Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
mathias schreef:

Dringend betere speakers kopen, Apple

Er is niks mis met mijn speakers! het zijn hele goeie!

avatar van mathias
Ongetwijfeld, maar hoe leg je me dan uit dat dat bij mij totaal niet zo is? Toch een klein kwaliteitsverschil?

mathias schreef:

Ik heb de cd in het begin alleen loeihard op mijn mp3-speler afgespeeld. Misschien ben ik het zo gewoon geworden waardoor de cd door gewone speakers nooit dat effect hebben kunnen bereiken. Ik wil natuurlijk ook mijn huisgenoten sparen .

avatar van Jeanneman
tommeke schreef:

What the fuck man, Vicarious is een zalig nummer, en de verborgen gedachte achter de tekst vind ik sterk. Op Rock Werchter stak Vicarious er absoluut bovenuit. Waarom zou het dan niet op 10000 days thuishoren?..

Verborgen boodschap? Dat ligt er dikker bovenop dan Erica Terpstra op een badlaken. Of mis ik nog iets? Vind de tekst echt zwak voor een Tool nummer. En muzikaal is het ook niet het beste van deze band, beetje nü-metal vind ik het. In mijn ogen is het een beetje te oppervlakkig voor een juist heel persoonlijk album. Ben er niet weg van.

Inderdaad, de boodschap in Vicarious is wel heel erg duidelijk. Toch is het persoonlijk één van mijn absolute favorieten van het album. In het begin vond ik het zelfs het allerbeste, maar nu vind ik dat die eer is weggelegd voor Jambi. (Waarschijnlijk doordat Vicarious al 6 weken op één mocht staan in de Afrekening, en Jambi zelfs nog niet uitgebracht is)

Holt
Bij 1:10 van Intension heb ik altijd het irritante gevoel dat Right in Two al begint.
Maar echt een heel goed album dit. Lipan Conjuring en Viginti
Tres skip ik altijd, maar de rest is gewoon geniaal.

Relax
Ikzelf vind die drummer wat slecht in het eerste nummer met de Snare, die begind steeds iets te vroeg bij de 2de slaag.

nicolas
Nooit geweten dat van zulke muziek zou kunnen houden. The Pot, hemelse riff en tempo, net als al hun andere nummers, heb ze ook gezien op Werchter 2006 en toen had alleen nog maar Stinkfist (Aenima) gehoord, wat ik al een daverend nummer vond. Het optreden was op z'n minst gezegd heerlijk.

nicolas
Dat is nu juist Tool, niets is gelijklopend.

Relax
Hmm dat verklaard het dan, en bedoel je trouwens Nooit geweten dat JE!! of IK ?!??! van zulke muziek zou kunnen houden of niet ?

Relax schreef:

Waar heb je het over? Geef misschien de tijd waarop het gebeurt.

Holt schreef:
Jambi en The Pot vind ik de beste 2, en Lost Keys is idd een geweldige intro Facedown.

Hier wil ik een aantal weken later even op terug komen. Na het album te hebben gekocht en écht goed en vaak te hebben beluisterd vind ik het nog steeds een geweldig album (beter zelfs dan eerst, helaas kan ik niet meer dan 5* geven), maar mijn favorieten zijn wel veranderd. De beste 3 nummers op het album vind ik nu de 2 Wings en Rosetta Stoned (+ intro). Kan er maar geen genoeg van krijgen.

Luister nog eens naar Lipan Conjuring, en aanhoor de schokkende waarheid:

Oooayeayah.......... Oooayeayah...
Heeyahenayah, tool..........Heeyahenayah, new...
yahah new, yeaah...

Oooayeayah......... Oooayeayah...
Heeyahenayah, tool .........Heeyahenayah, cool!

avatar van Facedown
Gajarigon schreef:
Luister nog eens naar Lipan Conjuring, en aanhoor de schokkende waarheid:

Oooayeayah.......... Oooayeayah...
Heeyahenayah, tool..........Heeyahenayah, new...
yahah new, yeaah...

Oooayeayah......... Oooayeayah...
Heeyahenayah, tool .........Heeyahenayah, cool!

HAHAHA, gewèèèldig

nicolas
Mooi in woorden gebracht en het is wel degelijk IK die nooit had gedacht...

avatar van KampF
Vertaling:

Ik zit in bad en ik speel met mijn rubber eendje (x3)

Relax wrote:

funny

over Danny Carey zeggen dat ie der steeds net naast zit

baaj de weej, ben weer ff onder de steen vandaan gekropen, en het eerste wat ik deed was Rosetta draaien

allemachtig, na 6 7 8 weken niet gehoord te hebben, in als een bom

ik denk nu over dit album: ik heb het nog niet begrepen, het kan gewoon niet dat ik dit minder goed vind dat voorgangers, over een tijdje valt ie vast wel, al ging het met Aenema en Lateralus iets makkelijker:)

Holt
Dit ís ook gewoon niet minder goed dan de voorgangers. Mijn
top 3 vind ik allemaal evengoede albums, ik heb ze nu maar in chronologische volgorde gezet. Wings part 1 en 2 vind ik
momenteel de mooiste tool-nummers. Rosetta Stoned (met Lost Keys) is ook geweldig! Die 2 (3, 4; het is maar hoe je het bekijkt) nummers steken er wat mij betreft bovenuit, maar de rest is natuurlijk ook ontzettend goed.
Nee, dit is zeker niet minder goed dan de voorgangers.

avatar van Facedown
Ik blijf het jammer vinden dat The Pot net na de Wings-formatie komt... Past niet echt, vind ik.

nogmaals

als ik maar 1 Tool album mocht meenemen op reis naar onbewoond eiland , was het zeker niet deze

misschien is daar alles mee gezegd

reetegoed, maar prefereer nog steeds Aenema of Lateralus

avatar van KampF
derde!

avatar van mstb
Echt wel een goed album van Tool. kan best zijn dat Aenema of Lateralus nog beter zijn, maar dan moeten die echt wel super super goed zijn.

4.5 sterren.

avatar van tom broshuis
Facedown schreef:

ja vind ik ook, the pot is totaal anders dan de 2 wings, wel jammer

Joy
bij lateralus bestaan er alternatieve playlisten ,nummes in andere volgorde die op die fiets ook op elkaar aansluiten, zo bedoeld door de heren van tool

ik heb zelf zo mijn voorkeuren wat ik het eerst wil horen en wat daar weer op volgt

heb me nog niet verdiept in 10.000 days
zou goed kunnen dat de nummers in andere volgorde beter op elkaar aansluiten

maar wat ik mis op 10.000 is het grote geheel van lateralus

avatar van tom broshuis
ik denk dat tool een van de meest technische bands is aller tijden, en dat laten ze hier wel weer eens zien, prachtig album.
ik vind lateralus toch wel beter, die is toch iets beter in elkaar gezet, maar deze mag er ook zeker wezen, vooral rosetta stoned is technisch zo goed, je moet er maar opkomen, vind ik erg knap, en dat geld ook voor de 2 wings.
maar ook vicarious, jambi, the pot en right in two zijn geweldig goed.
ik kan het eigenlijk niet zo goed omschrijven hoe mooi album ik het vind.

5 sterren

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Tool

ZALIG

ik ben al lang een fan!!!!!!!! maar dit slaat alles

Pim Latuny
Ik vind dit Tool-album moeilijker dan Lateralus en Aenima. Heb het daardoor niet zo vaak geluisterd als Lateralus, maar het begint eraan te komen.
De twee Wings-nummers zijn zo mooi opgezet. Hoorde dat die songs over de moeder van Maynard gaan.

En een rustig nummer! Intension!

Heerlijk dat ze gewoon hun eigen pad creeëren. Ik ga dit album zeker nog een paar keer beluisteren.

avatar van Gajarigon
10,000 days heeft ondertussen de grammy award voor beste verpakking gewonnen.