt me een heel andere discussie. Dat een drumsolo steeds minder voorbij komt heeft vast een goede reden, als iedereen dat fantastisch vind dan deed elke band en elke drummer dat nog steeds.

Ozric Spacefolk
Het hoort ook bij het type muziek.

In metal zie ik nooit een drumsolo en in jazz/funk/fusion zonder uitzondering altijd.

Ozric Spacefolk
Ik heb het nog even opgezocht, en deze bootleg heb ik van Queen.

31 maart 1974, dus hetzelfde optreden, maar dan met veel minder songs, en natuurlijk ga ik er vanuit dat deze officiele release van superieure geluidskwaliteit is.

buizen
meneer schreef:
Komt er ZO'N Top Album van Queen uit.. en..

Soms voel ik me net hier of ik in een Klein Maar Dapper Dorpje, waar wat Galliërs verblijven, woon en de inwoners om het minste of geringste met elkaar in 'discussie' gaan...
Hahaha.

Dank voor alle drumsoloreacties. Alles is weer in den minne geschikt gelukkig. Toch?
Ach.. kijk een drumclinic door Terry Bozzio of Dave Lombardo ("Hey Dave please can you play Angel of Death") is natuurlijk niet te versmaden.
Ieder zijn/haar smaak. Gelukkig wel zeg. Ging me er om dat je wel je persoonlijke mening mag ventileren (ook als dit een afkeurende mening is), voor de rest kijk ik ook uit naar dit album van Queen.

avatar van haythijs
Om nog even over die drumsolo's door te zeuren: Roger Taylor zelft zegt op 1 van de live dvd's met Paul Rodgers dat hij zelf ook een hekel heeft aan lange drumsolo's en vervolgens begint hij er zelf 1. Nu vind ik de solo's van Taylor niet echt bijster interessant om te zien. Niet dat hij een slechte drummer is, maar sommige drummers zijn prima als drummer binnen een band maar een solo is dan net ff teveel.
Overigens speelde hij dit tijdens de latere tournees met Queen zelf niet meer volgens mij, Hot Space, Works en Magic tour bedoel ik dan.

Ik ben wel erg benieuwd naar dit opgepoetste materiaal. De Box of hits heb ik zelf nog, waar een VHSband met 1 van deze optredens bijzat.
Wel zag ik een jaartje of 2 terug een optreden op de BBC uit 74/75 maar of dat deze opname betreft dat weet ik niet. Via de downloadsites heb ik het toen kunnen binnenhalen en dit klonk erg fijn. Volgens mij was die show destijds ook al 'opgespoetst"en was was het toen ook al de bedoeling die show op cd/dvd/bluray uit te brengen. Maar toen kwam Live in Budapest er tussendoor.
Hopelijk gaan May en Taylor op deze weg door, er zijn nog wel meer jaren 70 shows die een opgepoetste versie verdienen.

avatar van Vortex
5,0
Dit ziet er gaaf uit zeg!
Geweldige tracklist. Ook leuk dat Big Spender er toen al tussen zat.

avatar van meneer
5,0
Ik heb deze in mijn vinyl bezit:

Geisha Boys - Bootleg

Is van Tokyo april 1976. Staat 'The Prophet Son' op. Ik ben zo gruwelijk zuinig op dat ding..

avatar van bikkel2
5,0
Een absolute must have voor de Queenfans v/h 1e uur. Dit was Queen op zijn best. Hoe groot de band dan wel mocht zijn in de jaren 80, dit is de real shit. Kijk er erg naar uit.

avatar van FrodoK
4,5
WAAAAHHH!! Te gek dat dit EINDELIJK uitgebracht wordt!!! Wanneer te krijgen? Wanneer te krijgen??

avatar van vigil
4,5
Volgens mij begin september, er komt ook een box met van alles er op en er aan

Ozric Spacefolk
White Queen is live echt een fenomenaal nummer, met extended piano-spel.

avatar van haythijs
Begin september, zou dat te maken hebben met Freddies geboortedag? Volgens mij kwam Budapest ook rond die datum uit en de heruitgave van de FM tribute ook.

Is White Queen die memorable uitvoering die ook al eens in een ander Queen topic voorbij kwam? Ik ken een aantal opnames via bootlegs van dit nummer, en deze klinken geweldig. Op het Queen II album uiteraard ook een parel


Overigens openen de heren de concerten die ze nu spelen met Adam lambert op dezelfde wijze als op dit album, Procession gevolgd door Now I'm here.

avatar van bikkel2
5,0
Inderdaad. Now I'm Here, gevolgd door Stone Cold Crazy en zelfs KIller Queen ! wordt gespeeld. Veel critici waren lovend over de Queen/Lambert show die nu in Amerika is begonnen.

avatar van iggy
Ik heb eigenlijk nog niks gehoord van Lambert. Kan die dude er iets van?

avatar van bikkel2
5,0
Komt uit de Idol school. Extravagant typetje. Wel een heel goede zanger, charmatisch, maar een minder warme stem dan Freddie.
Heb ook mijn bedenkingen ( velen met mij trouwens) waarom May en Taylor Queen maar blijven handhaven.

Maar de show die ze nu geven is best goed. Ze spelen nog voorbeeldig, vooral May blijft een geweldenaar. Hier een linkje. Show die ze gaven voor de tour van start ging.

FULL SHOW QUEEN and Adam Lambert at iHeartRadio Theater LA 16 June 2014 - YouTube

avatar van iggy
Bedankt voor de link. Morgen maar eens bekijken.

avatar van bikkel2
5,0
My Pleasure Iggy

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.